Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Harmin paikka!

[16:10 7.10.2010] O.K.
Näyttää vähän siltä että tämä kuvataidepuoli vain hiipuu hiipumistaan. Aina vain harvemmin tippuu noita uusia julkaisuja tänne.
Onkohan tuo "kontrolli" täällä liian tiukkaa?
Mikä kumma on karkoittanut taiteilijat täältä?

Onneksi sentää tuolla arkistossa voi selailla mutta olisi mukavampaa nähdä noita porukan kuvataiteilijoiden uusimpiakin.


[19:49 7.10.2010] Ylläpito
Kuvataidepuolella julkaistujen töiden määrä on hiukan kasvanut viimeisen vuoden aikana. Kaikkia julkaistuja teoksia ei poimita etusivulle vaan osa löytyy käyttäjien profiileista.


[18:23 9.10.2010] K.A.
no se tietysti ei ainakaan rohkaise julkaisemaan mitään uutta, kun ei tule palautetta. ei ole oikein muuta funktiota enää käyttää aukeaa kuin että työt ovat jossain tarvittaessa nähtävillä valokuvina jos niitä joku haluaa katsella, mikä on ainakin minulle itselleni kohtuullisen huono syy, ja olen mm. siksi harkinnut aukean käytön lopettamista.


[14:04 10.10.2010] M.H.
Peiliin vois kyllä kaikki katsella. On aina niin kiva vastaanottaa kommentteja mutta kommentoiko itse niin paljoa? Mä voisin ainakin vähän lisätä... On ollu niin kiirusta, etten ole ehtinyt oikein paneutua ja sitä taiteen katsominen vähän vaatisi. Yritän omalta osalta ainakin parantaa tapani, toivottavasti muutkin innostuisivat! :)


[19:59 11.10.2010] T.A.
Ehkä täällä on menossa jonkinlainen sukupolvenvaihdos. Toisessa keskusteluketjussa puhuttiin siitä, miten vanhat mestarit ovat siirtyneet muualle, eikä uusia ole tullut samassa määrin tilalle. En toki osaa sanoa varmasti, kun olen itse tällainen innokas aloittelija. Voihan olla toisiakin foorumeita, jotka nyt houkuttelevat enemmän.

Keskustelua ja palautetta arvostan itsekin. Ei tarvitse rasittaa kavereita tai sukulaisia kun tahtoo kommentteja. Oikeastaan melkein kaikenlaiset palautteet ovat kiinnostavia: vaikka saisi vain ykkösiä, huomaa ainakin saaneensa reaktitoita aikaan. Siksi ymmärrän niiden turhautumista, jotka eivät saa mitään palautetta.

Omien kommenttieni osalta olen ajatellut, että taiteilija ottaa ne huomioon omalla vastuullaan. Koetan toki olla vilpitön, mutta sanon ajatukseni aika spontaanisti muutaman katselukerran jälkeen. Veikkaan, että myöhemmin sanoisi aivan jotain muuta.
[15:58 12.10.2010] M.H.
Eikö täällä ole aina ollut käynnissä sukupolvenvaihdos? Jotkut siirtyy pois ja uusia tulee tilalle... minusta on aina ollut niin.

Nyt vain taitaa olla aika niin muuttunut.. Enää ei lähetellä kunnon sähköpostejakaan kun pitäisi tsättäillä tai lukea toisen kuulumiset facebookista. Täällä ei ole tykkää nappeja vaan pitäisi kirjoittaa ihan oikea kommentti siitä miten on minkäkin työn kokenut ym. Ja facebookiinkin kun voi laittaa niitä töitä jonne muut voivat käydä klikkailemassa "tykkää" ja kirjoitella ihkukommentteja niin ehkä sitä tarvetta ei ole julkaista aukeassa jos vain janoaa niitä kehuja.

"Koetan toki olla vilpitön, mutta sanon ajatukseni aika spontaanisti muutaman katselukerran jälkeen. Veikkaan, että myöhemmin sanoisi aivan jotain muuta."

Olen törmänny joihinkin kommenttehin muiden vanhempia töitä katsellessa että on herännyt kysymys: Mitä hittoa? ja on tehnyt mieli kommentoida että mä olen täysin eri mieltä kuin tuo sössöttäjä ja sitten kun oon kattonu kuka sen kommentin on kirjoittanut niin oma nimihän se siinä alapuolella möllöttää :D

Mä kommentoin myös hyvin spontaanisti ja kyllähän siihen silloin vaikuttaa sen hetkiset fiilikset, tapahtumat ja musiikki jota silloin kuuntelen.


[16:57 12.10.2010] O.K.
Minun täytyy sanoa että kommentoin yleensä niitä töitä joihin pystyn perustelemaan oman klikkaamani numeron. Aina silti en osaa perustella miksi joku työ näyttää hyvältä tai miksi joku työ näyttää vastenmieliseltä.
Koetan kaikin keinoin välttää "tämä on hieno" tai "tämä on huono" kommentteja jos en osaa niitä perustella, niinpä tyydyn klikkaamaan pelkkiä numeroita.
Ehkä täälläkin pitäisi olla sellaiset "tykkään" tai "en tykkää" nappulat joita voisi käyttää jos ei pysty perustelemaan.


[19:27 12.10.2010] J.R.
...itseänikin kylläkin näin vanhempana henkilönä välillä vähän sieppasi tuo keskenkasvuisten pentujen touhu täällä ja meinasin siirtyä muualle, mutta tulen kuitenkin jatkossa esittelemään vanhempaa ja uudempaa tuotantoani, mitäpä niiden touhuista välittää, jos he mielenhyvän saavat niin pikkumaisesta asiasta kuin sabotoimalla sivustoa, niin se ilo heille suotaneen...ja onhan täällä toki asiallistakin porukkaa, kiitos heille...


[21:46 12.10.2010] M.H.
Oiva, voihan sen "tykkää" kirjoittaa työn alle =) Mä en aina osaa perustella, joskus sanat eivät vain tule mutta haluan kuitenkin sanoa että kävin katsomassa ja tykkäsin.

Juhani, näin sivustaseuraajana olen pannut merkille että sun on vaikeaa ottaa kritiikkiä vastaan ja myös sen että monia se ärsyttää. Millaista sabotointia tarkoitat? Huonoja pisteitä vai nimettömiä kommentteja vai mitä? On täällä vanhemmatkin ihmiset kaikenlaiseen lapsellisuuksiin syyllistyneet joten ei se aina ole kyllä mikään ikäkysymys.


[22:43 12.10.2010] J.R.
...en minä asiallisesta kritiikistä suutu, se on vain hyväksi, kyllä sitä on oppinut ottamaan elämän aikana sen kritiikin vastaan nurisematta jos jotain on väärin tehnyt, tai työ ei miellytä, pieni esimerkki, käyttäjä on laittanut tietyn taiteilian kirjainmerkkeihinsä ja hänen työnsä saavat sen perusteella kehuja vaikka työ ei olisikaan mikään erikoinen, ja meneppä sitten sitä kovalla kädellä arvostelemaan, niin vihat saat päällesi, ei taiteilialta, vaan taiteilian fanittajalta, ei sulateta sitä, että joku osaa paremmin jonkin asian taikka tietää enemmän jostakin asiasta,(en tarkoita itseäni että osaisin tai tietäisin), tuolla on todella upeita töitä joita käydään ykköstelemässä kateuttaan tai ilkeyttään jotta keskiarvo saadaan tiputettua tai kakkostelemassa (paljon parannettavaa) ilman perustelua, ykkösen ymmärrän, jos työ ei mielytä, mutta kakkonen on mielestäni paljon pahempi ilman kommenttia, kun ei tiedä mitä pitäis alkaa korjailemaan,ja paljon muutakin jota en nyt viitsi alkaa tässä kirjoittelemaan, minun suomenkielen kielioppi on päässyt ruostumaan kun olen ollut pois Suomesta yli 30 vuotta, jotenka kun vastaan saamaani kritikkiin, palautteen lähettäjä saattaa saada väärän kuvan vastauksestani, olen saanut paljion raskasta kritiikkiä töistäni, joka on auttanut minua eteenpäin, ja josta olen oppia ottanut, miksi siis ihmeessä en voisi sulattaa itseeni kohdistunutta kritiikkiä???


[23:14 12.10.2010] M.H.
On hyvä kuitenkin muistaa ettei nämä ole mitään elämän ja kuoleman kysymyksiä vaan makuasioita. Ja niistä juuri VOIDAAN kiistellä kun ei sitä faktoistakaan oikein voi ;) Mua itseasiassa kyllä ärsyttää sellainen että näen jonkun nerokkaan upean työn ja sitten tulee joku joka ei tajua ja ehdottelee muutoksia ja jos ne muutokset tehtäisiin, työstä tulisi huono. Joten sekin seikka on aina otettava huomioon että joskus itse ei vaan tajua ja että oma mielipide ei ole se ainoa oikea.

Ja kyllä muistan monta tapausta kun sulle on aiheesta annettu kritiikkiä niin sitä on seurannut oikea puolusteluiden tulva kuinka katsojan silmässä on vikaa tai ainakin tietokoneen säädöissä. Ei sitä paljoa viitsi kommentteja enää sellaiselle henkilölle kirjoittaa ja voin hyvin kuvitella kuinka heikkohermoisimmilla kiehahtaa ja ykkössormi on sen takia hellemmässä. Taiteilija tekee siveltimen yms. lisäksi töitä myös omalla persoonallaan ihan oikeassa elämässä ja näköjään myös täällä word wide webin äärillä.

Massaykköstelyyn tiedän että ylläpito puuttuu mutta kostokakkostelu on varmasti vaikeampi kitkeä pois. Mutta usko pois ei se ole enää sellaista kuin se on joskus ollut, joten parempaan suuntaan ollaan menossa :)


[23:28 12.10.2010] J.R.
...tuskinpa olen ainut joka puollustelee taikka selittelee, itse kukanenkin puollustautuu huonolla kuvanlaadulla taikka muulla selityksellä, kamerassa vika, kanneri ei toimi, eikä se silmissä se vika ole, "lapsellisuutta", en koskaan ole vedonnut katsojan silmiin, joskus olen kyllä maininnut, että jokainen ihminen näkee ja kokee värit erillä tavalla, se on kuin sormenjälki, kaikilla lähestulkoot eri, ja siihen näytön kaliprointiin olen nostanut kädet ylös, en jaksa enään asian tärkeydestä kiistellä, kävinpä katsomassa nuo työsi ja kylläpä sielläkin päässä selitystä löytyy viivoille ja väreille...


[23:41 12.10.2010] M.H.
Nii-in, mutta se ei ollut se pointti että muutkin tekee niin vaan se että on huono kritiikinsietokyky ja se juuri ilmenee selittelynä ja se taas ärsyttää ja se taas aiheutttaa ärsytyksen laukaisemia lapsellisia tekoja kuten noita ykkös/kakkosteluja ym. Joten syy-seuraussuhde on selvä, ei tarvitse sitä ihmetellä.

Kaikesta kritiikistä ei tosin tarvitse edes ottaa onkeensa, osa siis ei välttämättä ole perusteltua mutta jos useampi sanoo niin, niin silloin kannattaa jo mennä itseensä. Mutta pointti on siinä että ei tarvitse aina selitellä, voi vain kiittää kommentista ja/tai uudesta näkökulmasta niin todennäköisemmin saa niitä kommentteja, mielipiteitä ja kritiikkiäkin seuraavilla kerroilla, mikä lienee monien aukeassaolon tarkoitus :)


[23:51 12.10.2010] J.R.
...kiittää positiivisesta palautteesta ja olla kommentoimatta negatiivista palautetta?...paljon puhut oikeaakin asiaa, älä kuitenkaan tuomitse minua, ehkä alussa olin liiankin innokas
puollustelemaan, kiitos neuvosta, pitää ottaa jatkossa vaisummin, olen kyllä oppinut kunnioittamaan oikeaa kritiikkiä josta olen kiitollinen, ja mielenkiintoisia sinulla töitä, vaikka ei aina tekniikaltaan viitosen arvoisia, mutta aiheiltaan mukavia, hyviä jatkoja maalauksesi parissa...olen onnistunut haalimaan jo niinpaljon vihamiehiä täällä, ettei tartte kuin nimi nähdä niin "ykkönen pläjähtää", no oma vika...
SYY-SEURAUS, yksi esimerkki lisää tähän touhuun, töitähän täällä pitäisi arvostella eikä repliikkejä, eikös se osoita kypsymättömyyttä taiteen parissa, että ykköstellään töitä repliikkien perusteella... :)


[10:59 13.10.2010] O.K.
Nyt tekee mieli sanoa jotakin. Sanot näin:
"olen onnistunut haalimaan jo niinpaljon vihamiehiä täällä, ettei tartte kuin nimi nähdä niin "ykkönen pläjähtää", no oma vika"

Mielestäni ei ole siitä kysymys. Taatusti kukaan täällä ei sinua vihaa. Ota huomioon että melkein jokaisella katsojalla täällä on omat kriteerinsä mitä he noudattaa.
Toiset pitävät tärkeänä valokuvauksellista tulkintaa. Toiset etsivät sanomaa väreistä ja kuvan tunnelmasta. Toiset eivät niin pidä näköistaiteesta....jne. Noita pitämisjuttuja saattaa olla niin monta kuin on kuvasi katsojiakin.
Harvoin harrastetaiteilija tällä tasolla onnistuu niin hyvin että kaikki siitä pitäisivät. Niitäkin kyllä täällä aukeassa löytyy niinkuin olet huomannut. Jokaisella siis on omat kauneuskäsityksensä.


[11:31 13.10.2010] J.R.
...olet oikeassa, siinä tuli jälleen esimerkki tästä minun suomenkielen käytöstä, repliikkini menee hieman yli ei kait minua nyt suoranaisesti kukaan vihaa, palautteeni aiheuttaa tahtomuuttani ärsytystä, pyydän anteeksi kaikilta joita olen puutteni vuoksi ärsyttänyt tahtomattani, joskus minun on myöskin vaikea ymmärtää täysin palaute, kun ymmärrän Ruotsin kirjoituksen paremmin kuin Suomen joka aiheuttaa osaltaan väärän "selityksen" kohdallani, olisikohan parempi ettei jatkossa kirjoittaisi mitään, niin välttyisi noilta väärinkäsityksiltä...


[15:57 13.10.2010] M.H.
En nyt tarkoittanut, että pitäisi jotenkin vaisusti ottaa vaan että joskus pitäisi ottaa onkeensa siitä mitä toiset kritisoi eikä aina vain selitellä.

Ja Juhani, kommentoi toki töihini tarkemmin mitä tarkoitat ettei työni ole tekniikaltaan viitosen arvoista. Epämääräisyys ärsyttää, tahdon esimerkkejä ja yksityiskohtaisempaa kommenttia siihen että voin parantaa jos on sellainen asia mitä pitää parantaa! :)

Eikä täällä tarvitse omia kommenttejaan anteeksipyydellä :)


[12:39 25.10.2010] P.P.
Pitää jos kommentit on seksistisiä. Harmittaa kun ei voi kirjoittaa seksistisiä kommentteja.


[12:49 25.10.2010] J.R.
...mitä tarkoittaa seksistinen kommentti, eikö siitä voisi aloittaa uuden keskusteluaiheen...


[17:13 2.11.2010] O K
Ylläpito sanoo: "Kuvataidepuolella julkaistujen töiden määrä on hiukan kasvanut viimeisen vuoden aikana. Kaikkia julkaistuja teoksia ei poimita etusivulle vaan osa löytyy käyttäjien profiileista."

Tosiasia nyt kuitenkin näyttää olevan että julkaisijat "muu kuvataide" aukeamalla tällä sivustolla hiipuu hiipumistaan.
Miksi kummassa pitää vierastaa tuota etusivua? :0 Sehän mielestäni olisi paras osoitus siitä että Aukean kuvataidepuoli on aktiivinen ja toimii edelleenkin. Mielestäni tällä systeemillä kuvataidetta etsivät vähitellen kaikkoavat täältä.


[14:25 25.4.2011] Lähden minäkin, tulipa käytyä
Ei ole mikään ihme että väki katoaa täältä. Jengi käy antamassa kateuksissaan ykkösiä ja kakkosia aivan loistaville töille. Jos täällä joutuisi aina omalla nimellä perustelemaan pisteytyksensä niin silloin tulokset olisivat oikeudenmukaisia eikä kukaan kademieli pääsisi läväyttelemään mitä taidokkaimmille töille niitä minimaalisia pisteitään. Todella harmillista.


[20:45 25.4.2011] M.H.
Lähdön perustelu nimettömänä nimettömiä syyllistäen on todella harmillista.


[09:14 26.4.2011] OK
Noi pisteet ei merkitse kuvataiteilijoille kaikkea. Ainoastaan töistä saatu asiallinen palaute. Kuten ollaan huomattu, toiset taiteilijat niissäkin ovat vain kehujen perässä. Heti kun mielipide ei taiteilijaa miellytä niin nostetaan nyrkit pystyyn ja moititaan mielipide asiattomaksi. Tällaisten taiteilijoiden tulisi muistaa että näitä katsovilla ihmisillä todellakin on silmät päässä. Järkevä taiteilija kyllä kiittää kommentista ja ottaa neuvoista opikseen. Sellaisiakin täällä onneksi on ja vieläpä suurena enemmistönä.
Malttia kehiin julkaisijat!


[17:59 19.5.2011] J.S.
Kyllähän se niin on, että luovan ihmisen tuotokset ovat aina kritiikin kohteena. Minusta tälläiset foorumit ovat erittäin tervetulleita monelle taiteilijalle. Palautetta saa nopeasti harrastajilta ja ammattilaisiltakin. Negatiivista palautetta jotkut osaavat ottaa paremmin vastaan kuin toiset. Se on ihan luonnollista. Väärin on sekin, että tuotoksiaan näyttää vain tuttaville ja perhepiirissä, jossa kaikki tietysti pitää tekijää aivan mielettömänä lahjakkuutena. Sitten kun laitat työsi näytteille isommalle yleisölle ja tuleekin asiallista ja miksei asiatontakin kritiikkiä, niin heti on herne nenässä. Ja sitten haukutaan kaikkien muidenkin työt. Jos harrastaa tai ammatikseen tekee jotain luovaa, niin aina saa olla varma siitä, että kaikki eivät töistäsi pidä. Mielestäni Aukea on loistava tilaisuus kaikille harrastajille ja ammattilaisille peilata omia kuvitelmiaan suuremman yleisön mielipiteisiin. Usein käy myös niinkin, että omasta mielestäsi olet luonut jotakin tavatonta ja muut eivät ole läheskään samaa mieltä. Ja joskus niin, että mielestäsi olet epäonnistunut, mutta muut tykkäävät. On se vaan niin ihmeellistä!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty