Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvakirja omista kuvista

[15:41 26.10.2010] S.Å.
Missä olette teetättäneet ja missä tulos on ollut hyvä? Mitä paikkaa suosittelet?

Onko tullut vastaan epäonnistumisia?


[16:10 26.10.2010] HMJ
Pari kirjaa Color-Kolmiosta. Tavallisen oloinen paperi , ihan OK

Parempia kirjoja oon tilannut Fotolinjalta. Hyviä nahkakantisia aidolle valokuvapaperille tehtyjä hääkuvakirjoja oon myynyt. Niistä on tykätty.


[16:34 26.10.2010] J.P.L.
http://www.blurb.com/


[17:18 26.10.2010] S.M.
Testattu Ifolor, Fotobuch ja KuvatKirjaksi.fi.

Kuvatkirjaksi.fi näistä ehdottomasti paras hinta-laatusuhteeltaan. Sitä käytän jatkossakin.


[10:55 27.10.2010] R.K.
Olen teettänyt muutsman kirjan Ifolorilla ja en ole ollut tyytyväinen laatuun. Kuvien värit sekä kuvien syvyys ei vastaa sitä mitä on itse valokuvat. Jos haluaa kunnon kuvakirjan niin sellainen pitää tehdä itse, silloin tietää mitä saa.


[14:43 27.10.2010] P.T.
Ifoloria mäkin olen käyttänyt, mutta eihän se oikeaa kirjaa vastaa.
Painatuksessa värit muuttuvat vähän likaisiksi eikä mikään väri ole ihan luonnollinen.

Varsinkin keväinen sinivuokko joka koneella oli täysin aidon heleän sininen, muuttui lähes mustansiniseksi kuvakirjassa.

Mä tykkään tehdä kirjoja ja teen niitä viisi joka vuosi. Kevät, kesä syys ja talvikirja sekä päälle lomakirja.

Ensimmäisen tein 2005 ja silloin värit oli paremmat kuin nyt....Yhden kirjan tein jossain muualla kuin Ifolorilla, mutta lähetin sen takasin ihan älyttömän sotkuisten värien takia.

Tänä aikana Ifi on muuttunut Ifoloriksi ja kirjat myös muuttuivat saksalaisesta fotobucetin pohjasta nykyiseksi.

En ole uskaltanut kokeilla muualla kuin Ifolorilla tehtyä...pitääkin uskaltaa kokeilla tuota kuvatkirjaksi.fi juttua....

Reijo - missä voi tehdä oman kirjan itse?
Omakustanne painatus taitaa olla aika hintavaa hommaa?


[00:22 28.10.2010] R.V.
Ifolor: boikotoin koko firmaa, koska se ei mielestäni toimi asiakaslähtöisesti (kokemuksena on muutamat asiakaspalautteet ja niihin saamat vastaukset). Kirjat käyvät läpi automaattisen käsittelyn, jonka jälkeen esim. hiekan värinen hiekkaranta oli vihertävä -> soitin asiakaspalveluun ja ihme kyllä suostuivat tekemään uuden kirjan ilman automaattista värienkorjausta. Ja lopputulos oli parempi. Se kirja oli Ifolorin viimeisimpiä ja olen todennut, että he eivät tarvitse minun asiakkuuttani ja vaihdoin Color-Kolmioon.

Teetin Color-Kolmiolla kaksi kiraa, joista ensimmäinen oli ok, mutta toinen suorstaan surkea. Soitin asiakaspalveluun ja sanoin etten semmosesta kirjasta maksa, mitä katsoessa on itku kurkussa. Kuvien laatu kirjassa oli surkea (varmistin koneelta, että laatu ON HYVÄ, mutta kirjaan asti se ei päässyt). Lähetin kirjan takaisin ja sain vastaukseksi pahoittelukirjeen, mutta en uutta kirjaa, enkä kunnollista selitystä, miksi laatu oli huono.

Nyt on ensimmäinen Unibind-kirja melkein valmis ja toivoisin, että edes kolmas kerta olisi tyydyttävän laatuinen.


[06:41 28.10.2010] T.V.
Mietin tuota itse tekemistä. Jos vaikka tekisi kavereille kuvakirjan, josta siis useampia kappaleita, niin voisi tulla halvemmaksikin sopia jonkin digipainon kanssa painatuksesta. Millä ohjelmalla sitten sen kirjan tekee ja taittaa, kannattaa kysyä sieltä digipainosta, jossa kirjan teettää.

Näitten valmiskirjapalveluiden etu tietysti on helppous, mutta laadusta en tiedä kun en ole uskaltanut yhtään tilata. Tuon kuvatkirjaksi-ohjelman latasin tähän koneelleni ja aattelin jossain vaiheessa kokeilla kalenteria. Applella on myös oma vastaavanlainen palvelu, joka vaikuttaa helpolta, mutta senkään laadusta en tiedä.


[12:58 28.10.2010] M.H.
Blurb.com, olin tyytyväinen.

Fotoyks Helsingissä. Nopeat toimitusajat. Kuvien asemoinnin kanssa sivun reunoilla oli ongelmia. Ohjelmassa näkynyt sivun raja ei sitten ollutkaan painoversiossa ollut eli kuvien piti täyttää koko sivu, mutta reunalla olikin sitten valkoisia reunuksia.


[13:28 28.10.2010] S.Å.
Kiitos kaikille kommenteista! Päädyn nyt testaamaan blurbin (www.blurb.com) - siellä on 2.12 asti 25% ale ja hinnat ovat muutoinkin ihan pätevät kotimaisiin hintoihin verrattuna.


[09:43 29.10.2010] J.K.
kuvatkirjaksi.fi saa mun äänen. Fotoyks.fi palvelua käytin parin kuvakirjan tekemiseen, mutta heidän käyttämä systeemi oli varsin kankea ja esim. tekstien lisääminen oli vähän arpapeliä. Painojälki oli ihan hyvä, mutta sidonta vähän sinnepäin.

Kuvatkirjaksi.fi palvelusta oon tilannut pari viimeisintä kirjaa ja voin suositella. Sidonta, painojälki ja kirjan tekemiseen käytettävä ohjelma ovat erinomaisella tasolla. Jos kirjanteko-ohjelma jostain syystä tympii, niin mahdollisuus on myös lähettää InDesignilla tehty taitos painoon. Lopputulos on siis samaa tasoa kuin mitä myynnissä olevissa valokuvakirjoissa (edellyttäen että kuvien taso ja taittaminen ovat kohdallaan :)

Laatu nostaa tietty hintaa eli kyseessä ei ole halvin mahdollinen paikka, mutta laadukkain, mihin minä olen törmännyt.


[14:58 29.10.2010] R.K.
Olen teettänyt jo useamman kirjan Kuvat kirjaksi kautta ja ne kaikki ovat ollet todella hyviä. Rjalan kuvakauppa on myös avannut oman vastaavan palvelun mutta sitä en ole vielä kokeillut.


[15:19 29.10.2010] E.B.
Kuvat kirjaksi on hyvä.


[12:13 30.10.2010] A.S.
Olen tilannut kahdesta paikasta. Fotonetti on suosikkini, saa autom kuvan korjailun pois, paras värisävyjen toisto, oikea valokuv.paperi ja hinta 39 ¤ n.20 sivua. - tekstitys ontuu, lupasivat korjata asian.
Kuvatkirjaksi on myös hyvä, vähän suppeampi sävyjen toisto/laajuus. Jotenkin pehmeämpi paperi verrattuna fotonettiin.
Ilmoittele Sari mitä tykkäsit Blurd.comista?


[16:23 12.11.2010] S.Å.
Kas niin, tulihan se kirja sieltä. Sikäli ei mitään vikaa Blurbin toimitusnopeudessa tai muussa kommunikoinnissa heidän kanssaan - haasteena oli Fedex kuljetusfirma. Joka tapauksessa kirja on nyt täällä - optimitilanteessa olisin saanut kirjan jo 9. pv.

Blurbilla on käytössä kaksi eri vaihtoehtoa kirjan taittoon. Kevyempi versio on nettiversio, missä on muutama valmis kokovaihtoehto ja muutama valmis teema. Kokeile ja erehdy -meiningillä hiljalleen pääsin kärrylle sivujen toiminnasta ja sain jopa hiukan sommiteltua kuvia sivuille. Sivujen editointikeinot vaatimattomat. Tämä vaihtoehto sopii pienten/kohtuukokoisten (ei kamalan paljoa kuvia/sivuja) ja suht yksinkertaisten kuvakirjojen tekoon. Pienen kirjan (18x18cm, 40 sivua) taittoon aikaa meni parisen tuntia.

Toinen vaihtoehto on asentaa booksmart ohjelma omalle koneelle ja koostaa kirja siinä. Ohjelman olen asentanut ja jonkinlaisen kirjan olen koostanutkin, mutten ole vielä lähettänyt sitä eteenpäin. Taitto-ohjelma on sujuva ja sivuja voi säätää itse loputtomiin. 80 sivun 28x33cm kirjapohjaa olen työstänyt muutaman päivän/illan.

Koska tuolla ensimmäisellä versiolla oli voimassa 25% tarjous, päädyin siihen ikään kuin tarkistaakseni heidän laatunsa ennen isomman kirjan tilausta. Saapunut kirja näyttää ihan hyvälle ja kokonaisuus on hieno. Kirjassani on kovat kannet kansipaperilla ja paksut kiiltävät sivut, nämä kaikki ovat tilausoptioita. Joissakin kuvissa värikylläisyys on hiukan odotettua suurempi (oma näyttöni ei ole kalibroitu) ja joissakin kuvissa painojäljen rakeisuus korostuu (erityisesti sellaisissa, joista olen itse säätänyt sävyjä!). Mutta silti kirja on ihan jees :)

Näillä näkymin tohdin tilata vielä tuon isomman booksmartilla taitetunkin kirjan, kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen. Vertailukohtaa minulla ei ole.


[16:45 15.11.2010] T.J.
Kokemuksia vain ifolorin kuvakirjasta. 4 kirjaa tilattu ja yksi lähetetty reklamaationa takaisin, koska kaikilla sivuilla oli valkoinen pystyviiva. Tässä tapauksessa saimme uuden kirjan nopeasti ilman mukinoita.

Kuvien taitto kirjaksi on helppoa Ifolorin softalla ja WYSIWYG toimii. Värit ja painojälki ovat OK, muttei huippulaatua.


[20:31 15.11.2010] S.Å.
Ai niin, tuossa kun pähkittiin joissakin kuvissa näkyvää pikselöitymistä, löytyi yhteiseksi tekijäksi se, että olen laittanut kuvat liian suurena heidän ohjelmaansa, jolloin ne on kutistettu minun puolestani lopulliseen kokoon. Ilmeisesti parempaa jälkeä saisi kun muuttaisi kuvat itse haluamansa lopputuloksen kokoiseksi ennen taitto-ohjelman käyttöä.


[11:18 16.11.2010] P.T.
Otin selvää Ifolorin kuvakirjojen kuvista, kannattaako niitä pakata jo kotona jonkin verran vai laitanko tulemaan sellaisenaan.

Sain vastauksen että ei kannata pakata....mutta kummasti itse pakatut kuvat toistuvat kirjassa parempina...varsinkin jos kuva on kovin pieni kirjassa.

Mä teen aina kannet itse omasta kuvasta ja siinä olen käyttänyt isoja kuvia, samoin jos laitan sivun kokoisen kuvan. Muuten kuvat ovat hyvin vaihtelevia, osan olen jo valmiiksi pakannut ja käytän pakattua versiota, jopa 300-400 kilotavun kuvista tulee ihan hyviä kuvia ainakin kun ne ovat pienikokoisena kirjassakin.

Ifolor on helppo ja hauska tehdä, latasin kyllä tuon kuvatkirjakis.fi jutun koneelleni ja katselin sitä ja kokeilin ja tein muutaman sivun kokeilujutun omalle koneella...mutta se on aika hankala käyttää.

Osayy on koneeni riittämätön kunto, kone on nyt ihan loppumetreillään enkä pysty juurikaan enää tekeen tällä muuta kuin kirjoittamaan.
Olen tässä rummuttanut viime talvesta lähtien sitä uutta Appleani, mutta vasta joulun kieppeillä ehdin perehtymään siihen asiaan.

Joten sen aikaa pitää pärjätä tällä windowsin romulla jossa ei enää pyöri kuvaohjelma ollenkaan. Kaikki kuvat on kaaoksena ohjelmassa koska niitä ei pysty enää siiretelmään kansioihin...ja siksi en juuri uusia kuvia enää ota.

Vain "Save from Web" ohjelman kautta saan vielä käsiteltyä kuvia mutta ongelma on että minne laitan kuvat. Kone huutaa apua ja on tupaten täynnä kaikkea mahdollista p**kaa jota en osaa poistaa jostain koneeni syövereistä, kaiken turhan minkä osaan, olen poistanut...

Niin-se lisämuisti...pitäis ostaa juu...Mutta kun tää kone on menossa kiertoon niin katsotaan nyt kestääkä hermo joululomiin saakka...


[17:35 24.11.2010] K.W.
Itse olen teettänyt parisen kirjaa Applen kautta eli siis vaatii Mac koneen sekä iPhoto ohjelmiston. Ei todellakaan edullisin vaihtoehto mutta laatu on ollut todella hyvä, värit, terävyys ja kokonaisuus erittäin hyvä. Valitettavasti vain hinnakas ratkaisu sekä sidottuna Mac tietokoneisiin. Painetaan (käsittääkseni) jossakin Euroopassa, äläkää edes kysykö että missä :-)) Toimitusaika myös nopea.

Olen "pyöräyttänyt" teetettävät kyvat CMYK-tilan kautta ja muuttanut takaisin RGB formaattiin. Näin kuvien väritieto sekä valoisuus sovittuvat paremmin paperille vedostettavaan muotoon. Myös "pikselöitymisen" voi estää varmistamalla että kuvan dpi (pistettä per tuuma) arvo on välillä 240-300 per tuuma. Esim. 72dpi muuttaa kuvan pikselimössöksi useimmissa liikkeissä vaikka kuvalla olisikin kokoa riittävästi. Noh, mitä opettaa sorsaa uimaan, kyllähän te jo nämä asiat tiesitte.


[13:26 22.12.2010] P.T.
Kävin juuri katsomassa tätä Applen kuvakirjatoimintoa ja mietin että yrittäisinköhän yhtä koekirjaa sen kautta, nyt kun ostin tän Applen..

Hyvä tietää että kirja on hyvin tehty, uskallan ehkä kokeilla:)


[12:53 2.1.2011] H.K.
Olen testannut tuon Applen palvelun. En muuntanut kuvia, kokoa tai muuta. Valitsin kuitenkin teknisesti parhaita kuviani kirjaan. Paperi on laadukasta ja kuvat kirkkaita. Sidonta pitää, joidenkin muiden kirjojen kohdalla on tapahtunut usean selaamisen jälkeen sivujen irtoamista. Applen jälki on loistavaa, eikä hinta siksi harmittanut yhtään. Suosittelen lämpimästi.


[06:44 3.1.2011] T.V.
Mukava kuulla hyviä kokemuksia, kun itselläkin on Apple ja olen tuumannut josko tuota palvelua uskaltaa käyttää.


[12:03 4.1.2011] P.V.
Mä olen tuohon Ifoloriin tyytyväinen, poislukien lähetysohjelman toimivuus (=toimimattomuus) Firefoxin kanssa (esim. kappalemäärää ei saa muutettua ja lähetys taisi muutenkin onnistua vasta neljännellä tai viidennellä yrittämällä). Asiakastuki tarjosi lääkkeeksi Internet Exploreria...

Samaten joissain kuvissa näkyy vähän raitaa, mutta noin niin kuin yleisesti ottaen kuvanlaatu ihan ok tasoa.


[20:09 4.1.2011] P.T.
Mä olen käyttänyt Ifoloria vuosikausia (ennen Ifi) ja mulla ei ole ollut mitään ongelmia firefoxin kanssa, kuvat on helppo laittaa paikoilleen ja tilaus onnistuu aina.
Välillä joutui laittamaan uudelleen kun se jätti optimoimatta jonkun kuvan mutta kun napautti uudelleen niin kuvat tulivat hetkessä paikoilleen.
Tää oli siis windovsilla tilatessa.

Kappalemääränkin sain muutettua ihan hyvin ja ihan kivoja kirjoja Ifolorilla saa. Nyt kun latasin sen macin version niin se on ihan erilainen...en ole vielä ehtinyt kokeilemaan miten se pelittää.

Nyt on tää safarin selain tässä applessa joten katsotaan nyt miten se pelittää jos tilaan vielä Ifolorin kirjan....mieli tekis kokeilla applen omaa kirjaa jos siihen vaan saa kunnon tekstit ym....


[20:09 4.1.2011] P.T.
Mä olen käyttänyt Ifoloria vuosikausia (ennen Ifi) ja mulla ei ole ollut mitään ongelmia firefoxin kanssa, kuvat on helppo laittaa paikoilleen ja tilaus onnistuu aina.
Välillä joutui laittamaan uudelleen kun se jätti optimoimatta jonkun kuvan mutta kun napautti uudelleen niin kuvat tulivat hetkessä paikoilleen.
Tää oli siis windovsilla tilatessa.

Kappalemääränkin sain muutettua ihan hyvin ja ihan kivoja kirjoja Ifolorilla saa. Nyt kun latasin sen macin version niin se on ihan erilainen...en ole vielä ehtinyt kokeilemaan miten se pelittää.

Nyt on tää safarin selain tässä applessa joten katsotaan nyt miten se pelittää jos tilaan vielä Ifolorin kirjan....mieli tekis kokeilla applen omaa kirjaa jos siihen vaan saa kunnon tekstit ym....


Tuli sitten näköjään oikein kahteen kertaan:))))))


[11:48 6.1.2011] R.V.
Ifolorin laatu on harmittavan hyvä suhteessa hintaan (aika edullinen verrattuna muihin, laatukin on ihan ok). Ohjelmakin taisi toimia kohtuu nopeasti ja hyvin. Mutta olen päättänyt boikotoida koko firmaa huonon asiakaspalveluinnokkuuden vuoksi.


[12:00 8.1.2011] P.T.
Myönnän että pari kertaa itekin oon miettinyt että boikotoin Ifoloria sen vuosikausia jatkuneen ylimielisen ja tympeän asiakaspalvelun takia.

Mä hikeennyn tosissani ja tein sinne kirjallisen valituksen ja jostain syystä oon nyt saanut ihan hyvää palvelua kun olen sellasta tarvinnut.

Riippuu kenelle siellä sattuu soittamaan jos hoitaa asian puhelimitse, siellä on myös ihan Ok tyyppejä puhelimessa.

Moni mun tuttunikin on valittanut Ifolorin surkeasta asiakaspalvelusta, joku nörtti siellä kerran vastas puhelimeen ja alkoi selittään mulle oikein hitaasti (siis rautalangasta vääntäen) asioita jotka jokaisen pitää tietää jo ennenkun osaa edes avata tietokoneen....sain sen käsityksen että tyyppi luuli puhuvansa alle 2 vuotiaan tasolla olevalle idiootille...selitti alusta lähtien kuinka ohjelma kannattaa ladata omalle koneelle...se oli ollut mulla jo vuosikausia koneella ja olin tehnyt toistakymmentä kirjaa ilma mitään ongelmia...mutta ei se sitä kuunnellut.

Ei auttanut vaikka yritin väliin huudella että kyllähän mä nyt noi asiat tiedän selittämättäkin mutta kun ongelma on nyt ihan toisaalla...Lopulta sanoin kiitos ja pistin puhelimen kiinni, en jaksanut enää kun tyyppi ei kuunnellut pätkääkään mitä yritin sanoa. Mietin että puhuinko robotin kanssa..?

Mieli teki ottaa koko helvetin ohjelma pois koneelta mutta latasin sen myös tähän maciin kuitenkin....


[00:27 20.1.2011] T.V.
Applelta olen minäkin tilannut, ja ollut tyytyväinen. Nyt kokeilin myös tuota Rajalan kuvakirjaa, ja laatu oli mielestäni erittäin hyvä. Kuvakirjanteko-ohjelman saa imuroitua koneelleen, oli sitten Mac tai Pc käytössä. Ohjelma sallii todella monipuolisen sivujen muokkaamisen, tosin tarjolla on monenlaista valmistakin sivupohjaa. Koko sivun peittävät kuvat peittivät todellakin koko sivun, eikä valkoisia reunoja ollut. Kuvien värit säilyivät, eikä ikäviä yllätyksiä tullut.

Suosittelen molempia


[20:12 29.1.2011] C.S.
http://www.kuvakirjakauppa.fi
Tuota olen käyttänyt hyvällä menetyksellä.
Paperin laatu ja paino jälki mielytti ja tuli sellaisena kuin omalla näytöllä näytti kirja.
Taitto ohjelma minun makuun selkeä ja riitävän monipuolinen.


[20:39 30.1.2011] M.M.
Itse tilasin yhden kirjan Ifolorilta, mutta kuvien värit olivat tukkoisia ja melko alivalottuneita. Yhdessä kuvassa oli n.4cm pitkä ohut,musta viiva. Laitoin viivasta palautetta firmaan ja antoivat 40% alennuksen. Olen kyllä nähnyt myös kirjan kyseiseltä putiikilta, jossa painojälki on ollut täysin kelvotonta.


[22:04 30.1.2011] J.P.L.
Itsekin olen nähnyt yhden Ifolorin tekeleen joka oli ihan ala-arvoinen, kuvat tukossa ja värit paikoin päin helkkaria.
Tilaajakin oli pettynyt,mutta en kuulemma kehdannut reklamoida.


[11:15 3.2.2011] R.V.
Ifolorilla kirjat menee ennen painoa automaattisen kuvankäsittelyn läpi. Siitä johtunee, että ja jos värit on mitä sattuu. Itse en voinut sietää kuvissa vihreää hiekkarantaa ja otin yhteyttä - sen verran sentään tulivat vastaan, että tekivät uuden kirjan sellaisenaan, ilman omia automaattikäsittelyjään.

Itsellä lähti juuri menemään kuvatkirjaksi.fi -kirja. Katsotaan mitä tulee, hinta ainakin oli eri sfääreissä, mitä esim. Ifolor. Toivottavasti en pety.


[23:00 10.2.2011] R.V.
Sain ensimmäisen kirjani kuvatkirjaksi.fi :)

Laatu on ihan toista luokkaa kuin Colorkolmiolla. Palvelukin pelasi: sain sähköpostiini viestiä, milloin tilaus on postitettu ja lähetyksen koodin, jolla pystyi seuraamaan postin sivuilta, missä lähetys menee. Voin suositella ainakin yhden kirjan perusteella - kokonaisuus on hyvä. Pilipalia saa halvallakin, mutta laadusta saa/joutuu yleensä maksaa.


[10:06 17.2.2011] P.T.
Yritin epätoivoisesti tehdä Applen omaa kirjaa mutta en vaan saanut tehtyä sitä mitenkään siinä muodossa kun olisin halunnut.

Opin kyllä mielestäni käyttämään kaiken mahdollisen mitä kirjan tekemisessä tarvitaan, mutta koska teen hiukan erilaisia kirjoja niin tämän koneen ohjelma ei vaan antanut mulle niin paljon mahdollisuuksia mitä olisin tarvinnut:(

En saanut mitenkään muutettua kuvien kokoa enkä paikkaa kun sellaiseen jonka ohjelma itse tarjosi ja ne muutama sijoitteluratkaisu joka ohjelmassa on, ei antanut minulle mahdollisuutta tehdä kuin ihan tavallinen "albumi" ilman mitään yksilöllisyyttä:((

Mä teen lähinnä kirjoja monine yksityiskohtineen ja kuvineen jossa joku kuva on pieni ja joku iso ja joku kuva osittain kuvan päällä tai limittäin tai lomittain ym. ym.....Sekä erilaiset tekstit joita teen myös kuvien päälle jossain tapauksessa.

Joten teen taas Ifolorin kirjaa jossa on kymmeniä eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia sijoitella haluamansa kokoisia kuvia minne haluaa.
Applen versiona myös Ifolor on hiukan rajallisempi mutta riittää juuri ja juuri mun tarkoitukseeni.

Vähän ottaa pannuun koska tiedän että Ifolorin kirja ei ole ollenkaan laadultaan sitä luokkaa kuin esim. applen oma kirja.

Kuvatkirjaksi.fi kirjaa kokeilin myös, en ole vielä edes ladannut sitä appleen, enkä tiedä edes onko siinä mac-versiota.
Mutta kokeilin tuolla windowsilla jonne olen sen ladannut....eikä siinäkään ollut tarpeeksi vaihtoehtoja tai sitten en vain osannut käyttää niitä.

En jaksanut enää epätoivoisen applen kirjakokeilun jälkeen keskittyä niin kuin olisi pitänyt:(((

Kai mä vaadin liikaa eri vaihtoehtoja ja siten menetän sen hyvän laadun:(((
Jommasta kummasta on ilmeisesti tingittävä vaikka ottaakin suunnattomasti paddiin, niin päätin sitten tinkiä laadusta :((

Jossain vaiheessa kokeilen myös tämän koneen omaa kirjaa, mutta kirja jota nyt teen on erikoiskirja jossa en kerta kaikkiaan voi tinkiä sommittelusta ja erikoisuuksista.....

[22:00 17.2.2011] R.K.
Onko kenelläkään vielä kokemuksia Rajalan kuvakirjapalvelusta?


[22:15 21.2.2011] R.V.
Rajalan kuvakirjapalvelu? Colorkolmio vai Unibind?

Ensimmäisellä tein kirjan, tein toisen ja totesin että laatu on aika sutta (jälkimmäisen palautin, koska aihe oli "vaativampi"). En maksanut jälkimmäisestä mitään ja sain mielipahaan vielä alennuskuponginkin, mutta eipä huvita ottaa uudelleen sitä riskiä, että saisin sutta ja sekundaa, vaikka ohjelma on kuulemma uusi ja parempi.

Unibindilla tein kirjan, mutta totesin, että se on työläs: Minä tykkään, että nappaan kuvan sitä toisen täältä ja siitä koostuu kirja. Unibindilla olisi pitänyt poimia kaikki ja vain kirjaan tulevat kuvat yhteen ja samaan kansioon (karmee työ, kun kansioita on pitkästi toistakymmentä, joista ne kuvat poimin).

Totesin, että no thanks. Oli jo valmis kirja Unibindilla tehtynä, mutta tein lähes samanlaisen uudelleen kuvatkirjaksi.fi-ohjelmalla. Päivi-Maritan tekstistä tuli mieleen uusin kuvatkirjaksi.fi vrt. Ifolorin kirjat. Ifolorilla on tosin huikea määrä mahdollisuuksia, kuvatkirjaksi.fi antaa vähän vähemmän. Minulle oli parempi, etten voinut toteuttaa ihan kaikkia muka hienoja ja taiteellisia ja omalaatuisia päähänpistojani. :) Lopputuloksena selkeämpi, arvokkaamman näköinen ja katseltavampi kirja, mitä koskaan olen Ifolorilta tilannut.


[15:19 23.2.2011] P.T.
Ongelmana on mun kohdallani on juuri nyt se että yritän tehdä kirjoista hauskoja, vähän älyvapaita juttuja....Hyvin harvoin jaksan keskittyä pelkkään fiksuun kirjaan..vaikka myönnän että syytä välillä olisikin:)

Kun joskus taas alan kuvaamaan ihan "oikeesti" niin sitten käytän ilman muuta kunnon kirjapalvelua, nämä kirjat joita nyt teen on ehkä aika älyttömiä täysin hulluine ihmis ja koirakuvineen:)

Tällä hetkellä kamerani ovat siinä kunnossa että saan hyvin harvoin enää kunnon kuvia, molemmat Canonin järkkärit on kuluttaneet sulkijansa loppuun, enkä ala enää korjauttamaan niitä. Uuden rungon ostan heti kunhan olen varma siitä mitä haluan.

Pokkari pelaa hienosti, mutta mulla on ollut menossa jokin ihme elämänvaihe jossa en ole ehtinyt tekeen yhtään mitään mitä oikeasti haluaisin.
Nyt alkaa taas kuvausinto nostaa päätään, pari vuotta menikin vaan koiria, koiraharrastuksia ja perhettä kuvaillessa...lähinnä juuri tuossa järjestyksessä:)))


[11:29 28.8.2011] P.T.
Mä tein sen - nimittäin Applen oman kuvakirjan.

Hinta oli päätä huimaava mutta tulos ihan hurjan hyvä verrattuna Ifolorin kirjaan.
Vertasin kuvien painatuslaatua sekä sivujen laatua ja ne ovat kuin yö ja päivä.

Täytyy sanoa että jatkossakin teen kirjani koneeni omalla kirjaohjelmalla hurjasta hinnasta huolimatta.... ja kirja kaiken lisäksi tuotiin suoraan kotiovelle!
Ei tarvinnut lähteä postiin tai R-kiskalle hakemaan.

Suosittelen lämpimästi niile joilla on applen kone ja jotka haluavat hyvälaatuisen kirjan.

Ainoa ongelma on kuvien asettelu joka on aika kinkkinen juttu koska kuvia ei pysty mitenkään asettelemaan muuten kuin koneen oman sommitteluohjelman mukaisesti.
Kone myös tuppaa heittämään kuvan sivulla väärään paikkaan jos kuva sen mielestä on sopivampi sinne.

Joten en aina ole samaa mieltä macini kuvakirjaohjelman kanssa, mutta ehkäpä kuitenkin tulemme toimeen keskenämme :))

Mukava kokemus kuitenkin sommitella kirja hiukan kinkkisemmällä tavalla.
[20:46 7.9.2011] K.W.
Kiva kuulla että kirja onnistui ja olet tyytyväinen tulokseen.

Myönnettävä on että hinta on hiukan rasvainen kuten olen joskus aikaisemmin tainnut todeta tässä keskustelussa ... mutta mielestäni hintansa väärtti laatuun nähden. Eipä näihin kirjoihin liene tarkoituskaan säilöä kaikkia "rapsyjä".

Rajoituksia ohjelmassa toki on (ja aina se ei ole huono juttu...) mutta uusin versio ohjelmasta sallii paremmat optiot useammille eri sivupohjille, kuvan koon määritämiseen ja olihan sielä jotakin muutakin edistystä.

Pienenä vinkkinä: Olen itse sommitellut jotkin sivut siten että olen luonnut sivun valmiiksi Photoshopissa ja tuonnut sen sitten sellaisenaan sisään ohjelmaan. Eli näin on mahdollista luoda juuri sellaisia sivuja kuin haluaa ja vain mielikuvitus on rajana :-))


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty