Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Oma asiantuntemus huolestuttaa!

[09:35 10.11.2010] Valokuvaaja luojan armosta
Olen tavattoman huolestunut omasta kauneuskäsityksestäni ja asiantuntemuksesta täällä valokuvauspuolella.
Olen tiiviisti seurannut näitä uusia julkaisuja täällä ja tietenkin annan aina numerot tuntemuksieni ja havaintojeni mukaan.
Pikkeuksetta joka kerta kun todella tykkään valokuvasta ja kun numeroni annon jälkeen avautuu muiden antamat pisteet masennus iskee päälle.
Jos olen tykännyt kovasti niin nämä Aukean "asiantuntijat" tyrmäävät ja masentavat mieleni täysin 1-2 pisteineen sekä säälimättömine haukkuineen valokuvan julkaisijoille.
Tuon asian vuoksi en itse ole koskaan uskaltanut edes harkita julkaista ilmiselvän typeriä valokuviani tänne.
Olen myös huomannut että vain täällä valokuvaus-osastolla porukka on näin säälimätöntä, mistä lie sekin johtuu.


[11:05 10.11.2010] P.T.
Eikö jokaisella ole oma maku, ei sitä pidä hävetä, eikä yrittää väkisin muuttaa miksikään.

Kyllä mullakin on usein sama juttu, jotkut kuvat joita oikein kehutaan ei aiheuta mussa mitään ihmeellisiä innostuksen värinöitä:)

Tosin en juuri koskaan kommentoi kuvia ensi katsomalla enkä koskaan anna edes pisteitä.
Myönnän että makuni on aukeassa oloaikanani jonkin verran muuttunut, kyllä niin käy varmaan aika monille jotka katsovat paljon eri kuvasivuja ja kuvaajien hyvin eriaiheisia kuvia..
Alkaa näkemään kuvat hiukan eri tavalla ja kuvista alkaa etsimään erilaisia juttuja kuin vain sellainen ihminen joka joskus vilkaisee kotialbumia.

Joskus avaan kuvan ja aattelen mikä ihmeen kuva tääkin on olevinaan, katsellen sitä hetken ja laitan kuvan kiinni.

Seuraavalla kerralla näen kuvan hiukan eri tavalla, joskus olen huomannut että pidänkin kuvasta kun katson sitä muutaman kerran tai sitten päinvastoin.
Hienona ensinäkemältä näkemäni kuva alkaakin jostain syystä näyttää kerta kerralta enemmän tylsältä ja siitä alkaa näkemään kummallisia huonoja puolia..

Mä pidän luontokuvista mutta usein ne toistavat itseään niin että ei enää kiinnosta hyväkään kuva, sentakia pidän aina väliin näitä kommettitaukoja. En sano mistään kuvasta mitään.

Nyt kommettitaukoni on taas kestänyt kuukauden verran...ehkä mä etsin taas jotain sanottavaa, jossain vaiheessa taas sanon mitä ajattelen, nyt mun sanainen arkkuni on vielä lähes tyhjä:)

Joskus vaan ei keksi mitään mitä sanoa kuvasta vaikka tykkää tai ei tykkää.
Kyllä mä taas jossain vaiheessa alan kommentoimaankin.
Joka kuvan olen kyllä katsonut ja mielessäni kommentoinutkin...en vaan saa nyt mitään järkevää kirjoitettua - tuntuu tällä hetkellä että toistan liikaa itseäni, joten on paree olla vähän aikaa hiljaa...

Mutta kommetoi sinä "Valokuvaaja luojan armosta" ihan rauhassa kuvia, jos pidät niin mitä sen väliä vaikka muut ei pitäisikään ja laita rohkeasti kuviasi esiin.
Jokaisella saa olla oma mielipiteensä ja makuasioista voi kyllä kiistellä, mutta kenenkään makua ei voi eikä saa väkisin muuttaa.[12:18 18.11.2010] H.S.
siis jos tykkäät kuvasta ni saat antaa rauhassa pisteitä! muista huolimatta. ja voit sinä laittaa kuvan tänne, osa tykkää osa ei. elä välitä sitten keskiarvosta vaan hajaannuksesta.. vai mikä se on .. hajonta..!


[00:10 19.11.2010] T.T.
Minusta täällä ei kylläkään kovin jyrkin sanoin ole (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) kenenkään kuvia tyrmätty. Kritiikin vuoksihan niitä kuvia tänne laitetaan. Minusta tyrmäävä kritiikkikin on asiallista, jos se perustellaan selvästi. Sitten on toki näitä höpöhuutelijoita, jotka eivät mitenkää perustele ja omiakaan tuotoksia ei näillä yleensä ole esillä.

Ihmiset muutenkin katsovat ja painottavat kuvaa niin monella tavalla. Minusta kuvasta tykkääminen ja se onko kuva hyvä ei välttämättä ole sama asia. Eikä kuvan myöskään tarvitse olla kaunis ollakseen hyvä.

Pisteet nyt ovat mitä ovat. Ei niillä juurikaan virkaa ole. Jotain suuntaa voi antaa se numero mihin eniten on ääniä tullut.

Eli pelko pois ja kuvia esille. Kyllä siitä toipuu, jos tulee lunta tupaan.


[12:54 19.11.2010] Valokuvaaja(kin) luojan armosta
Kiitos rohkaisuistanne!
Olen tänä digiaikana ihmetellyt kovasti kameroiden kehitystä ja sehän on tietysti ilmiselvä jatkumo että itse valokuvaajatkin kehittyvät sitä mukaa. Enää ei tarvitse säästellä niitä räpsyjä niinkuin filmikameroiden aikaan. Ehkä minä alitajuisesti olen verrannut näitä kuvia niihin vanhan ajan "jokamiehen kuviin". Näyttäväthän ne silloin hyvältä.
Totuushan kuitenkin on että lahjakkaat valokuvaajat erottuvat edukseen myös digiaikana mutta ainakin meikäläisellä on ne arvostelukriteerit hämärtyneet nykyaikana ja omat kommenttini tuntuvat joistakin ehkä junttimaisilta ja siksipä ainakin minä mielelläni annan rehellisen palautteeni anonyyminä ja se ehkä saattaa joitakin ärsyttää. Sanottakoon nyt kuitenkin että tahallisia ilkeilykommentteja en jakele edes anonyyminä, saatikka 1/2- telua.

Päivi-Marita kertoi tuossa tykkäävänsä luontokuvista. Niin minäkin, ja kovasti. Olen pannut merkille että niissä pitää olla todella jotakin erityistä jos ne ihastuttaa täällä. Ei enää riitä pelkät iltaruskot auringon noususta puhumattakaan. Sanotaan helposti että kuva on sisällötön vaikka kuvissa esimerkiksi minun silmäni lepää ja nautin siitä täysin siemauksin.
Nooh, nämä faktat tietäen alankin tässä bongailemaan näkymiä missä on "sisältöä" ja toivottavasti Nahkurin orsilla tavataan! ;)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty