Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Salama

[12:34 20.8.2009] tyhmä ;)
Olen aikeissa ostaa canoniini (350D) lisäsalamaa, mutta en vain oikein tiedä/osaa päättää, minkä ostaisin?

Kaksi salamaa, joita olen jo harkinnut, on:
430 EX II ja
580 EX II

Jälkimmäinen on pari satasta kalliimpi, mutta mikä siinä on se, mistä se hinta tulee? Onko kokemuksia noista? Minkälaisiin olosuhteisiin nuo kelpaa/soveltuu? En haluaisi ostaa liian huonoa, mutta ei ole sukanvarressa seteleitä, millä maksaisin "liian hyvästä".

Yhdessä kameraliikkeessä kävin, mutta myyjä ei ilmeisesti ymmärtänyt kameroista juuri mitään, koska katsoi kaiken tiedon koneelta. Miten muuten ilmoitetaan salaman kantomatka (siis kuinka kauas salama valaisee)?[15:26 21.8.2009] T.T.
Ero käytännössä noissa on oman kokemukseni mukaan kohtalaisen pieni. Tosin harvoin salamassa tehoa on liikaa.

Ominaisuudet löytyvät Canonin sivuilta.

Teho ilmoitetaan ohjelukuna:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohjeluku

Eli itse ostaisin isomman, mutta jos kerran rahaa ei liikoja ole niin pärjäät mielestäni tuolla pienemmälläkin. Käyttettyjäkin voi joskus bongata myynti-ilmoituksista ja sitä vaihtoehtoa kannattaa harkita myös.


[15:54 21.8.2009] M.P.
Mulla itsellä on myös tuo pienempikin käytössä.

Jos käytät pelkästään kameran päällä ett:ällän kanssa et todennäköisesti tarvitse kuin todella harvoin täyttä tehoa.

Jos taas käytät salamaa esim. radiotriggerin kanssa, vaikka softbox käyttö, niin silloin voit tarvita tuota suurempaa ohjelukua, et tosin aina.

Jos salaman käyttö tulee satunnaiseksi & budjetti on rajallinen, etkä käytä sitä "irti kamerasta" niin suosittelen tuota pienempää mallia.


[16:55 21.8.2009] ei enää niin tyhmä ;)
Kiitos teille Teemu ja Markus! :)
Itse asiassa tein ostoksen jo ennen vastauksianne, koska löysin tuon pienemmän käytettynä - olisin toki malttanut odottaa, ellei olisi niin korkea 'salamakuume'. Ei todellakaan tee mieli ottaa enää kovinkaan montaa suoran salaman läsäyttämää henkilökuvaa, vaikka päätyisivätkin 'vain' kotialbumiin.


[23:12 30.8.2009] Pekka
Kun sitten haluat lisää valotehoa ja monipuolisempia valaisuvaihtoehtoja, niin hommaa toiseksi (pää)salamaksi se 580EX. Silloin 430 voi toimia sen täysin synkronoituna orjana kamerasta erillään. 580EX:ssä on myös strobo-ominaisuus, jota tosin tarvitaan harvemmin.

Esim. kirkoissaa kuvattaessa toisesta salamasta on iso apu, kunhan valaisu- ja kuvakulmat suunnittelee ennalta. Pelkän kennoon perustuvan orjasalaman käyttö ei ole E-TTL:n kanssa mahdollista, koska sen mittausvälähdys laukaisee kennolla toimvan orjasalaman liian aikaisin.


[21:20 31.8.2009] I.H.
Halvimmalla satunnaisen salamankäytön ratkaisee käyttämällä vanhoja filmiajan isoja salamia. Hankkii vain kenkään välille osan, joka tasaa jännitteen sopivaksi. Itse ostin muutaman kympin laitteen ja Olympus 510 sekä Panasonic cx-30 toimivat mainiosti.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty