Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Tyhmä kyselee neuvoa

[22:32 7.12.2010] Nimetön
Hei vaan!Ja kysymykseni kuuluu ,että onkohan kamerassani ehkä asetukset jotenkin väärin,vai mistähän mahtaisi johtua sellainen asia,että viime aikoina,kun olen koiraani tuolla lumisessa metsässä kuvannut ja kotona sitten paremmin niitä kuvia päässyt katsomaan,niin olenkin saanut huomata kuviini tulleen joihinkin kohtiin outoja violetin punaisen värisiä sävyjä.Sitä on tullut esimerkiksi koirani takajalkoihin sen kintereitten takaosaan,sen hännän kärkeen,selkään ja jopa kuonossakin sitä on esiintynyt myös.Ja sanomattakin on tietysti selvää ettei koirani sen värinen tietystikään ole, vaan se on väriltään tumman harmaa sakemanni,joka on selästä,kuonosta ja hännästään tumma ja jaloissa väri on taas sitten vaaleampaa,joten mistähän kummasta tuo luonnottoman värinen violetin punainen väri tosiaankin noihin kuviini on mahtanut sitten tulla?Sitä kummallista väriä on näkynyt esiintyvän sellaisissakin kohdissa kuvissani muunmuassa myös, kuten lumen ja metsän yhtymäkohdissa niiden rajalla.
Tuo outo väri kun harmittaa aika lailla,sillä jos kuva on sattunut muuten mukavasti kerrankin onnistumaan,niin tuo väärä väri tietysti sitten pilaa sen kuvan kuitenkin muuten.
Joten osaakohan joku viisaampi minulle kertoa,että mitähän minun pitäisi nyt sitten tehdä ettei sitä väriä kuviini enää jatkossa tulisi?Ja nyt sitten lopuksi vain monet kiitokset jo etukäteen mahdollisista neuvoista ja tiedoista!!!


[00:14 8.12.2010] T.H.
Valitettavasti johtuu optiikan heikkoudesta, eli linssin värivirhe korostuu korkeakontrastisessa kohdassa ja valitettavasti digikenno vielä tehostaa tätä ominaisuutta. Pienemmän aukon käyttäminen voi vähentää tuota mutta ei todennäköisesti poista tuota ongelmaa.

Googlaa vaikka 'purppurareunaisuus' tai 'purple fringing'

Tuota purppurareunaisuutta pystyy kyllä kuvankäsittelyssä aika tehokkaasti poistamaan, mutta se on tekniikkana sitten oma episodinsa.


[09:35 8.12.2010] P.T.
Myös minun kolmisen vuotta vanhassa "kolmoskamerassani" Canonin pokkarissa on samanlainen ongelma.
Se tekee lumisella kelillä otetuissa kuvissa reunat punertaviksi..vaikka muutoin kuvat ovat yllättävän hyviä pokkarikuviksi.

En ole yrityksistäni huolimatta kameraani säätämällä saanut punertavia reunoja kokonaan hävitettyä, joten poistan ne jälkikäteen kuvankäsittelyllä.

Hyvä tietää mistä tuo johtuu, vaikka jotain tuontapaista oletinkin sen olevan:)
[20:40 8.12.2010] T.M.
Tyhmä kyselijä kiittää!

Hei vaan jälleen ja oikein monet lämpöiset kiitokset teille molemmille Toni ja Päivi-Marita, kun vastasitte kyselyyni!!!

Ja minähän vähän raukkamaisesti kyllä aloitin tuon ensimmäisen kirjoitukseni nimettömänä, kun en ole ollut viimeaikoina niin aktiivisesti mukana muutenkaan,niin ajattelin sitten tehdä tuon kysymykseni nopeasti ihan nimettömänä vaan,mutta jostain syystä tämä vastaukseni ei sitten nimettömänä enää mennytkään läpi,enkä saanut sitä tekstiäni näkyville tänne keskusteluun,joten laitan sen nyt sitten uudestaan nimelläni ,jos se sillä tavalla sitten onnistuisi paremmin ja pääsisin kiittämään teitä.

Ja mukava oli nyt sitten saada tietää,että mistä se outo väri sitten johtui.Minullahan itsellänikin on juuri Canon merkkinen digipokkari myös,joten taitaa ollakin ehkä ilmeisesti sitten juuri tuossa merkissä varsinkin heikkoutena se vika.Muutenhan minunkin Canonilla mielestäni ihan jokseenkin hyviä kuvia muuten kyllä saa myös,mutta tuo purppura väri vaan nyt sitten vähän pilaa homman muuten,mutta minkäs sille sitten voi.Täytyy vaan joskus sitten, kun varat sen sallivat yrittää hankkia vähän parempi kamera,mutta toistaiseksi täytyy vielä kuitenkin tyytyä nyt sitten tuohon nykyiseen kameraani vaan ja koittaa poistaa se väärä väri vaan sillä kuvankäsittelyllä,jota onneksi on sentään jonkun verran tullut jo harjoitelleeksikin.

Ja kiitos paljon myös siitä vinkistä mennä googlaamaan se "purppurareunaisuus" joten taidankin tästä seuraavaksi lähteäkin sitten katsomaan sieltä lisää tietoa asiasta!

Ja nyt vain lopuksi sitten vielä kerran oikein paljon kiitoksia tosiaankin vastauksistanne ja oikein hyvää talven jatkoa ja paljon mukavia ja onnistuneita kuvaushetkiä teille kummallekin myös!!!

JK.Ja sinulle vielä muutama sana Päivi- Marita ja monet terveiset tosiaankin sinulle, kuin sinun ihanille koirillesi myös ja anteeksi, kun en ole saanut viime aikoina pidettyä yhteyttä yllä,vaikka se mielessäni kyllä usein on ollutkin!Minun on pitänyt monta kertaa tosiaankin kirjoittaa sinulle ja kertoa kuulumisia siitä miten minulla on mennyt tämän nykyisen harmaan saku tyttömme Iran kanssa,joka täyttää ensi maaliskuussa jo 3 vuotta,joten nopeasti se tuo aika vaan näyttää kuluvan.Jotenkin elämäni on ollut vaan olevinaan niin kaikenlaista kummallista kiirettä täynnä ja väsymyskin välillä vaivaa,mutta koitan jossain vaiheessa saada sinulle kyllä kunnon viestinkin taas aikaseksi myös ja kertoa kuulumisistamme siinä sitten paremmin myös.Sen verran kuitenkin kerron jo tässäkin nyt,että Ira on tosi ihana koira, joka on varmaankin maailman kiltein ja lempein sakemanni ja meillä on mennyt sen kanssa elämä tosi hyvin.

Ja lopuksi vielä paljon rapsutuksia sinun koirillesi ja oikein hyviä vointeja sinulle myös!!

Monin terveisin Tuula ja Ira


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty