Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Tekoälykäs vs. tekotaiteellinen

[15:11 26.11.2009] S.H.
Valinnanvapauden "ongelma" tuntuu piinaavaan ihmisiä, joilla on liikaa aikaa miettiä tekemisiään. Sopiva vankeusrangaistus ja pakkotyö saattaisi olla omiaan palauttamaan filosofejamme maanläheisempiin kysymyksiin, sekä antamaan näille positiivista elinvoimaa ruumiillisen työn kautta. Tosin jos filosofeille perustettaisiin keskitysleiri, ne saatanan pikku perkeleet perustaisivat kaksin verroin kauheammin vallankumouksia ja uskonnollisia instituutioita, eikä edes Pertti Putajärveltä olisi turvassa siltä saatanalliselta utopialta, johon nämä älyllisesti ylitsevuotavat "maanvaivat" yhtenäistyneenä kykenisivät.


[16:39 26.11.2009] S.L.
Haluaisin elää yksinkertaista elämää vailla älliä ja aprikointia. Joku luihu alistaisi minut ja saisin palvella häntä, olisin aina iloinen. Missään ei olisi epäkohtia ja kaikki olisi suoraa ja selvää. Liehuttaisin palmunoksaa ja antaisin viinirypäleen suuhun. Olisin lapsi. Tämä on haaveeni.

Vaihtoehtoisesti olisin viidakon apina. Kaikki aika ja vaiva menisi käärmeen kanssa tapellessa. Pähkinääkin pitäisi metsästää. Kaikki vähinen älli menisi työkalun keksimiseen. En muuten ymmärrä otsikkoa.


[16:43 26.11.2009] S.H.
Jeesus mikä näkökanta! Sulla on kaunis, herkkä ja käsin kosketeltava utopia! Uros haluaa kantaa sinut syvälle, syvälle metsään.


[17:57 26.11.2009] T.S.J.
Helmisen avausta en täysin ymmärrä. Filosofia ilmeisesti ärsyttää, jos oikein tulkitsen. Itseäni ärsyttää enemmänkin ydinfysiikka - saamari ne proffat on tietävinään kaiken hiukkaskiihdyttimineen...

Eipä. Mutta vakavammin. Mielenkiintoinen tunteenpurkaus, mutta ei sen sisällöstä saa kyllä tolkkua. Vai olisiko se ajatuksensa edes jonkinmoinen täsmentäminen jo sitten liika filosofista...


[21:03 26.11.2009] O.H.
Tiede kokee aika jäätävän rappion siinä vaiheessa, kun filosofia kielletään...

En tiedä pitäisikö minun tietää kuka on Pertti Putajärvi, mutta mun mielestä Sebastiankin voisi ehkä unohtaa ne kaikenmaailman keskitysleirit ja sen sijaan vaikka syödä jäätelöä. Keskitysleirit ovat metaforinakin kliseisiä eikä niissä ole edes mitään hauskaa. Jos ei pidä jäätelöstä niin sitten vaikka suklaata, siitä tykkää kaikki. Ehkä. Paitsi anorektikot.

Tuommoista se on silloin, kun kaikenlaiset ongelmat - olivat ne sitten maanläheisiä tai eksistentialistisia - tuntuvat piinaavan kaikkia muita paitsi itseä. Ylimääräinen tavara pitää noukkia ensin pois omista silmistä. Sitten vasta mennään sorkkimaan muiden naamoja.


[01:29 27.11.2009] T.U.
Mä en tykkää hammaslääkäreistä.
Painavat esineet myös ärsyttää, jos niitä joutuu kantamaan.
Ei mua sit muu tai muut täs maailmas ärsytäkkään.
Tai niin no kerran kyllä ärsytti jostain toisestaki syystä, en vaan muista mistä..


[01:46 27.11.2009] A.N.
Pertti ei liene sukinimeltään Putajärvi vaan kenties asuu siellä. Ehkä tämä on se paratiisi, kenties siellä kasvaa palmujakin, oletettavasti kuitenkin tuontivietteenä (vientituotteen vastakohta) ellei sitten odoteta jokunen vuosituhat jolloin kasvihuoneilmiö etenee pitkälle. Toisaalta ruumiillinen työ on eräs filosofian laji, kaikki on, joten filosofiaa ei pysty muuten kitkemään kuin kieltämään se sana. Jonkinlainen ärsyke taas on ihmiselämän kannalta välttämätöntä, kuten syke yleensäkin.


[23:54 11.12.2009] M.J.
Muakin ärsyttää kaikki, jotenkin, niin kuin?
Mäkään en oikein tykkää mistään...
Kaikki niinkuin kokee rappion ja maailma muuttuu mustaksi. Kaikki on niin kamalaa. Filosofiakin on jotenkin omituista, kun maailma on niin musta!Tai ainakin punaharmaa.
Ydinfysiikkakin jo ärsyttää kun se on niin ärsyttävää. Joku jäätelökin kokee, kait rappion kun se sulaa ja ainoa, kuka musta pitää huolta on mun nukke, jolla on ihan kamalat vaatteet ja sekin on jotenkin omituinen, ja silläkin on masennus, kun se on niin kertonut. Se vaan valittaa ja valittaa. Minä siinä sitten kuuntelen...ikäväähän se on, kun se hokee että, "Valinnanvapaus ja moraali ja tiede ja filosofia!" Kaiket päivät se huutelee, välillä kuiskailee, että "Pane enemmän prozakia tai anna ryyppy!"
Kyllähän minä annankin, jos kehtaan. Tupakkiakin joskus, Malboroa tai muuta sellaista camelia, yksikyttyräistä....sitä mikä saastuttaa kenties, ehkäpä vähemmän?
Ruumiillinen työ minua kaduttaa ja olenkin siitä luopunut, kun se kuluttaa, nikamia ja muita niveliä ja vaatii sitten kiropraktikkoa.
Ne kait´maksaa, ne kiropraktikot?
Utopiatkin on niin utopioita, että masentaa.
Nukellanikin on silmissä, harmaakaihi ja sekin pitäsi leikkauttaa...leikkaanko sen sitten itse? Onhan kait´se valinnanvapaus.
On noita vienti-ja tuonti-tuotteitakin ja ärsykkeitä, niin tuosta ylhäältä luen, tois´aalta ärsyttää sekin. Masennun niin kovasti Vienti-ja-tuontituotteista. Banaanit on vääriä ja kaikki Suomalaiset hedelmät oikeita, kuulin radiosta...se oli se Anssi Kakkonen, se jolla on se hattu ja joka oli aikoinaan televisiossa jonkun toisen henkilön kanssa, jossain järvenrannalla. Uuvuttaa kun ei ole järvenrantaa ja laituria ja oikeita
raaka-aineita, kun kaikki on niin vinollaan ja kenollaan.
[11:42 14.12.2009] J.S.
Ja joulu on kestitysleiri...


[22:26 14.12.2009] T.U.
Minulla on pommi.


[10:05 15.12.2009] Haluaisin olla villi ja vapaa.
Minulle joulu on kuin vankila,josta on vaikea paeta, vaikka ovet ovatkin auki.

Haluaisin metsittyä täysin ja kadota jonnekin alkumetsään asumaan missä ei olisi mitään ihmisten virittämiä pirullisia ansoja ja keksintöjä,jotka vaikeuttavat elämää.


[12:03 15.12.2009] J.S.
Kuulin tuossa miehestä joka suunnittelee asumista luonnossa vuoden ajan. Olen ajatellut lähes samaa - keväästä syksyyn. Sitten kirjoittaisi päiväkirjaa, lehtijuttua, blogia (pk), taistelisi itselleen ravinteet ja nauttisi siitä, kuinka eläimen vaistot kehittyisivät vuosien sisäturrutuksen jälkeen. Se olisi varmaan elämyksellisempää kuin aikaisempi elämä tähän mennessä (vuottaa tiliä kuusta toiseen).
En kuitenkaan ole mikään seppä, joten en alkaisi mitään veneitä tekemään yms. vaan perustarvikkeilla puskisin. Virvelit, haulikko, pieni aggrekaatti ym. mukana tietenkin...
Kyllä sitä kalaakin saa onkia aikalailla ennen kuin päivän ravintoarvot saa kohilleen. Ahventa muistaakseni pari kiloa. Onhan se aika rasvaton fisu.
Mutta että koko vuosi metsässä! Sen kun kuulin, kasvoi kunnioitus tätä nuorta miestä kohtaan. Se on jo miehen työ näilläkin pakkasilla paarustaa ja se pimeys!
Seuraan eteneekö kaverin projekti.


[02:52 16.12.2009] N.S.
Mistä te puhutte?


[18:32 19.12.2009] K.U.
Kyllä oli mehukasta keskustelua, meinasin tukehtua nielurisoihini :)
Kiitos kaikille philoshoffeille ja ihastuttavan synkkää joulua!!!


[00:16 23.12.2009] S.H.
Kiitti kata[12:41 26.12.2009] O.K.
Juuso, minullakin kiinnostaisi kovasti seurata tuon kaverin "projektia"? Kerrotko miten sen tekisin, onko esimerkiksi linkkiä tiedossasi mistä häntä voisi seurata?


[12:58 26.12.2009] S.L.
Minulla on hilpari, onko se ok? Luulin sitä hiiren nimeksi.


[15:06 26.12.2009] J.S.
Oiva: se on kuulema suunnitteluasteella ja monesti tällaiset höyrytykset sellaisiksi jäävätkin, mutta kyselen ja otan selvää mitä mies meinaa. Jos aloittaa, niin tahdon itsekin seurata tuota taistelua.


[22:22 26.12.2009] O.K.
Totta mooses tuollaista mielellään seuraa!


[14:38 1.1.2010] Tom Pesch
http://www.valokuva.turkuamk.fi/opiskelijat/9802/a_laitinen.htm

Jaa että koko vuoden luonnon armoilla, ja pah sanon minä!


[19:54 2.1.2010] J.S.
Pah, pah. Eihän tuolla ois nytkään pirukaan... Keväästä-syksyyn se vielä menee.


[15:40 14.1.2010] villi ja vapaa
Se on kyllä aika jännää,että jotkut siihen kuitenkin kyllä hyvinkin kykenevät, kuten esimerkiksi Dersu Uzala(mielenkiintoinen kirja hänestä kirjoitettu muuten myös)jolle se elämäntapa oli ainoa ja oikea luonnollinen elämänmuoto ja joka hetken vanhoilla päivillään kokeiltuaan ystävänsä tutkimusmatkailija Vladimir Arsenjevin luona kaupungissa asumista,joka olisi Dersulle halunnut tarjota kodin suojaksi ja turvaksi tämän vanhuuden päiviksi,kun Dersu oli oppaana hänelle metsissä puolestaan pitkät ajat toiminut ja heistä oli siten tullut hyvin läheiset ystävät myös,mutta Dersu tätä elämismuotoa vähän aikaa kokeiltuaan totesi sen sitten olevan kuitenkin itselleen täysin mahdoton olomuoto ja hän ihmetteli vain sitä,että miten voi pitää ihmisiä laatikoissa, ja niin hän sitten eräänä päivänä katosi vain uudestaan taas takaisin metsään,josta hän myöhemmin ikävä kyllä kuitenkin löytyi sitten kuolleena kun joku oli hänet ampunut.Joten ilmeisesti se joillekin on sitten kuitenkin mahdollista olla ja asua metsässä ympäri vuoden ja nyt sitten ihan mielenkiinnolla minäkin siitä projektista lisää myös kuulisin,jos sinä Juuso sitä meinaat seurata,joten kuulolla ollaan ja pidetään kaverille vaan paljon peukkuja selviytymiseen ankarissa oloissa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty