Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Parasta juuri nyt listalla.

[00:03 24.5.2010] Pitkä
Nyt kyllä näyttää nuo listallenostamissäännöt puuttellisuutensa. Ilmeisesti tämä sivusto hiljenee hiljenemistään, eikä tässä lamaantumisen ilmapiirissä paljon itsekään jaksa kuin vilkuilla sivuilleen. Tällä hetkellähän mikään ei ole parasta. Tässä vaiheessa voisi mielestäni aivan hyvin kokeilla vaikka heti ensimmäisten arvioiden perusteella listalle nostamista, jolle sitten mahtuisi ne esim. 10 parasta.

Rohkaistaan toisiamme!


[03:37 24.5.2010] O.H.
Aukea lamaantuu kait aina kesäksi. Ei siitä kannata herneitä ottaa, nenään tai muuallekaan.


[22:21 24.5.2010] J.S.
Olen ollut Aukeassa viisi vuotta. On normaali ja ymmärretävä kesäilmiö.


[06:40 30.5.2010] V.A.
Kyllä tokkiisa tämä sivusto pienenee kuten "pyy maailmanlopun edellä." Melkoisen heikot jatkomahdollisuudet taitavat olla, ellemme ryhdistäydy ja piristy.

Minäkin olen ollut täällä muistaakseni vuodesta 2002. Silloin oli eri tuohenlähtöä, vaikka ykkösiä sateli, kuten tennispallon kokoisia rakeita ukonilmalla.

Nyt saa täällä olla ihan Herran rauhassa, istua sammalmättäällä ja ihmetellä, että kuinkas tässä nyt näin kävikään. Toiveet heräsivät kun uusittu aukea perustettiin. Se oli jymypoksaus kun entinen aukea kupsahti ja kuopattiin.

Niinpä niin...

Mukavaa suvea jokaiselle aukealaiselle!


[20:22 31.5.2010] J.N.
Kesä on iloisenhaastavaa aikaa kirjoittajille ja lukijoille. Eihän sitä kehtaa koko aikaa koneen ääressä nököttää, kun ulkona on valoa ja lämpimähköt ilmat. Hyttysiäkin vielä, jos tuuri käy.

Kesäefektin kyllä ymmärtää, mutta jokin laajempi ja pidempi ilmiö on taustalla siinä, etteivät valokuvauspuolen ja kuvataiteen tyypit tule kuin aniharvoin painelemaan numeroita tänne pelottavalle kirjallisuusvyöhykkeelle.

Onko se sitten niin, että nykyihmisen keskittymiskyky sallii 5-10 sekuntia valokuvan tiirailua, mutta minuutti on jo liikaa, kun pitäisi lukea peräti puoli sivua tekstiä?


[17:58 2.6.2010] K.K.
Listan normit olleet aina puutteellisia, aivan liikaa vaaditaan ääniä. Joskus jaksoin laittaa kritiikkiä aiheesta rakentavasti, nyt en.


[22:23 4.6.2010] H.H.
Elämästä tai jostain sen suuntaisesta

on ääni hiljaisuudellakin
taivallus arvokas kuin madon
etsii suuntaansa
miettii mutkaansa
kääntyisikö
kulkisiko eteenpäin
palaisiko takaisin

me katsomme maailmaa
me suuremmin jäljin kulkevat
emmekä tiedä, minne menemme
emmekä tiedä, mitä edessämme
luulemme
omistavamme kaiken
olemme vain hetken

emmekä tiedä
mitä teemme kaikilla väreillä
kuitenkin tämä kaikki
jää tänne meidän jälkeenkin
tiedämme
että elämä jää
aina seuraaville arvoitukseksi

meidän ainutlaatuinen tilaisuus
on katsoa sateenkaarta
ihailla maan loistoa
olla toisen lähellä
elämällämme
kulkea hyvään sateeseen
kulkea rinnalla yhdessä

© Harri Holtinkoski 4.6.2010


[09:50 9.6.2010] P.P.
Tuo parhaat-lista on ihan turha.


[10:46 10.6.2010] J.N.
Parhaat lista tuo paljon lukijoita teoksille, riippumatta niiden tasosta, ja ylipäänsä se voisi auttaa uusia tekijöitä näkyviin. Uusien kirjoittajien on vaikea innostua Aukeasta, kun juuri kukaan ei kommentoi heitä. Melkein ainoa toivo on päästä ylläpidon poimimaksi ja merkityksi muiden käyttäjien kirjoihin.

Yleensä Aukea elää kunnolla vain syksyisin, kun lomien jälkeen monet julkaisevat virkeinä uusia aikaansaannoksiaan ja jaksavat myös kommentoida.


[12:28 12.6.2010] Ylläpito
Listaa on nyt muutettu siten että siellä ei näytetä mitään jos tarpeeksi moni teos ei ole saanut pisteytyksiä viime aikoina.


[23:29 12.6.2010] K.K.
Parasta juuri nyt: Ei tarpeeksi pisteytyksiä viime aikoina.

Eikö ylläpitö voisi jo mennä itseensä ja nähdä realiteetit, täyttä pelleilyä. Ehditäänkö mainostilaa kokoelmille, jotka ovat saaneet jo paljon ääniä vai korkeita arvosanoja?

Tuskin tästä hyötyä on, mutta vituttaa tuo jo vuosia(?) kestänyt puusilmäisyys.


[23:45 16.6.2010] anoryyni
Ei minulla tähän enää jatkettavaa ole, kaikki oleellinen on jo sanottu. Onko muilla mitään tähän enää jatkoksi?


[17:18 17.6.2010] O.H.
No Keijon juttuun yhdyn aika täyrellisesti.

Mutta juu, eipä tästä mitään hyötyä taida olla.

Eli eipä tähän paljoa voi lisätä, kuin että kiitoksia kuitenkin ylläpidolle, kun vapaaehtoisesti ylläpidätte tällaista loistavaa sivustoa.


[09:03 18.6.2010] V.A.
Toivomme, että tämä sivusto virkistyisi. Kaikille runoystävilleni toivon myös mukavia suvipäiviä.


[20:53 24.6.2010] J.N.
"Listaa on nyt muutettu siten että siellä ei näytetä mitään jos tarpeeksi moni teos ei ole saanut pisteytyksiä viime aikoina."

Nyt en ihan ymmärrä, että mitä tällä ajatellaan saavutettavan? Eikö kaikkien keskusteluun osallistuneiden toive ollut helpottaa listalle pääsemistä, eikä vaikeuttaa sitä?

Miksei listalle vaadittavien äänten märää vain voisi vähentää reilusti niin se täyttyisi? Kirjallisuuspuolella on kyllä elämää, mutta valokuvien ja maalausten pikainen arviointi vie niin vähän aikaa, että numeroiden klikkailun kynnys on alhainen.

Jos verrataan teosten saamien kommenttien pituutta ja määrää niin kirjallisuus ei varmasti jää jälkeen muista Aukean osioista. Klikkailu on vain vähäisempää.


[13:47 25.6.2010] K.K.
Samaa asiaa yrittänyt sanoa, mitä Juho sanoi. Yhdyn.


[17:26 8.9.2010] K.K.
"Parasta juuri nyt: Ei tarpeeksi pisteytyksiä viime aikoina."

Saatanan tunarit, tämä on roikkunut seinällä kuukausia. Eikö kiinnosta vai eikö jaksa. Antakaa mulle vaikka muokkaustunnuksia. Kaikki tietää, että nykyinen järjestelmä on syvimmästä perseestä.


[18:52 9.9.2010] P.P.
No pisteitä on todella annettu vähän, joten vikaa on käyttäjissäkin kun ei jakseta edes pistettä napsuttaa. Ehkä syksy ja talvi taas saavat ihmiset innostumaan kirjoittamisesta ja lukemisesta.


[19:03 9.9.2010] O.H.
No esim. mä en anna nykyään juuri muita pisteitä kuin vitosia (tai joissain tapauksissa kolmosia) niille töille, jotka itse haluaisin nähdä etusivulla.

Syy? Pisteiden ainoa käytännön merkityshän on valikoida PJN-listalle pääsevät työt. Nykyisen järjestelmän vuoksi esimerkiksi ykkösen antaminen tarkoittaa, että kirjoittajalla on suurempi mahdollisuus päästä etusivun listalle kuin siinä tapauksessa, että en antaisi pisteitä ollenkaan.

Viimeksi, kun tarkkailin, listalle pääsyn edellytyksenä oli ilmiselvästi se, että työ (tai jos kyseessä on kokoelma, niin yksi kokoelman osa) on saanut vähintään 7 ääntä ja sen pistekeskiarvo on yli 3. Aikamoinen algoritmi.


[19:03 9.9.2010] O.H.
EDIT: Jos on oikein taitava niin täällä voi näemmä tehdä vahingossa tuplapostauksiakin. Jos paikalla on ylläpitoa niin tämän toisen viestin voi toki poistaa...[19:11 9.9.2010] P.P.
Minä taas ajattelen sitä, että olisi kirjoittajana hyvä saada palautetta edes pisteiden muodossa. Hassua, että joku edes ajattelee koko PJN-listaa tuolla tavalla. Mutta meitähän on moneen lähtöön.


[19:26 9.9.2010] O.H.
Paul: Parasta juuri nyt -listahan on 100%:sti ylimääräistä mainostilaa aukean etusivulla. Mitä muutakaan se olisi? Se pitää teosta normaalia enemmän esillä, jolloin on tietenkin myös mahdollisempaa saada enemmän palautetta (vielä senkin jälkeen kun työ on pudonnut normaalilta poimintalistalta).

Voisihan sitä tietysti ajatella myös sillä lailla, että mitäs järkeä sitä näkyvyyttä on antaa niille, jotka kirjoittavat parhaiten? Eivätkös eniten palautetta tarvitse juuri sellaiset kirjoittajat, joiden töissä on eniten sanomista.


[20:41 9.9.2010] P.P.
Minä en totta puhuen yleensä edes vilkaise koko PJN-listaa. Luen melkeinpä kaikki runot mitä tännen tulee. Käyn töissä, mutta jotenkin minulla on silti aikaa sellaiseenkin. Poikkeuksena kokoelmat, jos eka runo on huono niin skippaan kokoelman. Yleensäkin suhtaudun aika nuivasti kokoelmiin, koska tulee sellainen tunne, että se on täällä vain tapa julkaista enemmän lyhyemmässä ajassa.

Koko listan voisi mielestäni poistaa jos se ei tällaisenaan toimi, kuten on käynyt ilmi monellakin tavalla.


[16:02 10.9.2010] J.N.
"No esim. mä en anna nykyään juuri muita pisteitä kuin vitosia (tai joissain tapauksissa kolmosia)..."

Oli perustelu tälle mikä tahansa, se sotii nykyistä järjestelmää vastaan tavalla, joka ei mielestäni ole kannattava. Miksi mielenosoituksellisesti vähentää klikkauksia, kun niitä ennemmin toivoisi lisää kaikille.

Yksinkertaisesti pitäisi vaan keventää systeemiä niin, että jo 5 ääntä/teksti nostaisi teoksen listalle - kunhan nyt edes joku joskus sille pääsisi.


[19:14 10.9.2010] O.H.
No jos pistejärjestelmän ainoa hyödyllinen tarkoitus on valkata töitä listalle, ja joku käyttää sitä juuri siihen, niin mitä mielenosoituksellista tossa on?


[20:02 10.9.2010] P.P.
Tuo on kyllä melko kieroutunut tapa ajatella tätä asiaa. Pisteet ovat olemassa sen vuoksi, että tekijä tietää mitä ihmiset ajattelevat teoksesta. Kaikilla ei ole edes aikaa kommentoida, joten pisteet on minusta ihan hyvä tapa antaa palautetta.


[20:14 10.9.2010] O.H.
OkKaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty