Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuutamomaisemakuvia?

[12:16 9.9.2009] P.K.
Päivää taas, minua viisaammat.

Onko kenelläkään näppäriä ohjeita kuutamomaisemien kuvaukseen? Nyt syksyllä varsinkin alkuillan kuutamot olisivat huikeita näkyjä kaupunkihorisontissa, mutta ongelmana on aina tuo valotuksen hallinta. Ylivaloituksella kaupunki näkyy kyllä, mutta kuu on kuin katulamppu ja toisinpäin tehtynä kaupungista ei saa mitään näkyviin.

Kaikki vihjeet ovat tervetulleita, lokakuun täysikuu odottaa kuvaajaansa :)
[13:19 9.9.2009] A.K.
Kannattais varmaan räpsiä kohde muutamalla eri valotuksella ja sitten yhdistellä osaset kohdilleen photoshopissa. Eipä kai siinä oikein muuta vaihtoehtoa ole.


[13:24 9.9.2009] K.N.
Kokeile HDR:ää, se voisi toimia.


[15:07 9.9.2009] M.P.
Olen samaa mieltä kuin Kess. Kokeile AEB:tä 0 +3 - 3 ev. Sit vaan yhdistelemään layereina photoshoppiin.

Muista kuvata RAWina, sillä saat vielä hienosäädettyä valotuksia.

Tai sitten vaan kuvaat kuun erikseen & siirrät sen maisemaan. Sillä tavalla voit kuvata kuun ns. luonnollisen kokoisena telellä, koska laajakulmalla kuu näyttää olevan todellisuutta kauempana/pienempi.


[15:17 9.9.2009] P.K.
Kiitoksia näistä. Turun Sanomissa oli joskus vuosia sitten aivan käsittämättömän hieno kuva valtavasta täysikuusta ja Mikaelin kirkosta. Tämän henkistä kuvaa tavoittelen, jossa saa kuvaan yhdistettyä elementtejä.

En löytänyt flickristä lyhyellä etsinnällä yhtään kuvaa, jossa kuu ei olisi leikattu maisemaan eri kuvasta, joten siinä taitaa olla se helpoin keino. Yritetään silti tuota hoodeeärräystä, josko sillä irtoaisi parempi kuva.

Vihjeenä siis lokakuun täysikuusta se, että se näkyy todella alhaalla horisontissa, joten se on rajun suuri ja kiitettävän himmeä ainakin nousun aikoihin. Tarvii toivoa pilvetöntä keliä +-2 päivää siitä täysikuusta.


[15:30 9.9.2009] M.P.
HDR ei välttämättä ole paras ratkaisu. Suosittelisin ennemmin monivalotusta, tai toisinsanoen exposureblendingia. Sillä saa luonnollisemman vaikutelman kuin HDR:llä.

[15:56 9.9.2009] P.K.
Kiitos, Markus. Eka googlaus exposure blendingistä toikin mielenkiintoisen oppimateriaalin ja niille, joita se kiinnostaa, se löytyy täältä
http://photodoto.com/exposure-blending-tutorial/


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty