Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kutsu Altpartyjen taidenäyttelyyn

[21:54 10.8.2010] R.U.
Lokakuun 22.-24.2010 Alternative Party-tapahtumassa teemana on AVARUUS. Taidenäyttely on esillä koko tapahtuman ajan ja haku näyttelyyn päättyy 22.8.

http://www.altparty.org/tl_files/Altparty_2010/Alt2010_exhibition_invitation.pdf

Lisätietoa: http://www.altparty.org/2010/info/programme/call-for-art-and-technology.html


[16:01 22.8.2010] R.U.
Voit ilmoittaa työsi näyttelyyn vielä 1.9. asti!


[23:31 19.10.2010] R.U.
Alternative Party ja Cartes Flux -festivaalit valtaavat Kaapelitehtaan lokakuussa. Flux täyttää Kaapelin Gallerian 7.10. - 24.10.2010 ja Alternative Party Merikaapelihallin sekä Hima&Salin juhlatilan 22. - 24.10.2010.
 
Kaapelitehtaan lokakuisen mediataidetarjonnan aloittaa Cartes Flux -festivaali, joka tuo Galleriaan sveitsiläisen taiteilijaryhmä Atelier Hauert Reichmunth & Volker Böhm interaktiivisen valoseinä-installaation nimeltä TRiCKSTR. Nyt neljättä kertaa järjestettävä festivaali esittelee ajankohtaisia kotimaisen ja kansainvälisen uusmediataiteen suuntauksia ja tuo teoksia julkiseen tilaan, lähelle yleisöä.
 
Alternative Party 2010 -festivaalin ohjelmistoon kuuluu koko viikonlopun kestävä ja ympäri vuorokauden auki oleva taidenäyttely, joka kohtaa uusmediataiteen ja digitaalisen kulttuurin rohkeasti rajoja rikkoen. Alternative Partyn taidenäyttely koostuu monipuolisista teoksista, jotka kuvaavat ja tutkivat etenkin mielensisäistä avaruutta. Alternative Partyn tämän vuoden avaruusteema näkyy teoksissa eräänlaisina futuristisina utopioina ja visioina. Aiheita käsitellään installaatioiden, videoteosten, ohjelmointikielen ja muun epäkonventionaalisen tekniikan keinoin.
 
R20;Alternative Party on ainoa tapahtuma maailmassa, joka yhdistää demoskene-alakulttuuria ja muita digitaalisen taiteen muotoja yhdeksi moniulotteiseksi fuusioksi. Haluamme tuoda esille sen, miten teknologiaa voidaan hyödyntää taiteessa laajemminkinR21;, kommentoi Alternative Partyn taiteellinen johtaja Kristoffer Lawson.
 
Mukana taidenäyttelyssä on kotimaisia ja ulkomaisia digitaalisen taiteen edelläkävijöitä. Albert Laineen FocusPocus-videoinstallaatio kaivautuu yli-kompleksisen digitaalisen graafisen taiteen saloihin. FocusPocus-installaatio tutkii taiteen visuaalista kieltä ja mielikuvituksen luomaa avaruutta. Taiteilijapariskunta Albert ja Kristina Laine havainnoivat ympäristöään saaden oivalluksia, jotka usein päätyvät teosidealistalle.

Yksi erikoisimmista näyttelymateriaalista ovat Janne Pulkkilan käsintehdyt putkikellot. Kelloissa hyödynnetään NIXIE-putkia, joita käytettiin näyttökomponentteina ennen nestekide- ja LED-teknologiaa. Kaunis oranssivalo tuo nyt iloa taidenäyttelyssä kävijöille.

Viime vuonna suurta suosiota saanut brittiläinen kuva- ja videotaiteilija Glittermouse tulee jälleen rakentamaan interaktiivista piirroksen ja videokuvan yhdistävää teosta Alternative Partyille. Glittermousen teos kannustaa miettimään julkisen tilan eri käyttömahdollisuuksia visuaalisessa taiteessa. Näyttelyvierailla on myös mahdollisuus osallistua itse teoksen tekoon.
 
Lauantaina 23.10. Alternative Party ja Cartes Flux 2010 -festivaali järjestävät yhteistyössä Flux screeningin Alternative Partyn klubitiloissa. Mukana on kotimaisia ja kansainvälisiä videoteoksia ja lyhytfilmejä.

 

Lisätietoja:
 
 
Riina Uosukainen, näyttelykuraattori, Alternative Party, 044 506 2003,
riina (at) altparty.org
 
Päivi Meros, va. johtaja, Cartes, 040 72 88 180,
paivi (at) cartes-art.fi
 
 
AlternativeParty on Alternative Party ry:n järjestämä digitaalisen kulttuurin festivaali ja demoparty. AlternativeParty kokoaa 22.-24. lokakuuta yhteen ohjelmoijien, visualistien, muusikkojen, suunnittelijoiden ja tutkijoiden kaltaisia digikulttuurin tulenkantajia ja intohimoisia harrastajia. Alternative Party ry:n tavoitteena on tukea, ylläpitää ja kehitää mediataiteen ja erityisesti demojen tilaa ja tunnettavuutta Suomessa ja kansainvälisesti. www.altparty.org  
 
Jo neljäs Cartes Flux -uusmediataidefestivaali järjestetään 13.- 24.10.2010. Järjestäjänä on Espoon Taide- ja Tietotekniikkakeskus Cartes. Festivaali esittelee ajankohtaisia kotimaisen ja kansainvälisen uusmediataiteen suuntauksia ja tuo teoksia julkiseen tilaan, lähelle yleisöä, luoden valoa ja välkettä lokakuuhun installaatioiden, ulkoilmaprojisointien ja lämminhenkisten tapahtumien kautta. Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Näyttelykeskus WeeGee ja Kino Tapiola Espoossa sekä Kaapelitehdas Helsingissä. www.cartes-art.fi/flux2010


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty