Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien taso alkaa hirvittää!

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[14:27 7.7.2007] S.S.
Nyt aletaan olemaan etusivun kohdalta siinä pisteessä, että alkaa oikeasti mietityttämään Aukean mielekkyys "valokuvausfoorumina".


[14:54 7.7.2007] K.G.
Pyydän, että annetaan huonoista kuvista niitä ykkösiä reippaasti. Kirjalliset perusteet mielellään mukaan.
Jos ei anneta numeroita niin mistäs tietää miellyttikö kuva vai ei.
Varsinkaan jos kommentteja tulee vain muutama.
Luulisi kuvaajien tajuavan, ettei taso kelpaa ja miettisi seuraavan kuvan laittoa hieman tarkemmin.
Näin voidaan saada tasoa hivenen nostettua.
Kuitenkin selvää on (onneksi) se ettei tästä ikinä tule mitään vain huippukuvia julkaisevaa foorumia.
Minusta aukeassa on juuri hienoa, että täällä on aivan eritasoisia ja tyylisiä kuvia.
Pidetään sitä mielummin rikkautena![20:09 7.7.2007] M.S.
Mikäs tuossa nyt niin kamalaa on? Taideforumille sopii varsin hyvin tuommoinen tekotaiteellinen pläjäys.


[21:34 7.7.2007] A.K.
Huomasin, että Aukeasta oli poistettu kuva/kuvia. Ja ihan oikein, mielestäni. Se/ne olivat ihan soossia. Ehkä tämä alkaa tästä parantua. Viime aikoina on ollut paljon ihan sitä ihteensä.
Poistaminen on järkevää mielestäni siksi, että ala-arvoisia kuvia katsoessaan tuntee itsensäkin ihan pöljäksi. Se on se laadun idea: lika barn leka bäst!


[00:49 8.7.2007] J.M.
Kimmon ehdotus rehellisyydestä on ihan justiinsa eikä melkein hyvä. Kuvatulvan myötä myös katsojat nostavat rimaa korkeammalle, ja tällöin saattaa tuntua siltä, että sen 'kuran' määrä onkin kasvussa. Jos tekee mieli kritisoida jotain kuvaa, ei mun mielestä siihen pitäis olla mitään estettä. Ei ainakaan sitä, että pelätään, että annetaan itestä ilkea kuva. Se on maitoilua, jos mikä.

Musta on vaan hyvä, että niitä omasta mielestä 'huonoimpia' kuvia ja kuvaajia tsempataan kritisoimalla. Kuulostaako ristiriitaiselta? Sitä se ei oo, jos arvostelija vaan pitää maltin mukana ja osaa perustella asiansa.

Yhtä paljon mun mielestä pitäis kritisoida niitä parhaiten menestyviä kuvia ja kuvaajia. Tuntuu hassulta nähdä kuvia, joita ihmiset palvovat yksissä tuumin.. Jos omat fiilikset on päinvastaiset, se voi peräti ärsyttää. Ja sillonhan ne rehellisimmät kommentit tuleeki, eikös?


Muistan edellisestä aukeasta yhen kuvan, jonka keskiarvo tais olla jotain 1,4. Ite pidin kuvasta tosi paljon, kun se niin vahvasti toi mieleen itämaisten leffojen 'sielunmaisemat'. Muut vaan haukku sitä kuvaa, ja tsadam, kohta se olikin jo poissa :) Joko ylläpidon tai kuvaajan toimesta.

Sillon vähän tympi laadunvalvonta.


[01:19 8.7.2007] T.R.
"Tuntuu hassulta nähdä kuvia, joita ihmiset palvovat yksissä tuumin.. Jos omat fiilikset on päinvastaiset, se voi peräti ärsyttää."

Kuulostaa niin tutulta, ja sitten kun menet sanomaan oman eriävän mielipiteesi siitä palvonnan kohteesta niin joudut lähes lynkatuksi.
Itsekkin löydän kuvia joista pidän lähes koko skaalalta mitä pisteitä on annettu. Enpä kadehdi laadunvalvojan tehtävää, mutta joku hyljättyjen salonki olisi kyllä paikallaan.

Oletteko muuten huomanneet sellaista ilmiötä, että ensimäiset kommentit vaikuttavat herkästi siihen mihin suuntaan työn kommentit yleisesti menevät. Ihminen ON laumaeläin.


[02:17 8.7.2007] J.M.
Timo R:
"Kuulostaa niin tutulta, ja sitten kun menet sanomaan oman eriävän mielipiteesi siitä palvonnan kohteesta niin joudut lähes lynkatuksi."

Olen syyllinen. Ja joskus tuntuu, että mua lynkattais siitä hyvästä. :)

Oon tosin ajan myötä huomannut, että kannattaa miettiä toiseenki kertaan, mitä suustaan päästää. Niin monesti oon just tuollasessa tilanteessa ärsyyntyny ja kertonu omat mielipiteeni liiankin kärkkäästi, että vähä harmittaa. Onneks malttiaki oppii. :)


[16:41 8.7.2007] J.F.
Välillä kun näkee jonkun hyviä pisteitä keränneen työn, josta itse ei pidä lainkaan, tulee miettineeksi, että mitä se vaatii jotta pystyy miellytämään suurinta osaa Aukean "yleisöstä". Toki hyviä pisteitä saanneissa töissä on niitä itseäkin miellyttäviä töitä, mutta suuri osa näyttää olevan vain keskivertoa paremmalla teknisellä suorituksella toteutettuja esittäviä teoksia (kuvataidepuolella).

Itseäni eivät juuri huonotkaan pisteet hetkauta. Hieman vaan harmittaa, kun aina ei tiedä, ovatko pisteet annettu kärkkäiden kommanttieni perusteella vai kuvastavatko ne oikeasti arvostelijan mielipidettä työstäni. Hieman se on yllättävä ilmiö, että kritiikille allergiset yksilöt primitiivireagoivat huonoihin arvosteluihin kostoykkösillä, mutta tämäkään porukka ei taida täysin koostua aikuisväestöstä.


[19:21 8.7.2007] T.R.
"Hieman se on yllättävä ilmiö, että kritiikille allergiset yksilöt primitiivireagoivat huonoihin arvosteluihin kostoykkösillä"

Kerro ihmeessä minulle mistä tiedät ketkä niitä ykkösiä naputtavat, asia kun kiinnostaisi minuakin ihan uteliaisuudesta.

Muuten olen samaa mieltä mielipiteidesti kanssa, sillä erolla että näen niiden hyvien pisteiden (kuvataidepuolella) menevän vähän muille töille kuin luonnollisesta mallista tehdyille esittäville töille.


[19:30 8.7.2007] a.j.
Kyllä aukean taso on laskenut "edellisestä aukeasta" vaikkei se taso silloinkaan päätä/silmiä hivellyt!Mutta itsekritiikkiä pitäisi porukalle saada ja en vain puhu muille vaan itsellekkin pitäisi sitä saada.


[08:15 9.7.2007] M.M.L.
mun mielestä mikään ei oo muuttunu


[12:31 9.7.2007] S.S.
Mika, tarkoitin etusivun tasolla uusien kuvien listaa.


[12:57 9.7.2007] Musta humoristi
Miten ois "Huonointa juuri nyt" ja "Aikojen huonoimmat" -listat?


[16:18 12.7.2007] J.P.
Mikään ei ole muutttunut? Katsoin juuri kuvan "kulmapotku". Se oli parasta juuri nyt-listalla. :D Hiton surullista.


[18:19 12.7.2007] J.L.
Jael-Pauliina,
Siinä kuvassa on todella mainio hetki ja ilmeet kaapattu aivan onnistuneesti, mieluummin itse katson sitä kun noita saakelin ötököitä, kukkia ja aina vaan samoja saakelin kottaraisia laskevan auringon edessä.

Turha näistä tasoasioista on vääntää, ei ne muutu mihinkään. Ei vaikka sivusto kaatuu ja muka uusi versio tuodaan esille, kun oikeat ongelmat ovat edelleen samat ja parit käyttöliittymämuutokset eivät niitä poista.

Toivoo kiittämätön kusipää. :D


[19:33 12.7.2007] M.Y.
Ei muuta kuin korjaamaan sitä tasoa tarjoilemalla joukolla aktiivisesti keskimääräistä tasoa parempia kuvia. Tokko se ainakaan huonommin toimii kuin paheksumalla nykyistä tasoa.

(Olen tietysti itsekin paras sanomaan, yhden ainoan melko keskinkertaisen kuvan tähän mennessä uudessa Aukeassa julkaisseena :)


[21:15 12.7.2007] S.P.
Jotenkin tuntuu, että se ensimmäinen kirjoitettu kommentti kuvasta ratkaisee liian paljon muiden antamiin ääniin. Toivottavasti tämä on mutua, eikä pidä paikkansa? Lyhyen toimintansa aikana uuteen aukeaan on siunaantunut kuitenkin joukko upeita otoksia.


[23:16 19.7.2007] S.M.
Minusta ainakin on hyvä, että töitä on laidasta laitaan, eipä tänne "aloittelijat" uskalla kuviaan laittaa, jos ensimmäiseltä kuvalta vaaditaan jo vähintään 3p.

Onko tärkeämpää kerätä hyviä pisteitä, vai kehittyä kuvaajana? Eikös se kuitenkin olisi se tarkoitus..?

Ja kun itse lukeuden näihin "aloittelijoihin" Aukeassa, kysynkin että onko kaikki kuvaustyylit tervetulleita? Sillä huomaan että ainakin ns. kaverikuvat ja lemmikkikuvat saavat noottia enemmän jo aiheensa takia. Ja saavatko esim. keikkakuvat täällä turpiinsa, sillä eivät sisällä ns. taiteellista sanomaa?

Mitkä ovat siis "vaatimukset"? Kuvan laatu, aihe, toteutus, sanoma..?


[18:57 1.8.2007] S.S.
Valitin aiemmin surkeasta tasosta, mutta nyt on pakko sanoa että todella hyviä kuvia ja näyttelyitä on ilmaantunut paljon. Toivottavasti sama linja jatkuu, koska nyt taas tuntuu että Aukea on mielenkiintoinen ja inspiroiva paikka. :) Kiitos hienoista kuvista!


[23:29 1.8.2007] Helena Sydänmetsä
Samat sanat tästä suusta.


[07:39 2.8.2007] J.K.
Kyllä minusta täällä on kaikenlaisia kuvia riittävästi.

Ehkä joidenkin kuvasarjatyylien kuvaajien kuvaus osaamista en ole vielä nähnyt. Näin ei voi edes arvostella kun ei tiedä onko jokin kuva työllä ja tuskalla saatu aikaseksi. On vain näyttänyt siltä että sattuman sanelemia sarjoja laitetaan esille.

Joitakin kuvia arvostellaan kovin paljon negatiivisesti ja toisia taas positiivisesti. Voisko sanoa että paljon nuoren kuvaajan silmin.

Itse en meinaa muuttaa kuvaustyyliä vaikka en hyviä pisteitä saakkaan. Oma tyylini josta pidän kiinni olkoon matkassa, saakoon ne täällä kannustusta tai ei. Vahvistaa vain omaa näkemystä sellaiset tuomitsevat kommentit, jos todella ite tiedän mitä olen tehnyt.

Kaikkia kuvia vaan kehiin. Ei pidä jonkun/joidenkin arvostelujen takia jättää kuvaa laittamatta jos se itestä on hyvä/tärkeä tai mielenkiintoinen.

Toi "huonoimmat pisteet" lista vois olla hyvä idea siinä mielessä että sieltä vois käydä hämmästelemässä kuinka hyviä kuvia siellä onkaan. Muuten ei ole oikeesti huonojen kuvien kuvaajille varmasti kivaa se.


[18:45 2.8.2007] H.K.
Jep, äärimmäisen heikkotasoista valokuvaa löytyy Aukealta uudistusten jälkeenkin vaikka kuinka paljon. Itse olen päättänyt julkaista vain kaikkein parhaimpia töitäni täällä, rima kannattaisi jokaisen pitää yhtä korkealla. Itsekritiikkiä kehiin!


[19:06 2.8.2007] S.S.
"Joitakin kuvia arvostellaan kovin paljon negatiivisesti ja toisia taas positiivisesti"

Voisitkos Jukka kertoa, että mitä tuo täysin ympäripyöreä lause tahtoo sanoa!?


"Kaikkia kuvia vaan kehiin. Ei pidä jonkun/joidenkin arvostelujen takia jättää kuvaa laittamatta jos se itestä on hyvä/tärkeä tai mielenkiintoinen."

Ja sitten tämä. Aukeassa on säännöt, joten kaikkia itselle tärkeitä kuvia ei saisi julkaista, jos ne eivät täytä tiettyjä kriteerejä.

Enkä halua haastaa ritaa, halusin vain ihmetellä. :)


[21:21 2.8.2007] J.K.
Santtu, ensiksi vastaan viimeiseen ihmettelyysi.
Kyllä itselle tärkeä kuva on julkaisukelpoinen. En jätä kukkakuvaa laittamatta sen takia että joku sanoo että "hyi taas kukka kuva". En edes sellaista mieti. Ja kehotan muitakin jättää sellaset mietteet "onko minun kuvani aukeaan sopiva/kelpaava". Totta että säännöt on, enkä kehoita niitä rikkomaan. Minä ja muutama muukin on myöntänyt julkaiseensa kotialbumikuvan ja joskus ne on saannut postiivista palautetta. Mikä muu kriteeri julkaisuun voi olla kun oma kriteeri? Kerro se.

Toinen seikka joka sinua Santtu hämmästyttää hämmästyttää minuakin. Otat yhden lauseen ja ihmettelet sitä aivan kuten jumalankieltäjätkin ottaessaan vain jakeen raamatusta. Etkö osaa yhdistaa kahta lausetta? Seuraavassa lauseessa lukee: Voisko sanoa että paljon nuoren kuvaajan silmin. Kyllä nämä kaksi lausetta on yhdessä ja kertoo yhden asian. Sitten on väli eli kappalejako jossa on toinen asia. Jos lukee kaikki lauseet ja muodostaa niistä mielipiteensä voi ymmärtää mitä mä tarkotin kun sanoin: Joitakin kuvia arvostellaan kovin paljon negatiivisesti ja toisia taas positiivisesti. Voisko sanoa että paljon nuoren kuvaajan silmin.

Ehkä lukijalle jää jotakin mietittävää kuten proosassa aina.[22:20 2.8.2007] J.A.
Kannattaisi ehkä miettiä myös sitä, että vaikka se kissa, kukka tms. kohde on miten rakas tai mitä vaan muuta, niin se ei välity siitä kuvasta, eli jos se on oikeasti huono niin se sitten on. Mun mielestä kuitenkin kannattaisi näytille laitettavissa kuvissa olla joku juju, miksi joku muukin haluaisi nähdä juuri tämän kyseisen otoksen. Mä olen laittanut aukeaan näytille muutaman kuvan, lähinnä siksi että olen halunnut tietää, näkeekö muut kyseisen kuvan samoin kuin minä. Siis kyseisessä kuvassa olen omasta mielestäni onnistunut siinä, mitä olen yrittänytkin. Sinänsä mulle kuvan saamat pisteet ilman kommentteja on aika yhdentekeviä, koska se, että joku jota en tunne, on tykännyt siitä tai ei ole, ei anna mulle mitään lisäarvoa. Hyvistä kommenteista saa ehkä uusia näkökulmia ja ideoita, mihin suuntaan harrastusta voisi kehittää.


[22:58 2.8.2007] J.K.
Mikä on huono? Ei taidetta voida paremmuus järjestykseen laittaa. Numerot on vain ohjeena itselleen olenko nyt saannut paremman kuvan kun viimekerralla, näiden arvostelijoiden mielestä.

Näin lukee ohjeessa:
Aukea.net on tarkoitettu ammattilaisille, harrastajille sekä muille kiinnostuneille, jotka haluavat esitellä töitään sekä antaa ja saada palautetta. Jos haluat vain pistää lomakuviasi kavereiden nähtäväksi, niin Aukea.net ei ole oikea paikka. Esitettävillä teoksilla tulee olla dokumentaarinen, taiteellinen tai muulla luovalla tavalla saavutettu arvo. Itsekritiikkiä kiitos, etenkin valokuvauspuolella.


Ehkä se itsekritiikkin puute on siinä jos laittaa kuudetta kertaa tirppakuvan, saakoon se sitten vaikka keskiarvona 4.3 pistettä, kuten edelliset viisikin tirppakuvaa. HUOM OTIN ESIMERKIN MYÖS HYVISTÄ PISTEISTÄ...sama koskee niitä. Itseään varten kuvia tänne laitetaan eikä aukeaa varten.[23:17 2.8.2007] J.A.
Joo, kieltämättä huono sanavalinta toi huono. Siis tarkoitin sellaista kuvaa jolla ei ole taiteellista, luovaa tai dokumetaarista arvoa.
Vaan kuvan arvo on subjektiivinen vain kuvaajalle itselleen.


[17:24 3.8.2007] P.W.
Jotenkin huomaan, että selailen mieluimmin Harhakuva -sivuston kuvia kuin Ankeaa...ei kun Aukeaa.

Pysyn täällä siksi, koska Aukean kuvien taso on itselleni saavutettavissa surkeasta kalustostani huolimatta.


[19:50 3.8.2007] S.S.
"Joitakin kuvia arvostellaan kovin paljon negatiivisesti ja toisia taas positiivisesti. Voisko sanoa että paljon nuoren kuvaajan silmin."

No Jukka, voisitkos sitten selventää mitä tämä ympäripyöreä "kokonaisuus" sitten tarkoittaa?


[22:54 3.8.2007] J.M.
Aika turvallinen kikka, Pasi, antaa omalle luomisvoimalleen rajat haukkumalla kamera roskaks. :)

Se on sitäpaitsi usein photari tms, jolla ne lookit saavutetaan.


[15:06 4.8.2007] P.W.
Janne hoi! Mun olisi pitänyt olla tarkempi mitä sanoin...tarkoitin lähinnä Harhakuvan teknistä laatua kun puhuin laitteistostani. Mutta toisaalta kyllä siellä useampi kuva on parempi kuin täällä, niin sisällöltään kuin tekniikaltaankin.

Lisäksi: Kun optiikka ym. on mitä on, niin ei sitä järkkäritason tarkkuutta ja dynamiikkaa sinne väkisin tungeta softallakaan ja siksi haukuin laitteistoani.

Sitäpaitsi kyse oli Aukea vastaan Harhakuva...eikä minusta tai kenestäkään muustakaan yksilönä.


[16:23 4.8.2007] J.M.
On joo, laatua harhakuvassa.. Kävin ite kattoon ja toivoin hiljaa itsekseni, että toisivat ne tännekki. :)

Mutta sehän on ihan pakko aina jokaisen sanoo, että "ei se kamera ota sitä kuvaa, vaan se kuvaaja". Se on sen luokan tympivä klisee, että harmittaa, että menin sen omilla sanamuodoillani tokaisemaan. :D Nou harm done, ja kaikki hyvin.


[15:32 5.8.2007] P.W.
"ei se kamera ota sitä kuvaa, vaan se kuvaaja"

Samaa mieltä. Hyvän "kuvan" saamiseen on aina etusijalla itse kuvaaja ja jonkin verran jälkiläsittelyä. Mutta huonon kameran kuvanlaatuun ei kuvaajakaan voi rajattomasti vaikuttaa ja sehän tässä pointti oli omalla kohdalla.

Tarkennan vielä, että erityinen syy miksi haukuin kalustoni oli noi lintukuvat, joita itsekin tykkään ottaa. Vaikka mitä tekisi jälkeenpäin, niin kuvan laatua ei saa parannettua järkkäritasolle. Hyviä tilannekuvia saan minäkin kyllä ajoittain, koska se on nimenomaan kuvaajasta kiinni...

Mutta eiköhän tää siis ollut tässä. :)


[16:06 5.8.2007] J.K.
En ala tän tarkemmin selittämään tuota.

Nyt saa tämä asia olla.
[16:36 5.8.2007] P.W.
Jukka! Sun kommentti "nuoren kuvaajan silmin" oli oikeasti hieno. Selitä ihmeessä mitä tarkoitit.


[20:36 5.8.2007] -
Miten se voi sun mielestä olla 'oikeasti hieno', jos et edes ymmärrä mitä se tarkotti?


[16:50 6.8.2007] P.W.
Siksi kun siinä oli asennetta! Lisäksi minulla on oma mielikuva asiasta ja haluaisin tietää miten Jukka sen tarkoitti.


[00:30 25.8.2007] T.M.
Täällä on ruvennut oleen aika paljon tuollaisia perus albumikamaa / kotieläinkuvia onkohan tämä ihan oikea foorumi esitellä niitä kuvia

TiMu (senverta monta kissa / koira / hevoskuvaa täällä nähneenä että ...)

Jospa noille vois perustaa ihan oman alueen ?
[00:46 25.8.2007] M.Y.
Omien alueiden perustaminen suosituille ja "kotialbumi"-riskaabeleille aiheille tuntuu vähän kärpäsen ampumiselta haulikolla. Eihän se aihe niinkään liene (ainakaan toivottavasti) kynnyskysymys, vaan se, onko kuvaaja osannut saada siitä joko sisällöllisesti tai teknisesti massasta edukseen poikkeavan teoksen aikaiseksi. Jos ei ole, niin ei muuta kuin kritiikkiä siitä, kyllä se oppi useimmille menee perille jossain vaiheessa.

Tietysti joku tagisysteemi mahdollisuudella "en halua nähdä kuvia joilla on tämä tagi" voisi olla hyvä täydennys nykyiseen toteutukseen. Tällöin ei olisi mikään pakko hyppiä N eri kategorian läpi katsomassa kuvia, mutta mahdolliset lähes automaattiset inhokkiaiheet voisi vähällä vaivalla (muiden kuin sen toteuttajien kannalta :) suodattaa.


[14:37 25.8.2007] J.M.
Mutta eikö nykyisinkin näe varsin nopeasti etusivulta, mitkä yksittäiset kuvat kiinnostaa, ihan jo tään uuden pikavilauksen avulla?

On sitte ehkä hankalampaa, jos kattimattipurrnauskiskuvasarja onki nimetty tyyliin "Alku, loppu ja tarkoitus"...


[23:16 27.8.2007] T.M.
Joo tuo pikkukuva on ihan kiva ominaisuus.
Ainut onelma on nuo näyttelyt pitää käydä avaamassa ja katsomassa. No eiköhän sitä jaksa taas vähän katella josko tuolla olis jotain helmiä.

Tuo tägi vois olla aika näppärä mutta liitäiskö henkilö kuvaansa tägin (kuva on kotialbumikamaa, kissakuva jne.) tuskin

TiMu


Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty