Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sopimaton näyttely sensuroitu

[12:13 30.9.2010] P.R.
Sain tälläsen viestin


Lähettäjä: Ylläpito
Lähetetty: 11:03 tänään
Aihe: Näyttelysi "Homopedofiilit" on poistettu näkyviltä
Viesti: Olet julkaissut Aukeassa sopimatonta materiaalia. Kyseinen näyttely on poistettu näkyviltä ylläpidon toimesta. Mikäli julkaiset uudestaan kyseisen kaltaista materiaalia tunnuksesi Aukeassa tullaan poistamaan.


Kyse oli siis paint-sarjiksesta, ei siis mistään lapsipornosta.
Tätäkö tää sit on nykyisin?

[17:00 1.10.2010] P.P.
Taisi johtua omaperäisyyden puutteesta.


[21:15 1.10.2010] P.R.
Mistä lähtien on poisteltu näyttelyitä omaperäisyyden puutteesta? Voisko ylläpito jotenkin kommentoida.


[23:42 1.10.2010] Tom Pesch
Vittu tätä sensuuripaskaa. Perustakaa nyt joku oikea taidefoorumi jonnekin.


[15:46 2.10.2010] P.H.
DERP


[16:49 2.10.2010] P.R.
Kiinnostais tosiaan kuulla tältä henkilöltä joka poisti mun näyttelyn, vähän syvällisempää selitystä miks se oli sopimaton


[18:18 2.10.2010] Ylläpito
Kyseinen teossarja on poistettu mahdolisen rikosepäilyn vuoksi. Aukean ylläpitoon on otettu yhteyttä rikosepäilyn asianomistajan toimesta materiaalin poistamiseksi. Aukean ylläpidon jäseniä on ohjeistettu olemaan ottamatta enempää kantaa kyseiseen tapaukseen.


[19:24 2.10.2010] E.R.
Esimerkiksi tulkitsit näyttelyssäsi SETA:n olevan pedofilian hyväksyvä ja siihen kannustava järjestö. Se taitaa mennä silloin panettelun puolelle ja minusta on ihan hyvä syy poistaa näyttely.

Perusta itse oma taidefoorumi geneeriselle muka-shokeeraavalle taiteellesi. Täällä pelataan näillä säännöillä.


[19:43 2.10.2010] P.R.
No se on yksi tapa tulkita asia. Toinen tapa vois olla että tein parodiaa siitä asenteesta mikä joillain ihmisillä on seksuaalivähemmistöjen oikeuksien paranemisesta.


[20:35 2.10.2010] K.A.
Asioista vain kielletään keskustelemasta.

Totta helvetissä keskustelun käynnistyksen pitää olla parodinen ja trollaava kun mikään muu ei ihmisiä hetkauta. Mutta sitten kun hetkauttaa, ei osatakaan ruveta käsittelemään aihetta vaan ensimmäiseksi sensuroidaan ja huudetaan poliisia ja sitten te perustatte niitä homo- ja mamuvastaisia puolueitanne niin ettei eduskunnassa riitä oikealla tontti.

Te saatanan sensuroijat ja alistajien tottelijat olette paskahousuja, joita ei erota natsimielisestä muu kuin että pokkuroitte niitä suoristettuja hakaristejä, joista skannataan viivakoodinlukijalla teidän markkina-arvonne.


[01:44 4.10.2010] Tom Pesch
"mahdollinen rikosepäily" on todella munaton selitys taidenäyttelyn sensuroinnille. Nostakaa nyt edes syyte jos koette olevanne rikoksen uhreja.


[17:12 4.10.2010] M.H.
Ööö, Tom... et varmaan tuohtumukseltasi huomannut tuosta ylläpidon tekstistä että ylläpito/aukea ei tässä ole mitään rikosepäilyä suorittanut... mikäli mun luetun ymmärtäminen siis toimii oikein =)

Mä en ota kantaa mihinkään kun en ole ko. näyttelyä nähnyt tai mistään muutenkaan mitään tiedä... Mutta tuli vain mieleen, että tällaisen fooruminkin on pakko toimia lain puitteissa tai muuten ei tarvitse toimia ollenkaan.[23:02 4.10.2010] P.R.
Ymmärrän kyllä ylläpidon reaktion, ja varmaan itekkin reagoisin samalla tapaa. Tuskin kukaan haluu ite ottaa paskaa niskaan toisten laittomuuksista. Mutta se, että joku "asianomistaja" on sitä mieltä että rikos on tapahtunut, ei tarkoita että näin olisi. En oo mikään lakimies, mutta en kyllä ihan heti keksi mitä lakia nyt ois rikottu. Kyllähän kuka tahansa voi niitä rikosilmoituksia mennä tekemään vaikka mistä, (tai lähetellä aukean ylläpitoon viestejä että on tehny) mutta ei se muuta mitään laittomaksi.
Eniten tietysti kiinnostais että tää asianomistaja kertois tässä omia mietteitään.
Ja ihan tässä voin suoraan myös pahoitella jos henk koht loukkaannuit. Voisit tietenkin tarkentaa mikä oli se mikä meni yli.


[00:25 5.10.2010] OK
Oisko kyse Googlesta asianomistajana? Käytit siinä sen logoa.


[00:29 5.10.2010] Tom Pesch
Vain oikeuslaitoksella on päätösvalta siihen onko jokin laitonta tai ei. Poliisi sitten panee päätöksen toimeen jos oikeuslaitos on siihen kehottanut. Tuo on oman käden oikeutta, enkä usko että poliisiin on edes otettu yhteyttä. Joku on vaan vetänyt herneen nenään, mihin Pekko varmaan pyrkikin :).


[09:47 5.10.2010] T.A.
Asian tausta lienee seuraava: Pekko julkaisi tällä foorumilla sarjakuvan, jossa suoraan sanottiin, että Seta on pedofiilien peitejärjestö. Pekon taiteelliset intressit olivat todennäkäisesti erilaiset, mutta jutun sisältämä viesti on sellainen, että sitä voi pitää sekä vihaan lietsomisena että kunnianloukkauksena. Tekoa raskauttaa vielä se että Seta tai sen tilaisuudet ovat viime aikoina olleet useampien viharikosten kohteena.

Lieventäväksi asianhaaraksi voi toki lukea sen, että Aukea on taiteen-harrastajien, ei vihanlietsojien foorumi, ja siksi useimmat lukijat/katsojat tulkinnevat kuvaa rikkaammin kuin pelkkänä vihanlietsontana. Toinen lieventävä (vihanlietsontaa vastaan puhuva) seikka on tietysti se, että Pekko on - ainakin oman karkean arvostelukykyni perusteella - etevä luova taitelija, joten hänen töitään ei voi arvioida pelkästään loukkauksina tai vihan lietsontana.

Asia oli joka tapauksessa sen verran vakava, että otin kuvasta Setaan yhteyttä, ja he ovat nyt ilmeisesti ryhtyneet toimenpiteisiin. Oikeus viime kädessä päättää, onko Pekko syyllistynyt vihan lietsontaan tai kunnianloukkaukseen. Pekon ja muiden aukealaisten kannalta on tietysti painajaismaista, että kuva on jouduttu poistamaan, koska nyt asiasta ei voi keskustella kuin toisen käden tietojen pohjalta.

Mietin vielä omaa, ja Setan (mahdollista) roolia tässä jupakassa. Oliko siis tähän asiaan puuttuminen oikein? Kuva oli provokatiivinen, ja sopivassa kontekstissa tällainenkin provokaatio voi olla ymmärrettävää, jopa kannustettavaa. Toisaalta web-foorumit ovat kaikille avoimia, ja kaikki siihen laitettu voi levitä täysin ennakoimattomalla tavalla. Sen vuoksi taiteilija ei voi vapauttaa itseään vastuusta sillä, että yleisö kyllä ymmärtää. Loukkaus on loukkaus, ja joskus se on arvioitava myös oikeudellisesti, vaikka teon motiivit olisivatkin taiteellisia.

Ystävällisin terveisin, omalta osaltaan ikävää prosessia pahoitellen ja tästä seuraavan kritiikin nöyrästi lukien

Timo Ala-Vähälä


[10:58 5.10.2010] Tom Pesch
Vihan lietsominen ja kunnian loukkaaminen kuuluvat myös taiteeseen. Ja pedofiliasta puhuminen, sillä sehän on seksuaalinen suuntaus siinä missä heterouskin.

Onko kuvaa jossain muualla julkaistu? Näkisin mielelläni sen.


[16:17 5.10.2010] OK
Sinun kannattaa seurata Pekko Rinkisen topicia ja klikata hänen kotisivulleen http://happyhorsecomics.wordpress.com/
Kyseinen teos kyllä killuu siellä


[16:46 5.10.2010] P.R.
Painottaisin vielä että mulla ei todellakaan oo mitään SETAa vastaan, eikä teoksen pointtina ollu lietsoa mitään vihaa. Ennemminkin parodioida sitä asennetta mikä joillain ihmisillä on seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Itse asiassa oon omasta mieleatäni samalla puolella tässä asiassa.
Samalla oon myös sitä mieltä ettei minkään vähemmistöjen tulisi olla kielletty kohde kritiikille ja satiirille. Tuntuu että tällainen kielto ilmapiiri ei todellakaan auta minkään vähemmistöjen hyväksymistä, vaan ennemminkin laittaa vähemmistöt eri asemaan, ja lisää näin suvaitsemattomuutta.
Tarkoitan sitä että jos tämäkin teos josta SETA suuttui, olisi sensuurin sijaan aloitettu keskustelun niin siinä olisi helposti voitu kumota mahdolliset tulkinnat SETAn yhteydestä pedofiliaan ja näin kääntää negatiivinen asenne positiiviseksi.
Stripit löytyy omasta blogistaan, mut saankohan mä bännit tänne jos linkitän ne.


[22:34 5.10.2010] Tom Pesch
No eiköhän se semmonenkin ole kielletty, ja jos ei ole niin kielletään.


[00:29 6.10.2010] T.L.
Kävin lukemassa. Ilmankin että otsikko on alleviivaava homopedofiilit, niin viesti turhautumisesta naurettavia ennakkoluuloja kohtaan on kyllä mielestäni aika selkeä. Jos tuosta saa syytteen aikaiseksi niin ihmettelen.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty