Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ohimennyt tilaisuus

[19:26 18.10.2010] S.Å.
Mikä ikuistamattajäänyt tilaisuus on jäänyt harmittamaan?

Koitin selailla vanhoja keskusteluja, josko tällainen aihe olisi jo ollut, muttei sattunut silmääni.

Tuolla tien päällä ajellessani (kyydissä istuessa!) räpläilin kameraani ja napsin mustavalkokuvia liikenteestä kun silmään pisti valkoinen peräkärriä hinaava mersuvanhus, joka sinnikkäästi ohitti rekan ohituskaistaa myöten kammottava musta savu tupruten (piti melkein yskiä ja kakoa kun ajettiin perässä, mutta näkyypähän päästöt kuvissakin). Ohitus sujui ehkä vähän rivakkaasti noin peräkärrinäkökulmasta kun nopeus hivutteli sataa ja kymmentä. Eikä mennyt kuin hetki, niin tienlaidassa oli puolenkymmentä poliisiautoa (plus aiemmat "asiakkaat") ja sinipukuinen virkamies viittoi mersukuskia päättäväisellä asiakaspalveluotteella tien sivuun. Mulla oli kamera sylissä, laukaisuvalmiina, säädötkin suunnilleen kohdallaan, mutta toljotin vain haavi auki tilannetta enkä tajunnut räppäistä kuvaa. Olisi saanut kivan kuvasarjan ohitustilanteesta ja sen seurauksesta. Harmittaa vieläkin, mutta jospa tuosta saisi yhden hermojohteen lisää tulevaa varten.

Veikkaan silti, että mersukuskin harmitustaso on eri luokkaa, sillä jos ei kortti mennyt, niin ainakin sakot ovat ihan tuntuvaa kokoluokkaa!


[22:27 24.11.2010] T.L.
Kerroin tarinan jo kuvan julkaisemisen yhteydessä, mutta kopioidaan se tähän.

"Vanhan teollisuusraiteen, jossa kuvan otin, vierellä kulkee Tampere-Pori -rata. Minun piti teollisuusraiteelle päästäkseni ylittää päärata. Katsoin ennen radan ylitystä kelloani ja huomasin, että junan Porista Tampereelle pitäisi olla noina hetkinä kyseisellä kohdalla, ja päätin antaa sen mennä ennen raiteille säntäämistä.

Hetken aikaa odoteltuani radan vieressä lepikossa ihmettelin, kun junaa ei näy. Sitten huomasin junan lähestyvän hiljaa ja pysähtyvän melkein kohdalleni. Vähän aikaa monttu auki tilannetta ihmeteltyäni epäilin jonkun hypänneen junan alle. En todellakaan halunnut järkyttää mieltäni ja mennä katsomaan ihmishilloa veturin keulassa, joten en tullut lepikosta esiin asiaa tarkemmin tutkimaan. Päätin hengailla lähistöllä ja kuulostella mitä tapahtuu.

Raiteilta alkoi kuulua kivien kolinaa. Lehvästön raoista erotin veturinkuljettajan tai konduktöörin tai jopa molempien potkivan kiviä kiskoilta pois. Siinä vaiheessa katsoin paremmaksi pysytellä poissa näkyviltä, sillä valokuvaaja pusikossa ilkivaltapaikalla saattaisi näyttää hieman epäilyttävältä ja olisi ollut liian myöhäistä hakeutua sopivalle paikalle, kaivaa kamera repusta ja säätää asetukset kuvan saamiseksi. Muutenkaan ei tuntunut soveliaalta tuupata räpsimään kuvia junahenkilökunnasta kyseisessä tilanteessa.

Jälkikäteen harmitti niin pirusti, kun en mennyt napsimaan kuvia. Kerrankin sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Juna jatkoi matkaansa ja minä aloin kuvata. Hetken päästä lähistöltä kuului hälytysajoneuvon ääntä. Oli sellainen fiilis, että nyt ollaan väärässä paikassa väärään aikaan, ja odotin, milloin pari konstaapeliä ilmestyy ratapenkalle, näkee miehen kameran kanssa asettelemassa kolikkoja kiskoille, laskee yhteen 1+1 ja antaa pampun soida. Rauhassa sain kuitenkin kuvauksiani jatkaa."


[23:19 24.11.2010] Pekka
Olin Hong Kongissa (lämpöä +35C tai enemmän) ratikkapysäkillä, kun näin jo kaukaa tietä pitkin lähestyvän fillarilla ajavan kulin pitkä letti niskassa heiluen. Päässään hänellä oli sellainen kartion mallinen "olkihattu" ja ainoana vaatetuksena lanteille narulla sidottu kangas. Fillarin tavaratelineelle oli sidottu arviolta puoli metriä kanttiinsa oleva jääkuutio. Kamera (EOS600+EF85/1.8+Kodachrome 25) oli valmiina ottamaan kuvia, kunhan kaveri olisi saapunut ennakkoon katsomaani paikkaan, jossa taustaksi olisi tullut varjoisa seinä, kohteen jäädessä aurinkoon. Ja just kun hän ajoi siihen ja painoin laukaisinta, niin pysäkille tuli toisesta suunnasta ratikka ja peitti koko näkymän. Kuvaan sain siis osan kirjavasta ratikasta, senkin epätarkkana. Ympärillä olevat hieman ihmettelivät mitähän toi ulkomaalaiskaveri tossa ärräpäitä ym. soraääniä noin antaumuksella laskettelee.


[12:05 2.12.2010] S.S.
Orginaalin näköinen mieshenkilö henkseleissä käveli turun keskutsassa ja pysähtyi juomaan aika ronskilla otteella kadun vesihanasta. Ois pitänyt räpsästä eikä vaan miettiä, mut siinä meni se.

Ohan niitä muitakin toki.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty