Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Suosikkikirjanne valokuvauksesta?

[15:26 4.10.2010] M.H.
Mitkä ovat suosikkikirjojanne valokuvauksesta?

Oma suosikkini oman kuvaamisen kehittämisen kannalta on Michael Freemanin The Photographer's Eye. Paljon asiaa sommittelusta ja sommitteluelementeistä.

The Photographer's Eye: Composition and Design for Better Digital Photos
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781905814046/The-Photographers-Eye

Suomeksi Valokuvaamisen taito:
http://www.docendo.fi/?p=showproduct&product=978-951-0-33348-8


[21:49 4.10.2010] M.M.
Szarkowski: William Eggleston's Guide
Egglestonin kuviin ei voi kyllästyä ja niihin menemällä oppii itsestään ja valokuvaamisesta aina uutta. Kirja on oppikirjana ikuisuusprojekti.


[11:50 5.10.2010] J.L.
joe mcnally - the moment it clicks


[18:34 10.10.2010] J.K.
Valokuvaamisen taito on erittäin hyvä kirja, jossa asioihin paneudutaan syvällisemminkin. Samalta tekijältä löytyy myös toinen pätevä kirja: Digikuvaajan valaisun hallinta.

Jos photoshoppaamiseen haluaa perehtyä perusteita enemmän, niin Katrin Eismannin ja Seán Dugganin Luova kuvankäsittely eroaa massasta perinpohjaisuudellaan ja hyvillä esimerkeillään.


[06:07 13.10.2010] J.T.
Brenda Tharp: Creative outdoor and travel photography. Henkilökohtainen johdatus valokuvauksen henkiseen puoleen. Mukana myös tekniikkaa, tietenkin. Kertoo kuinka asiat nähdään valokuvina.
http://brendatharpphotography.com/-/brendatharpphotography/wildcard2.asp


[20:52 14.10.2010] H.S.
john hedgecoe - valokuvaajan tietokirja.. en kyllä paljoo tiiä mut toi on mulla ja hyvä teos käsittelee tosi monia juttuja.


[07:26 15.10.2010] J.P.L.
Chris Orwig: Visual Poetry
Tässä yksi linkki
http://layersmagazine.com/create-compelling-photographs.html

Suosittelen.


[12:32 15.10.2010] S.S.
Ööh... Näitä on aika paljon. Yleisesti ottaen hyvä valokuvakirja opettaa jo paljon. Muistaakseni Matti Saanion retrospektiivinen oli itselleni melko opettava teos ihmiskuvauksen suhteen. Antero Takalan Mielenmaisemia innoitti maisemakuvauksen suhteen eikä Robert Capaa, Bressonia ja Ed Van Der Elskeniä pysty unohtamaan.

Egglestonin teokset on nyt alkaneet kolista pitkän mustavalkokauden jälkeen. Itseasiassa siinä määrin et kehittelen tässä nyt vikoja mustavalkokuvia pitkääään aikaan.


Sitten tuolta tekniseltä puolelta oli yksi vallan mainio kirja jonka nimeä en nyt tähän hätään saa mieleeni. Lähinnä filmikuvaajille (mulle!) tarpeellinen teos. Selviää tosin vähän kaikkea valokuvauksen teoriasta. Opettaa ymmärtämään kaikkia pikkujuttuja.


[23:36 16.10.2010] M.B.
Kun olen käynyt läpi aika joukon valokuvauksen oppaita, valokuvauksen teoriaa käsitteleviä kirjoja ja valokuvateoksia ja luonnokuvateoksia en voi olla susittamatta Sakari Pälsin kirjaa Näppäilkää hyviä kuvia, paitsi, että se tarjoaa monta hyvää ja vieläkin käyttökelpoista ohjetta se on surastaan riemastuttavaa luettavaa. Pälsille näppäilijä ei ollut mikään räpsijä, vaan ehken sitä, mitä nyt kutsuttaisiin tilannekuvaajaksi.

Valokuvauksen tekniikan osalta Altti Majavan Pienoiskameran käyttö on yksi parhaista oppaista, sääli, että kirjoittaja kaatui jatkosodassa.

Kuvateoksista ehkä hienointa jälkeä - ainakin mustavalkokuvien osalta edustaa Jorma Luhdan Metson kuolema - sekin myös oiva lukukokemus. Sitten on tietysti I.K. Inhan tuotanto ja Saanion teokset, Takalan teokset ja monet monet muut, erityisesti tykkään hienoista luontokuvakirjoista, joita on viime vuosina tullut roppakaupalla. Toisaalta on hämmästyttävää, että eri paikkakuntia esittelevien kuvateosten aineisto on suurelta osin varsin tylsää, olen kyllä oppinut, että ainakin sadan kaupungin tai pitäjän eloisa keskus on markkinapäivinä tori.
[13:58 2.12.2010] J.L.
oh.. pakko hehkuttaa..

Kalle Björklidin PMMP-Vaahtopäät! Uh, jee..

Harvoin tulee ostettua kuvakirjoja, johtuen jo pelkästään netistä, mutta tuo on ollut mahti ostos.

Pitäisi kyllä ostella enemmänkin.. avedonin kuvahistoriikki on vaan vielä turkasen kallis.. :(


[20:29 28.9.2011] I.H.
Kyllä minä arvostan eniten, paitsi niitä takavuosikymmenten Savolaisia, Hölttöjä ja muita filmipioneereja, yleensäkin kirjoja joissa on mukana tuhti tietopaketti kuvien lisäksi. Luukkolan Matka Suomeen, Taskisen Laatokan seitsemän merta, Kautovaaran Kättentöitä jne.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty