Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miten romaani kirjoitetaan:

[12:35 6.10.2009] L.A.
Mikä: NaNoWriMo - National Novel Writing Month

Päämäärä: Kirjoittaa 50 000 sanaa samaa fiktiivistä proosatekstiä.

Aikaraja: Kirjoittaminen aloitetaan 1.11.2009 ja lopetetaan 30.11.2009.

Sanamäärä: Päivää kohden 1667 sanaa tekee kuun lopussa 50 010 sanaa.

Motto: Määrä ennen laatua!

Miksi: Luovuuden vapauttamiseksi. Useimmiten romaani aiotaan kirjoittaa "sitten joskus". NaNoWriMo tarjoaa tilaisuuden kirjoittaa se NYT.

Miten: Jokaisen osallistujan on rekisteröidyttävä osoitteessa http://www.nanowrimo.org luomalla sivustolle käyttäjätunnus. Osallistuminen on ilmaista, ja sivustolta löytyy monipuolista tukimateriaalia (suurin osa englanniksi) sekä keskustelufoorumit, joiden yksi nurkka on varattu suomalaisille suomenkielistä keskustelua varten. Rekisteröitymisen jälkeen on aika odottaa marraskuun alkua, ja 1.1.2008 klo 00:00:01 kirjoitustyön saa aloittaa. 30 päivää ja 50 000 sanaa myöhemmin valmis teksti syötetään sivustolla laskuriin, joka vahvistaa suorituksen. Tadaa! Valmista tuli.

Ei kun ihan tosi, miksi: Koska se on hauskaa. Kiire kirjoittaa saa aikaan sen, ettei tekstiä ehdi juuri miettiä sitä kirjoittaessaan, joten omituisimmatkin juonikuviot ja hulluimmatkin henkilöhahmot pääsevät mielen sopukoista esiin tekstiksi. Yllättävän usein tällaiset mystiset löydökset osoittautuvat erinomaisen laadukkaiksi ja käyttökelpoisiksi. On hieno tunne lukea tekstiä, jonka on itse kirjoittanut ja josta toteaa puoliääneen, että tulipas aika hyvä repliikki/käänne/maisemakuvaus tuohon väliin. Suo itsellesi tämä ilo, kirjoita NaNoWriMo!

Kirjoittajatapaamiset: NaNoWriMo on myös yhteisöllinen tapahtuma. Tarkoituksena ei ole jumittaa kotona yksin kirjoitustyön äärellä – vaikkakin se on täysin sallittua! – vaan tavata muita osallistujia joko virtuaalisesti tai jopa vallan kasvotusten. Kirjoittajatapaamisten aikataulut vahvistuvat yleensä vasta marraskuussa, näistä löytyy lisätietoa aiemmin mainituilta foorumeilta. Turun kirjoittajatapaamiset pidetään joka marraskuun torstai klo 16–18 Terrakodilla.

Tärkeät yhteystiedot vielä kerran:
Päämaja, sivusto: http://www.nanowrimo.org
Suomalaisten foorumi: http://www.nanowrimo.org/eng/node/143
Suomen NaNoWriMo-vastaava: Laura Ahlstedt

Tervetuloa itse kullekin säädylle! Tee itsellesi palvelus – kirjoita romaani kuukaudessa koska voit!


[12:34 23.10.2009] K.K.
Pitäisi varmaan taas kokeilla. Viimeksi jäi alkutekijöihin.


[13:27 24.10.2009] S.T.
Ei kannata valita liian vaikeaa aihetta. Siitä vain kirjoittelemaan!


[22:49 24.10.2009] M.L.
tuota voisi kokeilla.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty