Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vinkkejä akryylimaalaukseen?

[21:25 21.6.2010] J.O.
Miten akryyleillä saa maalattua tarkkaan? Mulla alkaa siankarvapensselit heti harottaa, eikä pienimmälläkään saa tarkkoja piiperryksiä aikaan. Pehmeemmillä pensseleillä saa, mutta siihen menee hermo, ku on niin hidasta. Tekis melkein mieli tikulla maalataR30; Oisko jollain antaa jotain parempia vihjeitä?


[22:54 28.6.2010] M.H.
Osta uusia pensseleitä tai sitten pidennä pensselin käyttöikää pesun jälkeen kietasemalla tiiviisti niiden ympärille esim. talouspaperia... kun kuivuvat ovat kuin uusia. Joskus oon myös vähän siistiny sivellintä saksilla mutta se ei toimi kovin montaa kertaa =)


[23:17 28.6.2010] P.P.
Lattasiveltimelläkin saa tarkkaa jälkeä kun töpöttää eikä yritä vetää siveltimellä pitkää jälkeä. Samoin tuolla metallisella lastalla (sen kärjellä), jolla sekoitetaan väriä, jonka nimen olen unohtanut juuri tällä hetkellä. Sitä tikkuakin voi kokeilla, ei maalia tarvitse siveltimellä välttämättä levittää.

Ai niin, itse en käytä enää siankarvasiveltimiä, minusta ne on liian karkeita. Tekokuitusivellin on parempi, varsinkin lattamallinen.


[20:34 29.6.2010] Akrylisti
Totta, tekokuitusivellin on poikaa akryyleillä, eivät vety. Niinä harvoina kertoina kun itse Piperrän, ohennan noita maaleja vedellä kylmän rauhallisesti ja käytän n:o 1:stä ja n:o 2 pensseleitä ja maali todella pysyy vernissauksen jälkeen. Huom. vernissan pitää silloin olla akryyleille tarkoitettua.
Siankarvapensselit ovat akrylisteille "suurten linjojen"- ja suurpiirteisen työn pensseleitä. Siinä ne ovat erinomaisia.
Kannattaa käyttää myös sakseja pensseleiden työstämiseen....niin vaikka sielu kuinka itkee, onhan ne tekokuitupensselit niin tuhottoman kalliita.


[19:21 5.7.2010] J.O.
Kiitos vinkeistä!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty