Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukealaisten runokirjat

Seuraava sivu  

[11:50 29.10.2009] Nimetön
Voisiko tähän keskustelun alle ihmiset tuoda esille aukealaisten ilmestyneet runokirjat ja mistä niitä mahdollisesti saa?
[12:35 29.10.2009] A.N.
Kannatan ajatusta.


[13:57 29.10.2009] J.S.
Suapko olla omakustanne? Enon kunnan osarahoittama :/


[14:05 29.10.2009] V.A.
Nimellä kannattaa googlettaa esim. palvelukustanteita, silloin löytyy nettikirjakaupat, joista voi tilata. Omakustanteille toki pitää olla tiedot mistä ja miten tilataan.


[14:13 29.10.2009] J.S.
Minua vaivaa nuo myymättömät kirjat. Ei niitä ota mikään taho myyntiin, koska volyymia ei ymmärrettävästi ole. Ennen otin kapakkaan mukaan kirjoja ja myin aina kaikki. Rahat tuli juotua... Ei hyvä sekään...
Olin jo aikeissa tehdä tempauksen turkulaiseen u-groundliikkeeseen tyyliin: "Taistele lamaa vastaan! Ostaessasi ilmaisen runokirjan saat kaksi euroa kaupan päälle..." Myyjä suostui jo tähän, mutta ei ollut varaa lähteä toteuttamaan tempausta :(
Kirjan 88s. saa laittamalla oman osoitteensa privana viidellä eurolla. Se on ilmainen, koska maksan pakkaus- ja postikulut. Pääasia on, että runo liikkuu ja voi... jotenkin...


[14:14 29.10.2009] nimetön
Siis, mikä tahansa kirja: omakustanne, palvelukustanne, verkkokirja, kustannettu, runojulkaisu yms.

Kaikista tänne tietoa, ehdottomasti eli Juuson ja Virpin kirjastakin vaan tarkempia tilaustietoja tai nimitietoja.


[14:16 29.10.2009] J.S.
Juuso Suhonen, Joensuu:

Mustaa valkoisella

Don`t beat the fly!

Runoteos

"Kokoelma nuoren miehen elämästä tässä ja nyt, kaikkine vaiheineen, mitään kiertelemättä ja pois jättämättä. Arki on mukana kaikessa, mitään ei ole tarpeen salata eikä hävetä. Runot kertovat monella tasolla: sanat, tekstin ulkoasu, jopa kirjasintyypit ja kieli – oma ja muiden – ovat onnistuneita valintoja tähän ”runotarinaan”. Kirja aluksi hätkähdyttää ulkoasullaan ja sisällöllään, mutta tekijä on onnistuneesti taiteillut räväkän arkipuheen ja rivouksien välissä ja räävittömyyden tylsyyden välttäen, onnistunut tekemään uudenlaisen, jännittävän ja hauskan runokirjan. - Työttömän nuoren miehen arki tulee karuudessaan lukijalle tutuksi. Samalla elämän valoisatkin asiat, kuten rakkaus, joka on ovelasti piilotettu tapahtumien realistiseen kuvailuun. Onnistunut kokoelma huumorin värittämiä jokapojan kokemuksia räväkästi, mutta hauskasti ja ajatuksia herättävästi esitettynä Ja nyt on sitten paskallekin (sille aidolle) kirjoitettu oma runo, ihan omistuskirjoituksella J"
Tuossa on arvostelua ja tietoa kirjan sisällöstä...
[14:20 29.10.2009] V.L.
Esikoiskokoelmani "Ruumiita" ilmestyi aiemmin tänä vuonna. Sitä saa ainakin Helsingin Lasipalatsista:

http://poesiasarja.wordpress.com/2009/08/24/v-s-luoma-aho-ruumiita/

sekä Jyväskylän Lukuhetkestä: http://www.lukuhetki.fi/product.php?id=20501

Saimme aikaan myös ns. Hesarigaten:

http://poesiasarja.wordpress.com/2009/10/23/traumatisoivaa-avantagardea-oikein-tosissaan/


[14:21 29.10.2009] A.N.
Tuolta löytyy ainakin Harri Holtinkosken tuotanto:

http://users.kymp.net/harriholtinkoski/kirjat.html

Kirjoista "Isot pojat eivät tanssi" on Minerva kustannuksen, muut omakustanteita.

"Tilapäisolosuhdemuutosvelvollinen" on Harrin tuorein runokirja.

Tarkempaa saatavuutta kannattanee kysellä Harrilta itseltään. Hyvinvarustetuista kirjastoista "Isot pojat eivät tanssi" teosta löytyy ainakin, kirjakaupoista ei tietoa.


[14:43 29.10.2009] J.S.
Huomio!

Vaihdan myös ilomielin kirjan toisen tekijän kanssa...


[14:51 29.10.2009] J.R.
Oma esikoisrunokokoelmani "Olen matkinut kaikkia lintuja" ilmestyy huomenna perjantaina 30.10.

Kirjaa saa ainakin Runokauppa Kattilasta Tampereelta http://www.runokauppa.net sekä kustantajalta http://www.sanasato.net

Niin ja jos olette huomenna Tampereella, niin tulkaa julkkareihin Runokaupalle klo 17.00.


[15:01 29.10.2009] H.H.
Kirjojani voi tiedustella minulta, joitakin kirjoja löytyy tosiaan kirjastojen hyllyiltäkin, uusinta yllättäen niukimmin.

Nisosen Antin mainitsemien kirjojen lisäksi on ilmestynyt

Kukkaislapsen kyyneleitä (2001)

ja

Ei puhuta elämästä - Pihlaja kasvattaa punaisia marjoja (2002).

Tämän vuosikymmenen puolivälissä eli 2005 ilmestyi tuo Isot pojat eivät tanssi ja Tilapäisolosuhdemuutosilmoitusvelvollinen tänä vuonna.


[18:45 29.10.2009] J.T.
Voimia Villelle. Hesari osoittaa tasoaan.


[19:15 29.10.2009] M.M.
Esikoisomakustanteeni Joutomaa on saanut päivänvalon viime tiistaina. Tällä hetkellä opusta saa vain suoraan minulta, joten kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostin välityksellä.

Luvassa on 62 sivun edestä vauhtia ja vaaratilanteita.
[17:46 30.10.2009] K.H.
Villelle ja ja Juhalle lämpimät onnittelut esikoisista! Kustantamokynnyksen ylittäessään voi olla ylpeä tekemästään työstä.


[18:52 30.10.2009] H.H.
Onnittelut täältäkin kaikille esikoisille, väheksymättä omakustanteita sen enempää.


[21:57 2.11.2009] T.T.
Esikoiskokoelmani "Huulilla, nolo tuuli" ilmestyi loppukesästä 2009. Sitä voi hankkia ainakin ntamon nettisivuilta http://ntamo.blogspot.com sekä liken kirjakaupoista, lasipalatsin kirjakaupasta (helsingistä), sekä myös tilata Suomalaisesta kirjakaupasta.

Muutama kappale löytyy vielä minulta itseltäni! Ja onnittelut kaikille!


[13:20 3.11.2009] P.P.
Taas yksi mainosketju. Eikö tälle tule loppua.


[16:53 3.11.2009] T.T.
En mä koe että siitä haittaa on, toki minun on varmasti helpompi sanoa, sillä olen itsekin julkaissut kirjan ja voin sitä täällä huudella, mutta tosiasiassa on hyvä huomata, että myös muut ovat julkaisseet. Tietysti ymmärrettävästi se tuntuu siltä että vain mainostaisin, mutta sekään ei aina ole paha asia. Mielelläni vastaanotan kaikkien runomainostukset; minulla ei siis ole "ei runomainoksia-moodi" päällä.


[18:50 3.11.2009] J.S.
Jaa-a. Mä en kyllä yhtään ymmärrä miten tämä ketju on joltain nyt pois, vaikka kuinka mainostetaan tekeleitämme. Ketju ketjujen joukossa. Aukealta saa ilmaiseksi lukea tekstiä yllinkyllin, katsoa kauniita valokuvia, maalauksia, niin tämän verran luulis saavan mainostaa omia tuotteitaan mikä kuitenkin liittyy aiheeseen satasella.

p.s Eikä niitä kirjoja kukaan osta täältäkään...


[13:06 4.11.2009] S.T.
Esikoiskirjani Pieni verenkuva on tilattavissa Kaarinan kaupungin vastaavalta, osoitteesta pirjo.putus@kaarina.fi - ainakin toistaiseksi. Hinta on 8 euroa plus postikulut.

Eka painos alkaa olla lopuillaan, käsitin että se on revitty siellä käsistä aika tehokkaasti, joten jos sen tahtoo niin kannattanee pitää kiirusta.

Toinen kirjani, Kirjallinen pelonteko, ilmestyy helmikuussa, kustantajanaan Robustos. Sieltä sitä sitten. Olen kustantajaan tosi tyytyväinen - ne on olleet hirveän ihania mulle.


[15:34 4.11.2009] A.N.
"Taas yksi mainosketju. Eikö tälle tule loppua."

Taiteilijoilla on kovempi itsetehostuksen tarve/uskallus kuin ihmisillä keskimäärin. Se saattaa joitakin ärsyttää, mutta ehkä samalla pitää nähdä voimavarana, joka antaa sytykettä toiminnalle. Toisaalta ketjun aloittaja (en ollut minä) ollut varmasti vilpitön halutessaan kartoittaa kuvaa siitä, millaisia teoksia aukealaiset ovat julkaisseet. Totta kai ihanne olisi, että runokirjoja ostettaisiin ilman mainontaakin, mutta ei niin taida käytännössä tapahtua. Joten kai se pitää nähdä enemmänkin myönteisenä ominaisuutena, että mainostaa omaansa. Varsinkin kun nykyään kaikki tekee sitä joka paikassa. Amerikastahan se tyyli tulee. Idässä suositaan enemmän vaatimattomuutta.

Itse ainakin kun julkaisen esikoisteokseni, en aio pelkästään tyytyä mainostamaan sitä, vaan pakkomyydä ja levittää kaikin mahdollisin laillisin ja laittomin keinoin. Sillä tavoin saan omaa jumaluuskompleksiani lievitettyä ja voin olla mukavampi kanssaihmisiä kohtaan.


[18:25 4.11.2009] T.T.
Antti - niin se kuuluukin tehdä, eihän siitä teoksesta välttämättä kukaan muuten tiedä. Tietysti mitä tulee kustantamon rooliin, niin varmasti kustantamo jossain määrin myös markkinoi sun puolesta; mikäli siis kyseessä on iso tai keskisuurikustantamo. Mutta tokihan itsekin voit sitä mainostaa.

Tuosta taiteilijoiden itsetehostuksesta en menisi takuuseen; onhan samaa nähtävissä missä tahansa muuallakin, joskus taiteilijat "tai sellaisiksi itseään kutsuvat" voivat pitää itsestään hyvin vähänkin ääntä.

Susanna- hieno homma tuo kustantamo ja uusi kokoelma; esikoisen perusteella odotan sitä.


[23:04 4.11.2009] K.Gib
Ihan itsestään selvää on, että osa aukelaisistakin haluaa tietää, jos joku aukealainen jonkin teoksen julkaisee. Ja erityisen hienoa on, että ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan vaan tiedon saa täältä Aukealta.
Ehkä Pekkarinen saa kaiken tiedon telepaattisesti, eikä tarvitse näitä kanavia. Minä tarvitsen, kun ei joka paikassa ehdi kuitenkaan roikkua.


[20:44 7.11.2009] N.P.
On kuulemma jo matkalla painosta runoilijalle esikoiskokoelman ensilasti. Tilata voi toistaiseksi minulta suoraan, lisätietoja täällä.

Rintani rossi - runoja tähän asti sisältää useita Aukealla julkaistuja runoja.


[01:15 8.11.2009] A.P.
Tänä päivänä kirjailijan ei tarvitse ostaa kirjojaan, kunhan vain löytää digipainoa hallitsevan kustantamon.

Itse julkaisin kirjani, eikä olisi tarvinut ostaa ainuttakaan kappaletta. Nyt sitä saa melkein kaikista verkkokaupoista, koska varastoja ei ole, eikä riskejäkään.

On ironista, että tänä päivänä kirjan julkaiseminen on helpompaa kuin tämän markkinoiminen. Kirjan taso on asia erikseen.


[22:57 8.11.2009] T.H.
ostakaa ihmeessä meitsin kirjaa sitä saa tampereelta bukrasta ja sit siitä sanasadon kaupasta hämeenpuistosta ja baarista jos näkee mua ja myös hauenleukakustantamo.mielummin omakustanne kun lomaosake. sen nimi on alikulkutunne.ja saa sitä mun sähköpostiskakin, saattaa olla vaan parin viikon viive.


[00:38 9.11.2009] P.P.
Joo, ostan ihan heti, varsinkin noin lahjakkaan kirjallisen ulosannin perusteella...


[10:22 9.11.2009] S.T.
Paul, itse asiassa luulen, että pitäisit siitä kirjasta. :) Ostettu ja luettu meinaan on.

Lisättäköön, että itse olet arvostellut erään Teron teoksen sanoin, että pidit siitä.


[17:20 12.12.2009] T.L.
Aloitan selityksellä, niitä minulla piisaa. Aloitan alusta, minusta. Aloitan tästä. Amatöörivaras pelkää, että hänen jalokivensä viedään samalla tavalla kuin hän itse sen aikanaan sai haltuunsa. Se on syy, miksen ole tullut varjoista esiin aikaisemmin. Kertokaa mitä mieltä olette, lasketaanko myös amatöörivarkaat ja muut passiiviset sivustaseuraajat aukealaisiksi? Röyhkeä varas kun olen, en jää edes odottamaan vastausta vaan otan sen riskin, että lasketaan. Kertokaa silti mielipiteenne. Alla tietoa "jalokivikokoelmastani".

http://sites.google.com/site/tonylaineenrunokokoelma/[13:56 14.2.2010] S.T.
Eilen julkaistiin sitten Kirjallinen pelonteko.

Kirjaa löytää täältä: Kustannusliike Robustos


[16:00 29.3.2010] J.S.
Tänään lähti painokoneet laulamaan esikoiskokoelmastani Urbaani bohemia. Viikko ja pitäisi tulla painosta. Löytyy jo kustantajan sivuilta eli Mediapinta


[14:17 3.4.2010] M.N.
Minun pod-kokoelmani voi ladata ilmaiseksi tai ostaa täältä: Varjokirja by Marko Naumanen tai voi ostaa myös Amazonista.


[20:17 3.4.2010] A.N.
Alan kirjoittaa runokirjaani 20. kesäkuuta 2010. Jos saan sen valmiiksi, niin se tulee painosta viimeistään v. 2011. Jos en saa valmiiksi tai 20. kesäkuuta tuntuu siltä, että ei runokirjan kirjoittaminen nappaakaan, se ei tule painosta ikinä. Sitä ennen tää aukea on se mesta mistä runoni pääasiassa löytää. Kirja tulee sisältämään täysin samanlaista sekalaista ja osin sekavaa materiaalia kuin nämä aukea-runoni. Että semmosta. Ihan vaan sillä ilmoitin, että homma on hanskassa täälläkin ja tietynlaisia päätöksiä asiasta tehty ja että haave julkaisusta ei sittenkään haudattu. Ja suurta rispektiä niille, ketä on kirjan jo ulos pukannut. Ja kiitos heille, ketä on kannustanut minua jo vuosien ajan projektissa eteenpäin. Kyllähän se on varmasti suurin tekijä, mikä panee vielä harkitsemaan.


[00:53 5.4.2010] V.A.
Hehh, nyt on ihan pakko sanoa sananen: tämä valtakunta on riittävän pieni, eli omakustanteista ja palvelusellaisista saa investointinsa kyllä pois, palkoille ei pääse, mutta "sou what".

Jokkainen saapi olla ylypiä siitä että on uskaltanu jättää omat ihanat jäläkensä kirijallisuuven historijjaan :D
[17:42 5.4.2010] S.T.
Onko jäljen jättämisessä väliä sillä, kuka on kustantaja - itse vai jokin luotettava taho?


[14:01 13.4.2010] A.N.
Väliaikatietoja: Lähetin puoli tuntia sitten kässärin kustantajalle. Eihän sen kasaamisessa loppupelissä mennyt kuin 1,5 tuntia, kun osui oikea "vire" kohdalleen. Tosin pohjatyötä tein n. 7 vuotta enemmän kuin harrastuksena, että ehkä se vähän vaikuttaa...

Eikä minua oikeastaan ees harmita jos sieltä tulee tylyä palautetta, koska sitten otan opikseni ja lähetän kokoelman jollekin vielä suuremmalle taholle. Olen hyvin nöyrä. Toivottavasti kuitenkin onnistaa.

Minusta sillä on väliä, onko omakustanne vai ulkopuolisen kustantama, koska runous on jollain tapaa sosiaalinen peli kuitenkin ja pitää olla jonkinmoista muiden kuin itsensä tunnustusta että voitaisiin pitää erityisen onnistuneena runoilijana, muuten se on vain terapiaa. Mut jos joku esim myy omakustannetta miljoona kappaletta niin eihän sillä sitten ole mitään väliä koska sitten on kyse ollut vain siitä että lukijat on kyllä tajunneet, mutta kustantaja ei.

Mutta kun haluaa jättää jäljen omaan päähänsä niin silloinhan sillä ei ole mitään väliä minne kirjoittaa vaiko vain sinne päähän, jos kärjistetään.


[20:44 20.4.2010] K.K.
Anteeksi karkeus: totta helvetissä ulkopuolisen kustantama teos on läpäissyt korkeampia laatukriteerejä ja siihen uskalletaan panostaa. Omakustanne ei ole huono ratkaisu ja hyvä tapa aloittaa kirjoitusura purkamalla ajatukset viimein paperille ja tuoda jotain näytille konkreettisesti. Omassa päässä on jo niin paljon jälkiä, että mieluummin sieltä niitä tyhjentäisi välillä pois uuden moskan tilalle.


[20:59 20.4.2010] S.T.
No, jos haluaa ns. Oikeaksi Kirjailijaksi, omakustanne sulkee siltä tien välittömästi.


[00:32 21.4.2010] J.P.
Minusta on kiistatonta että kaupallisuus ja kirjallisuus leikkaavat toisiaan. Kaikkia kaupallisia fiktiivisiä teoksia ei kuitenkaan lueta kirjallisuuden piiriin lainkaan. Vastaavasti kirjallisuutta on myös kaupallisesti tuottavan toiminnan ulkopuolella - eri asia sitten tuottaako jokin teksti tai nimi myöhemmin rahaa vai ei. Kirjallisuushistoria tuntee myös klassikoita joita ei ole koskaan kustannettu kirjailijan elinaikana kaupallisen kustantajan toimesta, ja osa noista on omakustanteita, osa on julkaistu vasta tekijän kuoltua.

Myös omakustanne voi olla kriittisten lukijoiden läpikäymä ja toimittama, kaupallisten intressien ohella on muitakin vaikuttimia.

Ei tarvitse mennä Dostojevskin aikaan, lähihistoriassakin tekstejä on ensin julkaistu lehdissä ja vasta myöhemmin painettu kirjana.

Ja mitä tulee tuohon aiemmin viitattuun kirjallisuushistorian kirjoittamiseen niin sekin muuttuu ajan kuluessa, myöhemmin voi naurattaa kovasti että internetiä ei ole pidetty ollenkaan kirjallisten ilmiöiden näyttämönä. Digihypetys oli jossain vaiheessa pelkkiä lupauksia, ja myös kirjallisuuden kohdalla kävi niin että villit visiot eivät toteutuneet sellaisina kuin ajateltiin, ja digitaalisen median merkitys on kasvanut hitaammin.

En tunne kustantajien menettelytapoja. Onko tosiaan niin että kustantajat ovat sopineet ettei omakustanteita julkaisseita kirjailijoita voida koskaan päästää kustannusohjelmiin? Ellen erehdy, niin tälläkin palstalla seikkailee hahmoja, joiden kirjoista osa on omakustanteita ja osa kaupallisten toimijoiden kustantamia.

Lisäksi voisi mainita vielä että kustannuskenttä on muutoksessa, ja perinteisten kustantamojen ja omakustanteiden rinnalle on tullut book on demand -julkaisut.


[01:31 21.4.2010] K.K.
"Minusta on kiistatonta että kaupallisuus ja kirjallisuus leikkaavat toisiaan. Kaikkia kaupallisia fiktiivisiä teoksia ei kuitenkaan lueta kirjallisuuden piiriin lainkaan. Vastaavasti kirjallisuutta on myös kaupallisesti tuottavan toiminnan ulkopuolella - eri asia sitten tuottaako jokin teksti tai nimi myöhemmin rahaa vai ei. Kirjallisuushistoria tuntee myös klassikoita joita ei ole koskaan kustannettu kirjailijan elinaikana kaupallisen kustantajan toimesta, ja osa noista on omakustanteita, osa on julkaistu vasta tekijän kuoltua."

Olet pääasiallisesti oikeassa, vaikka puhut ohuilla marginaaleilla. Ajat kuitenkin muuttuu. Susannan kommentti oli kai sarkastinen, omakustanteet värittävät osaltaan kirjallisuutta, rikastuttavat yleistä linjaa.

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty