Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Valokuvaus yhteisöt.

[00:27 21.10.2009] A.K.
Olisi mukava kuulla ihmisten mielipiteitä erinäisistä valokuvauksen netti yhteisöistä/gallerioista, missä muualla kuvianne julkaisette? Itse olin pitkän aikaa vain aukean kirjoilla mutta nyt on tullut jokin ylitsepääsemätön tarve saada puskettua kuvia myös muille sivuille.

Lyhyen käytön jälkeen voin todeta omasta puolestani olevani todella pettynyt flickr:n toimintatapoihin ja ns. kommenttien ja rakentavan kritiikin kerjäämiseen että on jäänyt kyseisen sivuston käyttö kohtuullisen vähälle. Toisin kuin esim. 'Onexposure' joka nopealla vilkaisulla vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.


[23:46 21.10.2009] K.S.
sanon minkä aina sanon. pysy poissa netistä niin saat vaikka ihmeitä aikaan.
--lue kirjoja, käy luennoilla, liity vaikka kameraklubiin ja lue vielä enemmän kirjoja. tee jotain konkreettista äläkä istu koneen edessä odottamassa pisteitä ja kommentteja. taidehistoriakin on hyvin kiinnostavaa vaikkei suoranaisesti ole kiinnostunut taiteesta - sen lukeminen auttaa enemmän kuin mikään nettifoorumi. (ateneumissa on parhaimmillaan Picasso-näyttely. winkwink.)

all in all, netti on masentava mesta. kommentit esim täällä ovat kasvottomia, eli vapaasti tulkittavissa. toista ihmistä kohdellaan lähinnä provoajana tai kilpailijana, krittiikki tarkoittaa että kuvaa/kuvaajaa vihataan sydämen kyllyydestä jne.. ja tietenkin se "kiva kuva". get my drift? -- vaikka olenkin optimisti niin odotan tämän jälkeen kommenttiryöppyä eri 'taitelijoilta' - nettitaiteilijat - jotka puolustavat aukeaa, nettiä, 'taidetta', suomalaista 'valokuvaa' jne.

jos nyt netissä hillut niin tee käyttäjätunnukset vaikka onexposuriin ja pidä aukeakäyttiksesi. Onexposurissa on ammattilaisia, kunnon foorumit, Critique -osio ja pisteenä i:n päällä hienot layoutit. Kuvan julkaisemiseen tarvitaan tietty Approval rate - eli toiset käyttäjät äänestävät kuvasi joko esiin tai pois. IMO hyvä systeemi, mutta siinäkin on heikkoutensa. Onexposure vaatii myös erittäin edistynyttä englannintaitoa.

just mah five penny thoughts - ja älä ota mitään netissä lukemaasi liian henkilökohtaisesti. "A sea of faceless imitators" - kuten se Alice cooper lauloi..


[23:58 21.10.2009] m
Heh, meinasin sanoa samaa mitä Kim ensimmäisessä lauseessaan.. Mutta jäin odottamaan, tuntui että valitan muutenkin liikaa ;).

Käy näyttelyissä, katsele "mestarien" kuvia, osta vaikka kuvakirjoja (ovat muuten yllättävän halpoja ainakin meikäläisestä) ja katsele sellaisia kirjastossa.

Hanki vaikka kontakteja "oikeasta elämästä" ennemmin kuin näiltä "kasvottomilta foorumeilta".

Aseta tavoite itsellesi (korkealle, tietysti sopivasti aluksi) ja pyri siihen.

Onexposurea en kehtaisi noin hehkuttaa, vaikka en olekaan suuresti tutustunut. Sekin kuitenkin edustaa harrastajien tai sen tasoisten kuvaajien töitä lähinnä, vaikka olisikin kriittinen.

Etsi hyvien kuvaajien gallerioita, jos netistä jotain haluat irti. Kyllä täältäkin aina jotain kommenttia saa, mutta on pitkällä tähtäimellä parempi pyrkiä vähän ylemmäksi kuin sunnuntaikuvaajaksi ja nettifoorumiharrastajaksi.


[00:25 22.10.2009] K.S.
kirjasto rox.


[20:23 24.10.2009] M.J.
Mä tykästyin kovasti tuohon Onexposureen. Kuvat näyttävät paljon paremmalta tommosella simppelillä mustalla taustalla kuin Aukean harmaalla. Mutta pikaisen selailun jälkeen näyttäisi siltä, että täällä saa kuitenkin paljon parempaa ja monipuolisempaa kommenttia kuin tuolla, jossa kaikkien kuvien kommentit näyttivät olevan deviantart-tasoa, eli kehuja kehujen perään muutamalla sanalla... Näin niinkuin vähän yleistäen. Kritiikki-osiion en toisaalta ole vielä ehtinyt perehtyä.

Olen kyllä löytänyt varsin huimia teoksia tuolta Onexposuresta erityisesti hevosaiheisista kuvista sekä fine art nude-kategoriasta, ja jatkan selailua inspiroituneena...

Mutta kirjojen ja kirjastojen perään kuulutan minäkin. Konkreettisuutta! Käsin kosketeltavaa! Itselläni on toistaiseksi vain muutama valokuvateos, mutta ne ovat kultaakin arvokkaampia.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty