Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Takaisin historiaan...

[14:22 26.3.2010] K.V.
Olen aika pitkään pysynyt erossa kuvaamisesta ja Aukeasta.

Kuvaamisen lopetin siihen, kun tuli harrastettua räpsimistä valokuvaamisen sijaan ja digikamera vei ilon lopuistakin jutuista. Jos ei jaksanut väijyä tai kehittää ideaa, niin sarjatuli auttoi aina.

Mutta nyt on hiukan alkanut kuvaaminen jälleen kiinnostamaan parin hiljaisen vuoden jälkeen ja päätin siirtyä takaisin filmin ihmeelliseen maailmaan ja myös askartelunkin.

Saas nähdä koska tulee tänne ensimmäiset kuvat. Idea tulevasta kamerasta on jo vahva, mutta toteutus puuttuu vielä.

Ja niille keitä asia kiinnostaa, niin kamera tulee olemaan 120- filmiä käyttävä paljemalli. Ja joka taitaa syntyä omassa pajassa.

Ja lopputekniikka on perinteistä ja digitekniikkaa sovellettuna. Kahtellaan jospa kesällä tulisi ekat kuvatkin :)

Pakko kysyä että kuinka monella pitkään kuvanneella on himoa siirttyä takaisin filmin maailmaan?


[19:55 26.3.2010] P.H.
Jaa, en uskalla sanoa että kokonaan ,mutta tuo sekoitus molempia saattaisi kiinnostaa. Ehkä mikäli aikaa olisi ja labbis, ajatus tuo kyllä kaihoisia muistoja mieleen=)


[21:21 26.3.2010] HMJ
Jonkinverran on ollut mielessä pimiön kunnostaminen (viimeksi tehty mv-kuvia keväällä 2003) mutta aika ja into ei tahdo ihan lopuun asti riittää. Tyhjätty romuista se jo on, mutta oviremppa valon tiivistämiseski pitäis tehdä.

Riittävän hyvien aiheiden löytyminen on myös pulma..pääasiassa henkilökuvat vain kiinnostaa mutta niitä tulee kuvattua työn puolestakin.

Mamiya RB 67 ProSD tarvittis jo kipeästi käyttöä, jottei sulkimet ihan jumiin pikeentyisi.


[23:42 26.3.2010] M.P.
No eipä kauheasti kiinnosta filmikuvaaminen enää. Jotain fiilistelyä ehkä.

Räpsimistä en harrasta digijärkkärilläkään, niin miksi sitten siirtyä takaisin rajoittuneempaan filmitekniikkaan? (paljon helpompi jälkikäsittely digillä).

Räpsyt otan kännykameralla, jossa kuvanlaatu/tekniset seikat eivät ole etusijalla, vaan muistojen taltiointi itselle tärkeistä hetkistä.


[22:40 1.4.2010] R.V.
Sikäli kaipaan filmiaikaan, koska räpsimiseen on liian helppo liukua. Vähän väliä pitää sanoa itselleni, että ei ole pakko ottaa kuvaa vaan sen takia että "jos ei tule hyvä, niin sen voi sitten poistaa" Argh!

Täytyis kai pitää vähän taukoa, kuten teki keskustelun aloittanutkin...


[00:45 27.4.2010] L.K.
pimiöö ei ole, mut niin Pen FT kuin OM-1 on kokoajan käyttövalmiudessa ja jääkaapissa on kanamunahyllyssä valikoimaa niin diassa kuin negassakin. talvi on kuvailtu olyn pikkukennolle, mutta eiköhän se kesän tullen filmi taas jyrää.

en oo tosin oppinu kuvaan hurjasti digillekään että harkitusti mennään sielläkin.


[16:24 27.4.2010] M.P.
Mulla on ainakin mennyt niin päin että kun on oppinut kuvaamaan enemmän, niin otettujen ruutujen määrä on vähentynyt. Menee siis enemmän harkitulla & suunnitellulla pohjalla kuin harrastuksen alkuaikoina, jolloin tuli "räpsittyä" paljon ja etsittiin sieltä miljoonan ruudun seasta sitä onnenkantamoista.

No jossain lomareissuilla tulee kyllä räpsittyä, mut silloin tähtäimessä ei ole "masterpiece" vaan se muistojen taltiointi.


[16:44 27.4.2010] HMJ
Digillä tulee otettua tilanteesta riippuen enmmän kuvia, mutta ei se räpsimistä ainakaan mulla ole.

Filmillekkin otin aikoinaan paljon kuvia, ja vain osasta tein kuvat. Värikuvatkin vedostin itse.

Digillä on ylivertainen ominaisuus siinä, että tarvittaessa voi ottaa vain yhden kuvan (tosin kävisi se laakafilmilläkin) tai sitten voi ottaa satoja kuvia, ihan tarpeen mukaan eikä tarvitse räpsiä "loppufilmiä" tyhjää sen takia että saa kuvat käyttöön.


[23:06 27.4.2010] T.V.
Itse kuvaan filmille ja siinä tulee enemmän opiskeltua kuvaamista. Ihaillen katson miten teräviä ja hienoja kuvia nuo digikuvaajat oikein onnistuvat ottamaan ja koitan sitten filmijärkkärillä päästä edes vähän sinne päin onnistumaan. Sen verran olen avuton, että kehitytän filmit liikkeessä ja paperikuvien sijaan tilaan ne diginä.

Nyt mulla on käytössä hyvä kamera. Porst CX4, en tiedä miltä vuosikymmeneltä, mutta toimiva valotusmittari auttaa pirun paljon oikeiden säätöjen löytämisessä.

Neulansilmäkameran rakentaminen on kiinnostanut, mutta toistaiseksi ei vielä konkreettista suunnitelmaa toteuttaa se. Flickrissä olen katsellut joitakin tee se itse -kameravalmistajien isolle filmille kuvattuja otoksia ja ihaillut. Kaiken vaivan jälkeen nuo ihmiset eivät vain osaa ottaa huonoja kuvia (vaikka mistä sen tietää kuinka moni jää julkaisematta huonouden takia). Ja nuo isofilmiset kameratkin ymmärtääkseni ovat melkoisen painavia ja niitä ei ihan noin vain kanniskella ympäriinsä jos vain sattuisi kuvattavaa kohdalle. Niillä vehkeillä kuvanottoon valmistaudutaan huolella suunnitellen, olen ymmärtänyt.

Odotan kovasti näkeväni täällä itsevalmisteisen kameran kuvia.


[16:28 28.4.2010] M.P.
Itse asiassa sanoisin että digillä on helpompi opiskella kuvaamista, kun siinä voi kokeilla uusia juttuja -siis sellaisia mitä ei ole itse vielä tehnyt, eikä tarvitse miettiä että tohonkin ruutuun meni 20 senttiä, enkä tiedä edes onnistuiko..?

Digillä saa välittömän palautteen onnistumisesta/epäonnistumisesta & voi paikan päällä jo miettiä ja kokeilla milläs konstilla sais sellaisen kuvan minkä on mielessään ideoinut. Tällä en tarkoita summittaista räpsimistä ilman suunnitelmaa, vaan sitä yhtä hyvää kuvaa. Eikä kaluston hankkimisen jälkeen siitä ole juurikaan lisäkuluja vaikka kuvaisi kuinka paljon.

Tämä on oikeastaan asia missä varsinkin pro kuvaajat haluaisivat menneen ajan takaisin, koska harrastelijalla ei useinkaan ollut varaa leikkiä & tuhlata rullakaupalla filmiä "yhden jutun kokeiluun". Se onkin digillä kaventanut pron & harrastajan välimatkaa.

ps. kannattaa myös unohtaa se automatiikka -vähentää kummasti räpsimistä kun joutuu oikeasti miettimään niitä arvoja & katsoa valotusmittaria.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty