Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvaajan tyyppittely

[14:38 10.4.2010] M.R.
Usein kun muut puhuvat kuvaamisestani he kategorisoivat minut luontokuvaajaksi. Tämä on outoa, koska kuvaan muita aiheita, kuten moottoriurheilua ja ihmisiä, vähintään yhtä paljon, ellen enemmänkin. Itse koen tyypittelyn kiusallisena, varsinkin kun siihen tuntuu liittyvän jonkilainen luontoasiantuntijan rooli. En tiedä johtuuko luontokuvaajaksi leimautuminen siitä, että genre on tällä hetkellä ehkä tunnetuin ja kiinnostavin ja sen vuoksi ihmisille helpoin.

Millaisia kokemuksia teillä on, pakotetaanko teitä johonkin kuvaajamuottiin? Tai yleensäkin, koetteko edustavanne jotakin tiettyä kuvaajatyyppiä, kuten luonto- tai muotokuvaajaa?


[11:17 11.4.2010] P.T.
Mä ainakin tunnen itseni vaan ja ainoastaan toivottomaksi kuvaajatyypiksi.

En kerta kaikkiaan osaa laittaa mitää esiin ja jos laitankin niin yleensä en osaa laittaa esiin oikeaa kuvaa...

Kyllä noita kuvia olis pakattuna aukean kokoon enemmänkin mutta kun pitäis laittaa esiin, niin iskee pakokauhu - ei ei ei ei oo sopiva kuva...Kuvia on kyllä ihan laidasta. Ennen katsoin olevani enemmänkin luontokuvaaja, nykyään jotain ihan muuta.

Joten mun kategoriani kuvaajana on "Toivoton"....:((


[15:17 11.4.2010] M.A.
Et sinä Päivi-Marita todellakaan toivoton ole. Melkoista vähättelyä.


[16:25 11.4.2010] -
Itse koen ehdottamasti olevani tietyn kategorian kuvaaja. Kaikki aiheet ja olosuhteet eivät jaksa kiinnostaa.


[16:32 11.4.2010] R.V.
Minua itseäni ei ole luokiteltu minkään tietyn aihepiirin kuvaajaksi. Usein kyllä kysytään "mitä sä enimmäkseen kuvaat?" ja kun vastaus on "Nooooo...vähän kaikkea..." niin tulee semmonen haahuilija-olo. Itseni nimittäisin fiilis(tely)-kuvaajaksi. Kuvaan sitä mitä millonkin huvittaa - joskus luontoa, joskus katuja, joskus taloja, joskus ihmisiä....


[17:22 11.4.2010] HMJ
Muotokuvaaja työni puolesta.

Harrastemielessä jotain muutakin, luonto- ja urheilukuvaus ei kiehdo.
[11:25 14.4.2010] H.S.
..oon hyvä kuvaamaan ihmisiä ja esim. valmistujais/hääposetuskuvia. joten ehkä ihmiskuvaus.. ja muutkin sen tietää.


[18:26 15.4.2010] M.R.
Minusta tuo Päivi-Maritan "toivoton" kuvaa kyllä minuakin. Hyvää kuvaa ei saa ja huonot ruuhkautuu.... En oikeastaan tiedä sellaista kuvaamisen lajia, joka ei lainkaan kiinnostaisi.


[00:35 19.4.2010] T.H.
Minua on omasta mielestäni aika vaikea tyypittää mihinkään tiettyyn kategoriaan, enkä oikeastaan mitään tiettyä koe edustavanikaan. Olisi todella mukavaa jos minun kuvistani tulisi ensimmäisenä mieleen vaikka että "monipuolinen".

Pidän varsin mielenkiintoisena ajatuksena sitä että voin haastaa itseni tekemään erilaisia asioita. Samalla se pitää mielenkiintoa valokuvaukseen yllä. (joskin juuri on takana pitkähkö tauko ja kuvaus alkaa maistua taas)

Haluaisin osata kaiken mielettömän hyvin. Ehkä juuri siksi olen vähän keskinkertainen kaikessa. :D


[23:11 19.4.2010] J.L.
Puhtaasti muoti-/muoto kuvaaja.

Muutoin tulee räpsittyä vähän mitä sattuu, mutta kuville en juuri anna arvoa.[12:20 20.4.2010] M.Y.
Minä en oikeasti taida olla "kuvaaja" ollenkaan vaan harrastan lähinnä kameran kanssa kulkemista. Mutta jos ottamistani ja täällä julkaisemistani kuvista pitää puhua niin ehdottomasti olen sitten "sarjakuvaaja". Ja ehkä jonkinlainen tarinankertoja. Niitä ei vaan taida kukaan ymmärtää. Mutta ehdottomasti mitkään tissikuvat tai alastonkuvat ei kiinnosta eikä potretit tai muotokuvat.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty