Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Hesarin surkea kritiikki

[02:35 8.11.2009] V.T.
Lue Jukka Petäjän käsittämätön kritiikki Helsingin Sanomissa runokokoelmista.

Liity Facebook ryhmään:Hesarin on julkaistava uusi arvostelu Timo Harjun kirjasta!

Keskusteluun voit tutustua Hesarin parhaimmassa keskustelussa surkeimmasta kritiikistä.


[13:08 8.11.2009] P.P.
No voi itku. Facebook-ryhmä on kaiken huippu.


[22:58 8.11.2009] O.H.
Nonni. Sillä lailla.


[10:49 9.11.2009] J.P.
Sehän on oikein hienosti toimiva facebook-ryhmä! Kohu Petäjän teilauksen ympärillä ei näemmä vieläkään laannu - eikä ole syytäkään.


[17:57 9.11.2009] J.S.
Kaikki tämä on tuolle kokoelmalle vain hyväksi!


[21:23 9.11.2009] O.H.
No niinpä. Negatiivista julkisuutta ei ole olemassakaan. Mutta kait tuollakin kriitikolla on oikeus olla ihan mitä mieltä huvittaa.

Toisin sanottuna oikein hieno ryhmä on joo. Miten ois vielä nettiadressi?


[22:37 9.11.2009] V.T.
Luitkos Olli nyt ensinkään mistä oli kyse?
Ilmeisesti et. Mielipiteisiin on oikeus, mutta onko oikeutta kutsua kritiikiksi 5 kirjan "yhteiskritiikkiä"(?!) johon Harjun kirja on sisällytetty yhdellä lauseella?

Kyse on siis kritiikin laadusta. Olkoon itse kokoelma sitten vaikka kuinka paska, yksi lause ei kelpaa kritiikistä kuin täällä.

Kannattaa ehkä lukea k.o. kritiikki.


[01:35 10.11.2009] J.S.
Luin tuon kritiikin jo kun se tuli ja olihan se peittoava... Otan osaa, kun tietää miten teoksia pakerretaan.
Hesarilla on vara. Hesari ei tarvitse "meitä", me tarvitsemme hesaria. Ainoa keino olisi esittää, ettei tarvitse hesaria. No tässä ei nyt esitetä. Ei siellä varmaan liikahdettaisi mihinkään suuntaan, vaikka kantaisi kottikärryllisen nimiä k-toimitukseen. Hesarilla kun on -toistan- se vara.


[01:43 10.11.2009] O.H.
Kyllä minä sen kritiikin luin. Sillä hesarin kaverilla on ainakin yhtä iso oikeus sanoa kirjoitustaan kritiikiksi kuin sinulla tai minulla on oikeus määritellä, että mitä saa sanoa kritiikiksi.

En ota kantaa kritiikin paikkansapitävyyteen, sillä en ole kirjoja lukenut (enkä aiokaan lukea), mutta pysyn silti edellisessä kannassani: negatiivista julkisuutta ei tuolla alalla ole olemassakaan. Tietenkään kenenkään ei tarvitse vakavissaan ottaa vastaan huonoa kritiikkiä - ja hyvinpä noidenkin kavereiden fanit näemmä kepittää perinteistä mediaa blogien avulla - mutta turha valitus siitä, että Helsingin Sanomien pitäisi tässä nyt sitten nöyristellä ja pyydellä itku kurkussa anteeksi (kärjistävästi sanottu, mutta jotain sen suuntaista uuden arvostelun julkaisu minusta symboloisi) loukattujen taiteilijoiden edessä on mielestäni jo aika ala-arvoista. Hirrvee lausehirviö. Mutta siis tehän hyvänen aika käytännössä vaaditte Suomen suurinta lehteä mainostamaan hemmon kirjaa.

Toisaalta olet ihan oikeassa, olishan se parempaa mainosta, jos tuo toimittaja olisi haukkunut sitä kirjaa vaikka kappaleen verran. Olisi ollut enemmän esillä. Jos tästä tekstistä tuli jollekin paha mieli, niin pyydän anteeksi.


[17:21 10.11.2009] J.P.
Jos tosiaan perehtyy tuohon tapaukseen ja siitä käytyyn keskusteluun niin siitä selviäsi että tässä vaaditaan ainoastaan asiavirheiden korjaamista.

Mielipiteisiin on tietenkin oikeus ja niistäkin voi joutua keskustelemaan. Mutta asiavirheet pitäisi korjata. Timo harjun kohdalla Hesarin teilaus ei ollut kritiikki ollenkaan. Ja ne vähätkin sanotut asiat oli pielessä: Harjun kirja yhdistettiin täysin omituiseen kontekstiin, uuteen kokeelliseen runouteen.

Mikä tahansa ei ole kritiikkiä, eikä kritiikissäkään saisi sanoa epätosia asioita. Kyllä kai Hesarin kulttuurisivujen jutuistakin saa antaa palautetta ja esittää julkisia toivomuksia virheiden korjaamiseksi? Huono työ on huonoa työtä ja minusta on ihan oikein vaatia virheiden korjaamista.


[17:59 10.11.2009] J.S.
Jaa vai silviisii. Taustatyö sitten Suhosella tekemättä ;D No, joka tapauksessa kun on jonkin verran tuota lehtityötä takana, niin on tullut selväksi lehtien ylemmyyskompleksi. Hyvä, että tuli nyt edes se aihe otettua esille. Siellä ei yleensä katsota anteeksipyyntöjä (korjauksia) tarpeellisiksi. Minullekin sanottiin, kun pääkirjoituksessa olisin pahoitellut syntynyttä kohua, ettei aleta perseitä nuolemaan... Runoile siinä sitten.
No Seiska sen jopa teki, kun painostettiin (Lordi). Hattua nostan, jos saatte sen aikaiseksi. Lehtien linja nimittäin vituttaa minua. Paskajutut, puheiden vääristely, johdattelu ym. Lehtityö ei kiinnosta minua enää. Paskaa se on.


[23:43 10.11.2009] V.T.
Olli, minun mielestäni sillä Hesarin kaverilla, nimeltään Petäjä, ei ole samanlaista oikeutta tai vapautta kritiikin suhteen kuin sinulla tai minulla. Hän on ammattilainen arvovaltaisessa lehdessä, mielestäni se edellyttää tiettyä tasoa myös työnlaadussa. Tätä tasoa pitäisi vaatia ammattilaiselta. Tietysti se olisi ensisijaisesti HS:n toimituksen itsensä tehtävä, eikä lukijoiden, arvosteltavien, kustantamoiden, yms.

Jos lääkäri leikkaa potilaalta koko jalan irti kun tällä on varpaassa haava, niin perustelu siitä, miksi näin on menetelty on syytä olla olemassa. Hän ei voi vain todeta että se nyt oli minun mielipiteeni että näin on parempi, siellä suunnalla sitä vikaa oli.
Kovin karkea vertaus, mutta ehkä meni perille.

Minulle on aivan sama menestyykö Harjun kokoelma eli ei, mutta Hesarin tilaajana haluaisin lukea ammattitaitoisia arvosteluja, en mainospuheita tai puolivillaisia hutaisuja.
Henkilökohtaisesti en usko että tällä kohulla, tai vaateella saadaan mitään arvostelua k.o. kirjasta nähdä, mutta ehkä ja toivottavasti joku ensikerralla miettii kaksi kertaa kritiikkiä kirjoittaessaan, ja vielä parempi jos toimituksesta löytyy sellainen henkilö joka voisi sanoa: "Hei, skarppaapa nyt vähän. Ei me tämmöstä voida julkasta valtakunnan ykköslehdessä."
(joo, Peter Pan tulee hakeen mut ihan kohta ja me lennetään mikämikämaahan)


[01:06 11.11.2009] K.J.
QQ


[01:55 11.11.2009] O.H.
Olet ihan oikeassa, mutta itse en ole huomannut, että hesarilla olisi jotain varsinaista tasoa muutenkaan. En tiedä, miksi tämä nyt olisi niin erikoinen tapaus, että siitä täytyy haloo nostaa, tai no, kai se on hyvä että joku nostaa haloota edes jostain.

Minusta media sensuroi Suomessa itseään jo ihan tarpeeksi (liikaa). Ei sitä tartte ainakaan kannustaa tekemään sellaista enää lisää. Jos haluaa oikeasti ottaa kantaa, niin kannattaa facebook-ryhmien sijaan lopettaa sen hesarin ja muiden konsernin lehtien tilaaminen sekä lukea - ja kirjoittaa - sen sijaan vaikka sitten niitä blogeja. Suomen ainoa oikeasti kriittinen media löytyy blogeista, ja on jokseenkin ironista, että sieltäkin tuleva kritiikki kohdistuu 50% tapauksista "perinteisen" median tekemisiin.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty