Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

mac vai pc?

Edellinen sivu  [22:28 6.12.2009] HMJ
Ja ne ulkoiset levytkään eivät ole mitään täysvarmoja. Niitä kannattaa sillointällöin pistää pyörimään ja tarkistella sisältöjä. Jollain on ollut vuodenpäivät kiintolevyjä varastossa, ja kun yritti saada tietoja ulos, niin laakerit olivat jämähtäneet ja yritykseksi jäi....


[22:57 6.12.2009] Nimetön
?


[09:46 7.12.2009] P.T.
Juu - ongelmani onkin juuri tuo onneton ohjelma joka on vapaaehtois-työtäni ja joka on erään kohtalaisen ison yhdistyksen järenrekisteri ym. tiedot....
Yritin ruinata ulkoista kovalevyä jonne voisin tallentaa sen onnettoman varmuuskopion, mutta ei ole kuulemma yhdistyksellä varaa!!!

Mulle on vähän epäselvää mitä kaikkea appleen voi täältä windowsista siirtää. En tiedä edes pelaako tuo onneton ohjelma ollenkaan macissa.

Omat juttuni kyllä tiedän, mutta tää on aika kinkkinen ohjelma muutenkin käyttää ja jos suoraan sanon niin täysin peestä koko juttu.
Se on ollut mulla monta vuotta enkä ole saanut siirrettyä sitä kenenkään muun harteille - vapaaehtoistyöntekijöitä kun ei ihan helposti löydy:(
Koko ohjelma pitäis tehdä uusiksi kokonaan eri systeemillä, mutta eipä ole löytynyt ketään joka siinä osais auttaa koska tietoja ei sais vuotaa ulkopuolelle.

Kuka tuon onnettoman sitten ikinä onkin tehnyt on saanut aikaan pelkkää sekasotkua ja maailman vaikeimmin käytettävän ohjelman. Mikään siinä ohjelmassa ei toimi loogisesti.
Tai no joo...se printtaa kyllä aika helposti ja loogisesti osoitetarrat....jotain hyvää sentään.

Pitänee lähteä ostamaan se hiton kovalevy omasta pussista, tai antaa koneen kaatua ja ohjelman siinä mukana...

Mä en ymmärrä mitään koneeni sielunelämästä, vaikka osaankin käyttää konetta päällisin puolin niin kaikki muu on täyttä hepreaa!...
Joten naurakaa vaan tyhmille kyssäreilleni, en mä mistään mitään tiedä:))
-Niin toi DELETE on vissiin sellanen namikka jota ei parane klikata...?


[10:41 7.12.2009] HMJ
Minä en naura. En itsekkään osaa kovin hyvin koneen sielunelämää, vaikka kaikki työt menee jotensakkin koneen kautta.
Ostin PC:n koska lähipiirissä on sen sielunelämän taitajia, ja olen huomannut ettei ne mäkitkään mitään idioottivarmoja ole (ainakaan senjälkeen jos semmoisen ostaisin).

Siis PC-kun sen ylösnostajia on puolen kilsan päässä...Mäkkiä pitäis retuuttaa...50 kilometriä että apu löytyis.

Ja se varmuuskoipijuttu kantsii hoidella vaikka omasta pussista...


[16:15 7.12.2009] T.H.
Jos puhutaan että kannettava tulee nimenomaan kuvankäsittelyyn niin ottaisin sen missä on paras näyttö. Kannettavien näytöt kun on keskimäärin niin surkeita. Näistä valittaessa se olisi todennäköisesti siis tuo Mac. (on hyviä pc-näyttöjäkin toki)

Jos käyttää ulkoista näyttöä kuvia käsitellessä niin sitten ostaisin sen mihin saa eniten samalla rahalla suorituskykyä, eli PC:n. Mikään ei ole rasittavampaa kuin puutteellinen suorituskyky, vaikka mäkki kai käyttää tehonsa suhteessa paremmin.

Mäkki on tietyssä mielessä toki huoleton mutta on siinä omat rajoittuneet kirouksensakin. Kaikkea mitä saa pc:lle ei saa mäkille. PC-puolella mahdollisuuksien laajuus vastaavasti on samalla sen oma kirouksensa.

Ugh.


[11:08 15.12.2009] K.P.
Kumpi on parempi, koira vai kissa? No joo.. Veikkaisin, että meistä jokainen on käyttänyt PC:a, harvempi mäkkiä. En ole vielä tavannut ketään joka olis siirtynyt mäkistä takaisin PC:n käyttäjäksi. Itselläni meinaa töissä mennä hermot, kun en kestä enää hidastelua enkä virheilmoituksia (tämä ohjelma ei vastaa...), asioita joita pc:n käyttäjä on tottunut pitämään tietotekniikkaan kuuluvana. Ei kukaan suostuisi hyväksymään uutta autoa, joka välillä sammuu tienvarteen vain käynnistelläkseen uudelleen ollen muka ehjä. Jos mac kiinnostaa,kannattaa sen käyttöä jossakin kokeilla, mutta varo, paluuta ei ehkä ole.


[19:11 15.12.2009] Kaikella kunnioituksella
kumpaakin laitetta kohtaan. Yksi ongelma on läppärin kanssa jos sitä pitää pitkään päällä tai jopa yön niin on varmaa että kyllä takkuilee sen jälkeen. Kaikki sen varmaan jo tietää, mut sanon sen silti että läppäri ylikuumenee jos sitä pitää pitkään päällä, kun sitä tuuletus tilaa on hyvin rajoitetusti ja varsinkin jos konetta pitää jossain muualla kuin pöydällä, esim. sängyllä.


[21:20 16.12.2009] T.I.
Ei mäkki ole takkuillut vaikka olisi pitänyt parikin päivää nukkumassa. Ja silloin kun se on nukkumassa, se pysyy viileänä.

Joskus on kyllä käynyt niin, että mac book pro ei olekaan mennyt nukkumaan kun olen sulkenut kannen, vaan se on jäänyt suorittamaan jotain tehtävää, joka estää nukkumaanmenon. Laitoin sitten koneen neopreeniseen suojapussiin ja laukkuun ja kun otin sen jälleen noin tunnin päästä ulos niin tulikuumahan se oli ja tuulettimet lauloi korkealta, heh heh. Mut silti kone toimi niinku mitään ei olis tapahtunu.

Mäkin hiirestä en oo tykänny, mutta käytänkin pääosin touchpadia (superhyvä ja intuitiivinen) perussurffailuun ja wacom on kiinni silloin kun pitää käsitellä kuvia tai cädätä.

En jaksa enää perustella macin käyttöä. Se on kasvanut minuun kiinni ja windowsia käytän vain jos on pakko. Macin kanssa ei vituta, windowsin kanssa vituttaa. Se lisää onnellisuutta vähän.
[06:37 17.12.2009] T.V.
Hankin viime maanantaina iMacin ja olen siihen nyt lyhyen tutustumisen aikana ollut erittäin tyytyväinen. Kaikkia hienouksia en ole vielä oppinut, mutta iPhotosta löytyy kaikki tarvittavat kuvankorjausvälineet. Erityisen hyvänä lisänä tuo horisontin suoristus, mihin en ollut aiemmin törmännyt. Käytössä oli PC:ssä ilmaisohjelma Photo Filtre, mikä oli myös hyvä, mutta siinä oli paljon sellaista mitä ei tarvinnut ja puuttui taas jotain tarpeellista, sillä aiemmin PC:llä korjailemani kuvat eivät pärjää sille mitä saan iMacillä pelastettua epäonnistuneista kuvista. Tää nyt on tällaista leikkimistä koneella ollut kun en tosiaan ole mihinkään kuvankäsittelyn ohjekirjaankaan tutustunut.

Lyhyesti iMacin kuvankäsittelystä voisin siis todeta, että ohjelma on vähine säätimineen melko helppo ottaa haltuun ja käyttää tuloksellisesti. Tasokas on. Lisäetuna mulla tietysti vielä tämä julmetun iso näyttö, kun koko näytön tilassa käsittelee kuvaa. On tää hieno. Ei ihan heti tule mieleen vaihtaa takaisin PC:hen.

Lisäksi kun unohdetaan kuvankäsittely, niin tämä sopii mulle kodin viihdekäyttöön oivallisesti. Sain kitarankin vireeseen viritysavustajan kanssa. :)


[10:57 17.12.2009] P.T.
Macin hiiri on kyllä aika onneton, siihen pitää ainakin saada langaton versio.
Muuten kone tuntuu mahtavan hienolta...

Meillä on kaikilla nuorilla Macit, vain mä olen edelleen Windowsin varassa.
Vanhemman poitsun läppäri on paljon vanhempi kun tää mun windowsini ja se pelittää edelleen täysillä.
Muilla on pöytäkoneet ja nuorin poika valitti myös macin hiirestä joka on todella huono.

Tytär tekee jonkin verran myös kuvankäsittelyä omalla koneellaan ja on hyvin tyytyväinen pari vuotta sitten joululahjaksi saamaansa koneeseen.

Ainakin meidän nuoret ovat sitä mieltä että ikinä eivät vaihtais macia takas windowsiin. Vaikka jokaisella on eri harrastukset koneensa parissa.
Olen saanut taatusti kuulla kuinka älyttömän tyhmä ja älytön äiti olen, jos ostan taas takkuilevan windowsin...

Joululahjaksi kuulemma ehkä voisin saada Applen mutta katsotaan nyt..toi nuoriso kait yrittää kerätä kolehtia.....

[16:36 17.12.2009] T.I.
En kyllä ihan ymmärrä miksi mac olisi parempi nimenomaan graafisissa töissä. Kyllä se windowskin adobe cs:ssää ja muita varmaan ihan samalla tavalla pyörittää? Näyttö pitää tietenkin olla hyvä. Mitkään iphoton hyvät perussäädöt ei oo mun mielestä kovinkaan painava argumentti macin parempien kuvankäsittelyominaisuuksien puolesta.

Lähinnä macissa viehättää nimenomaan OS, joka on erittäin intuitiivinen ja luotettava. Kyllähän iLifen ohjelmat on ihan hyviä peruskäyttöön, mutta kyllä ammattilaiset luottavat niiden sijasta varmaan apertureen, photoshoppiin ja näyttöjen kohdalla eizoon jne.

Myös 3d-ohjelmistot on olennainen osa monenlaisessa graafisessa työssä ja esim autodeskin 3dsMax ja Maya toimivat vain windowsissa.

Itse olin pakotettu asentamaan macciini windowsin, koska tarvitsen opinnoissani esim. rhino 3d:tä ja revit architecturea, joista ei (ainakaan toistaiseksi) ole mac-versiota tarjolla. Onneks rhinon mac-käännös on sentään työn alla. Toistaiseksi mac os:lle ei ole tarjolla tietomallinnusohjelmaa, jossa olisi hyvä kahteen suuntaan kaareutuvien pintojen mallinnusominaisuus.

Windows pyörii kuitenkin uuden parallels desktopin coherence moden avulla rintarinnan mac os:n kanssa, joten windowsia ei tavallaan näy eikä kuulu missään, vaan windows ohjelmat pyörivät mac os:n näkymässä ja niiden ikonit saa dockkiin samalla tavalla kuin macin ohjelmatkin.

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty