Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Akryylimaalaus & maalattu mdf-levy?

[23:29 5.7.2010] P.R.
Onko kellään kokemusta tai valistunutta arviota siitä, soveltuuko (rakennusliikkeestä hankittu) valkoiseksi maalattu 6mm paksu mdf-levy akryylimaalauksen pohjaksi? Ajattelin, että olisin hieman hionut hiekkapaperilla maalattua pintaa rikki.

Vai kannattaako kuitenkin käyttää karkeaa, maalaamatonta puolta?
[09:11 6.7.2010] Akrylisti
Karhenna pintaa karkeella santapaperilla ja vedä Gessoa pintaan kerros ja a'vot, siinä sinulla on maalausalusta!


[12:13 7.7.2010] P.R.
Hyvä tietää, kiitos!

Mitähän tapahtuisi, mikäli maalaisi suoraan tuolle tehtaalla maalatulle pohjalle, sitä karhentamatta tai pienen karhennuksen jälkeen?


[15:02 7.7.2010] Akrylisti
No ei siinä silti mitään vaaraa ole oikeasti. Tauluhan ei ole fyysisessä käytössä niinkuin huonekalut esimerkiksi. Nykyisin akryylivärien liima-aineet ovat ihan luotettavat jos pohja ei maalattaessa ole ollut vallan rasvainen. Siltikään maalit ei siitä rapisisi, koska pohja muuten on jämäkkä, eli ei jousta niinkuin kangas esimerkiksi.
Ei huolta!


[14:06 18.9.2011] T.J.
Jaa tota viimesimpään: en ole ihan varma josko mdf voisi turvota kostuessaan, saattaisi ainaskin imeä akryyliväristä kaiken nesteen hetkessä. Mutta koepalallahan tämä selviäisi?

Muoks: niin alustan imevyyshän vaikuttaa jo maalausominaisuuksiin, kun väri "kuivuu" välittömästi levitettyään. Jos kokeilet niin kertaa kokemuksiasi?


[20:20 18.1.2015] A.M.
Olen kokeillut akryyliväreillä maalaamattomalla pinnalla. Ei tullut maalaamisesta mitään, kun pohja imi väriä kuin sieni. Mutta sitten kun pohjustin maalilla, niin oli OK.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty