Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Poetry Slam -valokuvanäyttely Rikhardinkadun kirjastossa!

[13:18 25.3.2010] Anna Nurro
TIEDOTE 25.3.2010
JULKAISUVAPAA HETI


Poetry Slam -valokuvanäyttely Rikhardinkadun kirjastossa huhtikuussa!


Rikhardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen aulagallerian valtaa huhtikuussa lavarunous! Neljän nuoren kuvaajan Poetry Slam -ilmiötä esittelevä dokumentaarinen valokuvanäyttely avautuu yleisölle tiistaina 6.4.2010. Näyttelyn teoksissa esiintyy kotimaisen runouden vanhoja konkareita sekä nuoren polven rap-lyyrikoita. Teoksista välittyvät kotimaisen sanataidekentän monet kasvot yleisöä ja tilaisuuksien ilmapiiriä unohtamatta.

Helsinki Poetry Connection -runousyhteisö perustettiin vuonna 2008 lisäämään mielenkiintoa kotimaista lavarunoutta kohtaan, sekä esittelemään sen monimuotoisuutta. Syksystä 2008 lähtien järjestetyt Poetry Slam -illat ovat keränneet kerran kuussa yhteen sekä nuoret että vanhat lyriikan ystävät. Vuoden 2009 aikana Helsinki Poetry Jam -klubi vakiinnutti paikkansa yhtenä pääkaupunkiseudun virkeimmistä runoilmiöistä. Helsingin lisäksi Helsinki Poetry Connection -yhteisö on esitellyt toimintaansa muun muassa Espoossa ja Turussa.

Ilmiötä on dokumentoitu korkealaatuisesti valokuvan keinoin ensimmäisestä runoillasta lähtien. Kaikissa Poetry Jam -illoissa on ollut paikalla valokuvaaja, joka on taltioinut sekä esiintyjien että yleisön tunnelmia. Valokuvaajat ovat seuranneet runoilijoita niin purjelaivoihin, kesäfestivaaleille, varastohalleihin, messutiloihin, toreille kuin baareihinkin. Poetry Slam -valokuvanäyttely pyrkii esittelemään neljän nuoren kuvaajan dokumentaatioiden kautta pääkaupunkiseudulla vallitsevan lavarunousilmiön värikkyyttä. Runoklubien tunnelmia esitellään Rikhardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen aulagalleriassa aina huhtikuun loppuun asti.


Poetry Slam -näyttelyn valokuvaajat ovat:

Joonas Antikainen (s. 1986) on toiminut freelance-valokuvaajana vuodesta 2008 lähtien. Antikainen on tehnyt yhteistyötä mm. erilaisten mainostoimistojen kanssa. Antikaisen ensimmäinen yksityisnäyttely esitteli tuntematonta Kaukasiaa, jonka katunäkymiä ja elämänmenoa hän tallensi muovisella Holga-kameralla.

Carl Bergman (s. 1984) on toiminut valokuvaajana jo usean vuoden ajan mm. yksityisten toimeksiantojen parissa. Bergman on kuvannut lukuisia kertoja Poetry Slam -tapahtumia Helsinki Poetry Connectionin tilaamana.

Simo Karisalo (s. 1985) on opiskellut vuodesta 2007 lähtien Lahden muotoiluinstituutin valokuvausosastolla. Karisalo on osallistunut yhteisnäyttelyihin sekä toiminut valokuvaajana kaupallisissa sekä taiteellisissa toimeksiannoissa.

Saara Keskimäki (s. 1985) on opiskellut vuodesta 2007 lähtien Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen osastolla. Keskimäki on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin sekä toiminut valokuvaajan ammattissa erilaisissa kaupallisissa sekä taiteellisissa projekteissa.


Näyttelyn pressikuvat löytyvät osoitteesta: http://www.joonasantikainen.fi/poetryslamLisätietoja näyttelystä:
Harri Hertell
tapahtumatuottaja
harri.hertell (at) metropolia.fi
Takaisin alkuun


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty