Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien taso alkaa hirvittää!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  [17:51 6.8.2008] terveisin edu
>"Pointtihan olikin juuri se, että yhtä hyvän >kuvan olisi saanut olohuoneessa täytetyllä >pöllöllä, jos vain kuva merkitsee. 100% aidon >näköisen luontokuvan rakentaa kyllä studioon, >jos vaan tietää mitä kuvassa kuuluu näkyä ja >menee tarpeeksi lähelle."

Minusta se on vaikeaa. Luonnollisen tuntuisen lavasteen tekeminen on haastavaa. Realistisen, mutta kauniin oloisen luonnonvalon imitoiminen keinovalolla on myös vaativaa (en tarkoita sitä, että kuva olisi välttämättä toteutettava keinovalo(i)lla). On vaativaa myös saada täytetty eläin hohtamaan elävyyttä.

Miten elävän linnun dokumentoiminen korkeasaaren lintukopissa eksyy siihen aiheeseen, että "yhtä hyvän kuvan olisi saanut olohuoneessa". Argumentointisi haiskahtaa katkeralta, sillä epäilen vahvasti, että kyseinen pöllökuvaaja tavoitteli kuvallaan vuoden luontokuva -palkintoa yrittäen todistella löytäneensä pöllönpoikasen Lapin metsämajansa ullakolta, kuin "vahingossa", vai yrittikö?

>"Miksi ihmeessä pöllö, tai mikä tahansa eläin >kuvassa ei voisi olla täytetty, jos vain kuva >merkitsee, vai merkitseekö ehkä sittenkään?"

Miksi ei? Asiaan vaikuttanee myös vahvasti missä kontekstissa kuva on esitetty, ja kuka sen on ottanut. Taidevalokuvaus ja kuvajournalismi ovat minun mielestäni kaksi kokonaan toisistaan poikkeavaa asiaa.

En ymmärrä miksi valokuvaajilla, jotka eivät leimaudu (tai leimautuvat) kumpaankaan koulukuntaan , olisi jonkinsorttinen "pakoite" olla "totuudenmukainen"?


[22:02 11.9.2008] M.J.
Mutta eikö nykyisinkin näe varsin nopeasti etusivulta, mitkä yksittäiset kuvat kiinnostaa, ihan jo tään uuden pikavilauksen avulla?

Samaa mieltä. Tosin valokuva voi olla, mitä sen haluat olevan. Olit sitten ammatilainen tai et?
Jopa niillä, jotka ovat valokuvauksessa menestyneet maailmanlaajuisesti, nimiä mainitsematta ovat pitäneet linjansa.

Valokuvaus on vaativa "laji." Ja se tulee
melkolailla selväksi aukea.netissä.
Joillekkin on tärkeää mm.sävyt/kontastit.
Jotkut haluavat tuoda esille sisältöä.
Kuvajournalismi on valokuvauksen tärkeimpä muotoja ja arvostan sitä eniten.
Kuvajournalismi käsittää tarinan ja kuvan
yhdessä, ei erikseen. Jos joku on eri mieltä...
kirjottakoon vastauksen.

Ketään ei ole pakotettu luomaan kuvaa.
Itse en jaksa hirveästi ymmärtää koulukuntia.
Se on silkkaa ajanhaaskausta siitä mikä on parempaa kuin se, ja se. Opin tuon opiskelemalla kuvallista-ilmaisua jne.

Kokemus, lienee tärkeintä minulle.
Kun kokee niin näkee. Toistan vielä kerran tämän; Jopa ammattilaisilla on näkemys-eroja.
Se on taivahan tosi! Mikään kuva ei ole täydellinen.

mj[15:44 15.9.2008] Matti vaan ei Teppo eikä edes Sepp
JM:
"PS: Otan mielelläni vastaan haukkumaviestejä, etenkin sellaisilta nimettömiltä maitoparroilta, joiden herkkiä tunteita äsken loukkasin."

Muilla foorumeilla tätä kutsuttaisiin trollaukseksi mutta aukealla tämä on ilmeisesti asiallista keskustelua.

Yritetään kaikki keskustella asiasta ilman tuollaisia tarkoituksella ärsyttäväksi tehtyjä täkyjä joilla yritetään tarkoituksella saada riitaa aikaiseksi.


[16:25 15.9.2008] S.S.
Mitäs jos MTSeppo kirjottaisit ihan omalla nimelläsi, niin joku saattais ottaa sut ihan tosissaan.

Jos nimettomät ykköset tai superpahat omalla nimellään rehellisen kriittisesti kirjoittavat pelottavat, niin ota mammaa kädestä tai käy aromaterapiassa.


[10:00 10.11.2008] T.V.
On itse pohdiskellut pitkään tätä Aukean valokuvatarjonnan moninaisuutta. Kuten aiheen aloittaja toteaa, menettää Aukea mielekkyytensä valokuvaussivustona päästäessään kenet tahansa julkaisemaan etusivulle. Kaipaisin toimitettua valokuvasivua, jossa erillinen toimittajakunta nostaisi etusivulle harkiten onnistuneita otoksia.

Edelleen voisi säilyttää mahdollisuuden julkaista kuvia itsekin, mutta uusimpiin seulomattomiin julkaisuihin voisi olla oma linkkinsä.

Etusivu uusiksi, kuten sanotaan. :)


[19:52 10.11.2008] J.M.
Janne M:
"PS: Otan mielelläni vastaan haukkumaviestejä, etenkin sellaisilta nimettömiltä maitoparroilta, joiden herkkiä tunteita äsken loukkasin."

Nimim. "Matti vaan ei...":
"Muilla foorumeilla tätä kutsuttaisiin trollaukseksi mutta aukealla tämä on ilmeisesti asiallista keskustelua."

Trollaukseksi? Ei mun mielestä. En oo tuollaseen määritelmään törmännyt yhdelläkään foorumilla. Oon lukenu niin paljon epäasiallista keskustelua omista kommenteistani, että aggressiivinen siilipuolustus on nyt vähintä, johon mulla on oikeus ja kohtuus tarttua.

Mitä tulee aukean keskustelun laatuun, en osaa enää sanoa. Tää meininki on jonku aikaa ollu aallonpohjassa, ja rauhassa katselen täältä yleisön joukosta ja odottelen uutta aaltoa. :)


[21:10 10.11.2008] M.J.
Tonyn kanssa samaa mieltä siitä, että etusivulla voisi olla näkyvissä vain seulonnan läpi käyneet kuvat. Tosin Aukean ikää pohtivassa foorumissa Aukean ylläpito mainitsi, että Aukea toimii vapaaehtoisvoimin ja liiemmin ei ole ollut tunkua valvontakomiteaan, joka valvoo kuvien laatua. Lisäksi valvontakomiteaan kuuluvat eivät voi yksinään päättää, mikä kuva jää ja mikä on poistettavien listalla eli siihen tarvitaan useampi samaa mieltä oleva, jotta kuva päätyy varastoon. Jotain oheisessa kokoonpanossa olisi siis radikaalisti muutettava.[08:58 11.11.2008] T.V.
Tuo vapaaehtoistoiminta tietysti asettaa omat rajoituksensa säännölliselle toimittamiselle. Mainittu varastointikaan ei tunnu tapahtuvan riittävällä nopeudella, kun kuvien julkaisumäärä on välillä melkoisen suuri lyhyessä ajassa.

Esitän vapaaehtoisraadin kiireistä huolimatta, että Aukealla käytäisiin keskustelua toimitetusta etusivusta. Sen ei tarvitse tietenkään olla reaaliaikainen. Uskoisin, että edes kerran viikossa raatilaisilla on aikaa käydä läpi uusimmat kuvat ja näyttelyt. Etusivulla voisi olla kirjautuneille aukealaisille oma linkki yhteiseen albumiin, jonne julkaiseminen onnistuisi kuten tänä päivänä etusivulle, ja jossa voitaisiin nykyiseen tapaan arvioida kuvia.

Koska nykyinen pisteytysjärjestelmä ei käytyjen keskustelujen perusteella anna kuvan hyvyydestä tai huonoudesta välttämättä todenmukaista kuvaa, ei sen tulisi ohjata suuresti toimituskuntaa päätöksissään.

Tämä ei olisi iso muutos aikaisempaan. Käytännössä voitaisiin luopua kuvien varastoon siirtämisestä, joka tuntuu melko jyrkältä toimenpiteeltä, kun kyseessä on harrastajasivusto. Töiden esillepanijat joskus kokevat pakkovarastoinnin tapahtuvan mielivaltaisesti.

Onko tässä ideaa?


[13:45 11.11.2008] Ylläpito
Tulossa olevat uudet ominaisuudet tuovat tullessaan käyttäjäkohtaisen etusivun, jossa kukin voi valita itseään kiinnostavat kohteet. Näissä on mukana mm. käyttäjälle profiloidut valinnat töistä joita hän ei ole vielä käynyt läpi. Eli jos tykkää perinteisistä luontokuvista niin löytää omalta etusivultaan otoksia luontokuvista ja jos tykkää kokeilevasta taidekuvauksesta niin saa etusivulleen vastaavanlaisia töitä. Tietenkin voi myös selata töitä perinteiseen tapaan käymällä läpi kaikkia töitä julkaisemisjärjestyksessä.


[14:19 11.11.2008] J.K.
Keskustelun taso kuvien suhteen on tosiaan tällä sivustolla lapsenkengissä. Liian moni keskittyy oman mielialueensa sokeaan puolustamiseen. Vaikka pitäisikin tiettyä valokuvauksen osa-aluetta miellyttävämpä kuin muita, niin luulisi, että omaa tarpeeksi silmää ja älyllistä kapasiteettia myös muunlaisten kuvien ymmärtämiseen. Kaikista osa-alueista ei tarvitse tykätä, mutta hyville kuville pitää osata antaa arvostus kuului se mihin osa-alueeseen tahansa.

On aivan toinen asia, että antaako Aukean kuvat inspiraatiota hedelmälliseen keskusteluun. Ajanpuute rajoittaa omaa kuvien arvioimista. Täytyy kuitenkin myöntää, että vastaan on tullut liikaa kuvia, joista ei vain keksi mitään sanottavaa. Hankalimpia ovat kuvat, joista idea on sen verran köykäinen, ettei niistä saisi parempia millään toteutuksella.

Vaikenemalla keskustelun taso ei varmasti parane, joten aion ainakin omalta osaltani osallistua siihen aiempaa enemmän. Valokuvista keskustelu kehittää enemmän kuin niiden katseleminen.


[12:53 17.11.2008] J.H.
Millä tasolla tätä keskusteluu käydään?Täällä kuvittelee monet olevansa jotakin parempaa lähes Jumalasta seuraavaa,pitänee palauttaa nää parilla kuvallani(kyl pari malliks riittää) maantasalle jahka saan ton näyttelyn alta pois...Ps. Antakaa kaikille mahdollisuus ja te ketkä luulette olevanne jotakin menkää sitten "ylemmälle" tasolle jonnekkin........,tsekataan sit kuin siellä pärjäätte?


[13:02 17.11.2008] J.H.
Vielä tohon etusivuun ja kuvien tasoon,täytyy myöntää kyl et on siellä sellasta kamaa joka ei millään kolise,ei sit millään.


[13:07 17.11.2008] J.H.
Hyvä kommentti Timo! Ihminen valitettavasti on sellainen,itte en kuulu joukkoon(nautalaumaan).


[17:58 17.11.2008] Nauta
"Täällä kuvittelee monet olevansa jotakin parempaa lähes Jumalasta seuraavaa..."

Halusit kai sanoa että "Täällä kuvittelee monet olevansa jotakin parempaa lähes Jukasta seuraavaa..." :D[21:33 17.11.2008] T.T.
Musta Jukka ihan tuntuu, että sä et pysty palauttamaan ketään maan tasalle, ennen kuin itse lopetat leijumisen pilvien yläpuolella:-)

Sä et oikein tunnu ymmärtävän, että tätä keskustelua käydään myös siksi, että kehittyisimme harrastuksessamme ja myöskin ymmärtäisimme erilaisia näkökulmia. Mulla esimerkiksi on vahvoja mielipiteitä ja kärjistän usein. Se kuuluu valitettavasti luonteeseeni. Mä toisaalta vaihdan monasti omia mielipiteitäni useimmin, kuin toiset sukkia. Se on mun tapani kehittyä ja oppia, se ei tietenkään sovi kaikille ja ärsyttää varmasti monia. Musta on kuitenkin parempi, että täällä jokainen saa olla omana itsenään ja vaihdetaan ajatuksia turhia kainostelematta.

Minunkin mielestäni kaikille pitää antaa mahdollisuus. Sinulle myös, sitten kun ehdit meitä niillä teoksillasi muistaa.


[10:58 18.11.2008] J.H.
No Teemu,olin eilen vähän radikaalilla tuulella,aina on kehittymisen varaa vaik en olekkaan mikään harrastaja enää ollut aikoihin vaan toimin freelancerinä milloin missäkin.Kyl mullon jalat maassa,ja mitä palauttamiseen tulee niin jotkut vaan on nii "hyviä" ettei ne usko vaik tunkisin teokseni sinne minne aurinko ei paista!Jatketaan rauhanmerkeissä :-)Ps.Duunasin eilen viimeisen harmaasävy vedoksen ja nyt vaan ne paspiksiin,kehyksiin,lehteen ilmoitus ja seinälle ilmeisesti Art Cafe Serendypityyn.O siin vielä duunii.Hej så lenge!


[14:28 18.11.2008] T.T.
Juu jatketaan vaan, eihän tässä mitään sotaa käydä. Kuten tuossa jo sanoin, mä tykkään siitä et jokainen on avoimesti omana itsenään.

Vielä tuosta mahdollisuuksien antamisesta. Mun mielestä Aukeassa on se hyvä puoli, että jokainen saa tosiaan sen mahdollisuuden, jopa kerran kuussa. Ja jos keskustelun taso tuntuu heikolta, niin sitähän on helppo nostaa osallistumalla ja antamalla oman panoksensa. Pikkaisen mua itseänikin vaivaa "keskustelun taso" siinä mielessä, että välilä aika ärhäkkäästi tulee lunta tupaa meille "horisontin suoristajille". Mutta vain ihan muutama keskustelija on edes yrittänyt perustella, miksi se "horisontti" saa olla vinosssa. Mä kyllä mielelläni avartaisin ja muuttaisin omaa katsontakantaani, jos siihen annettaisiin perusteltu syy.

Toivottavasti käyttämäni kielikuvat aukesivat.
[10:27 19.11.2008] J.H.
Aika vähis,horisonttii ei tarvii "kalibroida" se on aina suorassa,oma kulma on väärässä.Hei!


[11:22 21.11.2008] J.H.
Terve Teemu! kurkkaa kuvaboxiin ja katto sieltä Guattro tai googleta Guattro ni siel o mun jokunen otos,näyttelytaulut o valmiit ja homma hoidossa.Vien ne sinne seinälle kattotavaks ja myyntiin,mullei oo aikaa heiluu tääl vaihtamassa mielipiteitä ku harvoin,TERVE!Ps.Guattro o mu taiteilijanimi :-))


[13:42 21.11.2008] T.T.
LOL:-)


[18:53 21.11.2008] Nauta
hih... Guattro, ootko sä tosissas???

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty