Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Voiko toisinajattelia olla itsensä kanssa eri mieltä?

[23:30 15.10.2010] J.R.
...Jos kirjoitan tänne tekstiä ja teksti ei olekkaan niin hyvä kuin luulen, voinko olla eri mieltä itseni kanssa ja pitäisikö mennä itseensä?


[09:22 16.10.2010] Anonyymi
Siinäpä kysymysten kysymys =):D eli vähä tyyliin "ollako vaiko eikö olla" :)

Nooh, humoriakin täällä saa olla....vai oliko tarkoitettua?


[11:23 16.10.2010] H.H.
Mielestäni voit ja voit olla samaakin mieltä. Eri mieltä siksi, että aina on hyvä tarkastella tekemisiään. Samaa mieltä siksi, että jokaisen ihmisen kommentti täällä on vaan yksitäinen, aivan kuten sinunkin tai kenen tahansa, joten mielipiteet voivat olla hyvin moninaiset. Aina vaan ihmisten ajatuksista jotain tarttuu ja se ei ole paha asia.
Se on parhaimmillaan hyvää keskustelua eikä mitään väkivallan tekoa puolin tai toisin.[13:46 16.10.2010] J.R.
...ei ole tarkoitettu vitsinä, kysymykseen pitää keskittyä...


[18:53 16.10.2010] T.L.
Mikä on tänään, ei välttämättä ole enää huomenna. Hyvä niin. =)


[13:09 1.11.2010] S.P.
Teksti ei elä kuten ajatuksesi. Ainoastaan tekstin tulkinta muuttuu samalla aikaa ajatusten kanssa. Joten omiin teksteihin voi olla helpostikkin eri mieltä kuin millaiset ajatukset oli sitä tehdessä. Tämä sitten on jo oma juttunsa, hyväksyykö omat tekemiset jotka ei ole omien silloisten ajatusen mukaisia. Juuri tästä syystä ainakin itse aivan liian usein heitän tekstin roskakoriin. Teksti itsessään ei varmastikkaan ole edes aivan toivoton, mutta se ei kuvaa muka sitä sen hetkistä "oikeaa ajatustani". En tiedä nytkään kirjoitinko oikeasta iheesta. Eli saatan olla lopulta aivan eri mieltä tästäkin kommentista, kun joku vain ensin tarpeeksi terävästi kommentoi tätä.


[13:24 1.11.2010] P.T.
Saahan ihminen mielipiteitään muuttaa ja joskus se on ihan paikallaankin.

Mä saisin kyllä mehevän riidan aikaan myös itseni kanssa.
Joskus luen noita vanhoja kirjoituksiani enkä edes muista että oon ajatellut joskus niin kun olen kirjoittanut...maailma muuttuu joka päivä ja ihmisen pitäis pystyä muuttumaan sen mukana, silloin usein myös ajatukset ja mielipiteet muuttuvat..

Masentavaa jos meidän pitäis ikämme tiukkapipoisesti pitää kiinni joskus typeristäkin mielipiteistämme.


[15:46 2.11.2010] S.S.
Tää on nyt jotenkin niin turha ja tuhanteen kertaan miteitty asia.

Anteeksi.


[13:56 7.11.2010] O.K.
Päivi on minun kanssa samoilla linjoilla. Ihminen minunkin mielestäni saa muuttaa mielipidettään tuntemuksiensa mukaan. Mutta kuka kehtaa sen julkisesti tunnustaa, onkin sitten jo uuden viestiketjun väärtti.
Jotkut pelkäävät menettävän kasvonsa ja pitävät kynsin ja hampain kiinni alkuperäisestä kannastaan vaikka tietävät olevansa väärässä. Sellaiselle on yhteinen nimittäjäkin "poliitikko" ;)


[22:42 12.11.2010] J.R.
...vaihdetaanko hieman kurssia täällä pohjoisleveyspiirillä N65 Latitud,, HARMITTAAKO joskus kun on tullut kirjoitettua sellaista jota ei internetiltä ja sivuilta voi poistaa,, ja joka saattaa olla ristiriidassa oman totuuden kanssa...


[23:51 12.11.2010] A.N.
itseensä ei välttämättä kannata mennä ettei tarvita kunnanlääkäriä irrottamaan mutta periaatteessa kyllä ei tai joo


[09:50 13.11.2010] P.T.
Juhani: Kyllä harmittaa monet asiat joita olen netissä joskus kauan sitten kirjoitellut.

Ei siis harmita siksi että kirjoitin ne, vaan sen takia että taistelin tuulimyllyjä vastaan ja käytin täysin turhaan aikaani väittelemällä anonyyminä anonyymien kanssa jossain hemmetin suomi 24 palstalla:)))

Se oli sitä netin ensihuumaa kauan sitten kun olin pitkällä saikulla koipi paketissa ja niskat nyrjähtäneinä.... Ikimaailmassa en enää viitsis mennä väittelemään mistään asioista jonnekin typerälle keskustelupalstalle.

Kyllä elämässä on paljon järkevämpiäkin asioita tehtävänä kun naputtaa nettiä 24/7.
Mä en tosin koskaan läheskään noin paljon pystynyt naputteleen, mutta huomasin kyllä että niitäkin oli, joiden elämä todellakin on netin keskustelupalstoilla.

Siis - kuten suomi 24:llä aina kovin viisaasti sanottiin vähän jokaiselle vuorollaan että: "Hanki elämä"...sen mä tein heti kun kynnelle kykenin, eikä sellaset palstat ole sen jälkeen mua kiinnostaneet tipan tippaa.
Sen turhempaa ajanhaaskausta ei juuri olekaan.

Joten juu-kyllä mä kadun sitä että sinäkin aikana olisin voinut tehdä jotain paljon järkevämpää, hauskempaa tai kehittävämpää - satunnaisesta liikuntarajoitteisuudestani huolimatta:)


[22:39 1.12.2010] P.L.
Jos kirjoittaa tekstiä, joka ei ole niin hyvä kuin luulee sen olevan, niin silloinhan kirjoittaja ei tiedä koko totuutta. Näin ollen kirjoittaja on ainakin osittain väärässä, mutta olisiko hän enemmän oikeassa ollessaan eri mieltä? Mielestäni tässä tapauksessa voi olla ihan mitä mieltä vain haluaa.

Ja harmituskysymykseen:
Internetissä on kai aika vaikea olla "tunnettu". Tarkoitan että vaikka tätä kirjoitankin (omalla) nimellä, ei lukijoista varmasti kukaan minua oikeasti tunne. Olen siis anonyymi. Eli tätäkään viestiä ei oikeastaan ole kukaan kirjoittanut, joten en voi olla harmissani siitä.


[14:27 16.12.2010] H.V.
Miten kukaan älyllinen ihminen voisi olla olematta kanssaan eri mieltä ainakin toisinaan? En käsitä.


[17:14 27.4.2011] S.M.
En oikein ymmärrä keskustelun suuntaa..

Mielipidettään voi muuttaa, mutta tarkoittaako se että on erimieltä itsensä kanssa?

Joskus harvoin kun jotain julkaisen, niin olen siihen todella tyytyväinen. Sen jälkeen en voi kovin paljoa enää tuotostani lukea.

Tyytymättömyys kasavaa, miten ihmeesä mä oon julkaissut jotain noin huonoa? Jos joku vielä on sattunut antamaan edes positiiviseen vivahtavan arvion, tulee sellainen olo, että on onnistunut huijaamaan jotakuta...

Toisaalta useammin laitan tekstejä, joiden ajatuksesta en ole vielä täysin päässyt kiinni ja haluan jotakin kommenttia, millä mahollisesti työstää asiaa. Vaikka harvoin sitä kuitenkaan teen. Jos hyvin käy, saatan myöhemmin huomata ettei se (teksti) ollutkaan niin toivoton mitä alunperin ajatteli, se saattaa suorastaan olla ihan ok.

Mutta, niin en tiedä voiko itsensä kanssa olla erimieltä tai edes samaa mieltä. On vain yksi mieli, joka toisinaan muuttuu.


[18:27 20.6.2011] V.R.
hyvä taiteilia ajattelia


[06:40 23.6.2011] H.K.
Voiko toisinajattelia olla itsensä kanssa eri mieltä? Jos ajatellaan ihan rautalanka-tasolla ihmisen mieltä, siis tervettä mieltä, se on jakautunut kuin "Touhulan arvoituksissa" Juupas ja Eipäs possut, eli mieli keskustelee jatkuvasti puolesta, vastaan.
Jos ihminen on "toisinajattelija", niin mielen perustoiminnan mukaisesti hän on puolesta ja vastaan itseään.
Olette varmaan kuulleet kutsuttavan erästä mielensairautta nimellä "jakomielitauti", joka johdattaa maalikkoa harhaan et vain hullun mieli on jakautunut...viimeisen 25-vuoden ajan on yritetty "liisata" uutta termiä klassisesta skitsofreniasta, joka olisi suomalaisen suussa kuvaavampi, se termi on "pirstalemieli", eli klassisessa hulluudessa mieli pirstaloituu, persoonia on monia yhdessä päässä, ja sitä mukaan kun persoonat vaihtuu myös suhtautumiset asioihin, ja ajatuksiin muuttuu.

Toisinajattelija on yleensä termi joka koskee ajattelijaa, jonka ajatukset poikkeavat "valtavirrasta" ns. objektiivisestä totuudesta...mut jos katsotaan asiaa syvemmin huomataan et me kaikki olemme ns.toisinajattelijoita, koska ei löydy kahta ihmistä joiden ajatukset lyövät yksiin Täysin idettisesti...huom. kaikilta osin.

Eli kysymyksen asettelu on virheellinen koska se pitäisi kuulua: Voiko ajattelija olla itsensä kanssa erimieltä? Johon vastaan: Lähes poikkeuksetta.

Pohjaan edellisen: I. Kantiin, Jungiin, Wittgensteiniin, ja tämän päivän psykologian peruskäsitteisiin.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty