Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Peukku ylös ja peukku alas - onko joku kokeillut?

[14:10 2.7.2007] P.V.
Uudessa Aukeassamme on hieno ominaisuus: kommenttien kommentointi. Onko joku harrastanut sitä ja miltä koko juttu on teistä tuntunut? Minusta ainakin tuntuu, että on hirmu vaikeaa sanoa mitään kommenttia erityisen arvokkaaksi.
[18:47 2.7.2007] V.G.

Enpä ainakaan minä ole niihin peukkuihin uskaltanut koskea. Saatan kyllä kommentoida jonkun kommenttia suoraan ja sanoilla, koska minulla on tunne, että olemme teoksen alla jonossa kukin oman sanottavamme kanssa, ja olisi kiva, jos joskus syntyisi keskustelua; sellainen ryhmätyöhenki. Mutta ne peukut! Olen ajatellut, että ne ovat sitä varten, että voi tarvittaessa osoittaa mieltänsä, vähän kuin Rooman keisarit, up=säilyköön hengissä, down=kuolkoon.

Tuntuisi jotenkin ikävältä lähettää jonnekin viestejä (tuntemattomaan paikkaan) jostain toisesta aukealaisesta. Mutta aluksi ihmettelin, miksi kaikkien muiden kommenttien kohdalla olivat nämä kaksi (omituista) koukkukukkaa, mutta ei minun. Enkö kuulu joukkoon ajattelin ja kysyinkin sitä (noloa). Ylläpito vastasi, ettei itselleen voi saada tai antaa, niin mitä, sitä en muista. Varmaan peukaloa.

Vastaus Paulalle: En ole käyttänyt, kun ei ole ollut tarvetta. Minulle jokainen kommentti on arvokas asia.[01:05 3.7.2007] A.N.
Alaspäin lykkäsin kerran tuolla kuvataidepuolella, mutta aloin jälkeenpäin katua. En siksi, että olisi omatunto alkanut kolkuttaa, vaan siksi, että kommentti ei ollutkaan niin ala-arvoinen, kuin olin äkkiä käsittänyt. Alkuvaiheessa tuli ylöspäin peukaloita nostettua useampikin. Nyt on koko homma unohtunut. Teoriassa kyllä käytän häikäilemättä kumpaakin nappia, jos on tarve. Ei vaan käytännössä aina muista sellaisen olemassaoloa. Ei ole tottunut vielä. Eikä ole ollut tarvettakaan. Kirjallisuuspuolen kommentit ovat oikeastaan kaikki melko hyviä, kuvis- ja valokuvauspuolella on jonkun verran "siinä ja siinä" asiallisuuden rajoissa olevaa. Toisaalta sellaisiin aivan loistokommentteihin en muista nyt viime aikoina törmänneeni missään. Arkipäivän analyyttistä pohdintaa ilman suuria elämyksiä tai sitten perinteisiä kehuja. Tärkeitä molemmat, mutta myös kommentointi voisi olla taidetta.


[02:25 11.7.2007] S.K.
Pikkuisen olen peukkuja kosketellut, mutta harmittaa kun kommentteja voi peukuttaa vain kerran päivässä. Itse olisin sitä mieltä että yhtä kommenttia ois järkevä peukuttaa vain yhden kerran, mutta nyt samaa kommenttia voi peukuttaa monta kertaa kunhan tekee sen eri päivänä. Siinäkään ei ole musta järkeä että vain kerran päivässä saa peukuttaa. Mitä haittaa siitä olisi vaikka kiertäisi peukuttamassa kaikki kommentit samana päivänä?


[18:52 4.8.2007] V.G.


Nyt voin sanoa, että olen ensimmäisen kerran käyttänyt peukkuja. Se tuntui suorastaan tarpeelliselta.

Ja jos koira puree kerran, puree se toisenkin kerran! :)


[01:01 5.8.2007] K.A.
Kun joku malttaa kirjoittaa asiallisia neuvoja, se on pystypeukun paikka.

Alapeukku on sitte oman kuohahduksen osoitus. Mutta menköön, ylläpitohan noita vain seuraa ja heillä lie arvostelukyky tallessa arvioida arviointeja.


[16:44 5.8.2007] V.G.

En ole vielä niin alas kuohahtanut, että peukkua kenellekään alaspäin painaisin. Itse asiassa ihmettelen, milloin sitä voi siihen tarkoitukseen käyttää.

Mutta ylöspäin elävän mieli! Täällä on tavattoman hyviä kommentoijia, mutta on niitäkin, jotka eivät kommentoi lainkaan, vastapainoksi.

Itse pelkään olevani liikaa äänessä. Pidänkin tässä nyt muutaman päivän tauon, että he, jotka ovat kiusaantuneita, saisivat edes hiukan hermolepoa. :)[20:48 27.9.2007] A.P.
En oikein uskalla tai halua arvostella muiden kirjoituksia, vaikka lukisinkin. Useimmiten luen samalla myös arvosteluja. Tapani kommentoida muita töitä on laittaa vihreän peukun, jos olen kommentoijan kanssa samaa mieltä.

Mutta nämä ovatkin puhtaasti henkisiä juttuja...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty