Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

"Ns. Taideihmiset"

[21:12 31.3.2010] S.S.
http://yle.fi/alueet/lahti/2010/01/lahden_muotoiluinstituutilla_ei_edes_nettisivuja_1366953.html

Olen jo pitkän aikaa kärvistellyt tätä ja nyt kysyn teiltäkin, että onko tässä mitään järkeä ?
Miksi muotoiluinstituutin täytyy olla osa Lahden ammattikorkeakoulua jolla ei ole edes mitään hajua meidän tarpeistamme ? Rehtorikin lipsautti uutishaastattelussa
"On tässä toki jokin ristiriita, koska opiskelijat reagoivat. He ovat ehkä sitten toisenlaisia nämä niin sanotut taideihmiset"

Ja tämmöinen mies hallinnoi meidän koulua kiistäen kaikki ongelmat !

Mikä on teidän mielipiteenne asiasta ? Voiko tälläisellä olla tulevaisuutta ?Muistutan, että en halua tällä pelottaa kouluun hakijoita, sillä itse olen viihtynyt täällä todella hyvin :) vika on nyt vaan jossain muussa.
[15:14 3.4.2010] Tom Pesch
Heh, joo. Nythän tuota nettisivuongelmaa on kierretty sillä että kaikille LAMKin opiskelijoille on avattu nettisivujen suunnittelukilpailu. Kilpailun säännöt, palkinnot ja ohjeet vaan on sellaiset että viestinnän ja muotoilun opiskelijat eivät välttämättä innostu vaikka aihe kiinnostaisikin.

En oikeastaan halua ottaa kantaa siihen mikä Muotoiluinstituutin asema on LAMKissa. Menneeseen emme voi palata koska 90-luvun korkeakoulu-uudistus ei mahdollista korkeakouluopetusta yksinään ilman isompaa kokonaisuutta. Nykytilanteessa Muotsikka on näennäisesti osa isompaa kokonaisuutta eli LAMKia, mutta mitään yhteistyötä alojen välillä ei tapahdu.

Nyt ja tulevaisuudessa meidän pitäisi kilpailla Aalto-yliopiston kanssa joka osa-alueella muotoilusta tekniikkaan ja markkinointiin. Nykymeiningillä ei onnistu mitenkään. Aalto-yliopistossa edes yritetään tehdä yhteistyötä alojen välillä, Lahdessa sellaisesta ei ole tietoakaan. Muotoilijat istuvat omassa nurkassaan pitämässä omia pintaliitobileitään. Tekniikan laitos räpeltää omia hilavitkuttimiaan toisella puolella kylää. Kuka tietää mitä kaupallisten alojen opiskelijat tekevät? En minä ainakaan. Sitten on vissiin vielä joku sosiaali- ja terveysala ja mitä noita on täällä.

Niin mutta onhan meillä kerran vuodessa se futisturnaus, jossa verkostoidutaan. Hohhoijjaa.

Aika heikot eväät on suomalaisella muotoilulla kilpailla aasialaisen ja eurooppalaisen muotoilun kanssa tulevaisuudessa, jos yritysmaailma noudattaa vähänkin samaa erakkomeininkiä.

terveisin, "ns. taideihminen"


[00:56 4.4.2010] ihme itkua?
Eipä muissakaan kouluissa jokaisella linjalla välttämättä ole _omia kotisivuja_. Sinänsä jännä aihe itkeä. Panostaisivat sitten siihen omaan osioonsa LAMK-sivujen alla vaikka.

http://www.lamk.fi/muotoilu


[13:26 4.4.2010] Tom Pesch
Koko ongelma on siinä, että LAMK ei hyväksy Muotoiluinstituutin brändiä, joka on maailmalla ja Suomessa erittäin tunnettu nimi. Kaikki mitä Muotoiluinstituutissa tehdään, pitää tehdä LAMK-nimen alla. Tämä aiheuttaa sekaannusta, kun ihmiset eivät ymmärrä mikä koulu on mikäkin.

Mielellään opiskelijat panostaisivat omaan osioonsa LAMK-sivujen alla, jos se olisi sallittua. Nyt se on kiellettyä. Ja kun katsoo noita http://www.lamk.fi/muotoilu -sivuja, niin ei ole mikään ihme että laitoksen maine visuaalisten alojen huippukouluna häviää.


[00:18 9.4.2010] S.S.
"Koko ongelma on siinä, että LAMK ei hyväksy Muotoiluinstituutin brändiä, joka on maailmalla ja Suomessa erittäin tunnettu nimi. Kaikki mitä Muotoiluinstituutissa tehdään, pitää tehdä LAMK-nimen alla. Tämä aiheuttaa sekaannusta, kun ihmiset eivät ymmärrä mikä koulu on mikäkin. "

Nimenomaan. On käsittämätöntä, että tälläiseen ratkaisuun on lähdetty missä kuuluisaa brändiä vievä koulu yhdistetään sekasikiöiseen laitokseen. Tulee olemaan aika surkuhupaisaa aikaa vuonna 2012, kun Lahti on Taikin kanssa mukana muotoilukaupunkina.

Hyviä ajatuksia Tom, kiitos niiden jakamisesta :)
Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty