Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miksi olet Aukeassa?

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[19:15 29.4.2010] H.S.
Aukea on tällainen oma maailmansa ja täällä on omalaisesa tunnelma..
Miksi te olette aukeassa?
Mikä on aukeassa parasta?

ite oon koska¨
- itelle sopivin valokuvausharrastenettipaikka
- samanhenkistä sakkia
- cool ankara meininki
- näkee upeita kuvia / oppii
- ihana onnistua

parasta on.. pisteytysarvostelu, aikojen parhaat, laaduntarkkailu, ankaruus.. voimakkaat mielipiteet..


[13:39 30.4.2010] P.T.
Jaahas...no lähinnä siksi että tämä ja kaks muuta foorumia on ainoita joissa ehdin käymään.
Toinen on oman yhdistykseni foorumi ja toinen koirafoorumi...

Tää aukea vaan pitää aina käydä katsomassa ja ihailla kuvia - oikeastaan tää on vähän kun omaa perhettä jo nykyään kun olen täällä ollut jo vuosikausia.

Vaikka en tunne ketään aukealaisista henk. kohtaisesti niin tuntuu kuin tuntisin aika monta kuitenkin...siis jotenkin hassu ajatus, oon mielessäni piirtänyt kuvan teistä jokaisesta jotka ovat enemmän "näkyvillä".

En käy juurikaan katsomassa kenenkään profiileja, mielummin teen mielikuvituksessani itse oman profiilini teistä.
Kuinka paljon se sitten on totuudenmukainen jää ikuisesti selvittämättä:))

Työnnän lusikkani vähän liiankin usein juuri kaikkien kiihkeimpiin keskusteluihin ja myönnän kiroilevani ja olevani väliin muutenkin vähän "kuumakalle":)

Parasta foorumissa kuitenkin on erilaiset valokuvat, niin hyvät kuin huonotkin ja ihan älyttömän hieno porukka...myös ne v***n ykköstelijät...ilman niitä tää ei olis aukea...

Kiitos ihan kaikille teille jotka piristätte mun päivääni laittamaalla esiin kuvia ja kirjoittamalla omia kommenttejanne.

Työn välissä on aina IHAN pakko käydä vilasemassa aukeaa...

Joo-kerrankin mä kehuin teitä kaikkia joten olkaatten hyvä vaan:)))


[20:23 30.4.2010] T.V.
Olen täällä ihan noiden kuvien vuoksi. Mikä saa pysymään täällä on sellainen kiireettömyys. Täältä voi ihan hyvin olla pois pari kolme viikkoa ja sitten palata taas olemaan hetken aikaa mukana, ja mikään ei muutu. Pysyvyys, sitä arvostan. Nyt kun alkaa olla jo tuttua meininkiä, niin mikäs tässä ollessa. Huonoakin kestää kun on tuttu. :)

Varmaan tulee myöhemmin mieleen minkä vuoksi oikeastaan olen aukeassa, mutta eihän se nyt tietysti ole kirkkaana mielessä. Sellainen oma tavoitteellisuus puuttuu kyllä, tai se on jotain hyvin pientä. Aukean kautta olen saanut erilaisia kimmokkeita; mm. tehnyt kamerahankintoja. Viimeisin iloinen asia oli pari päivää sitten kun sain täältä kimmokkeen tutustua salamalaitteeseen, jonka ostin puoli vuotta sitten. Se toimii! Nyt vain pitää alkaa ottaa kuvia salamalla. Vähitellen tulee kaikenlaista uutta harrastukseen aukean kautta.


[12:27 3.5.2010] L.K.
itse asiassa en edes tiedä. Elämä on tehnyt vuodessa niin julman täyskäännöksen että mikään ei ole kuten ennen. Mitään pakollista tarvetta täällä ei ole käydä, toisinaan käyn katsomassa vaan että olisiko joku ammentanut täysin uutta lähestymistapaa johonkin tai hienoja villejä ideointeja. Omia kuvia tulee laitettua vain jos niissä on ideaa tai ovat muuten vaan poikkeuksellisen onnistuneita.[17:30 3.5.2010] M.R.
Nähdäkseni toisten kuvia. Uteliaisuuttani. Samoin kommentoin kuvia nähdäkseni mitä niistä sanon. Kommentit tulevat ensimmäisen kolmen sekunnin perusteella yleensä. Kyllä siinä kommentoidessa oppii itsekin.


[13:19 4.5.2010] T.L.
Itse muistaakseni eksyin Aukean sivuille googlettaessani valokuvausohjeita, kuten sommittelu-, rajaus-, valotus-, kuvankäsittely-, yms. vinkkejä. Parin vuoden ajan seurasin intohimoisesti Aukean valokuvia ja lueskelin niille annettuja kommentteja. Kuvien taso tuntui olevan korkea ja kommentit asiantuntevia.

Aukean seuraaminen on opettanut valokuvasta todella paljon. Parin vuoden sivusta seuraamisen jälkeen uskaltauduin itsekin lähettää kuvia Aukeaan.


[16:29 4.5.2010] HMJ
Aikani kuluksi.

Kuvia en lähettele, pääasiassa seurailen kirjoituksia ja joskus tulee jotain kirjoiteltua kun ei malta olla hiljaa.

Kuvia katselen satunnaisesti, joskus annan pisteitä mutta harvoin kommentoin.

Henkilökuvaus kiinnostaa ja teen sitä rahasta.
Kuvaamisen harrastaminen on jäänyt viimevuosina (13 vuoden aikana) melko vähälle, mutta on hieman elpymään päin.
Omien kuvien julkaisukynnys on noussut korkealle, harrastekuvat ei sinne yllä ja työkuvia en periaatteessakaan julkaise.


[16:53 4.5.2010] M.Y.
Aikani kuluksi on minullakin päällimmäinen syy. Sitten haluaisin oppia hyväksi valokuvaajaksi, mutta tiedän jo etten opi koskaan kun en jaksa perehtyä mihinkään hienouksiin enkä edes minkäänlaisiin hienoihin termeihin, joita voisin sitten ilolla viljellä arvostellessani toisten kuvia.

Tänne eksyin erään toisen foorumin kautta, jossa kuvani haukuttiin suurinpiirtein lyttyyn ja ilokseni olen huomannut, että täällä ei aivan niin ole käynyt!
[18:30 4.5.2010] K.G.
Puhun nyt lähinnä valokuvauspuolelta, vaikka satunnaisesti vierailen myös kirjallisuus sekä kuvataidepuolellakin.

Tämä on mukavan monipuolinen foorumi.
Niin laadullisesti ja etenkin aihepiirienkin osalta.
Kuvia löytyy laidasta laitaan.
Oppia pystyy imemään itselleen, niin heikoista kuin suurenmoisista otoksistakin.

Palute täällä on runsaampaa ja moni-ilmeisempää verrattuna muihin foorumeihin joihin olen tutustunut.
Pisteiden jakoakin pidän positiivisena ja jopa suuntaa antavina lisäbonuksina. No,ainakin niistä näkyy, että useampikin henkilö on kuviin tutustunut.
Ulkomaalaiset foorumit olen tosin joutunut puutteelisten kielitaitoni vuoksi kiertämään kaukaa.

Mukavaa on seurailla muidenkin kehitystä.
Näin monen vuoden Aukealaisuuden kautta on tavallaan tutustunut uusiin ihmisiin, vaikkei heistä mitään tiedäkkään. Kaksi ihmistä täältä olen ainakin nähnyt ihan elävinä. Täällä virtuaalimaailmassa voi siis olla oikeitakin ihmisiä.
Harmittaa aina kuin huomaa että jotkut vanhat "tutut" ovat poistuneet Aukeasta iäksi.


Eli joo, tää on mulle ainakin väylä oppia sekä julkaista omia kuvatuksia.

Yritetään pitää tätä vireänä, monipuolisena, rehellisenä, mutta hyväntuulisena paikkana.

T. Kimmo Gee


Nyt kun luin uudestaan tän ketjun alkupään jutut niin huomasin, että kirjoitin paljon samaa kuin "siskoni" Päivi-Marita. :)


[09:56 5.5.2010] P.T.
Heh...kiitos "veliseni" Kimmo:)
Me ollaan molemmat oltu täällä aika kauan, sinä varmaan vähän kauemmin vielä...joten melkeinhän tässä jo sisaruksia ollaan:)))

Muistelisin että joskus alkuaikoina opetit mulle kuvan pakkaamista..siis ellen ihan väärin muista...

En siis osannut edes pakata kuvaa kun tulin foorumille..
No ainakin jotain olen täällä oppinut...pakkamaan kuvan:))

Olen mielestäni oppinut muutakin vaikka koville se näin kovaan päähän ottaa.

Moni "vanha" on tosiaan kadonnut aukeasta ja se on harmi, mutta elämäntilanteet muuttuu ja aina ei ehdikään kaikkeen mitä haluais tehdä.

Itselläni ottaa tuo kuvan esiinlaittaminen koville. Onhan mulla kuvia vaikka kuin paljon...mutta en mä tiedä miksi en osaa laittaa niitä esiin.
Pitäis vaan ottaa itseään niskasta kiinni.


[13:44 5.5.2010] P.P.
Luulin, että täältä saa naisia.


[14:52 6.5.2010] H.S.
salee.


[17:56 7.5.2010] S.S.
Jaksan täällä vielä pyöriä, koska joskus joku oikeasti jaksaa nähdä vaivaa kuvan kommentoimiseen.
Tämä on lisäksi ainoa suomalainen sivusto missä vielä taso on suht hyvää. Olen myös aloittanut täällä vakavan kuvaukseni. Täällä aktiivinen kuvien kommentoiminen ja seuraaminen on auttanut kasvamisessa paremmaksi kuvaajaksi.


Miinusta edelleen siitä, että harmillisen vähän täällä sellaista sisältöpainotteista kuvaa näkyy.


[18:13 8.5.2010] A.P.
Mä oon täällä vieläkin varmaan lähinnä sen takia, että oon ollu täällä jo niin kauan :-) ... kesästä -05 asti nääs. Toisinaan oon kylläkin miettiny, mistä syystä mä tänne edelleen kuvia laitan, kun ei se enää ainakaan vuoteen ole kovin suuresti kiinnostanut, välillä melko turhalta ajankäytöltä tuntunut. Ei jaksais vaivautua... mun koko kuvaustouhukin kun on erinäisten reissujen jälkeen tuntunut aika turhanpäiväseltä, kovalevytila vaan täyttyy toinen toistaan tylsemmillä kuvilla :-(, harmittaa moinen. Ne kiinnostavat kuvat kun on mun mielikuvituksella niin hyvin kovin harvassa.

No, onhan kommentteja kuitenkin mukava lukea ja pistepalkkienkin kehitystä ihan kiva seurata, eikä vastaavaa foorumia ole toista. Jotenkin vaan näinkin pitkällä aikaperspektiivillä Aukeaa miettien on tullut vaikutelma, että paikan mielenkiintoisuus on pikkuhiljaa vähentynyt: värikästä/kehittävää/asiantuntevaa/oivaltavaa kommentointia tuntuisi näkyvän entistä vähemmän, ja pisteitäkin painellaan selvästi vähälukuisemmin kuin takavuosina.

Ja kuten Kimmo harmitteli, moni vanha tuttu loistaa täällä enää poissaolollaan. Onko Mankilankaan kommentteja näkynyt aikoihin?? Moni kova kuvaajakin on ihan hiljaa, esim. Joonas Hirvonen ja Kari Leo eivät ole viime syksyn jälkeen julkaisseet mitään, ja toiset ovat kokonaan häipyneet esim. Kai Fagerströmin ja Tommy Vikarsin tapaan. Ja oltakoonpa Britasta ja hänen kuvistaan (joita mäkin lyttäsin maanrakoon muutamissa kommenteissa) mitä mieltä tahansa, merkittävä osa värikkyydestä katosi hänen poistuttuaan foorumilta. Onneksi täällä on sentään edelleen Kimmo G., Päivi-Marita ja monta muutakin, jotka jaksavat kommentoida!

Tietysti senkin takia täällä tulee silloin tällöin käytyä, että vaikuttavia kuvia on edelleen riittävästi, ja ne on suhteellisen helppo löytää muiden seasta toisin kuin esim. eräällä nimeltä mainitsemattomalla luontokuvafoorumilla, jossa kuvatulva on sitä luokkaa, ettei moista millään jaksa seurata. Tässä kohtaa pisteytys toimiikin yleensä suurin piirtein sillä tavalla kuin pitääkin, mielenkiintoiset kuvat tavallisista tai huonoista erottaen.

Mutta noita Santerin peräänkuuluttamia sisältöpainotteisia kuvia saisi olla enemmän, luontokuvat hallitsevat tarpeettoman suuressa roolissa täälläkin. Santeri itse näytti tosin huonoa esimerkkiä poistaessaan lähes kaikki vanhat kuvansa ja niiden alla käydyt mielenkiintoiset keskustelut näytiltä... (Matkan varrelta -näyttely ei ole sama asia)!


[19:24 8.5.2010] P.H.
Mitähän tuohon sanoisi, moni sanoi samoja asoita kuten Antti ja Kimmo ja Päivi, Santerin kuvia olen myös kaivannut koska niissä on sitä jotain.
Yhtään en väheksy luontokuvia, otanhan niitä itse myös jos vain pääsen ottamaan.
Olen täällä rentoutuakseni, vaikka tosin joskus joku kuva saa veren kiehahtamaan yli äyräitten, koska arvostelussa olen erimieltä.
Pisteitä laitan harvoin, hyvin harvoin, kommentteja enemmän,ja taas on ollut vaihe etten ole ehtinyt, yritän taas kohta, ja taidan muuten laittaa yhden kuvan esille, en ole hetkeen laittanutkaan hmm katsotaan nyt.


[19:24 8.5.2010] P.H.
Mitähän tuohon sanoisi, moni sanoi samoja asoita kuten Antti ja Kimmo ja Päivi, Santerin kuvia olen myös kaivannut koska niissä on sitä jotain.
Yhtään en väheksy luontokuvia, otanhan niitä itse myös jos vain pääsen ottamaan.
Olen täällä rentoutuakseni, vaikka tosin joskus joku kuva saa veren kiehahtamaan yli äyräitten, koska arvostelussa olen erimieltä.
Pisteitä laitan harvoin, hyvin harvoin, kommentteja enemmän,ja taas on ollut vaihe etten ole ehtinyt, yritän taas kohta, ja taidan muuten laittaa yhden kuvan esille, en ole hetkeen laittanutkaan hmm katsotaan nyt.


[01:14 10.5.2010] S.S.
"Santeri itse näytti tosin huonoa esimerkkiä poistaessaan lähes kaikki vanhat kuvansa ja niiden alla käydyt mielenkiintoiset keskustelut näytiltä... (Matkan varrelta -näyttely ei ole sama asia)!"

Tämä oli minulle eräänlainen aloitus puhtaalta pöydältä. Oli vapauttavaa kun ei tuntunut, että velvoitteena olisi jatkaa samaa tyyliä ja pitää yllä korkeata tasoa (uuvuttavaa!).
Oli siis semmoinen "henkinen puhdistus" tämä minulle, hehe :) Onhan se harmillista, että paljon rikkaita keskusteluja katosi, mutta ainakin minulla ne ovat vielä hyvin muistissa. Olen kyllä harkinnut, että laittaisin tuon Matkan varrelta -näyttelyn julkiseksi, mutta täytyy miettiä vielä...onhan ne kuvat jo kertaalleen nähty.
Kiitos Pirkitta !
[12:10 11.5.2010] P.I.
Pitkästä aikaa kurkkimassa, mitä immeiset on saaneet aikaiseksi ja koska en muista muitten paikkojen nimiä ( dementia prkl )...noo tarvinnee lisäillä tänne joitain räpellyksiä, niin saa taas tylyä tuomiota ;)[21:29 11.5.2010] R.V.
Tulin aukeaan, kun ei ollut muuta elämää. Kuin ottaa kuvia ja katsoa niitä aukeassa ja sillon tällön julkaista.

Nyt on elämä netin ulkopuolellakin eli aukea jää vähemmälle. Ihan ok valokuvafoorumi tämä on, mutta on mukavempi ottaa palaute vastaan suoraan ihmiseltä - kritiikkikin - kuin anonyymiltä aukealaiselta. Siihen on tullut mahdollisuuksia ja niitä mahdollisuuksia olen käyttänyt hyödyksi.

On tämä aukea tyhjää parempi. :)


[10:11 13.5.2010] J.T.
Tulin aukeaan, koska halusin nähdä muiden kuvia ja näyttää omiani. Aukean taso on sopiva osallistumiselle - myös kuvien kommentoimisen mielessä. Tämä antaa yhteyden muihin kuvauksen harrastajiin. Kiinnostavaa nähdä, kuinka eri mieltä kuvista voi olla!
En juurikaan osallistu nettifoorumeille ja siksi on ollut myös opettavaista, kuinka tälläistä peliä pelataan: jotkut ovat vakavissaan, jotkut huijareita, kolmannet anonyymejä ja sitten on koepallojen heittäjiä, suoria toimijia ja kommentoijien kommentoijia ja komeljanttareita. Siis elämää elektronisessa muodossa.


[13:12 16.5.2010] P.E.
Aukeassa olen harvakseltaan. Kuitenkin sen anti kiinnostaa juuri noiden erilaisten palautteiden kannalta, mitä tulee kuviin ja muuhunkin "toimintaan" täällä.
Erityisellä ilolla muistan niitä kommentoijia, jotka ovat esittäneet hyviä parannusehdotuksia, pelkän " huono tai hyvä" kommentin lisäksi.
Sitäpaitsi toisten töiden katselu antaa uusia ideoita, ja pistää välillä miettimään, mikä oikein on se juju kyseisessä kuvassa.


[12:55 23.5.2010] M.S.
Katselen valokuvat, luen arvostelut ja yritän ottaa opikseni.
Joskus tosin ajaudun ihmetyksen, etten sanoisi riittämättömyyden tunteen valtaan kun ei mene perille kuvaajan tai arvodtelijan näkemys.


[15:35 25.5.2010] T.S.
Tulin Aukeaan oppiakseni paremmaksi kuvaajaksi. Kuvien speksit kiinnostavat, mitkä kuvat on otettu samanlaisella tai lähelle samanlaisella kameralla kuin omani, ja mihin sellaisella kameralla pystyy. Ja että harmittaa, kun ne speksit on piilotettu!


[19:21 25.5.2010] S.S.
speksithän ovat ne tärkeimmät asiat kuvassa.


[20:39 29.5.2010] J.P.L.
Sitä minä itsekin ihmettelen ;)


[14:16 31.5.2010] K.V.
Aukealla käyn harvakseen ja enimmäkseen katselen valokuvia. Täällä on aktiiviporukassa paljon hyviä kuvaajia ja sopivasti kirjoa siinä, miten kuva ymmärretään. Välillä luen näitä kirjoituksiakin.

Omia kuvia en ole vuosiin laittanut tälle foorumille esille. Kuvaaminen on minulle harrastus enkä välitä tulla arvioiduksi ammattilaisena, kuten täällä näyttää usein tapahtuvan.


[19:19 6.6.2010] M.B.
jotenkin vain jäin tänne. eipä kait kummempia.


[23:19 6.6.2010] L.T.
Oletan, että viestinaloittajan sana 'ankaruus' tarkoittaa yhtä kuin 'realistisuus'.

Itse olen jo pidemmän aikaa katsellut ja etsiskellyt sopivaa nettisivustoa, johon voisin lisätä omia otoksiani ja saada ns. harrastelija-ammattilaisten kritiikkiä. Tahdon oppia ja tulla hyväksi valokuvaajaksi, vaikka se ei kutsumusammattini olekaan. Voin silti käyttää erinomaisesti hyväkseni täältä jo opittua, sekä tulvaisuudessa oppimaani
hyväkseni.

Visuaalisuus on erikoisalaani, ja kaikki tieto siitä mitä voin hallita on parhaakseni, koska siinä piilee onneni.


[16:59 7.6.2010] H.S.
Joo! Itsekkään sitä hoksaamatta, tosiaan, realistisuutta tarkotan. Eli kukaan ei "nuole/tyhjänkehu" niiku tutut voi tehdä. :D Saa suoraa kuraa niskaan tai sitten jos pidetään niin sen tietää että se on totta!


[11:41 8.6.2010] P.T.
juu-tää sivusto on siitä hyvä että täällä ei mun mielestäni ole kukaan antanut niinsanottuja "hyväkaveripisteitä"...kirjoitetaankos tuo muuten yhteen ..tulipa vaikea sana:))

Paskaa tulee välillä niskaan ja saa olla onnesta mykkyrässä jos joskus sattuu saamaan kuvan keskiarvoksi 3.

Mutta ei sitä päätä silittämällä opi mitään, tietenkin toisvois että ne huonojen pisteiden antajat kertoisivat mikä kuvassa mättää - silloin osais välttää sellaisia virheitä.

Oppimasssahan täällä ollaan ja olis reilua että jos napauttaa sen ykkäsen niin kertoisi MIKSI kuva on niin huono.

Sen takia mä olen aina ollut sitä mieltä että mitään numeroita ei tarvittais ollenkaan. silloin vois alkaa saamaan järkevämpää palautetta.
Ykköstykittäjät vois mennä jonnekin muualle jos eivät halua kertoa sanallisesti mikä kuvassa on pielessä.

Sitten ylläpito vois nappasta heti pelkkä "Paska kuva" ym. täysin turhat kommentit pois.
Kyllä siihen hommaan varmaan aukealta joku aukeapoliisi löytyis:)))[11:51 8.6.2010] H.S.
mut pisteytys antaa raakan totuuden kuinka kuva pärjäis maailmalla / pidetäänkö siitä..

kommenteista ei sais ikinä tuota selville.

joskus on 3 positiivista kommenttia ja yks negatiivinen. mut pisteytys on 1.9... että se siitä kommenttiluottamuksesta.


[17:44 8.6.2010] P.T.
No just tuotahan mä tarkoitan!

Kun ne ykköstykittäjät ei enää voi vedellä ykkösiään, niin ne joko häipyisivät maisemista tai alkaisivat antamaan kunnon palautusta.

Ei noi numerot kuvissa meinaa yhtään mitään, osa antaa ykkösen muuten hyvälle kuvalle kun ei nyt satu tykkään aiheesta tai sattuu muuten v*****maan joku kuvaajan aikaisemmin antama kommetti joka ei ole ollut oikeen mairitteleva niin jo klikataan sormet syhyten piruuttaan ykkönen siitä hyvästä...perkele kyllä MÄ muistan kun kaks vuotta sitten mun kuvani haukuit - vaikka oli NIIN hyvä kuva!

(Tää ei nyt liity mitenkään sinuun Helena:)) - tää on siis sitä aukean faktaa, ei edes valitettavasti fiktiota)

Niissä pisteiden antamisissa ei ole tippaakaan mukana ajatusta että miten kuva pärjäis maailmalla tai edes että millainen kuva oikeesti on.
Siinä on vaan kosto mielessä ja sitten ollaan niin onnellisia monta päivää kun saatiin kostaa tuollekin perkeleen kuvaajanidiootille...

Niin kauan kun suomalainen perikateus ja pahansisuisuus ja kostonhalu vallitsevat pisteytyksessä, ei pisteillä ole mitään virkaa.

JOS pisteytys pelais niinkuin sen pitäis niin kaikki olis ihan OK.

Mutta kun katselee kuvia niin huomaa että lähes kaikille ihan älyttömän hyville kuville on annettu myös ykkösiä, sitä ei selitä mikään muu kuin kateus tai piruilu.

Sen takia peräänkuulutan nimenomaan niiden huonojen pisteiden antajien kommentteja.

Vai eikö edes nimettömänä ronski suomalainen kehtaa myöntää että "Annoin ykkösen kun sä annoit kerran mun kuvalleni huonoa palautetta" tai "Kävin katsomassa profiilias ja mua alko vituttaan sun naamas niin paljon että annoin kuvalles ykkösen"

TÄÄ olis ainakin rehellistä palautetta!


[21:08 8.6.2010] H.S.
tottakai pisteytys pelaa. asiakas ON aina oikeassa. EIKÖ SEN HUOMAA TUOLTA AIKOJEN PARHAISTA??

nuita keljumaisia tyyppejä on suhteessa onneksi merkityksettömän vähän. älkäämme siihen jumittuko! =)


[23:58 15.6.2010] J.L.
Suoraan sanoen en ymmärrä miksi olen täällä.

No, jos kerran 3kk pistää kuvan näytille niin eipä se niin justiinsa.

Aukean "cool ankara meininki" on vain säälittävää ja osoittaa että liian harva tietää missä valokuva menee netissä muutoin.

Kaikkien aikojen parhaista? Ei huomaa. Ensimmäisestä 40:stä 35 on maisemia / luontoa ja kuvat ihmisistä on konsepti taidetta tai satunnaisen hyvä kotiräpsy.


[22:51 21.6.2010] M.O.
Olen täällä oppimassa, hakemassa inspiraatiota ja ihailemassa.


[10:52 22.6.2010] J.M.
Pisteytyksen pelaamisesta on saatu melkoisen monta kiivasta ja loppujen lopuksi tarpeetonta keskustelua. :) Ne, joiden mielestä se toimii, viihtyvät täällä varmasti. Itse huomasin, että se oli huono tapa palkita kuvaajaa, sillä sanallinen arvio sentään tuntui vaikuttavan ja herättävän keskustelua.

Vanhojen partojen kuuluu muistella vanhoja hyviä aikoja, ja huomasin tekeväni sitä itsekin, ihan liian tiheään. Se oli mulle viesti siitä, että parempi jättää aukea uusille polville - turha vängätä vastaan ja pahoittaa mieli kun tuulimylly pyörii. Nykyjään lueskelen valokuvakirjoja ja se pitää mielen virkeänä.

Kuvien julkaiseminenkin tuntui lähinnä omituiselta, sillä kaikki ne itselle rakkaimmat kuvat haluaa jättää omaan albumiin ja lähipiirin tiirailtavaks. Se taas johti siihen, että "joo, tää menee aukeaan" -kuvat alkoi tuntua etäisiltä, muiden mielistelyä varten räpsityiltä kötöksiltä. En halua aatella sellasta yhdestäkään ottamastani kuvasta.


Takaisin aiheeseen. Muistaako kukaan, mikä kirkko oli siinä Juhana Hurtigin kuvakollaasissa sillon lähempänä vuotta 2000? :D Niitä aikoja haikailen. Sillon ei ollu coolia, ankaraa meininkiä, vaan toisia kannustettiin lämpimästi, kun toiset kritisoi viiltävällä puolueettomuudella. En tiedä onko keskustelun ja kritisoinnin taso noussut viime aikoina, mutta sillon ku itse otin etäisyyttä, oli meininki kylmää ja poissulkevaa. Yngh! :/ Kyllä ois kiva palata tänne ja huomata, että kaikki onkin paremmin.


[17:20 22.6.2010] J.L.
En usko että "cool ankara meininki" motivoi ketään kuvaamaan.

En usko että pisteytys auttaa ketään kuvaajana parantumaan. Siinä auttaa vain hyvin annettu rakentava kritiikki. Sellaista ei kukaan anna missään kenellekään muutamaa hassua poikkeusta lukuunottamatta.

Umpisurkeat kuvat voi jättää kokonaan vaille huomiota.
[18:01 22.6.2010] A.P.
Olipa kerrassaan mukava huomata, ettei Mankilakaan ole täysin Aukeaa unohtanut! "Kyllä ois kiva palata tänne ja huomata, että kaikki onkin paremmin." Oon sitä mieltä, että sä voisit vaikuttaa siihen parempaan suuntaan... ainakin mä muistelen kaiholla niitä aikoja, jolloin sun kommenttejasi vielä näkyi; niissä oli ihan oma, jäljittelemätön meininkinsä :-). En tarkota sitä, että niitä tarttis enää nykyään kirjotella yhtä ahkerasti kuin muinoin, mutta voisit sentään välillä raottaa sitä sanaista arkkuasi edes joidenkin sua kiinnostavien kuvien alla...

Oman, aika vähäisen mutta kuitenkin vuosia jatkuneen Aukean selailuni pohjalta sanoisin, että uusista polvista ei oo kommentoinnissa noussut tänne Mankilan korvaajaa. Ja siitäkin syystä paikka ei mun mielestä oo enää entisensä, tää on jotenkin päässyt viime aikoina hiukan lässähtämään. Onhan tänne onneksi tullut uusiakin kuvaajia Ilari Tuupasen tapaan, mutta kuitenkin...

P.S. Ilman pisteytystä - niitä iät ja ajat paheksuttuja ykkösiäkin - täällä ei mun mielestä olis sitäkään mielenkiintoa mitä nyt on.


[19:24 22.6.2010] J.M.
Aa, hehe, kiitos Antti! :) Kyllä mää täällä pari kertaa kuukaudessa yritän käydä kuikuilemassa, josko löytyis jotain kehuttavaa. ;)

En kyllä voi allekirjottaa mitään, jossa vihjaillaan, että olisin joskus osannu kirjottaa hyviä kommentteja. Ehkä se on ollu monen vuoden aikana osaksi täällä aukeassa opittu tietynlainen härskiys ja puheen suoruus, joka on voinu antaa käsityksen pätevistä mielipiteistä. :) Mun valokuvanlukutaitoni ovat aikas köppäset, nääs. Ja näivettyvät tällä vauhdilla vaan, joten siinä toinen syy, miks pukahdan täällä harvakseltaan. :D


Voisin mainita suoralta kädeltä ainakin puolen tusinaa aukealaista vuosien varrelta, jotka ovat puhuneet vähän, mutta sitäkin enemmän osuvaa asiaa. Ne on osannu antaa kommentteja, jotka on mulle ja muillekki yli-innokkaille pistäny jauhoja suuhun ja ennen kaikkea kohdistanu huomion kuvissa niihin tärkeisiin asioihin. Kiitos ja hatunnosto kaikille teille!

Ehkäpä se on niin, että tää nykyinen meno aukeassa on sopivaa tälle nykyiselle porukalle. Jos jaksetaan ymmärtää ja kuunnella niitä yhden lauseen kommentteja, jotka alkaa pienellä alkukirjaimella ja loppuu ilman välimerkkiä, annetaan ruohon kasvaa ja katsotaan rauhassa, minkälaiseen lopputulokseen päästään. Kuitennii, se mahtanee tarkottaa sitä, että ne, jotka haluais päästä välillä sellaseen hiljasen mietiskelevään tilaan ja jutella valokuvien tyyleistä, tarkotuksista ja niiden herättämistä tuntemuksista... No, ne voi jatkaa matkaa muille foorumeille. Itse en tosin oo sellasta löytyny, ja se harmittaa kovasti.

PS: Kyllä ne oli pisteet jotka aikoinaan houkutti mua lähettään omia kuvia. Tarpeellisiahan ne ovat, mutta kyllä niiden "läpi" oppii näkemään melko pian, minkä jälkeen niiden merkitystä itselleen on vaikea perustella.


[10:13 24.6.2010] H.S.
..ja ei cool ankara meininki MOTIVOI kuvaamaan vaan olemaan täällä, koska palaute on realistista ja suorasanaista. on hieno onnistua (lue: saada mm. hyvät pisteet)

Ja pisteet on edelleen mun mielestä loistavaa aukeassa. vaikka toki kommenteilla kehittyy.


[11:45 24.6.2010] P.T.
Nyt olen varsinkin nykyään miettinyt monen kuvan kohdalla, että miksi oikeastaan vaivaudun...siis kommentoimaan mitään.

Te jotka annatte joko huonoja tai hyviä pisteitä vaan sen takia että kuvassa on joko "eläinrääkätty papukaija" tai "Ihana lutuinen" koira tai kissa tai jokin muu lutuisen näköinen eläin niin eikö teidän paikka olis jossain muualla kun aukeassa?

Sellainen kun "Petsie" on omiaan teille "Ihqu" "Ihanan lutuinen" ym. kommentien jättäjille, siellä voi sitten keskustella 13-15 vuotiaitten tyttösten kanssa siitä mikä koira on kaunein tai miksi en halua ottaa rumaa lättänokkaista koiraa.

Siellä on tietenkin myös paljon asiaa, läheskään kaikki nuoret eivät suinkaan ole pelkästään mitään ihQuilijoita" vaan osaavat ja tietävät hurjan paljon eläimistä....Siis ihan hyvä palsta aikuisellekin ihmisille käydä katsomassa miten nuoret eivät suinkaan kaikki ole "mummonpotkijoita".

Ja ne joiden ainoa tarkoitus on arvostella eläimen elinoloja tai moittia eksoottisen eläimen omistajia on omiaan joku sivusto..hmm...en ole itse käynyt missään mutta kyllä ainakin suomi 24 sellaisiakin varmaan löytyy....eikö sieltä löydy lähes kaikkea ja Herra Google osaa kyllä neuvoa jos ei löydä kunnon eläinaktivistipalstaa...

Siis miksi täällä söpöliini eläin saa hyviä pisteitä tapaan "kuva ei ole erikoinen, mutta kun tää eläin on NIIN ihanan lutunen, niin kyllä mä 3 tai 4 pistettä annan"...

Siis eläin saa pisteet vaikka kuvia pitäis arvostella?
Kyllä mäkin olen laittanut moneen eläinkuvaan että eläin on kaunis tai söpö, mutta myös sen että söpöyden takia en kehu kuvaa sen enenpää on samantasoisessa kuvassa sitten "Ihqu" "söötti", "suloinen", "ihana" koiranpentu tai lötköleukainen helvetin ruma kalkkuna.

Kyllä multakin löytyy lutuisia pentukuvia pilvin pimein ja jopa ihan aukeaankin laitettavan tasoisia, mutta en siitä huolimatta ole ikinä yrittänyt kalastella "lutuisen" karvapehomussukan takia pisteitä...

En halua laittaa mitään söpöliiniä tänne esille, koska en halua niitä ihqu pisteitä, vaan realistisen arvion kuvastani.

Sitten on muutamia kuten mun suosikkini "Nemo" jonka kuvia katselen aina lähes lumoutuneena...ihan älyttömän hienoja koirakuvia!
Jotten eläimestä saa myös hienoja kuvia ja täällä aukeassa on paljon hyviä kuvia eri eläimistä, todella hyviä kuvia myös niistä ihQuista söpöliineistä:))

Kyllä mä joskus mietin että miks oikeastaan olen aukeassa....senkö takia että saan rutista näistä asioista täällä??
Mutta mä olenkin se vanha kärttyinen lötköleukainen kalkkuna.....Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty