Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Minua melkein risoo

[00:49 23.10.2009] J.H.
se että leidi Vuokko Kauppinen aina poistaa kommenttini hänen tauluistaan, joissa on käytetty jotain tunnettua teosta mallina. Ei se kopiointi niin paha asia ole, että tarviis peitellä. Itsekin olen monesti tehnyt vastaavaa ihan oppimismielessäkin jo. Mutta mielestäni on oikein ja kohtuullista antaa kreditit myös alkuperäisartistille. http://www.luisroyofantasy.com/en/gallery/img.php?id_img=581


[01:37 23.10.2009] P.P.
Kaikki ihmiset ei ole luovia, vaikka taitoa maalaamiseen olisikin. Asian peittely on vaan melko noloa.


[16:12 26.10.2009] Ylläpito
Kyseessä on myös Aukean sääntöjä rikkovaa toimintaa. Ote säännöustä:
"Mikäli työ on kopio jonkun toisen teoksesta tulee työn yhteyteen laittaa mahdollisimman tarkat tiedot alkuperäisestä työstä, sekä mielellään linkki, jos alkuperäinen työ löytyy webistä."


[18:56 26.10.2009] T.U.
Annetaan jokaisen kukan kukkia. Myös niiden jotka imee nesteitä toisten kasvien rungoista.


[20:26 26.10.2009] J.H.
Tottakai. Mut tietty se on kiva myös tutustua niihin toisiinkin kasveihin, varsinkin jos ne on vielä kauniimpia :)


[12:11 7.11.2009] A.N.
Runouden puolella oon usein miettiny että pitäis alkaa käyttää mallista kirjoittamista, muuttelis vaan joitakin sanoja esim. Saarikosken ja muiden gurujen teoksista. Kokeilis sitten aukean rajoja, että milloin tää huomataan.

Lähinnä tätä tulee tehtyä vaan hyvin harvoin omaksi ja muutaman kaverin iloksi, esim isojen poikien versio tuli väsättyä joku aika sitten Dingon Levottomasta Tuhkimosta. Sitaatit, intertekstuaalisuus ja lainat on melkee oma lukunsa, kun otetaan vaan joku lause sieltä täältä, irrotetaan kontekstistaan. Sinänsä kuvataide on paljon jalostuneempaa taiteen muotona kuin kirjallisuus, kun kelaillaan tämmöisiä kopiointijuttuja. Kirjallisuuden puolella niistä ei oo ikinä ees puhetta paitsi silloin kun joku kopsaa räikeesti jotain sanasta sanaan mikä on ääriharvinaista.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty