Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mitä teille kuuluu kirjoitusrintamalla?

Seuraava sivu  

[13:42 31.5.2007] S.T.
Onpa kiva kun meillä on taas Aukea! Siksi tekee heti mieli kysellä kuulumisia. :)

Eli, mitä teille kuuluu? Oletteko kirjoitelleet paljon? Millaisia vaiheita on ollut?

Utelee tohkeinen Sue :)


[14:01 31.5.2007] L.A.
Olen kasannut vanhoista runoista pinon muokattavaksi ja kustantamoihin tarjottavaksi. Betauskierros menossa, jännittää.

Ei oikeestaan muuta kuulu. :D Sen kanssa venpannut vaan ja kirjoittanut koulutehtäviä.

Laura-Setä


[14:17 31.5.2007] P.J.H.
Mää en oo palijonkaan kirijotellu vaan teheny nuita juontohommia enimmäkseen.
[15:23 31.5.2007] I.K.
Notta tuota. Kovin on ollut hiljaista jotensakin. Töitä on tullut tehdyksi niin paljon, ettei ole esimerkiksi toukokuussa saanut mitään muuta valmista aikaan kuin tuon Karppanen -kokoelman nimiteoksen.

Olen kasaillut omaa runoteostani ja näytin sitä eräälle itselleni tärkeälle taholle, ja tämä kehotti karsimaan yhden kokonaisuuden siitä kokonaan pois. Nyt sitten pitäisi siihen vielä saada se lopullinen sisältö, ettei kokoelma jää vajaamittaiseksi.

Mutta kuten ystäväni jo yläasteella sanoi, "Luovaa sielua ei saa hoputtaa". Eli kiireettä.


[15:30 31.5.2007] P.V.
Kyllä Aukean puuttuminen on kirjoittamiseen sillä lailla vaikuttanut, että on ehkä enemmän hajanaisia katkelmia ja materiaalia kuin valmiita runoja, saati loppuunkäsiteltyjä teemoja, kokoelmia. Ilokseni kuitenkin huomasin tietokonetta penkoessani, että olenhan minä silti kirjoittanut.

Aukea tuo inspiraatiota, kun pääsee kommentoimaan ja lukemaan muiden töitä ja muistaa taas, mistä luulee runojen tekemisessä olevan kysymys. Tai sovittaa runonsa taas Aukea-muottiin? Ken tietää. Ihanaa kuitenkin, kun olette taas täällä!


[16:32 31.5.2007] V.A.
Hassua olla taas täällä. Koen, että osa aukeaidentiteettiäni on kadonnut, kun en voi katsella vanhoja töitä ja niiden kommentteja.

Kirjoittamiselleni kuuluu kummallista. Sain eilen päätökseen viisi kuukautta kestäneen pääsykoerumban ja ennakkotehtävät ovat oikeastaan ollut ainut kirjoittamiseni muoto koko keväänä. Mutta onneksi on syntynyt joitain helmiä, joita ajattelin kokeilla esitellä teillekin.

tuntuu, että siitä, kun viimeksi julkaisin jotakin aukeassa, koko minä kirjoittajana olen muuttunut. Runoa en ole kirjoittanut varmaan vuoteen, puoleentoista. Jännää. Olla taas täällä ja kielo tuoksuu ulkona.


[17:20 31.5.2007] A.M.
Hiljaista on ollut kirjoittamisen saralla. Kaikki on tuntunut väkinäiseltä. Tosin kaksi runoani pääsi tässä välissä runokokoelmaan ja harmittaa suuresti, kun toinen niistä oli täälläkin esillä ollut ja olisin halunnut "vanhaan runoon" liittää suuren uutiseni.


[18:38 31.5.2007] S.T.
Oho! Millainen runokokoelma, Anna?


[19:26 31.5.2007] A.M.
Kanneltalon ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Rajalla -runokilpailun kokoelma 'Kolmen kaupungin kainalosta'.


[20:07 31.5.2007] a.n.
Kyllähän minä olen kirjoitellut samaan vanhanaikaiseen tyyliini. Virheitäkin lukihäiriö saa aikaiseksi.
Minä en voi mitään, mutta pidän selkeistä runoista joissa on tunnetta ja herkkyyttä, niin että tuntuu.
Nykyiset runot eivät anna minulle mitään. Voipi olla, että tämä foorumi on minulle väärä paikka, mutta mukavaa tietää miten otatte ne vastaan. Poistan sitten nähtyäni.


[21:05 31.5.2007] J.P.
Kyllä mulla on ainakin runous aikalailla kuollut. Jotenkin ei ole jaksanut kirjoittaa tai ei ole ollut aikaa ajatella asioita.

Toivon uuden aukean tuovan taas uutta inspiraatiota. On tämä ainakin reilusti edesauttava asia.

Mä en ole ainakaan saanut mitään kunnollista aikaan sitten aukean kaatumisen. Laiskuus / kiire / sattuma, joka tapauksessa koetan saada raapusteltua taas sanan tai pari joku päivä.


[21:15 31.5.2007] A.N.
Olen kirjoittanut koko kevään ahkerasti. Huonoja runoja tulee liikaa. Olen pitänyt runoilutaukoa ehkä viikon ja tuntuu tyhmältä ja tukkoiselta.

Pitäisi jaksaa tehdä sellainen juttu, että kirjoittaisin kesän aikana 50 liuskaa jotain ihan muuta kuin yleensä. Käski sanataideopettajani. Olen jumittunut. Ja se kuulemma kehittää.

Kova hinku kirjoittaa on aina vaan.


[22:29 31.5.2007] N.S.
Vähän tuskaista välillä on, mutta sitten taas välillä sujuu vaikka kuinka hyvin tuo kirjoittaminen. Itseluottamus on hiukan maissa, kun en ole onnistunut toteuttamaan tekstejäni haluamalla tavalla. Onneksi uusimmasta teoksesta on tullut hyvää palautetta, se rohkaisee aina jatkamaan.

Olen pyrkinyt nyt hiukan pidempiin teksteihin, ihan jo ideointitasolla. Suurempiin töihin, joissa olisi ehkä jollakin tavalla enemmän asiaa.

Nyt pitäisi sitten treenata ja kirjottaa kirjottaa kirjottaa ja jossakin vaiheessa sitten yrittää tarjota tekstejään kustantajalle. En vain oikein tiedä mitä tarjoaisi, ehkä en ole niitä tekstejä vielä kirjottanutkaan.

Toivoisin löytyvän enemmän ahkeruutta tuohon kirjoittamiseen. Nyt tuntuu olevan niin laiskaa tuo kirjottaminen, mitä nyt eilen tuli yli kymmenen sivua syljettyä ulos, mikä on minulle jo aika paljon.

No, ehkä se tästä. :)


[23:05 31.5.2007] M.S.
Minulla on jonkinlainen murrosaika ilmeisesti menossa kirjoittamisessa. Olen keskittynyt 95-prosenttisesti proosaan ja 5-prosenttisesti lyriikkaan. Yksi pidempi proosaprojekti on meneillään, toisaalta hirvittää ja toisaalta miellyttää ajatella, mitä siitä tulee. Myös runoja on tullut naputeltua muutama, lähinnä aivan raapaleita.

Ja uskaltauduin jopa lukemaan erään sarjani open stagella! Lisäksi sijoituin Suuressa runokilpailussa 60 parhaan joukkoon. :)


[11:21 1.6.2007] N.K.
On kiva kun on Aukea!
Lupaan tänä vuonna jakaa mahdollisimman monelle epäpäteviä kommentteja, joissa on pilkut väärin ja mielipiteet vielä väärimmässä.

Olen kirjoitellut vähähkösti, mutta en tiedä uskallanko julkaista niitä. Ehkä tässä, kun kuume näyttää tekstejä yltyy liian suureksi.

Ja muka kanssa kirjoitan proosaa, mutta se nyt ei ole edes mainitsemisenarvoisessa tilassa


[14:24 1.6.2007] A.N.
Kun nyt noista prosenteista puhutaan, niin tuolta voit lukea 7 prosenttia siitä kaunokirjallisesta tekstistä, mitä olen kirjoittanut 15.1.-31.5.2007 välisenä aikana:

http://aukea.net/nayta.php?nayttely=356

Loput 93% voi suurinpiirtein päätellä noista teksteistä. Saattaa olla, että julkaisen niitäkin aukeassa tai sitten en.

Olen siis kirjoittanut 2,5 runoa/päivä. Lisäksi olen kirjoittanut viisi lyhyttä novellia. Tästä voi matemaattisesti noheva yksilö päätellä, että olen keskittynyt täysin lyriikkaan proosan kustannuksella, mutta en kenenkään kustantamana.


[21:16 1.6.2007] S.V.
Sellainen kammottava kuiva kausi tässä on kirjoittamisen suhteen ollut. Tulee laitettua vain ajatuksia ja joitain orpoja lauseraukkoja syrjään jotain "tuonnempaa" hetkeä varten, jos vaikka joskus idea iskisi.


[21:36 2.6.2007] Asta Manninen
hirveen vähän on tullut kirjoteltua koko kevät, eikä mitään oikein ole saanut aikaiseksi. Kaikki tuntuu vähän turhalta.


[22:07 2.6.2007] S.K.
Tätä runo-runoa syntyy aika hrvakseltaan, mutta niinhän se oli jo vanhan aukeilunkin loppumetreillä. Se johtuu siitä että on tullut keskityttyä tuohon laululyriikkaan sen verran kokonaisvaltaisesti. Pari näytettä löytyy vielä toistaiseksi tämmoisestä osoitehirviöstä: http://www.sanoittajat.fi/lyyrica/sanoittaja/MP3_Download.html

Sitten on tullut tehtyä jonkinverran ihan asiatekstiä myös.[09:18 3.6.2007] E.R.
Alkuvuodesta oli vähän aktiivisempi vaihe, ja tuli parin kuukauden sisään kirjoitettua enemmän julkaisukelpoista proosaa kuin kahtena edeltävänä vuonna yhteensä.

Nyt on ollut hiljaisempaa, mutta ehkä se tästä. Ainakin on runsaasti uutta materiaalia Aukeassa julkaistavaksi.


[23:11 3.6.2007] J.K.
Olen kirjoittanut niin paljon etten huomannut aukean edes olevan tauolla.

Ota minusta nyt selvää.[23:28 3.6.2007] A.N.
"Kun nyt noista prosenteista puhutaan, niin tuolta voit lukea 7 prosenttia siitä kaunokirjallisesta tekstistä, mitä olen kirjoittanut 15.1.-31.5.2007 välisenä aikana:

http://aukea.net/nayta.php?nayttely=356"

Huom. Tuo ei pidä paikkaansa. Päätin aukean aukeamisen alkuhöyryistä selvittyäni, etten julkaise aukeassa ensimmäistäkään niistä 333 runosta, jotka kirjoitin edellämainittuna aikana. Ne ovat niin oma maailmansa, että turha niitä täällä on julkaista. Käykää sen sijaan lukemassa keskinkertainen kokoelmani juoksemisesta, jos kiinnostaa, mitä puuhailen juuri tällä hetkellä. Se löytyy tuon saman linkin takaa.


[01:58 4.6.2007] N.N.
En usko aukean poissaolon sinänsä vaikuttaneen kirjoittamiseeni mitenkään, koska ehdin olla edellisessä vain joitain kuukausia. Yleensä olen pyrkinyt kirjoittamaan päivittäin. Tuo on tarkentunut siten, että pyrin kirjoittamaan joka päivä hieman, ilman toivoa tai epätoivoa (ohje, jonka olen jostakin lukenut, Carver?). Se ei juuri koskaan onnistu, vaan lähinnä vaihtelevat valtava toivo ja epätoivo. Kuitenkin mielenterveydelle mainittu suunnitelma voisi tehdä hyvää. Kirjoittamiselle, en tiedä. Ehkä se ei ole tärkeää, tärkeintä.


[23:41 4.6.2007] A.A.
Mä oon kanssa ollut jotenkin laiska. En tiedä onko aukean puuttumisella ollut osuutta asiaan..on tietysti voinutkin olla, ehdinhän hengailla täällä aktiivisesti jo vuodesta 2001 tai 2002, en edes muista enää. Luulen kyllä, että eniten on vaikuttanut se, että mulla on mennyt ihan hyvin. Joudun siis tunnustamaan, että olen edelleen jonkin sortin angstikirjoittaja. Iik. Kaikenlaisia juttuja olen kyllä lähetellyt erinäisiin kilpailuihin, mutta uutta tekstiä on tullut aika niukasti. Luotan kyllä siihen, että kesä ja sen mukanaan tuomat uudet haasteet antavat myös tuoretta näkökulmaa, ideoita ja inspiraatiota.

Onpa mukava olla taas täällä! :)


[14:23 5.6.2007] S.T.
Toivottavasti uusi aukea antaa meikäläisille tukea ja kannustusta! :)

Itte olen kirjoittanut reippaasti melkein joka päivä, tosin lähes täyttä shaissea, mutta silti. Kirjoittanut! Joskus en pystynyt vuosiin. (Olipa outo ajatus, ei pysty vuosiin. Hm. Siitä saa joku varmaan kelpo runon. :D)


[15:03 5.6.2007] M.V.
Kirjoittaminen on jatkunut jopa hieman tavallista organisoidummassa muodossa, sain tehtyä luovan kirjoittamisen perusopinnot täällä Turun yliopistossa, ja lyriikan kurssin palaute innosti jatkamaan erään teeman parissa... Jos siitä joskus tulee jotain, kuulette sitten.

Ai niin, ja julkaistiinhan me luovan kirjoittamisen vuotuinen antologiakin, tällä kertaa nimeltään Toisten muistoja. Saatavissa mahdollisesti äärimmäisen hyvin varustelluista turkulaisista kirjakaupoista. Ängin mukaan kolmen proosarunon setin.

Tänne uuteen Aukeaan oli muuten kauhea kynnys laittaa yhtään mitään, kun vanhat työt ovat poissa ja oli taas eka kerta. Mutta jotain piti kokeilla. Toivottavasti ehdin myös lukemaan ja kommentoimaan muiden töitä enemmän kuin viimeisen parin vuoden aikana.


[12:56 6.6.2007] J.M.
Eipä ole tullut kirjoiteltua kovasti, kun elämä tässä muutenkin vähän heittelehtii. Mutta kaipa tässä jossain vaiheessa voisi ryhdistäytyä.


[11:58 7.6.2007] M.K.
En ole kirjoittanut mitään. En yhtikäs mitään.

Joulukuun jälkeen se jotenkin vain lakkasi.

Liekö kiirettä, hiljaisuutta, rakastumisia, itsevarmuuksia, epätoivoja, vatsahaavoja, vai mitä.
Kirjoittamaan en kuitenkaan ole ryhtynyt.

Onneksi nyt on kuitenkin loma, ja Aukea! Ehkä kirjoitan, jos urheilulta ehdin.

Teidän töitänne oli kuitenkin mukava lukea. Inspiraationkin olin maistavinani kielen päällä.


[00:23 8.6.2007] H.H.
Kyllä tuo runoilu kieltämättä jäi hetkeksi aikaa melko vähälle. Ja samalla jäi suuri hallan pelko. Minulle kirkastui toden teolla, että vaikeilla elämän hetkillä runous ei kykene minua auttamaanmaan. Oleminen on perustettava jollekin muulle, sillä...samahan saattaisi toistua.


[16:30 9.6.2007] H.S.H.
Hellou :)

Sulkakynä on ollut laatikossa, ehkä se sieltä vielä ilmoille pöllähtää :)


[11:40 10.6.2007] S.T.
Hurttis! :) Tilaan vaikka väkisin sulta jotain tekstiä. :)


[12:14 10.6.2007] H.N.
Jäin hoitovapaalle huhtikuussa, ja sen jälkeen on tullut kirjoitettua biisilyriikoita (ihan oikeisiin biiseihin jopa) sekä aloitettua mielessä mylvinyt leffakäsikirjoitus.

Mukavaa, että Aukea taas aukesi, vaikka vajavaisen itsetunnon omaava kirjoittaja sovittaakin hanskoja naulaan aina taidokkaita kirjoittajia lukiessaan. On hemmetin tärkeää saada rehellistä palautetta omista teksteistä lukijoilta, jotka jakavat intohimoni ja joihin ei ole muuta suhdetta.


[17:07 10.6.2007] S.T.
Kuinka me sitten vältytään turhalta vertailulta, jotka masentavat kirjoittajia pilalle?


[17:37 10.6.2007] Inkeri Korhonen
Minä olen lähinnä pensselöinyt ja musisoinut. Ehkä täällä uudessa aukeassa odottaa uusi inspiraatio, jos on odottaakseen. (Ei noin voi sanoa.)
[18:33 10.6.2007] V.H.
Joo pääsykokeisiin olen lukenut, niin en ole kerennyt kirjottelemaan kauhiasti, mutta nyt kun kokkeet on ohi, voi sit taas alkaa kirjottelemaan..


[13:30 11.6.2007] A.R.

En kauheasti ole nyt juuri saanut aikaan. Ei ole kai ollut oikein inspiraatiota, on niin paljon muuta mietittävää ja stressattavaa.


[22:43 11.6.2007] V.A.
Sanon nyt tänne, vaikkei tänne kuulukaan: Missä on liisa niilola? Hämmentyneenä miettii hän.


[00:39 12.6.2007] J.B.t.G.
Enpä ainakaan runoja ole saanut aikaiseksi, mutta niitähän kirjoittelinkin tosi harvaan. kivaa olla jälleen Aukeassa - teidän kanssanne!


[10:09 12.6.2007] -
Liisa taitaa olla rihmaston puolella


[11:40 12.6.2007] V.A.
Ei voi olla. Sanokaa liisalle, että tulee heti takaisin. Ei ole aukea sama ilman häntä.


[11:42 12.6.2007] S.T.
Haluun liisa niilolan tänne! :(

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty