Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

vanha filmi järjestelmäkamera Minolta XG-1

[13:03 27.12.2009] Miia Niittumaa
Heippa.

Löysin jouluna edesmenneen pappani vanhan filmijärkkärin, Minolta XG-1:n. kamera on toimiva ja moitteettomassa kunnossa, laatikko sisäslsi kaksi putkea, jalustan, salmalaitteen, itselaukaisunapin jne.

Käyttöohjeetkin löytyi, kamera on 80-luvun alusta. onko kenelläkään kokemusta kyseisestä vehkeestä ? itselläni ei digijärkkäriä vielä ole joten järkkärin käyttö on opeteltava alusta alkaen, mutta tuo vanha filmijärkkärin käyttö kiehtoisi, nyt kun se tuossa toimivana olisi :)


[10:00 28.12.2009] J.T.
Minolta XG-1 on oiva aikakautensa manuaalitarkenteinen filmijärkkäri. Jos objektiivit ovat Minoltan omia Rokkoreita, niin kuvanlaatukin on kunnossa.
Itselläni oli useita Minoltan järkkäreitä -myös XG-sarjaa- ennen digiaikaa, ja olin niihin hyvin tyytyväinen.
Kokeile kameraa ja optiikoita, eihän se paljoa maksa! Ja paljon aiheellista tulee opeteltua, vaikka vaihtaisitkin digiin - ajat, aukot, herkkyydet, polttovälit yms. on sitä samaa filmissä ja digissä. Kamerassa on myös hyviä automaattiohjelmia alkuun pääsemiseksi.


[05:20 29.12.2009] T.V.
Itse noin ylipäänsä filmijärkkärikameran käyttöä olen opiskellut ihan selvittämällä perusasiat valokuvausoppaista. Netistäkin löytyy hyviä opsastuksia. Ihan näin kun ajattelee olematonta osaamisen tasoa kun lähdin täysin automaattisesta perehtymään niin piti peruskäsitteet, kuten esim. polttoväli, selvittää. Kun sulla on tuo käyttöopas niin sen avulla pääset hyvin alkuun. Jos on joitakin käsitteissä vaikeutta ymmärtää, niin netistä googlaamalla saa nekin selvitettyä.


[18:34 29.12.2009] Miia Niittumaa
Kiitoksia!


[14:20 19.1.2010] A.H.
Filmin lataamisesta kantsii aloittaa. Harmittaisi kuvata eka rulla, ja todeta, ettei filmi liikkunutkaan kamerassa.. :)


[12:58 20.1.2010] A.S.
Sit kandee tietysti kattoa filmin herkkyys ja se et kameras on sama herkkyys asetettuna ku sun filmis. Mukavaa hommaa toi filmijärkkärillä vääntäminen. :)


[23:03 1.3.2010] Miia Niittumaa
Joo, ton verran tajusin iteki :D ! Loput on vielä harjoittelun alla! Kiitos vastauksista!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty