Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Performanssista

[16:15 20.9.2010] K.A.
Olisi erittäin hienoa, jos aukeaan voitaisiin lisätä osio, jossa voisi esitellä performansseja, siis omasta performanssistaan jäljelle jääneet dokumentit, valokuvat, mahdolliset objektit, muut kuvat kuin valokuvat jnejne, ja jossa voisi kuvien ja dokumenttien myötämielisellä vaikutuksella selvittää mistä oikein oli kyse. Tai sitten jättää selvittämättä ja pakottaa joku ajattelemaan. Aivan sama.

Näin olisi mahdollista esitellä teos myös niille jotka eivät esim. sattuneet pääsemään Tiibettiin 23.7 1963 klo 12.50. Performanssi on muutenkin niin totaalisen piilossa (vaikka esim. varsinais-suomella on oma performanssin läänintaiteilija) oleileva ja vittumainen lajike, että tällainen toiminnallisuus edistäisi sen levikkiä ja helpompaa lähestyttävyyttä muillekin kuin pahan kurjen ystäville, ja rohkaisisi myös uusia toimijoita esittelemään teoksiaan ja ylipäätänsä toteuttamaan niitä.

Näinpä näin.


[15:05 23.9.2010] Tom Pesch
Kannatan. Performanssista pitäisi voida laittaa video aukeaan.

Perus-aukealainen tosin lienee sitä mieltä että performanssi ei ole taidetta lainkaan.


[17:18 24.9.2010] T.R.
Ei performanssi sinänsä olekkaan. Sisältö ratkaisee. Perus tekotaiteilijan mielestähän mikä tahansa on taidetta, kunhan vain joku sitä sellaiseksi väittää.

Mutta joo... siitä vain osasto performanssille, joskaan sellainen taidemuoto ei taida suostua lokeroitavaksi.


[19:04 25.9.2010] K.A.
Suomesta puuttuvat performanssin harrastajat, ja siksi olisi aika rohkaisevaa jos harrastajalle niin harvinaisia kuin ne ovatkin suotaisiin kuitenkin mahdollisuus esitellä teostaan. Kovaa kannatusta nauttii tämä asia ainakin vastausten määrän perusteella.


[23:39 25.9.2010] T.T.
Performansseista en tiiä, mutta videot olis hyvä juttu. Tosin taitaa olla aika hankala ja kallis toteuttaa. Tai jos sais vaikka jotenkin Youtuben välityksellä toteutettua. En tosi tiedä riittääkö julkaisijoita sillä saralla.


[21:56 27.9.2010] T.P.
Eka

Tiitus Petäjäniemi - "MAINOS"


[00:02 3.10.2010] T.V.
Tänään törmäsin hauskaan tapahtumaan, jota ehkä performanssiksi voisi kutsua. Kymmenen possuiksi pukeutunutta ilmaantui kesken kävelyni Kolmen sepän patsaan aukealle (Helsingissä) ja pyörivät siinä jaellen erään teatterin mainoksia. Ne olivat vallan hauskoja ja sympaattisia hahmoja omine persoonineen. Vaikka kyseessä olikin tarkoituksellinen huomion herättäminen mainostusmielessä, niin jäi hyvä mieli. Oli hyvällä tyylillä toteutettu isku keskelle lauantaikävelijöitä.

Toivoisin vastaavanlaisia yllätysiskuja kohtaavani useamminkin. Ja tässä oikeastaan onkin performanssin paras puoli minulle, eli se tulee kuin puun takaa ja yllättää. Ei haittaa vaikken ollut paikalla oikeaan aikaan. Asioita vain jää näkemättä ja kokematta ja se harmistus mikä siitä syntyy, on siedettävää. Mukava kuitenkin kuulla, jos joku joskus kohtasi hyvän performanssin ja kertoo siitä innostuneesti. Se on melkein parempaa. Voi aina miettiä, että oisinpa ollut siellä silloin. :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty