Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Tekninen lisäys: luettu x kertaa?

[00:43 14.2.2010] M.S.
_
Kiinnostaako ketään muuta teoksien lukukertojen kokonaismäärä?

Siitä saisi ammennettua tiettyä informaatiota; kuinka moni on lukenut vs. kuinka moni on pisteyttänyt kautta kommentoinut.

Lukukerrat olisi vaikkapa kirjautuneet/kaikki lukeneet -esitystavalla? "Palaavat" lukijat olisi tekniikan keinoin mahdollista tunnistaa, jolloin kymmenen kertaa samaa lukevakaan ei lisäisi lukua kuin yhdellä.
_


[13:47 14.2.2010] S.T.
Minusta tuo on hyvä idea. :) Siinä olisi myös mahdollisuus nähdä vähiten lukukertoja saaneet työt ja vaikka kommentoida niitä sitten vielä tarkemmin.

Katsotaan, mitä asialle voidaan tehdä.


[02:53 15.2.2010] O.H.
Henkilökohtaisesti en kaipaa tähän maailmaan yhtään lisää turhaa profilointia ja/tai seurantaa.


[15:59 15.2.2010] V.J.E.M.
Ajatuksena ihan kiinnostava, mutta tämä tuskin kertoisi kovinkaan paljoa todellisesta lukukertojen määrästä; veikkaan monen jättävän lukemisen väliin, jos teksti esimerkiksi vaikuttaa kovin pitkältä. Silti sivun avaaminen rekisteröityisi "lukukerraksi", ellei systeemiin lisätä jotain (käytännössä täysin mielivaltaista) aikarajaa.


[14:14 16.2.2010] J.M.
Tämä kuulostaa hyvältä idealta. Vielä vähän voita ja juustoa. Niin se on täydellinen.


[12:58 17.2.2010] M.S.
Villellä oli hyvä huomio. Toisaalta, jos seurataan vaikkapa kirjakaupan myyntiä teoksittain, nähdään siinäkin vastaava ongelma. Myynti ei kerro sitä, onko teos myös luettu...


[15:50 17.2.2010] V.J.E.M.
Toisaalta, niin kyynistä kuin se onkin; kirjakaupalle on aivan sama lukevatko asiakkaat ostamiaan kirjojaan vai käyttävätkö opuksia katkenneen sohvanjalan korvikkeena, kunhan vain maksavat niistä. Aukean kohdalla tilanne on kaupallisen sovellutuksen puuttuessa toinen.

offtopic

Mutta itse aihetta toiselta kulmalta tutkiskellen... niin mielenkiintoista kuin tämän detaljin selvillesaaminen olisi, olisi se silti vain jonkinlainen apuväline tai mittari laajempaa ongelmaa, kommenttien vähyyttä, eriteltäessä. Jos johonkin toivoisin muutosta, niin juuri siihen, joskaan en usko, että ainakaan pelkästään teknisillä muutoksilla kommentointiaktiivisuutta saataisiin nostettua.

/offtopic


[17:02 27.2.2010] S.K.
Kannatetaan. TÄllainen olisi pitänyt aina olla.


[14:47 1.3.2010] K.K.
Minusta noihin numeroarvosteluihin voisi aivan hyvin laittaa näkyviin kuka on antanut minkäkin numeron, kun iso osa kommentoijista sanoo sen kommentissaan muutenkin. Voisi jättää omaan arvoonsa jatkuvat ykköstelijät ja mielistelyvitostelijat. :)


[16:01 1.3.2010] O.H.
Uutta versovaa pisteytyskeskustelua odotellessa...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty