Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

yöpöytä, päiväpöytä, työpöytä

[21:26 3.3.2010] S.M.
mitä mestarit luette, kun päivä on pitkä?
minulle viimeeksi "kirjavaras" (zusak) ja salingerin "kaappari riisipellossa" (ei aavistustakaan, mitä mahtaa olla suomeksi) antoivat pureskeltavaa. ja pablo neruda palaa aina uudelleen jollekin näistä pöydistä.


[23:55 4.3.2010] M.H.
John Fantea. Siitä huolimatta, että se vittumainen nero on trivialisoinut minut.


[11:32 5.3.2010] A.N.
Kai tähän saa muutkin vastata kuin mestarit, joten vastaan.

En ole kolmeen vuoteen oikeastaan lukenut proosamuotoista kaunokirjallisuutta lainkaan. En ylpeile asialla. Joskus jotain satunnaista on tainnut tulla luettua, mutta ei ole edes jäänyt mieleen teosten nimiä. Enkä runouttakaan kauhean paljon ja vielä vähemmän jäävät nimet mieleen sillä puolella - varsinkin kun kyse on uusista kokoelmista ja erityisesti niiden kokoelmien nimet, tekijä saattaa jäädäkin.

Varmasti tähän vaikuttaa, että aukea tyydyttää ison osan kaunokirjallisuuvietistä. Lisäksi luen aika paljon urheiluharrastukseen liittyvää tietokirjallisuutta, joten aikaa romaaneille ei enää jää. Syksyllä lukemani opas jossa oli esitelty 100 klassikkoa sivun pituisina sarjakuvina olikin mainio yleissivistävä sukellus kaunokirjallisuuden maailmaan. Sellaista voisi suositella vaikka koululaisille. Tututkin kirjat saivat siinä uuden näkökulman.

Minun oli tarkoitus lukea Miika Nousiaisen (?) Maaninkavaara, mutta se jäi kesken ja nyt sitä ei saa enää mistään kun teos on jostain syystä koko ajan varattuna. Huvittavaa, miten suosittu kirja. Yksi tavallaan kaunokirjallisuuden liepeillä liikkuva teos - tosin dokumentaarinen -, jonka olen viime aikoina lukenut on Veikko Huovisen pojan kuolema. Se antoi kyllä koskettavuudessaan lukijalle tuhat kertaa enemmän myös "taiteellisesti" kuin useimmat peeäskooaa romaanit, joita kirjamarkkinoille tasaisin väliajoin tippuu. Yhdessä Havukka-Ahon ajattelija-elokuvan katselun kanssa ne muodostivat minulle eräänlaisen taidemaiseman, josta kyllä riittää pitkäksi aikaa. Olen joskus lukenut klassikkoromaaneja suunnilleen 10 teoksen päivävauhtia - pakostakin - mutta yksi kirja vuodessa, jos sen lukee ajatuksella, saattaa jättää lähtemättömän vaikutuksen.

Minusta on vähän harmi kun nämä entisajan mestarit lukivat kuitenkin suhteellisen vähän runojaan ääneen, varsinkaan silleen, että olisi "runoraatimaisia" tallenteita olemassa. Jonkun Saarikosken runot olisi tosi hienoa kuultavaa hänen itsensä lukemana jostain youtubesta, näitä lausujiahan on, mutta yhtään vähättelemättä jotain Veikko Sinisaloa tai Tarmo Mannia tms, niin ehkä se runo kumminkin potkii paremmin eteenpäin tekijän itsensä esittämänä, ihan niin kuin musiikkikin.

Toki vaihtoa voi ja pitääkin olla, se on taas eri asia, onhan sitä musiikinkin puolella, mutta ei silleen, että joku Vesku Loiri (kaikki kunnia) tulee ja coveroi kaikki mahdolliset Suomirock-klassikot, vaan että esittäjät löytää oikean otteen sanoittajan teksteihin. Ja tätähän on, aivan loistavia juttuja, ihan kaikilla tasoilla.

Ja eiköhän nyt taas kiukutella siitä, miten kirjoitin asian vierestä :D Minusta en.


[20:50 5.3.2010] M.A.
Salinger: The Catcher in the Rye = Sieppari ruispellossa

Kirjastotädin ammattitauti pakotti. ;)


[21:02 5.3.2010] S.M.
kiitti kiltti täti. luin tuon kirjan saksaksi ("der Fänger im Roggen"). mutta aika lähelle se käännökseni pääsi, eikös. on meikäläiseltä hullumpaakin putkahtanut. esimerkiksi kerroin joskus isälleni huonokuntoisista sytytyskynttilöistä autossani! (noin vain sivumainintana).

niinpä niin. fante tietää asioita. eikös bukowskikin sanonut joskus fantesta, että se on hänen jumalansa.


[21:10 5.3.2010] M.A.
Sytytyskynttilät, onpa hieno sana! :D

Aika hyvä käännös kieltämättä. Ja hauska tietää Siepparin saksankielinen nimi, kiitti! :)


[21:53 5.3.2010] S.M.
havukka-ahon ajattelijasta -tai paremminkin huovisesta- sen verran, siinä minusta oli kunnollinen, sinisten ajatusten aito kirjailija.
elokuvaa en ole valitettavasti koskaan nähnyt.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty