Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Millaista palautetta haluat?

[11:34 28.9.2009] S.T.
Kun laitat teoksesi näkyviin aukeaan, millaista kommentointia tahtoisit/toivoisit? Millaista itse olisit valmis antamaan ts. kuinka paljon mielestäsi näet vaivaa muiden kommentoimiseen?

Meikäläistä syytettiin joskus siitä, että tulen tuuppaamaan omat runoni tänne kommentoitavaksi enkä kommentoi muiden teoksia. Siksipä tänään luen ja kommentoin joka ainoan. Onko teillä ollut fiilis, että täällä taputellaan/puukotetaan selkään?

Miten saataisiin yhteistä kommentointifiilistä nostetuksi - ja mitä itse palautteelta toivot?


[21:29 29.9.2009] K.K.
Totuudenmukaista, enemmän tunnepohjaista kuin alalyyttistä. Toki osuvan analyyttinen arviointi on aina kullan arvoista.


[10:41 30.9.2009] A.N.
Rehellistä.
On mahtavaa saada joltain todella paneutuneelta lukijalta esimerkiksi viesti, jossa kehaisee minun päässeen irti naivismista. Tällaista, tunepohjaista palautetta hyvinkin, jaan itsekin. Toki kaikkea palautetta on metka saada, paitsi tietysti niitä nimettömiä ykkösiä joille ei ole muuta selitystä kuin pienisieluisuus.


[15:09 30.9.2009] H.N.
Any kind. Sen saamiseksi tietysti auttaisi, että julkaisisi taas jotain.


[14:56 1.10.2009] N.S.
Itse haluan totuudenmukaista palautetta. En halua elää siinä luulossa, että tekstini on hyvä, vaikka se oikeasti ei olisi. Joten turhia selkääntaputteluja en halua. Kirjoittajan on siedettävä kritiikkiäkin tullaakseen hyväksi kirjoittajaksi. Virheistä oppii...


[19:11 2.10.2009] J.N.
Minua kiinnostaa tietää aina jos tekstissä on joku kohta jossa lukija putoaa kärryiltä tai jos kielessä tuntuu olevan ärsyttävä tyylirikko tai jos jokin asia on muuten vain ilmaistu hölmösti.

Kokonaisuuden tai sisällön (juonen, henkilöhahmojen, ajatusten) luonnehtiminen on tietenkin myös hyvä asia, mutta silloin on vaikeampi tarkalleen tietää mihin kohtiin olisi mahdollista puuttua.

Lukijan tunnereaktioilla on valtavasti arvoa, jos ne ovat rehellisiä - ja jos ne ovat oikeasti syntyneet tekstin lukemisesta eivätkä muuten vain jatkumoa omalle vitutukselle tai päivän tapahtumille.


[17:41 9.10.2009] M.N.
Rehellistä, rakentavaa ja perusteltua. Itse pidän siitä, että kaikki asiat ovat perusteltuja, jolloin niiden pohjalta voi mahdollisesti muuttaa teostaan.


[17:46 9.10.2009] J.S.
Parahin Marianna,

Miksi poistit kommenttini "Arpi-runostasi?" Se täytti mielestäni edellä asettamasi speksit. Kerroin miksi annoin sille ykkösen. Ihan mielenkiinnosta kyselen..


[18:11 9.10.2009] M.N.
parahin Jari.

tavallaan olet mielestäni oikeassa. Rehellisyys siinä oli kohdallaan. En vain kokenut sitä hyödylliseksi. Pahoittelen.


[18:19 9.10.2009] J.S.
Marianna,

Okei. Ei mitään. Kaikki ok :) Anna kynän jatkaa jatkossakin! :)


[19:37 11.10.2009] J.S.
Minusta olisi mukava saada ehdottomasti NIMELLÄÄN kirjoitettua, asiallista tai asiatonta palautetta - ja mitään en tule poistamaan. Mitä järkeä siinä on? Oli kommentti "hyödyllinen" tai hyödytön?


[00:44 12.10.2009] O.H.
Mulle ei ole mitään väliä. Melkein kaikilla tuntuisi olevan oma tyylinsä myös kritisointiin. Sanokaa vaan mitä mietitte, nimellä tai ilman, kyllä siitä aina jotain hyötyä on. "Ihan kiva" -kommenteistakin voi olla hyötyä. Niistä tietää, että teos on jonkun mielestä perseestä.


[18:37 12.10.2009] A.N.
Hienoa palautetta olen saanut, kiitos kaikille!


[09:57 15.10.2009] S.V.
Olen sen verran itsepäinen, että tuskin koskaan mikään yksittäinen kommentti saa minua muuttamaan tekstiäni (ellei kyse ole oikenkirjoituksesta). Mutta kokonaisuus, kommenttien ja keskustelujen virta muuttaa ja varmasti ehostaa minua kirjoittajana.

Käsittely, huomio, ajan käyttö, tekstien purkaminen ja pohtiminen jne. Nehän ne hyödyn tuo. Joskus aukeassa oli kivaa kun kommentoiminen saattoi aiheuttaa enemmänkin keskustelua.

Sanalla parilla sanoen: kaikenlainen kommentointi on aina hyvää, kunhan sitä vain olisi runsaasti.


[19:59 28.10.2009] S.S.
Rehellistä ja mutta hyvin pitkää tekstiä mielellään. Ja rakentavaa tietenkin.


[01:13 12.5.2010] T.K.
Kaikki palaute kelpaa. Se voi olla ihan vain pari sanaa, pidempi analyysi tai ihan vaan tajunnan virtaa, runon herättämiä ajatuksia/tunteita/mielikuvia.

On kiva lukea mitä ihmiset ajattelevat runoista, on ne sitten risuja tai ruusuja, sillä ei ole väliä. Ja samalla tulee sellainen tunne, että joku on lukenutkin runon, koska siksi kai niitä tänne laitamme, ihmisten luettaviksi, koettaviksi ja että kehittyisimme palautteen ansiosta, joko että saamme siitä suoraa palautetta miten parantaa tai joskus jopa "haukku" voi vahvistaa vain omaa näkemystä jne jne....

Joskus vain tuntuu että vain pieni piiri kommentoi vain toisiaan... (ja vielä kerran vain :P )

Joten näiden sanojen saattelemana kutsunkin ihmisiä lukemaan uusimman kokoelmani ja kirjoittelemaan sinne jotain. :)


[22:27 1.6.2010] A.P.
Täytyy myöntää, että itse olen hieman laiska kommentoimaan. Asiaan kuitenkin, eli mielestäni ainoat typerät kommentit ovat: "kaipaisin persoonallisempaa tai vahvempa otetta" ne eivät mielestäni tosiasiassa kerro mitään hyödyllistä. Muuten kaikki kommentti on minusta aina suotavaa, vaikka tietty ruttaaminen on vähän typerää etenkin jos ei perustele.


[09:03 10.6.2010] S.L.
Hyvää.


[13:31 6.7.2010] J.S.
Haluan ehdottomasti palautetta jotta voin muokata tekstejäni. Vasta kirjoitetuille teksteilleni olen sokea ja joskus vuosienkin päästä saatan muuttaa yksityiskohtia. Tiedän täällä olevan paljon hyviä kirjoitajia joilta toivon oppivani. Kirjoittaminen oli ensin terapiaa itselleni, mutta miksei se voisi olla sitä muillekin.


[08:12 14.7.2010] V.A.
Asiallinen palaute on toivottavaa. Se antaa vinkkejä kirjoittaa entistä parempia tekstejä. Terve arvostelu ei ole moite. Mielestäni runojen arvostelu on vilkastunut täällä aukeassa, josta olen todella hyvillä mielin.

Kaikille runoilijaystävilleni toivon upeita suvipäiviä.


[00:18 17.7.2010] K.K.
Palaute saisi olla lähinnä rehellistä. Täällä liikkunee niitäkin, jotka ihan keksimällä keksii kritisoitavaa...siltä joskus tuntuu, eikä pelkästään omien töiden palautteista. :)
Itselläni julkaisukynnys on niin korkea muutenkin, että palautteita en kaipaa teosta muutellakseni ja yleisöä lukijoita kosiakseni, joten muutosehdotuksia en kaipaa, kun julkaistu teksti on omalla kohdallani lähes aina valmis.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty