Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ilmoittautuminen Sulkasadon kursseille on alkanut!

[16:49 3.12.2009] Anna Nurro
Ilmoittautuminen Sulkasadon
kevään 2010 kursseille on alkanut!

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9–17-vuotiaille maksutonta opetusta kautta maan. Sulkasadon ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Kurssien opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Yksi Sulkasato-kurssi kestää viisi viikkoa, jonka aikana kirjoitetaan viisi tekstiä. Tehtävä vaihtuu viikoittain, ja oppilas saa jokaisesta tekstistä ohjaajalta henkilökohtaista palautetta. Sulkasadon keskustelupalstalla osallistujat voivat keskustella keskenään sekä tehtävänannoista että kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta yleensä. Opetus ja keskustelu tapahtuu suljetuilla sivuilla, joille on pääsy ainoastaan salasanalla.


Ilmoittautuminen kursseille on alkanut! Kevään aikana järjestetään seuraavat viisi kurssia:

Proosan taiat ja taidot II
20.1. – 24.2.
Ikäryhmä: 13–17
Ohjaaja: Hannu Simpura
Keväällä 2009 suurta suosiota niittänyt proosakurssi järjestetään uudelleen. Availemme ennakkoluulottomasti kirjoittamisen saloja: sanoja, henkilöitä, kohtauksia, aiheita - kaikkea. Vältämme tavanomaisinta, opimme omintakeisiksi. Rakastamme mahdollisuuksia ja niiden vaatimaa aherrusta.

Tein laulun perhosesta
20.1. – 24.2.
Ikäryhmä: 13–17
Ohjaaja: Johanna Venho
Runokurssilla tutustumme runon ilmaisukeinoihin: kielikuviin, rytmiin, runon rakenteeseen. Pidämme hauskaa kielen kanssa, teemme ennakkoluulottomia kokeiluja, kaadamme raja-aitoja. Runossa kaikki on mahdollista! Tervetuloa mukaan. Kurssin nimi on lainattu runoilija Lauri Viidan runosta: "Tein laulun perhosesta, ja henkäisin - se lensi."

Todellista fantasiaa
7.4. – 12.5.
Ikäryhmä: 10–14
Ohjaaja: Anu Holopainen
Satu ja fantasia ovat verhoja, joihin tositarinat naamioituvat. Kokeillaan miten se tapahtuu - verho voi olla ohut ja läpikuultava tai paksu ja peittävä, vain ääriviivat paljastavat totuuden. Entä mikä mauste tekee fantasiasta aidon makuista?

Ja äkkiä olimme keskellä seikkailua
7.4. – 12.5.
Ikäryhmä: 11–15
Ohjaaja: Markku Karpio
Suosiota saavuttanut seikkailutarinakurssi saa jatkoa! Millaisista aineksista seikkailutarinat syntyvät? Mikä on eri aistien, maisema- ja henkilökuvauksen osuus jännitteen luomisessa? Miten seikkailutarina aloitetaan ja lopetetaan? Mikä on juoni? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrimme löytämään vastauksia erilaisten kirjoitustehtävien kautta. Kurssin aikana kirjoitamme myös oman kokonaisen seikkailutarinan.

Punaiset hampaat
7.4. – 12.5.
Ikäryhmä: 12–15
Ohjaaja: Tiina Lehikoinen
Kurssilla perehdymme kauhutarinoiden kautta proosan kerrontakeinoihin. Koetamme selvittää, millainen juoni on sydäntä sykähdyttävän jännittävä ja millaiset tarinat saavat housut tutisemaan. Lisäksi pohdimme, mitä on kauhu. Voiko kauhuun sisältyä huumoria? Millaiset henkilöt ovat tyypillisiä pahiksia? Entä millaisia kauhistuttavia asioita ympärillämme tapahtuu?


Ilmoittautuminen ja lisätietoa kursseista osoitteesta www.sulkasato.fi

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty