Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien kokorajoitukset

[22:18 19.1.2010] T.R.
Yritinpähän tässä hetki sitten pukata näytille kuvaa. Se olikin yllättävän vaikeaa, sillä ensimmäisenä tuli vastaan tiedostokoko. Noh, kuvan laadusta tinkimällä sain 940x700 kokoisen kuvani sitten mahtumaan tuohon 300kt rajan sisään, mutta sitten seuraavaksi aukea herjaa, että kuvani on liian korkea. Siis mitä vittua? 1000x730 px annetaan maksimikooksi?

Sanon vain, että pitäkää tunkkinne.


[00:07 20.1.2010] S.M.
minullekin on sama tapahtunut pari kertaa. sitten myöhäisemmässä ajankohdassa se kuitenkin onnistui. yritä nyt kuitenkin vielä uudestaan. olen kyllä samaa mieltä laadun pahasta menetyksestä, varsinkin kun työt ovat isompaa kokoa.


[01:27 20.1.2010] J.R.
Photoshopista IMAGE, ja sieltä IMAGE SIZE, Ruksi ruutuun Resample Image, HEIGHT 17 cm
ja Resolution 72 pixels/inch, niin eiköhän onnistu.Korkeutta voit muuttaa tarpeen vaatiessa
jotta Pixel Dimesions olisi noin 800k(näkyy heti ylhäällä).Tallennettaessa Format Jpeg,
Qualitu 12.


[09:58 20.1.2010] P.T.
Onko tuo parempi tapa pakata kuvia kuin "Save for Web"in kautta?

Ainakin itselläni näyttää katoavan kuvan tiedot kun pakkaan kuvat tällä omalla menetelmälläni jonka ohjeen sain täältä joskus monta vuotta sitten.

Kuva kyllä pysyy lähes yhtä hyvänä kuin alkuperäinen, en ainakaan omilla silmilläni huomaa juurikaan eroa alkuperäiseen. Ja Save for webillä kuvaan saa aina juuri sen sallitun pixelikoon sekä 300 kilotavua. Tai ainakin hyvin lähelle 300.

Tuo maksimikoko kun on 1000x730 niin ohjelma ei käsittääkseni hyväksy kuvia joiden korkeus menee ylitse 730 pix. vaika leveys on sallitut 1000 pix.

Törmäsin itsekin tuohon samaan asiaan joskus jonkun neliön mallisen kuvani kanssa.....


[11:25 20.1.2010] P.P.
Niin, olisikohan tuo 940 ollut se kuvan korkeus? Se on tosin hassua, että kuvilla on pienempi pysty kuin vaakaresoluutiorajoitus, joka sorsii pystykuvia.

Save for web on kätevin tapa photoshopilla, voi säätää sitä pakkausta interaktiivisesti juuri sallittuun rajaan asti. Kuvan kokoa on helpompi muuttaa kun käyttää suoraan pikselikokoja eikä senttejä/tuumia, ihan noin pikku vinkkinä.[14:09 20.1.2010] J.R.
En tiedä kumpi on parempi, save for veb etuna on se kun valitset sieltä 4-up sinulla on kolme kuvaa joita voit pakata eri pakkauskooksi ja verrata häviöä originaaliin, itse suosin Image sizeä, mutta se johtuu siitä kun joudun muuttamaan ylöspäinkin kun taitan lehteä ja kuvat menevät painoon ja joudun pelailemaan resolutionkin kanssa.Image sizessä on enemmän vaihtoehtoja kuvan resuloinnin kanssa ja fyysisen koon muuttamisessa.Oikein tehtynä lopputuloksessa kuvaa pienennettäessä ei pitäisi olla mainittavia eroja.


[20:19 21.1.2010] t.l.
Save for web on photoshopissa hyvä, sillä se ei tallenna kuvaan ollenkaan turhaa metadataa = koko pienenee. Kokeilkaa tallentaa sama kuva normaalisti laadulla 12 ja sen jälkeen save for web asetuksella laadulla 12, niin ehkä hämmästytte (hyvä varsinkin pieniin, alle 500kt kuviin).

Jpghen saa myös hyvin lisättyä pehmennystä save for web-ikkunassa millä saa tiedostokokoa pudotettua huomaamattomasti (toimii siis paremmin kuin vaikkapa gaussian blurrin käyttäminen).


[03:30 22.1.2010] J.R.
Ei metadata mitään turhaa ole, ja sen saa kuvasta poistettua kätevästi yhtä F-näppäintä käyttämällä, kun on ensin ajanut sisään koko touhun funktionsmakrolle. Tiedostokoko pieneni 2 kb, jotenka sillä ei ole mitään merkitystä tiedostokoon kannalta onko metadata mukana vai ei. Mitä taas siihen sumennukseen tulee, niin...? pakkausartefaktiin sillä tietenkin voidaan vaikuttaa, mutta terävyyttähän siihen kuvaan pitäisi lisätä eikä sumennusta. Oikein käytettynä lopputuloksen kannalta ei mitään silmiinnähtävää eroa käyttääkö save for veb vai imagesizeä. Tietolähteenä Scott Kelbyn ja Juha kaukoniemen kirjoittamat photoshop kirjat, sekä Photoshop raamattu, sekä lukuisat
omat harjoitteluoppitunnit. Itselleni minulla on image sizessä parempi suurempi kontrolli tiedostokoon suhteen, mutta se on lähinnä makukysymys kumpaan tottuu. Mitä taas Gaussian blur käyttöön tulee, niin CS3 versioon tuli mukaan ns. älyfiltterit, jossa voidaan myöskin sekoitusasetusta ja opaciteettia muuttaa, jos kuvaan halutaan sumennusta, niin isompi ja parempi kontrolli filtteripuolelta älyfiltteriä käyttämällä Gaussias sumennus päihittää save for vebin sumennuksen.


[11:58 22.1.2010] t.l.
Juhani,
kyllä se metadata on täysin turhaa jos tehdään vaikkapa 10-15kt kuvia webbikäyttöön missä pääasia on tiedostokoon pienentyminen. Itselläni esim n. 200kt kuvat putoavat noin 50kt save for web tallennuksen kautta. Se on jo aika paljon. Save for web asetus ilmeisesti poistaa myös kuvan sisällä olevan thumbnail-tiedon (mitä se ikinä onkaan, toimii vaihtelevasti) joka pienentää kuvaa.

Kuvaa saa toki paremmin pakattua jos tekee käsityönä eri alueiden blurrit eri tavoin, mutta save for web tallennuksessa se on nopeaa ja helppoa. Miksi netissä julkaistavat pikkukuvat muutenkaan pitäisi olla niin sataprosenttisen viimeisen päälle laadukkaita? Sehän vain lisää väärinkäytösten riskiä.

Ja noista raamatuista. Itse olen myös lukenut muutamia isojakin teoksia, ja monet asiat tehdään opuksissa eri tavoin. Kaikki riippuu vähän siitä mitä työkalua osaa käyttää oikein ja tehokkaasti.


[21:07 22.1.2010] J.R.
...voi hyvänen aika sentään 10-15 kb kuva!!!!koetappa zomata näet mitä tapahtuu.
Image sizessä resulointi 72 pp/inch ja mitoiksi
noin 17 cm riippuen onko pysty vai vaakakuva, tiedostokoko putoaa noin 800kb ja kun se tallennetaan jpeg pakkauksella, niin tallennetun kuvan tiedostokoko on noin 200 kb ja KUVA TOIMII AUKEA NETISSÄ, ainakin minun laittamani kuvat toimivat, päivittäin kun taitan tätä meidän lehteä ja laitan yhdistyksemme kotisivuille muiden mitä ihmeellisempiä resuloinniltaan ja kooltaan olevia kuvia joudun niitä kokoja joka päivä muuttelemaan ylös ja alas, vielä kerran, se on makuasia kumpaa on tottunut käyttämään, lopputulos oikein käytettynä sama.


[21:17 22.1.2010] M.H.
Voisiko vihdoin tänne lähetettyjen kuvien yhteydessä lopettaa puheet resoluutioista ja senteistä/tuumista - niillä ei ole mitään merkitystä. Vain ja ainoastaan pikselit puhuvat.


[21:33 22.1.2010] J.R.
...leveys, tai korkeus noin 500 pixeliä,
resulointi joka ilmoittaa montako pixeliä tuumalle,(voidaan ilmoittaa myöskin montako pixeliä per sentti, eikä mikään euro) 72 pixeliä tuumalle, internettikäytössä se on 72pp/inch, kirjapainoon pitää olla kuvan fyysisten mitoista johtuen jopa 300pp/inch, ja loput siltä väliltä....


[21:39 22.1.2010] M.H.
Ymmärrän, että kirjapainoihmisellä 300 tai 254, niin kuin meillä päin oli tapana, on selkäytimessä, mutta usko nyt, että oli se reso yksi tai tuhat, sillä ei tällä sivustolla ole mitään merkitystä:)


[21:48 22.1.2010] J.R.
...niinpä, ei se ihmekkään sitten ole jos toisissa kuvissa ne pixelit sitten ovat hajonneet ja kuva on huono, ns. "PIXELÖITYNYT", kun sillä kerran ei ole mitään merkitystä...ja kaikki alkoi siitä kun mä lopputilin sain...eli yksinkertaisesti haluttiin ohjeita kuinka kuva saadaan Aukea.Nettiin...


[21:59 22.1.2010] M.H.
Sinulla on käytössä 1000 x 730 pixelin tila, mutta 300 kilotavun koko. Eli hieman kuvasta riippuen se pakkaaminen hajottaa ja suhruttaa ja artefakteja synnyttää. Missään kohtaa eivät millit tai resot liity tähän laihduttamiseen.


[22:16 22.1.2010] J.R.
...yritin nyt lähinnä kertoa ne arvot joita olen käyttänyt kuvissani jotka täällä ovat, jotta ne, joilla on vaikeuksia saaada kuva aukeat. net, jos siitä olisi jotain apua. Ja jos minä haluan saada juuri tiedostokooltaan 300 kt ja mitoiksi
1000x 730 pixeliä, ja silloin mun on pakko pelailla joko millien,senttejen, tuumien tai pixeleiden, samoin reson kanssa. Valitettavasti kaikki eivät hallitse photarin kiemuroita, jotenka se exakt koon selittäminen on aivan turhaa, tuollaisen yksinkertaisen neuvon annoin jotta olisi mahdollisuus saada kuva julkaistua, onhan niitä muitakin mahdollisuuksia, eihän kaikilla kuitenkaan ole photaria koneella, ja se toinen mahdollisuus voi olla vaikka kuinka hyvä, kokeilkaa hyvät ihmiset muitakin kikkoja ja ottakaa niistä käyttöön se, joka mielestänne mukavimmalta ja parhaalta tuntuu.


[22:25 22.1.2010] M.H.
"ja silloin mun on pakko pelailla joko millien, senttejen, tuumien tai pixeleiden, samoin reson kanssa"
Pixelit oli oikein, muut väärin. Jos koko on enemmän kuin se 300, voi kaventaa tuhannesta kahdeksaansataan jne. tai lisätä pakkausta. Mieltämisessä voisi auttaa, että paperille tai päätteelle tulostaminen ovat täysin eri asioita.


[22:55 22.1.2010] J.R.
...photoshopissa kun ne mitat voidaan antaa pixeleinä, milleinä, tuumina, percent,points, picas, inches, riippuen mitä mittoja käyttäjä on tottunut käyttämään, kaikille näille on oma kerroin, ihan kuin tilavuusmitoissa mennään gallonoihin jne, koska photoshoppia käytetään ympäri maailmaa niin tämä mahdollisuus ilmoittaa mitat eri tyylillä on sisällytetty siihen, toisessa maassa käytetään tuumia ja toisessa millimetrejä ja kolmannessa pixeleitä jne....se lopputulos 300 saavutetaan kymmenillä eri tavoilla, esittämäni esimerkki on vain yksi niistä, photoshopin yksi hienouksista on se että sen homman voi tehdä kymmenellä ja taas kymmenellä eri tavalla, millä käyttäjä on oppinut, tai tuntuu luontevimmalta lopputulos on kuitenkin jotakuinkin sama, edellyttäen että työkaluja on käytetty oikein, se on makuasia miten sen leikkaat ja kavennat ja väännät ja käännät...kunhan lopputulos on hyvä.Pitääpä ottaa kaiken tämän päätteeksi ryyppy kossua, kun ulkonakin on 42 faarenhaittia lämmintä.


[23:07 22.1.2010] M.H.
Pixelit ovat naytön sielu ja sisältö. Pixelien ehdoilla me täällä toimimme. En silti ole varma, olemmeko yhtä mieltä.


[23:18 22.1.2010] J.R.
... niin olet oikeassa noiden pixeleiden suhteen, itsekin pelailen mieluimmin niiden kanssa, joskus kun vain jotain asiaa yrittää selvittää täysin ummikolle, niin he kääntävät kantapäät eri suuntaan kun alkaa puhumaan pixeleistä, joskus vain tuntuu että he ymmärtävät paremmin kun puhun millimetreistä ja senteistä varsinkin vanhemmat ihmiset, jotka haluavat harrastaa valokuvausta, mutta pixelit ovat heille täyttä hebreaa, olen samaa mieltä, pixelit ovat valokuvauksen ja näytön sielu...
jos teillä on helppoja kikkoja, miten kuvat saadaan ilman aukea net herjausta että kuva on liian iso tai muuta vastaavaa, tuokaa toki niitä julki auttaaksemme muitakin käyttäjiä, ei kaikilla ole photoshoppia käytettävänä...


[05:25 23.1.2010] Tom Pesch
Turhaa valitusta. Rajoituksen voisi ihan hyvin asettaa 800X600 pikseliin. Isompi ei mahdu kokonaisena kaikkien ruudulle, ja näytöt ovat yleensä vaakatasossa. Omalla näytölläni selaimen ruudulla jo 730 pikseliä korkeutta on liikaa, täytyy vierittää kuvaa.

Jos kuva ei toimi 800X600 -ruudun sisäpuolella, on kuvassa jotain sellaista vikaa mikä ei korjaannu suuremmalla kuvakoolla. On ihan suositeltavaakin esikatsella kuvansa vaikka 300X200 -koossa, siinä koossa huomio kiinnittyy olennaiseen.


[08:50 23.1.2010] V.k.
Vinkki: Painakaa Ctrl pohjaan ja pyörittäkää hiiren keskirullaa(mikäli sellaista hiirtä ei ole, niin hankkikaa :D) Ja hupsista heijaa...


[12:52 23.1.2010] Tom Pesch
Ja hupsista heijaa, selain muuttaa kuvan kokoa mahdollisimman yksinkertaisella ja nopealla algoritmilla, mikä näkyy epätasaisena jälkenä ja terävyyden muutoksina.

Jos kuva mahtuisi ruudulle kokonaisena, ei tarvitsisi painaa Ctrl pohjaan ja pyörittää hiiren keskirullaa ja pahimmassa tapauksessa hankkia uutta hiirtä.


[15:31 7.2.2010] A.H.
Kuka ***** käyttää 800x näyttöä nykyaikana työpöytäkäytössä... kaatopaikaltakin saa parempia.


[07:54 15.2.2010] T.V.
Kysynpä tässä samassa keskustelussa kun tavallaan liittyy aiheeseen. Koitin tuossa rustata kuvia aukea.netiin sopivaan kokoon. Aiemmin kun mulla oli PC, niin kuvakoon muuttaminen sopivaksi kävi hyvin ilmaisohjelma Photo Filtrellä. Nyt mulla on iMac ja siihen en ole hankkinut mitään lisäohjelmaa kuvankäsittelyyn kun tarvitsemani perussäädöt onnistuvat muutenkin, paitsi yksi. Huomaan vasta nyt, että en tiedä miten voin muuttaa kuvan kokoa ilman mitään lisäohjelmaa. Onko täällä mäkinkäyttäjiltä mulle vinkkiä miten sen voin tehdä ilman mitään lisäohjelmaa. Rautalankaohje, kiitos. :)

nimim. "vastaus on varmaan yksinkertaisempi kuin minä"


[18:57 15.2.2010] Tom Pesch
"Kuka ***** käyttää 800x näyttöä nykyaikana työpöytäkäytössä... kaatopaikaltakin saa parempia."

Ei varmaan kovin moni, mutta kun pitää selainta auki 1280X800 näyttöresoluutiolla, 600 pikselin korkeus on suurin, mikä mahtuu kokonaisena selaimen ruudulle.

Ennen kuin julistaa että ihmisillä on väärän kokoiset näytöt käytössä, niin kannattaa miettiä mitä oikeasti saavutetaan yli 800X600 kokoisilla kuvilla.


[19:27 16.2.2010] T.V.
Keksin jo vastauksen aikaisemmin esittämääni kysymykseen. Ratkaisu oli todella yksinkertainen. Esikatselu > Työkalut > Kuvakoko...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty