Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukealaisten runokirjat

Edellinen sivu  [10:38 21.4.2010] J.P.
En tiedä mikä tässä keskustelussa on sarkastista, ärsyyntymiseni pohja on siinä että tuohon rikastuttamiseen ei aina uskota, vaan omakustanteita ja book on demand -julkaisuja vastaan käydään arvovaltaisilta tahoilta. Mikä noissa on niin pelottavaa että Hesarista lähtien pitää haukkua nykyrunoa harrastustoiminnasta? Viime vuonna suurilta ja keskisuurilta kustantajilta ei tullut kuin yksi tai kaksi esikoisrunokokoelmaa, laskutavasta riippuen. Onko runo kriisissä vai haluavatko kaupalliset toimijat keskittyä brändäämään vanhoja?

Jos oikea kirjailija on sellainen joka tekee kirjallisuutta ammatikseen ja elääkseen niin vähiin jäävät Suomessa oikeat kirjailijat. Runoilla elämisestä nyt puhumattakaan. Historiallisestikin kaupallisen menestyksen kriteeri rajaisi kirjailijoiden juokkoa rajusti. Muutaman vuoden välein ilmestyvä runokirja on saattanut juuri ja juuri kannattaa julkaista, mutta useimmat ovat tarvinneet muuta työtä lisäksi. Kovin paljon ei ole itseään elättäviä prosaistejakaan siihen verrattuna kuinka paljon kirjailijaksi luettavia ja itsensä sellaiseksi lukevia ihmisiä tässä maassa on.

Ajatellaanko tosiaan, että se on pois kunnianhimoisilta kirjailijoilta ja isoilta kaupallisilta toimijoilta, jos amatöörit saavat näkyvyyttä? Ymmärrän että kulttuurisivujen vähäiseen palstatilaan on tunkua ja perinteikäs kirjailijaliitto on tarkka jäsenistään, mutta en sitä että samalla alalla toimivat ihmiset alkavat vahtia toistensa laatua. On hyvä että puoskari ei kelpaa lääkäriksi, mutta jos toinen kirjailija alkaa sanoa mikä on oikeaa laatukirjallisuutta niin silloin ollaan pahasti hakoteillä. Enää ei puutu kuin se, että aletaan julistaa amatöörikirjallisuuden vahingoittavasta vaikutuksesta.


[18:04 21.4.2010] A.N.
Ehkä Susannan sarkasmia oli tai sitten ei mut joka tapauksessa siihen liittyen jotkut on varmasti oikeestikin sitä mieltä, mut ne ei oo ottanu huomioon että kirjallisuuden kentässä ns Oikeat Kirjailijat on yhtä merkittävä ja suuri osa kuin vaikkapa K-kauppa on eri Suomen ja maailman kauppojen joukossa, jos tämmöistä ontuvaa elintarvikealan vertausta käytetään.

Ja voihan sen omakustanteen julkaista sitten kun on jo mittava ura kustantamojen mannekiinina takana! Koska joku Tabermann ym on tehny runoillaan niin paljon hilloa että niillä ois varaa julkaista jopa omakustanne! Kaiken muun tuotannon päälle ois aika siistiä. Miksei ne tee sitä? Paitsi "meidän Harri" tietysti mut hänellä on ehkä eri syyt.

Tai voishan sitä perustaa oman kustantamon ja kustantaa vain itseään. Tiiän ihmisiä jotka on tehny niinkin, en tosin runouden puolelta. Mut se saattaa johtua siitä etten tiiä runouden puolelta muutenkaan paljon ketään.

Rahallahan nääkin jutut joka tapauksessa nykymaailmassa ratkaistaan. Oon samaa mieltä kuin Juha mut ehkä astetta pessimistimpi ja luuserimpi kun tyydyn nöyrtymään manin vallan alle ja senkin takia lähinnä hyörimään täällä aukeassa.

Vaik sitähän pitäis käydä taisteluun omakustanteiden etc puolesta mut jos ei talous riitä ees taisteluun niin minkäs teet :D Ja sitä on niin sekaisin että hymyilee vaik hymiönkin pitäis tarkemmin ajateltuna kai olla näin: :(

Siitä huolimatta tän hetken väliaikatietoja maratontermein: Oon kyl selvästi edellä aikataulua eli aloittanu liian kovaa mut niin kova pistos päällä että joudun ehkä silti keskeyttämään. Eli ei hyvältä näytä. Mut kattoo nyt kumminkin.


[23:51 21.4.2010] V.A.
Hieman vettä myllyyn heittelen huvikseni, eli kirjallisuudessa kuten ylipäänsä muussakin taiteen teossa (omien havaintojeni mukaan) apurahoja saavat he, joilla jo molemmat jalat ovat astuneet nk. "markkinavoimakynnyksen" yli.

Kuinkahan moni oikeasti olisi valmis siihen pieneen julkisuusryöpytykseen ja juoksuun elantonsa perässä/kissanristiäiset?

Loppukaneettina totean että paljon mukavampaa on kirjoitella oman mielensä mukaan silloin kun huvittaa ilman paineita tulevasta ja iloita siitä että on uskaltanut saattaa sanansa kansien väliin :))Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty