Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Onko romaanisi torjuttu?

[19:37 17.2.2010] J.K.
Olen vapaa toimittaja. Teen juttua, johon haluaisin haastatella ihmisiä, jotka ovat yrittäneet saada proosateostaan julkaistuksi mutta tulleet kustantajien torjumaksi. Miltä se tuntuu, kun pitkän luovan työn hedelmälle, johon on itse uskonut, sanotaan ei ja ehkä perustellaan hylkypäätös suorasanaisesti?

Toivon haastateltavien voivan esiintyä omalla nimellään jutussa, mutta nimettömänä voi esiintyä jos on pakko. Jos olet halukas kertomaan tarinasi tai kysymään lisätietoja, ota yhteyttä:
jaakko.kilpelainen81 (ät) gmail.com
tai 044 581 7826


[23:05 24.2.2010] J.N.
Nykyään ne eivät enää paljoa jaksa kommentoida siellä kustantamon päässä. Vakiovastauksena lähettävät vain käytetyt kengännauhat, johon voi ripustaa itsensä. Kerran sentään tuli flaieri, jossa mainostettiin Pekka-Erik Auvisen kannatusklubia. Tuli vähän samanlainen olo kuin ala-asteella, kun opettaja torui kiusaajaa ja kysyi, että onko mitään sanottavaa? Kiusaaja katsoi vain rauhallisesti silmiin ja lausui: "Tapa ittes." Opettaja purskahti nauruun ja käski meidän palata leikkimään, pojat on poikia. Heti samalla välitunnilla sen kiusaajat kaverit sitoivat kiinni ja polttivat savukkeilla kivespusseja.


[11:24 19.3.2010] S.L.
Lapsena lähetin kuudessa päivässä tekemäni sadan runon runokokoelman pariin paikkaan, muistaakseni isoille firmoille. Se sisälsi mielenkiintoisia aineksia, muttei julkaistu.

Sinänsä en ihmettele, mutta toisaalta kaikkea roskaa sitä kyllä julkaistaan, miksipä ei sitten 15-vuotiaan minun tekemää roskaa?


[17:11 19.3.2010] P.P.
Voisi ehkä johtua siitä, että et osaa kirjoittaa hyvin.


[17:37 19.3.2010] S.L.
Saatat kuule olla oikeassa! Mutta sinä olet ruma.


[13:19 6.4.2010] A.A.
Kun luin näitä kommentteja ennen kuin kirjauduin sisään ihmettelin että tarkottaako nimikirjaimet S L Susanna Lehtistä mutta onneksi ei.


[22:39 11.4.2010] S.S.
Mä olen tässä runokokoelmaa varten pikkuhiljaa kirjoittelemassa satunnaisia tekstejä, niin varmaan pitää valmistautua tohon tekstien hylkäämiseen. Onko muuten yhtään julkaisijaa, joka myös lähettäisi ihan inhimillistä palautettakin teksteistä?


[01:58 13.6.2010] M.J.
Joo, mutta se olikin ihan paska.. .se, novelli...
Inhimillinen palaute on varsin älyarvoistettua.


[18:23 24.6.2010] J.N.
Kustantamojen julkaisuprosessi on yksi sellainen koneisto, jonka avonaisuutta tulisi lisätä monin tavoin. Se on suorastaan silkkaa taikuutta ja mytologiaa.

Kun jossain luvataan, että yksi prosentti käsikirjoituksista julkaistaan niin sekin on jo ihan liikaa luvattu. 500 käsikirjoituksen pinkka saattaa pölyyntyä nurkissa puoli vuotta, eikä lopulta niistä yhtäkään tutkita viitä minuuttia pidempää - kun ketään ei ole varsinaisesti palkattu siihen työhön - ja lopulta kumminkin julkaistaan vain niitä, jotka ovat valmiiksi voittaneet jonkin kilpailun tai Facebook-kavereita.


[22:45 17.10.2010] P.V.
Saattanee tunnustaa että löin tuossa loppukesällä/syksyllä päätä seinään tuon Paratiisi-kirjaidean kanssa; kuvia 200+ ja tekstiäkin löytyy. Melkein kymmeneen kustantajaan taisin olla yhteydessä, joista jopa kaksi sortui vastaamaan, mikä sekin oli jokseenkin... No, mitä lie; toinen kehui kuvia ja lupasi ottaa yhteyttä (ei ottanut) ja toinen kehui kuvia ja jatkoi sanalla MUTTA. Onneks osasin tätä odottaakin, niin ei tarttenyt pettyä. xD

Hattua nostan jokaisella valokuvateoksen julkaisseelle.


[23:22 26.12.2010] K.F.
Olen lähettänyt romaanikäsikirjoituksen muutama vuosi sitten moneen paikkaan eikä yhdestäkään tullut mitään positiivista palautetta. Heillä ei ole aikaa. Mistä tietävät minkälaisia helmiä menettävät, kun eivät ehdi kirjoituksiin kunnolla edes tutustua. En taida enää lähetellä. säästän postimaksut muuhun tarkoitukseen.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty