Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mitä voin pyytää?

[12:15 23.1.2010] A.M.
Eli olen lähiaikoina ehkä myymässä:

Canon EOS 450D + kitti 18-55mm IS

Canon EF 70-300mm IS USM

sekä akkukahva BG-E5.


Mitä noista voisi pyytää erikseen tai paketissa?


Tarkoitus on uusia kalustoa seuraavaksi: :)

Canon EOS 5D
Canon L 24-105mm
ja joku sigman fisheye.


[13:11 23.1.2010] J.H.
Tietysti lahjoitat nuorelle innokkaalle harrastajalle.


[14:13 23.1.2010] A.M.
Noh, satun itsekin olemaan nuori valokuvaaja, joten tässä tarkotuksessa on laittaa myyntiin kun ylimääräistä rahaa ei satu niin paljoa olemaan että voisi jakaa omaisuuttaa...


[15:01 23.1.2010] J.H.
No sitten jos ikä on esteenä, niin lahjoitat iäkkäämmälle filmistä digiin siirtyvälle kuvaajalle. Siirrytään vaan vaihtokauppahommaan kun muutenkin markkinatalous on pilannut kaiken inhimmillisen.


[16:24 23.1.2010] H.S.
lahjottasiksää mulle juha jotai?


[16:41 23.1.2010] P.K.
Kiva kysyä täältä apua, kun vastaukset on noin hienoja.

En siis pysty kommentoimaan hintaan mitään muuta kuin että huuto.net antanee hyvää suuntaa hintatasosta. Kameran ja linssien kunto tietenkin vaikuttaa hintaan ja saat paketista vähemmän kuin kaikista erikseen, mutta myyntivaiva on neljä kertaa pienempi.

Lycka till.


[16:58 23.1.2010] J.H.
Aukeen keskusteluihin pitää saada väriä, jos halutaan pitää keskustelu elävänä. Sopivasti asiaa ja asiatonta sekoitettuna antaa hyvän pohjan sille, että keskusteluja tai kysymyksiä kukaan edes lukee. Täällä ainakin on keskustelut kuolleet lähes tyystin, juuri näiden kielipoliisien yms. asialinjatietoisten takia.

Petri antoi ihan hyvän vastauksen kysymykseen. Totuus on, että kaikessa elektroniikassa hinta laskee todella nopeasti vaikka käyttö olisi ollut vähäistä. Vuodessa tulee uutta niin paljon, että se pudottaa vanhojen mallien hintaa. Laadukas obtiikka säilyttää hintansa melko hyvin.

Helenalle ei kuulemma saa lahjoittaa mitään. Vaimo sano.
[17:39 23.1.2010] A.M.
Joo, kiitos vastauksista! Huollon kautta lähtee nuo joskus myyntiin!


[18:07 23.1.2010] J.P.L.
Vaihda koko setti toiseen, ei noiden rimpuloiden kanssa kannata pelehtiä ;)

Anteeksi jos loukkasin jotakuta.


[12:48 25.1.2010] P.T.
Mä ajattelin kyllä heittää harakkaa tuolla EOS40D:lläni joka taas kerran on hajalla.

Koska se ei ole kovin luonto-ystävällinen teko, niin kaipa se sitten jää tuonne hyllyyn paperikasojen alle lopuksi ikääni.

Mä en enää jaksa edes korjauttaa sitä, mitä hyötyä siitä on kun se on rikki ennenkun ehtii edes takas postissa mulle...koettu on nimittäin sen kameran kanssa tuokin juttu:(

Mä luulen että vanhasta Canonista ei kovin paljoa voi pyytää. Canonin maine on nykyään huono koska uusia malleja tulee markkinoille kuukauden välein ja taitaa jokaisessa olla joku perusvika jo valmiina.

En ymmärrä miksi koko ajan lykätään markkinoille uutta mallia, eikä korjata vanhoja ongelmia ja tehdä yhtä ainutta hyvää runkoa joka kestäis kauemminkin kun 1000 kuvaa.

ps...mulle vois kyllä lahjottaa vaikka hyvän Nikonin rungon...en oo köyhä opiskelija, mutta kyllä mulle silti lahjoitukset kelpaa:)


[15:05 25.1.2010] J.P.L.
Tuossa yläpuolella on harvinaisen fiksua tekstiä naiselta ;)
Varsinkin kolmanneksi ja toiseksi viimeinen kappale täyttä totta.


[17:07 25.1.2010] J.H.
Minulla on tällä hetkellä Canon 350d 6000 kuvaa, 400d 6000 kuvaa ja D7:lla 1000 kuvaa. Kaikkia on kuljeteltu vaikeissa oloissa ympäri metsiä ja meriä. Kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia toimivuuden kanssa. Aika yllättävältä kuulostaa tuo Päivi-Maritan vikalista. Tosin tuo maine taitaa olla "omasta mielestä" tuollainen.

Joka merkillä varmasti saattaa joku maanantaikappale olla, kuten tuo Päivi-Maritan 40D näyttää olleen.


[17:39 25.1.2010] J.P.L.
Ilmeisesti Canonilla ollaan töissä vaan maanantaisin :D


[19:00 25.1.2010] Pekka
Jokainen kameran valmistaja tuuppaa markkinoille uutta runkoversiota liki kuukausittain.

Mulla kaikki canonin järkkärit toimivat edelleen, vanhin FP vuodelta 1966 ja uusin 5D (12000 kuvaa/15 kk). Ja siinä välissä ostettu 10D:kin on edelleen kaikessa ruumiin ja sielun voimissa. Vain FP:tä on aikoinaan käytetty perushuollossa n. 1000 filmirullan (=36000 kuvaa) jälkeen. Pojallani kamera hajosi jatkuvasti, mutta siihen ei auttanut merkin vaihtokaan, kun huolettoman huolimattomasti kameraansa käsitteli.

Nikonistille on tietty turha myydä canonia eikä nikonistin kannata yrittää selittää mikä on sellaisen kameran arvo, jota ei ole itse käyttänyt eli on jäävi siihen. ja sama toisin päin.

Ja tottakai omat huonot ja hyvät kokemukset vaikuttavat tuleviin hankintapäätöksiin. Mutta ei kannata yleistää asioita liikaa.


[10:42 26.1.2010] P.T.
Mä selvittelen vähän taustoja - siis mä olen aina pitänyt Canonia ihan huippumerkkinä.

Mulla oli ja on edelleen ikivanha Nikonin filmikamera joka kesti ja kesti ikuisuuden (On vanhoja isän peruja). Kamera on täysin käsikäyttöinen tarkennusta myöten.

Mun suurin ongelmani sen kameran kanssa oli, että koska mulla on hiukan omituinen näkö (siis muutakin kuin ulkonäkö) niin en tahtonut millään saada tarkennettua tuolla kameralla. En yksinkertaisesti nähnyt koska kuva oli tarkimmillaan. Niinpä mies osti mulle Casion pokkarin koska ajattelin että olis joskus kiva ottaa kuvia ihan tuosta vaan...siis sellasia räpsyjä:)

Innostuin kuitenkin digikameraan ja varsinkin tuo Casio oli ihan huippuhyvä kamera vaikka pikeseleitä oli vaan 2 miljoonaa.

Sitten aattelin että ostaisin kunnon kameran ja luettuani tarkkaan kaiken maailman testejä ym. roskaa päätin ostaa lähes joka arvostelussa olleen testivoittajan joka oli siihen aikaan Canon 350D.

Tuo malli olikin ihan OK. Se korjattiin kerran koska siinä oli kuulemma jokin "valmistusvika" jonka takia se näytti koko ajan ERROR99 varoitusta, eikä sillä silloin pystynyt tietenkään kuvaamaan.
Kuvailin sillä tosi paljon korjauksen jälkeenkin mutta sitten sain jonkun tilapäisen mielenhäiriön ja innostuin ostaan tän onnettoman EOS40D:n koska sen piti olla Kaikkien mahdollisten testien mukaan "ihan huppuluokkaa, lähes ammattilaisten kamera"

Mutta siinä ei muuta ollutkaan kun vikaa.
Lahjoitin miehelle EOS350:sen ja se kuvas sillä pari kertaa ja jokin aika myöhemmin pudotti sen kirjahyllystä ja se meni tuhannen p***un päreiksi. Haukuin miehen lyttyyn mutta mitäs se nyt sitten enää olis asiaa auttanut:)
Onneksi siinä oli silloin pelkkä lyhyt halpa objektiivi, joka hajos myös palasiksi.

EOS40 kanssa oli aina sama juttu - kuva ei ollut ikinä ihan tarkasti terävä. Vaihdoin objektiiviksi 350 objektiivin, mutta ei auttanut mitään kuvan laatuun joten syy ei voinut olla objektiivissa.

Sitten kamerassa alkoi olla jos jonkinmoista pikkuvikaa kunnes se sanoi kokonaan sopimuksensa irti ja lähetin sen korjattavaksi ja siellä todettiin taas tässäkin rungossa "valmistusvika", tällä kertaa sulkimessa.
Kun kamera tuli mulle takas, niin se ei mennyt edes päälle vaikka latasin akun ja yritin vaikka mitä konstia - siis takas korjaamolle josta se tuli korjaamattomana takasin, kuulemma mitään vikaa ei ollut.

Palautteessa kirjoitettiin että en osannut vaan käyttää kameraa ja sieltä annettiin neuvo ladata akku ja selitettiin tarkkaan mistä nappulasta kamera menee päälle...hmmm...jopas jotakin, enhän mä tuota olis muuten tiennytkään.

Menihän se sitten lopulta päälle muutamien kymmenien yritysten jälkeen...ehkä korjaaja oli oikeassa...

Jatkoin sitten kuvaamista kameralla joka välillä meni päälle ja välillä taas ei mennyt. Sain yleensäkin yrittää monta kertaa ennenkuin kamera suostui kuvaamaan ja kaikki muut kuin täysin aurinkoisella kelillä kuvatut kuvat olivat täysin epäselviä. Vaikka kaikki säädöt piti olla kohdallaan.
Liikkuvasta kohteesta ei saanut muuta kuin pelkkää sotkua vaikka kamera ottaa 8 kuvaa sekunnissa.

Samalla kun tää 40D korjattiin, niin mies korjautti myös 350 rungon joka on enemmän kun kamalan näköinen, mutta nyt täysin käyttökelpoinen. Samalla hintaa olis vissiin saanut uuden rungon, mutta mies korjautti mun pottuilujeni takia juuri tän rungon.... :)

Joten kun tää 40D taas kerran mykistyi kokonaan, vaihdoin objektiivin vanhaan romuun runkoon ja saan 10 kertaa parempia kuvia kuin huimasti aikoinaan kehutulla "lähes ammattimaisella" 40Dllä...

Siis mun kokemukseni Canonista on huonoja, tää hauskasti korjattu 350 runko, jossa on lähes läpinäkymätön pleksi näytön kohdalla on kyllä ihan OK kamera. Vaikka kuvia ei näytöstä näekään tän korjauksessa laitetun ihme pleksinpalan läpi, mitähän korjaus olis maksanut ihan oikealla näytöllä..

Kameralla saa kuitenkin ihan OK kuvia, myös liikkuvista kohteista saa tarkkoja kuvia, joita ei nelikymppisellä koskaan saanut. Tää ottaa 3 kuvaa sekunnissa, nelikymppinen otti sen 8 kuvaa.

Näiden syiden takia en enää yksinkertaisesti uskaltais ostaa uutta Canonia.
Tuon nelikymppisen jälkeen jonka ostin noin pari vuotta sitten, on tullut vissiin 10 uutta Canonoin mallia markkinoille. En tiedä onko niissä samanlaisia tekovikoja.

Mä pidän aina kamerani hyvin, en (siis itse) pudottele enkä kolhi kameraa. Ja katson muutenkin että se on aina asiallisesti säilytettynä silloin kun en käytä sitä.
Joten syy ei ole siinä että heittelisin kameraa seinään tai jättäisin sen kesällä kuumaan autoon.

Joo tästä tulikin näköjään elämänkertaromaani:)[11:28 26.1.2010] HMJ
Mulla on tällä hetkellä 3 Canonin digirunkoa joista nuorin on vajaa 2 vuotta vanha yli 43 000 kuvaa lauottu. Hyvin toimii.

Vanhimmassa, 20D:ssä oli alunperin vikaa pystykahvassa joka sitten korjattiin takuuna. samaista kameraa säädettiin vähän yhden zoomin kanssa mutta muut tarkentavatkin ihan kivasti.

Eivät halvat Nikonitkaan kovin häävejä ole. Ensimmäinen d-järkkäri oli Nikoni, hyvä kun eroon pääsi.


[15:30 26.1.2010] P.T.
Mä luulen että kaikissa merkeissä on omat vikansa.
Mutta on selvä että jos kamera ehtii vanheta vanhaksi malliksi sillä välin kun kannat sen kaupasta kotiin, niin alkaa potuttamaan jo ihan senkin takia.

Ja sitten kun tuloksena on pelkkää mössöä kun yrittää parhaan taitonsa mukaan kuvata niin potutus lisääntyy.

Sitten kun korjattu kamera ei pelaa korjauksen jälkeenkään eikä mitään vikaa kuulemma ole niin potutus on muuttunut jo väkisinkin vitutukseksi.

Pitää olla todella hyvä usko kyseiseen merkkiin jos ostaa vielä kaiken tuon jälkeen samaa merkkiä olevan vehkeen.....ikinä!

En väitä että merkki olis sen huonompi kuin muutkaan samaa hintaluokkaa olevat kamerat, mutta eihän vitutukselle mitään voi!

Pyydän tuhannesti anteeksi käyttämiäni rumia sanoja!


[18:00 26.1.2010] HMJ
Nykyään ei ole väliä, vaikka kantaakin kameran kotiin joka on pian vanha malli, nyky-vanhallakin saa kuvia kunhan sitä käyttää oikein.

Toista se oli 2000-luvun alussa, kun vanhalla ei tahtonut saada kunnollista ja aina lykkäs parempaa tulemaan.

Harrasterunko D 100 maksoi 2800 e ja akkukahva siihen 500 e, 256 Mb muistikortti 135 e....kilpailevalta firmalta tuli pian puolta halvempi ja 5x parempi malli...niin silloin harmitti.....

Oma täyskennoinen on esitelty vuonna 2005 ja oikeita töitä aion tehdä sillä ainakin seuraavat 2 vuotta. Ei todellakaan haittaa että on vanha malli.


[19:14 26.1.2010] J.P.L.
HMJ mutta huomaa Canon-ihmiset menevät halpaan ja niitä välillä vituttaa tuo mallien tulon runsaus, taitavat olla helposti höynäytettävissä ;)
Päivi - Marita ilmeisesti on huomannu tilanteen ja pyrkii pois pölvästien joukosta ;)
Joskus aiemmin tästä samasta asiasta puhuin, pitivät provona.
Ps. Mulla ei ole kyllä Nikoniakaan .
[21:22 26.1.2010] HMJ
Kyllä niitä Nikoniakin lykkää tiheään...nytkin eräs tuttu kamppailee 3 vuotta vanhan Fujin kanssa, tahtois päästä eroon mutta kun ei tiedä koska ostais Nikonin, kun huhumylly pyörii....

Pentax on semmonen änkyrämerkki....kun pitää vastustaa "valtavirtaa" ja tahtoo olla erillainen vaikka olis välillä vaikeaakin.

Kaikilla on tietysti tarpeensa.

Voishan sitä ajatella että kamerankehityskin olisi niinkuin autoissa, tulisi joka vuosi uudet vuosimallit ajankohtaisilla parannuksilla jolloin ostajilla ei olisi kauheaa tarvetta vaihtaa aina uutta kun "uusi" malli tulee. Mikään pakko ei ole omistaa uusinta uutta.


[12:24 27.1.2010] P.T.
Ei mua se uusi malli niinkään haittaa, vaan se että vikoja ei korjata vaan lykätään markkinoille aina vaan uutta ja uutta.

Mikäs siinä jos ne uudet olis sellaisia että niissä ei olis "lastentauteja" mutta kun niitä tuppaa aina olemaan kun tehdään uusi vanhan tilalle.

Mun mielestäni olis järkevämpää kehittää sitä samaa mallia paremmaksi mutta muuten pitää malli suurinpiirtein samana.

Kuka tavallinen kuvaaja tarvitsee kaikkea sitä turhaa mitä kamerassa on?
Mahdottomat pikselimäärät joilla ei tavallinen sunnuntaikuvaaja tee yhtään mitään. Harva kehittää kuvistaan seinän kokoisia tauluja tai tapetin makkarin seinään.

Luullaan että mitä enemmän pikseleitä sitä parempi kamera ja kuvat on heti hyviä.
Kyllä kuvaamiseen tarvitaan taitoa, ei niitä jatkuvasti muuttuvia miljoona eri toimintoa olevia super-hyper hienoja malleja...

Mulla on tuttavia jotka valittaa että kyllä mun kelpaa kun on oikeen Canonin hieno kamera...ne sanoo että kyllähän sellasella on helppo kuvata hienoja kuvia...siis kuvitellaan että heti kun ostetaan merkkikamera niin sitten saakin jo ihan huippuammattilaiskuvia.

Nää kameramainokset saa ihmisen kuvittelemaan että kamera ottaa aina hienon kuvan vaikka itse kuvaaja olis täysin onneton..
Sen takia kai niitä merkkejäkin koko ajan vaihdetaan, että tyhmät ihmiset ostaisivat aina vaan uuden kameran ja kun silläkään ei onnistuta saamaan sitä huippukuvaa niin sitten ostetaan se seuraava malli joka on kuulemma niin hyvä että sillä saa heti vähintään vuoden luontokuvan.

Ei se ole muuta kun ihmisten huijausta, kyllä pitää osata käyttää kameraa ja olla myös tavallaan taiteellinen ja mahdottoman pitkämielinen ennenkun niitä huippukuvia tulee. Eikä suurin osa ihmisistä opi koskaan ottamaan hyviä kuvia vaikka olis kymmenien tuhansien arvoiset vehkeet. Kyllä sen kuvan ottaa aina ihminen eikä kamera.

Mä en välitä huippukamerasta, enkä uusimmasta mallista, haluaisin vaan kameran joka toimii varmasti silloin kun sillä pitäis ottaa kuva...hyvin yksinkertaista.
Voin pitää saman kameran vaikka 30 vuotta jos se toimii hyvin.

Eikö juuri se, että on kamera jolla voi ottaa valokuvan, ole kameran tarkoitus, niin huippukuvaajilla kuin sunnuntaikuvaajillakin?

Hittojako tekee sellasella kameralla joka ei pelaa kun joskus ja jouluna!


[12:40 27.1.2010] Pekka
Yksi perusohje kameran hankinnassa on se, että merkistä riippumatta muovirunkoiset kannattaa jättää kaupan hyllylle. Ne eivät voi kestää vuosia. Ainakaan aktiivisessa käytössä.


[13:39 27.1.2010] HMJ
Päivi -Marita kirj..."Mun mielestäni olis järkevämpää kehittää sitä samaa mallia paremmaksi mutta muuten pitää malli suurinpiirtein samana."

elikkä kameroille tulis parannetut vuosmiallit tai jotain sinnepäin. Näinhän se olis hyvä.

Itsekkin on tullut osteltua kameroita joiden hankinta on jälkeenpäin kaduttanut. Ensimmäinen d-runko tuli filmikameran mukaan joihinkin testeihin luottaen. Mäkeen meni. Seuraajaa sille mallille odottelin..tulihan se, mutta ihan liian myöhään.
Toinen runko oli ihan hyvä, mutta optiikan kanssa sai kitkutella. Kolmas olis saanut jäädä ostamatta ja ostaa suoraan se neljäneksi ostamani...

Vähemmän tekee virheitä kun ei osta mitään ;)


[10:59 31.1.2010] Äly hoi!
Mulla on kaksi Canonin runkoa. Eipä ole kertaakaan ollut kummassakaan mitään valittamista.
Mitä järkeä on valittaa siitä, että uusia kameroita tulee kuin sieniä sateella, se on nykyajan trendi ja on kuluttajan omaa tyhmyyttä jos kilpavarusteluun lähtee mukaan. Näin ei todellakaan toimi pelkästään Canon, vaan kaikki merkit, Tottakai!
Kannattaisiko pieni harkinta-aika aina ennen uuden kameran ostamista? Kuulostelu, että mitä kentältä kuuluu? Ei mennyt kovinkaan kauan, kun jo todettiin, että esim. 40d ei ole niin hyvä, kuin annettiin odottaa.
Ja jos ei halua odottaa, voi aina ostaa sellaisen, joka on jo aikaa sitten todettu hyväksi.
Muovirunkoisista olen täysin samaa mieltä Pekan kanssa.


[10:52 3.2.2010] P.T.
Kysyn ihan mielenkiinnosta että mistä sitä kuulostelee mitä kentälle kuuluu?

Pitäiskö oikeasti uskoa niitä satoja kirjoituksia joita on jossain suomi24 palstalla valokuvausfoorumilla?
Mä en ole siellä paljon käynyt, mutta sen vähän mitä oon joskus piipahtanut niin siellä tuntuu olevan täysi sota käynnissä yleensä aina:)

Ihan pottuilematta siis, että missä sitä kenttäväkeä voi kuunnella?
Mistä saa ihan oikeaa ja uskottavaa tietoa kameroista ja niiden kestävyydestä ym. ominaisuuksista?

Ei ainakaan Tekniikan maailman testeistä....

Nyt en tarkoita mitään ammattilaisten huippuvehkeitä, vaan kestävää ja hyvää käyttökameraa joka todella kestää erilaisia olosuhteita eikä sano sopimustaan irti heti kun takuu päättyy.


[12:47 3.2.2010] J.P.
Ottamatta merkkisotiin ym. kantaa niin muistuttaisin varmuuden varalta että mahdollisen takuun jälkeenhän saattaa tulla vielä kysymykseen virhevastuu. Olisikohan digijärkkärissä pari vuotta tuo virhevastuun aika, en oikein muista, saattaa olla kolmekin vuotta.

Virhevastuun ja takuun sekoittamisesta:
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/539

Kirjataanpa omakin kokemus: Multa on menny parin vuoden aktiivisen ja hyvin varomattoman kuvailun aikana osittain rikki kaksi käytettynä hankittua muovirunkoista objektiivia. Sen sijaan kamera, Nikon D200, on kestänyt ja toiminut täysin luotettavasti kaikilla mahdollisilla säillä.


[13:11 3.2.2010] HMJ
Digicamera.net on sopivasti suodattamalla paras kotimainen paikka kuulostella kamera-asioita.

Meno ei ole kylläkään kaikille sopivaa, jos nimittäin ei ymmärrä pelin henkeä....ja reiksteröityä myös pitää.


[15:41 3.2.2010] J.P.L.
Ja sitten on yksi rahanreikä, kun kamera/objektiivi menee epäkuntoon, ei välttämättä rikki, JAS-tekniikka.
Tämän tiimoilta on kuulunut aika paljon negatiivista kommenttia työnlaadusta ja turhasta korjailusta. Valitettavasti firmalla on melkein monopoliasema varsinkin jos ei osaa etsiä apua muualta, hyvä esimerkki monien joukossa on mm. Päivi- Maritan rahastus.
Yksi vaihtoehto on ostaa sellainen kamera, jonka maahantuonti ja huolto ovat samoissa käsissä.
PS. Nikonin valtuutettuja korjaajia löytyy muutama muualtakin ja hinnat ovat yleensä vain murto-osa JAS:in hinnoista.
En nyt muista yhtään kun ei ole ollut aihetta korjailuihin , mutta esim. Kameralaukku.com on sellainen paikka jossa tiedetään jos on tarvis apuun.


[19:55 12.2.2010] Tomi
Moi,

En tiedä onko enää ajankohtainen vai oletko myynyt kalustosi. Mutta itse ostin juuri Rajalalta canonin 70-200/2,8L IS USM ja annoin vaihdossa 400D + kittilinssi 18-55(ilman IS), 50-200(ilman IS) ja akkukahvan. Niistä sain vaihdossa 400¤. Mikä mielestäni on aika hyvin, kun olen verrannut esim. huuto.netin hintoja vastaavista kalustoista.


[19:52 13.2.2010] M.P.
Niinhän tuo on kaikkien tavaroiden kanssa mitä ostelee. Aina tulee "parempi" markkinoille. Autot & tietokoneet taitavat olla pahimpia tässä kategoriassa.

Tuossa aikaisemmin oli mainintaa siitä että mitä järkeä on lisätä pikseleitä uusiin malleihin, vaikka ns. tavallinen harrastelija ei teettäisikään seinän kokoisia kuvia.

No, onhan siitä ainakin se hyöty että jää reilusti croppivaraa ettei kuva ole jälkikäsittelyn jälkeen postimerkin kokoinen. Ainahan sitä ei välttämättä kuvatessa ei hyödynnä/pysty hyödyntämään täyttä pikselimäärää & photoshopissa rajatessa jää jäljelle todella pieni kuva. No eihän siitä ole haittaa jos kuviaan julkaisee ainoastaan esim. aukean kokorajoituksilla, mutta tilanne on toinen jos harkitsee myyvänsä kuvia.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty