Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Nuoren Voiman Susan Sontag -kultatuplanumero on ilmestynyt!

[14:23 7.1.2010] Anna Nurro
Siirry suoraan kulta-aikaan!

Hanki käsiisi Nuoren Voiman ennennäkemättömän paksu Susan Sontag -kultatuplanumero!


Nuori Voima 4–5/09 sisältää muun muassa Susan Sontagin (1933–2004) legendaarisimmat klassikkoesseet ”Tulkintaa vastaan” ja ”Muistiinpanoja campista” sekä kaksi muuta Sontagin esseetä, ”Elokuvan vuosisata” ja ”Simone Weil”. Bonuksena Sontagin harvinainen näytelmäteksti ”Muuan Parsifal”!

Lue myös Nick Caven essee rakkauslaulujen olemuksesta, tutustu Diamanda Galásin musiikkiin, joka kumpuaa syvältä kärsimyksen syövereistä, ja ota selvää mikä yhdistää Beethovenia ja Beach Boysia. Sillä Sontag-tupla on omistettu merkittävän amerikkalaisen esseisti-kirjailijan lisäksi myös musiikille!

Veteraanivoima-palstalla professori emerita Raili Elovaara tarkastelee Sontagin sairausmetaforateoksia, ja Antti Nylén pohtii teemaesseesarjassaan terveyttä vertauskuvana. Teema kuvassa -sarjassa esikoisrunoilija Jarno Lindemark debytoi kuvataiteen puolella. Kirjapalstalla käydään perusteellisesti läpi uutta Sontag-kirjallisuutta.


Nuoren Voiman irtonumeroita (8 euroa; kaksoisnumero 10 euroa) voi ostaa Akateemisista kirjakaupoista, kirjakauppa Kirjasta ja Rosebud-kirjakaupoista. Lehden vuosikerran voi tilata suoraan kotiin osoitteesta kirsi.kaarela(at)nuorenvoimanliitto.fi.


Huom! Älä unohda myöskään Nuoren Voiman Liiton uutta, puolivuosittain ilmestyvää kirjallisuuslehteä, Kritiikkiä, jonka ensimmäinen numero ilmestyi viime syksynä! Tutustu Kritiikkiin täällä: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/kritiikki.html

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty