Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Proosapuolen rivien leveys

[20:19 7.8.2010] O.H.
Ite en hirveästi proosapuolella seikkaile, mutta sen mitä seikkailen niin tämmönen juttu on pistänyt silmään: eli koskapa rivit rajautuvat orjallisesti tuon yläreunan aukea.net-bannerin mukaan, tuloksena on liian leveät rivit, joita on hankala lukea. Mielestäni sopiva rivien leveys proosaa tai muuta tekstiä lukiessa on ehkä about puolet tuosta kuin ne nyt on.

Laitoin palautetta asiasta ylläpidolle, asia ei ollut kuulemma tullut aikaisemmin esille ja siellä oltiin asian tiimoilta kiinnostuneita muiden käyttäjien mielipiteistä, joita saa kertoa tämän otsikon alle. Eli minkä levyisiä rivien pitäisi sinusta olla?
[02:12 11.8.2010] J.S.
Eipä kyllä ole mieleeni juolahtanut harmitella rivien pituutta. Tosin ovathan ne aika pitkät, varsinkin kun vertaa siihen mitä on painettuna tottunut katselemaan.

Itse en ole kokenut rivejä liian pitkiksi (kenties paksusta kallostani johtuen), mutta mikäli lyhentäminen tekee näytöltä lukemisen edes hivenen miellyttävämmäksi, saa ehdotus minulta vihreää valoa. Ehkä tällaisilla pienillä ehostuksilla proosan puolellekin saadaan lisää liikennettä. Kenties.


[15:36 11.8.2010] P.P.
Samaa mieltä, rivit hiukan liian pitkiä. 2/3 nykyisestä olisi sopiva.


[23:07 11.8.2010] Ylläpito
Kokeiluluonteisesti on nyt leveys muutettu huomattavasti pienemmäksi. Palautetta käyttäjiltä odotetaan.

-Tekninen ylläpito


[18:25 12.8.2010] roope
Ongelma tuo on runopuolellakin. Jos haluaa julkaista proosarunoa rivitasauksella, leveyttä tulee liikaa tiheälle tekstille ja luettavuus kärsii pahasti. Joskus aiemmin sai tekstin copypastettua wordista suoraan leveyden kärsimättä. Missä vika?


[00:51 15.8.2010] P.P.
Onko selaimeni vain vanha kun en huomaa mitään eroa?


[22:25 19.8.2010] O.H.
PP: on varmaan, se on nyt se about 2/3 entisestä. (kiitoksia ylläpidolle :)

"Ongelma tuo on runopuolellakin. Jos haluaa julkaista proosarunoa rivitasauksella, leveyttä tulee liikaa tiheälle tekstille ja luettavuus kärsii pahasti."

Normaaleissa runoissa sen sijaan tulee nyt ongelmia: jos haluaakin kirjoittaa hieman pidemmän säkeen niin saitti katkoo sen väkisin. Proosarunot ovat täällä kuitenkin aika harvassa ja en oikein jaksa uskoa, että niiden lukukokemuksen laatu riippuisi jotenkin olennaisesti rivintasauksesta.

Paras ratkaisuhan sitten tietty olisi antaa käyttäjälle mahdollisuus päättää rivinleveydestä tekstikohtaisesti. (Muutenkin tällaiset kaikennäköset muokkaushommelit suoraan tekstikentässä olisi kivoja, mutta lienevät toinen juttu kokonaan, koska ovat luullakseni sitten ylläpidon kannalta vähän isompia operaatioita.)


[13:43 6.9.2010] J.N.
Itse olen jo pitkään enterillä omin nokkineni lyhentänyt rivejä. Olen ihan samaa mieltä, että uudistus on toivottu.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty