Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Elokuvaa

Seuraava sivu  

[13:12 10.7.2007] L.K.
Ajattelin kysellä, josko täällä olisi elokuvaa enemmälti harrastavia/tuntevia ihmisiä. Itse yritän "sivistäviä" leffoja tiirailla, siinä sivussa myös jotain elokuvasta ylipäätään oppia.
Joten, kuka oletkin:
Mistä pidät?
Mitä inhoat?
Mitä suosittelet?

Itselläni päällimmäisenä on komedia. Etenkin brittihuumori puree.
Monty Python, Mel Brooks, Woody Allen, Marx-veljekset, Ohukainen ja Paksukainen, Harold Lloyd, Charlie Chaplin, Buster Keaton...

Toki vakavampaakin katselen mieluusti.


[13:17 10.7.2007] M.M.L.
Terminator 2, Rambo, Die hard, Predator 1, Bubba-HoTep, Memento, Transformers, Bad boys 2...
tossa jotain hyviä


[14:19 10.7.2007] K.S.
Animaatiot iskee minuun aika kympillä.. muutamia suosikkeja: Eläinten kapina, Secret of NIMH, Charlotte's web, Hiidenpata, Aladdin, Spirit stallion of the cimarron, Dumbo, Titan a.e.
Miyazakin tuotannosta Totoro, Liikkuva linna ja Mononokehime. Muita animeja kuten esimerkkinä Escaflowne-movie, klassikko Akira, Ninja Scroll loistoja.

Leffoista Magnolia, Transformers, Phantom of the opera, 300, Kaukainen maa, Jedin paluu, Alien 2 ja 3, Legenda haukasta, Päättymätön tarina, Legenda, Tumma Kristalli, House by the lake, Stay, Jarhead, Thumbsucker.

Ja siinä vain ne mitkä tulivat päällimmäisenä mieleen.. :)


[14:19 10.7.2007] K.S.
aijuu, unohtui Babel.

niintuota jotain mitä inhoan pitäisi mainita.. hmm.. no Suomi-leffat yleensä. Se ultra-angsti ja korvessa ja kaupungin ankeudessa hyppely on jo niin paatunutta ettei kiinnosta. Ja se, ettei suomesta löydy muita näyttelijöitä kuin Veijonen, Suosalo, Edelman ja Leppilampi sekä se *** Pääkkönen.

inhoan myös ultra-amerikkalaisia tai muutenvaan paatosleffoja kuten Pearl Harbor *oks*, Patriootti *oks oks*, Postman (!*) ja Passion of Christ.


[14:29 10.7.2007] J.H.
Helppo nakki:
Kotimainen:Tuntematon Sotilas(1)
Ulkomainen:Cat People


[20:30 10.7.2007] M.Y.
En ole erityisen elokuvaharrastaja, mutta se ei ole kuin hidaste kommentoimiselle.

Muutama elokuva joista olen pitänyt erityisesti: Unforgiven, Groundhog Day, Kellopeliappelsiini, Terminator 2, Amelie, Million Dollar Baby, Tohtori Outolempi. (En muista kaikkien suomenkielistä nimeä, pahoitteluni laiskuudesta siltä osin)

Inhokkiosastolle menevät jokseekin kaikki mukahauskat ja ylinäytellyt 40-60 - lukujen kotimaiset sarjatuontantokomediat, ehkäpä eniten tuskastuttavana Kummituskievari. Myöhempi kotimainen tuotanto ei ällötä yhtä pahasti.


[20:59 10.7.2007] M.A.
Visuaalisesti oudot ja sadunomaiset elokuvat jäävät yleensä parhaiten mieleen.

Vanhoja suosikeitani ovat esimerkiksi Brazil, Bladerunner, Dark City, Cube, Metropolis, Leon, Saksikäsi Edward, Equilibrium, Hellboy, Taivaan tuolla puolen, Legenda, Päättymätön tarina, Kolmannen asteen yhteys sekä Burtonin ohjaamat Batmanit. Uudemmista voisi mainita esimerkiksi Panin labyrintin ja The Fountainin.
Hyviä piirroselokuvia tuon aikaisemmin mainitun Miyazakin tuotannon ohella ovat vaikkapa Bellevillen kolmoset, Steamboy, The wings of Honneamice, Mind Game, Rautajätti, Painajainen ennen joulua sekä jokin aika sitten telkusta tulleen kolmiosaisen "Memories/Memorîzu" anime-elokuvan jakso nimeltä "Cannon fodder"

Vanhoista kotimaisista mustavalkoelokuvista en pidä juuri ollenkaan (Poikkeuksena Pekka ja Pätkä elokuvat sekä Ryysyrannan Jooseppi jne.)


[21:23 10.7.2007] A.R.

Buffalo 66 ja Titus nyt ainakin, hihi.. Sit Easy Rider ja Hohto ja tollaset Nicholson leffat.. Ja Johnny Depp leffat ja Angelina Jolie leffat, sillain tiivistettynä, heh.

Kai noit on, en vaan muista.


[22:10 10.7.2007] M.Y.
Höh, ihmettelen miten saatoin unohtaa omista esimerkkisuosikeistani Blade Runnerin. Elokuva yhdistää sekä erään vanhoista suosikkimuusikoista (Vangelis) soundtrackin, hienoja visuaaleja että ainakin meikäläiseen vetoavan tarinan.


[10:43 11.7.2007] L.K.
Joku taisi oksetella suomi-leffoja.. Viimeset vuosikymmenet on kyllä aika toivottomia siltä osalta, myönnetään. Ja menneet myös. Hyvä on, ehkei suomalaiset ylipäätään osaa tehdä leffoja (poikkeuksena Kaurismäet).
Näyttelijöistä itteäni etoo yli kaiken Petteri Summanen.

Viimesin floppi meikäläisittäin tais olla Jadesoturi. Vaikka sitä kuin hehkuteltiin, männikköön mäni jotta rytinä kävi.

Tosiaan, omat inhokkini unohin: koti-uskonto-isänmaa -aiheiset sotapaatosleffat, Hollywood-rainat miltei poikkeuksetta, tosissaan tehdyt zombi-ymv-leffat... Ihqt teinileffat (hyi stana).


[14:48 11.7.2007] M.A.
Aki Kaurismäeltä:
Kauas pilvet karkaavat, Boheemielämää, I Hired a Contract Killer, Ariel, Mies vailla menneisyyttä

Tykkään kovasti ruotsalaisesta draamasta näemmä:
Säg att du älskar mig, Fucking Åmål, Lilja 4-ever, Ondskan = Huippuelokuvia.

Claude Berrin riipaiseva kohtalodraama tai joku semmonen:
Jean de Florette ja Manon des sources - kaks leffaa, mutta kuuluvat yhteen.

Lisää laadukasta draamaa:
Eternal Sunshine of the Spottless Mind, London, Lost in Translation, The Virgin Suicides, 25th Hour, Forest Gump, Taxi Driver, The Machinist

Lars von Trierin Dogville on yks parhaista leffoista mitä oon ikinä nähnyt, joten suosittelen! :)
Clint Eastwoodin The Bridges of Madison County ja Million Dollar Baby on aivan huikeita.

Jean Pierre Jeunetin Amélie, La Cite des Enfants Perdus ja Delicatessen on katsomisen arvoiset. Quentin Tarantinon tekemiset ovat ainakin tähän asti olleet loistavia. Tietyt niistä jäänevät elokuvahistorian merkkiteoksiksi. Ja tottahan mestari Stanley Kubrickin elokuvat ovat unohtumattomia.

Kauhuleffat on yleensä aika tylsiä, vähän kuin pornoa toisenlaisella ähkimisellä. Mutta 28 Days Later on jäänyt mieleen positiivisella tavalla, ja The Others oli leffateatterissa unohtumaton elämys salin poikki tömistävine askelineen.

Jotenkin tykkään myös Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikärmes ja Hero naruhyppelyistä – asiaa ehkä auttaa söpö pääosanesittäjätär Zhang Ziyi. :)

The Incredibles animaatio on hauska kun mikä, voisin vaikka heti kattoo uudestaan! Ja Finding Nemo oli myös ihan hauska. Hayao Miyazakilta olen nähnyt Totoron, Liikkuvan linnan ja Henkien kätkemän – kaikki hyviä, eniten tykkäilin kuiteski Hengistä.

Komediapuolelta on ehdottomasti parasta Monty Pythonin sekoilut, niin sarjat kun elokuvatkin. Myös ensimmäinen Austin Powers – Globaali mysterismies jaksoi aikanaan naurattaa mahan kipeäksi. Kait Fargon vois myös laskea jonkin sortin komediaksi, miten tai, huippu se silti on.

Vieläkin lisää hyviä pätkiä, joita aina vaan jaksaa uudestaan katella:
A History of Violence, Seven, Dirty Harry, Falling Down, American Psycho, Cape Fear (Scorsese),Face/Off ja tottakai…Lord of the Rings trilogia!

En myöskään tykkää Suomifilmeistä paitsi Kaurismäkeläisistä. Sitten nämä tyhjänpäiväiset toimintarykäykset on…tyhjänpäiväisiä, ja ranskalaiset ”taiteelliset” melodraamat pistää miettimään mihin se manillaköysi olikaan laitettu piiloon pahanpäivän varalle.[16:01 11.7.2007] O.O.
Ohjaajista suosikkini ovat Lynch ja Kubrick, joista jälkimmäisen tuotanto on nähty aikalailla täysin, ensimmäisessä enemmän aukkoja. Kubrickilta parhaat Avaruusseikkailu ja Kellopeliappelsiini. Lynchiltä toistaiseksi suurin suosikki Mulholland Drive. (tulee neloselta elokuussa)

Muita suuria suosikkeja: Afonovskyn Requiem for a dream, joka on kaikessa hirveydessään loistava ja äärimmäisen tunnelmallinen pätkä. (tämäkin muuten telkkarissa lähiaikoina) Yksi lensi yli käenpesän, jossa Nicholson vetää yhden kaikkien aikojen parhaista rooleista. Toinen loistava roolisuoritus on Uhrilampaiden Anthony Hopkins Hannibal Lecterinä. Molemmat myös muuten ns. kympin leffoja. (ja molemmat voittaneet oscareissa parhaan mies- ja naispääosan ja parhaan elokuvan palkinnon, pisteet kotiin sille joka kertoo kolmannen mokoman setin saaneen pätkän.)

Saksassa on tehty myös hienoja leffoja. Good Bye Lenin! on komediallinen ostalgiapaukku, ei ihan kympin leffa mutta silti sen jaksaa katsoa yhä uudelleen ja uudelleen. Vuoden parhaan ulkomaisen leffan oscarin tänä vuonna voittanut Das Leben den anderen eli Muiden Elämä on sensijaan yksi hienoimpia draamoja, joita olen koskaan nähnyt.

Hieman härömmältä linjalta sitten Donnie Darko ja Fight Club, jotka ovat myös näitä suurimpia suosikkeja.

Lopuksi voisi mainita vielä Amélien, joka on kaikessa söpöydessään loistava ja omaa yhden parhaista soundtrackeista koskaan. (Goodbye Leninissä muuten saman säveltäjän musiikit), ja tuoreemmalta puolelta Pan's Labyrinthin ja ihastuttavan hyväntuulisen oscar-ehdokaskomedia Little Miss Sunshinen.

Suomileffoista ainoastaan Paha maa ja Kaurismäen tuotokset jaksavat miellyttää. Huomenna torstaina 12.7 kakkosella muuten I Hired A Contract Killer, Kaurismäkeä, jota en minäkään ole nähnyt.

Sori sekavasta viestistä :D


[16:53 11.7.2007] A.N.
Katson aika vähän leffoja, mutta mitä nyt syrjäsilmällä olen vuosien varrella klassikoitakin seuraillut, niin Fellini oli elokuvantekijänä täysin omaa luokkaansa, näistä tunnetuista nimistä.

Suomalaisista Kaurismäki on paras, mutta ei mitenkään ratkaisevan ylivoimaisesti. Suomessa on tehty aina hyvää elokuvaa ja tehdään tänäkin päivänä ihan kohtuullista. Se on vaan semmoinen tapa, että aina pitää haukkua kotimaista ja ylistää Amerikkaa. Pitää suhteuttaa asiat maan kokoon.


[16:58 11.7.2007] H.N.
1. The Shawshank Redemption
Sen jälkeen vapaassa järjestyksessä Blues Brothers, The Usual Suspects - Epäillyt, Untouchables - Lahjomattomat, Groundhog Day, Donnie Darko (erityisesti se kohtaus, jossa J. Gyllenhaal kävelee kadulla ja Tears for Fearsin Head over Heels soi taustalla), Rio Bravo, Piukat paikat, Pulp Fiction, Hitchcockin Takaikkuna, Kaikki äidistäni, Die Hard I, Stand By Me, ja kyllä ne Lotritkin pitää listalle laittaa. Listahan toki jatkuisi, mutta nämä tulivat päällimmäisenä mieleen.

Synkkänä paljastuksena täytyy todeta, että pidän varauksetta jokaisesta Star Trek -elokuvasta. Ne ovat huomattavasti lähempänä sydäntäni kuin Star Wars -trilogiat. Ampukaa pois, näin se vain menee.


[21:48 11.7.2007] T.H.
Muutama mieluinen jonka nyt muistan: Once Upon a Time in the West, Monster´s Ball, Cast Away, American Beauty, Hiljaiset sillat, Ensimmäinen yhteys, Englantilainen potilas, Leon, Crying Game, Piano.. hauskoista tulee mieleen: Kala nimeltä Wanda ja Kaikkiruokaiset ystäväni (lähinnä John Cleesen takia).. äh, nyt ei muistu enempää. Niin ja kotimaisista tietysti Jäniksen vuosi, Loma ja Mies joka ei osannut sanoa ei (Antti Litja:))

Huonoja on niin paljon ettei niitä jaksa luetella. Nykykotimaisissa tosiaan ärsyttää se, että samat naamat pyörii joka leffassa..


[22:12 11.7.2007] H.N.
Täytyy yhtyä Tuiren mainitsemaan Hiljaiset sillat -leffaan. Best damn chick movie ever made.


[23:41 11.7.2007] K.A.
Kalamari Unioni.

Jos pitäis antaa jonkun valita elokuva, menisin leffaan Marko Ala-Kapeen kanssa.


[09:53 12.7.2007] A.N.
"Nykykotimaisissa tosiaan ärsyttää se, että samat naamat pyörii joka leffassa"

Tää on just parasta! Elokuvaa katsoessa on kaikkein tärkeintä, että tajuaa koko ajan katsovansa elokuvaa ja "tutut" näyttelijät ovat jo sinänsä tae tästä. Sitä paitsi samat naamat pyöri, ei pelkästään nykyisissä, vaan myös vanhoissa kotimaisissa ja jopa ylistetyn Kaurismäen leffoissa on samat naamat. Parasta niissä onkin juuri loistavat näyttelijät (Pellonpää, Outinen, Kuosmanen jne.), juonta vähättelemättä.

Epäilemättä myös ulkomaalaisissa elokuvissa pyörii samoja kasvoja, ne ei vaan jää samalla tavalla mieleen kuin suomalaiset näyttelijät, jotka tunkee elokuvien lisäksi ruutuun myös tv-sarjoissa.

Aika jännä nähdä, miten paljon tuoreehkoa Hollywood-tuotantoa ja siihen verrattavaa matskua aukealaisten leffasuosikeissa on. Ei sillä, etteikö saisi olla, olenhan niitä itsekin katsonut ja pitänytkin. Tuli vaan mieleen, kun tämä on tämmöinen taidefoorumi. Itselle jotenkin automaattisesti kuitenkin tietystä suunnasta nykyään tuleva elokuva menee suoraan "b-luokkaan", vaikka en ois nähnyt ees koko leffaa =D Ei sen puoleen, huonoakin elokuvaa katsoo mielellään, jos on hyvä seuralainen. Sen takia varmaan katsonkin niin vähän elokuvia kun leffaliput maksaa ja kumminkin teatterissa nähtynä huonokin elokuva on liki yhtä hyvä kuin kotisohvalta tuijotettuna mestariteos, jos vähän kärjistetään. Videoita ei siis tule vuokrailtua oikeastaan ollenkaan. Onneksi nykypäivänä kirjastojen elokuvatarjonta alkaa olla jo välttävällä tasolla.

Pienenä sivukommenttina pitää vielä mainita, että klassikoihinkin kypsyy. Esim. Formanin "yksi lensi yli käenpesän" oli jossain vaiheessa suosikkini, mutta kyllä sekin viidennellä tai kuudennella katsomiskerralla alkoi jo maistua puulta. Toinen on tämä keskustelussakin mainittu Tuntematon Sotilas ja nimenomaan sen vanha versio.. Se on nyt tullut tuutista varmaan kymmenenä itsenäisyyspäivänä peräkkäin. Mitä järkeä tuollaisessa??? Voisi välillä YLE näyttää vaihtelun vuoksi "itsaripäivänä" vaikka Täällä Pohjantähden alla (historiallisesti Tuntematonta merkittävämpi) tai Seitsemän veljestä (Turkan versio tai miksei myös vanhempi) tai ees jonkun toisen sotaleffan. Sen verran myötäilen keskustelun valtaväestöä tässä suomalaisen nykyelokuvan haukkumisessa, että Rukajärven tie ei ole minusta kovinkaan kaksinen leffa. Tai se edustaa huonointa tietämääni suomalaista sotaelokuvaa. Jopa miehen omat Bad Luck Love ja Rölli ovat sotaleffoina parempia.

Jos nyt jotain uusista ulkomaisista elokuvista (90-l. tai myöhemmin tehdyistä) pitäis nostaa esille, niin kaksi on jäänyt mieleen. Toinen on Kim Ki-Dukin Viisi vuodenaikaa ja toinen Lars von Trierin Idiootit. Kubrickin Eyes Wide Shutista olin aikoinaan mehuissaan, mutta en nyt tiedä oliko se toteutukseltaan loppujen lopuksi kaksinen, jos vertaa miehen muihin töihin. Tarina siinä on ihan ok ja osoittaa myös laatutietoisuutta valita sellainen filmatisoinnin kohteeksi.

Irrallisena mestariteoksena pitää tietysti nostaa esille Robin Hardyn Uhrijuhla (1973).


[12:14 12.7.2007] J.P.
Romance, Kieslowskin Peili, Gummo, Star Trek IV, Viimeiseen Hengenvetoon, Nuori Kapinallinen, Veronikan Kaksoiselämä, Mansikkapaikka


[10:25 13.7.2007] S.M.
Täällä oli mainittu ainakin kertaalleen tuo Lost in Translation, sanon nyt kyllä ihan suoraan, että moinen elokuva on mielestäni aivan uskomatonta kakkaa. Siis aivan tajuttoman huono! En todellakaan voi ymmärtää, mitä hienoa siinä elokuvassa on. ..mutta kai tämä sitten kertoo minun "taiteellisen silmäni" puutteesta..

Ja mitä suomalaisiin elokuviin tulee, muutamaan poikkeusta lukuunottamatta yleinsä aika huonoa tarjontaa.

Itse pidän ainakin näistä elokuvista: Sormusten herrat, Braveheart, Gladiator, Ylpeydeys ja ennakkoluulo, Dancer in the Dark, Aleksanteri, The Jacket, Lentävien tikarien talo ja Liikkuva linna..

P.S jos joku tietää, mistä saisin käsiini Velvet Goldmine -elokuvan, olisin tiedosta kovin kiitollinen.


[15:08 13.7.2007] I.H.
laitetaanpa omaa listaa sekalaisessa järjestyksessä:

"draamaa":
Million dollar hotel, Memento, Usual suspects, Lost in translation, American beauty, Monsters ball, Broken flowers, Eternal sunshine of a spotless mind, Truman show, In the name of the father, Shawshank redemption, Fight club, Seven , JFK, American history x,

"komediaa":
punch drunk love, borat

hitchcockin linnut ja takaikkuna toimivat myös..

kotimaiset "elokuvat", muutamaan tuoreahkoa komediaa lukuunottamatta, ihan silkkaa jaskaa.


[16:21 13.7.2007] V.T.
Naitahan riittaisi, mutta mainitaan nyt muutama.
Kim Ki-dukin ohjauksia: Viisi vuodenaikaa, The Isle, Bad Guy, Samaritan girl, 3-Iron
Park Chan-wookin "wengeange trilogy" (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy ja Sympathy for Lady Vengeace)
Hayao Miyazakin elokuvista vain The Castle of Cagliostro on nakematta, ja luulen etta asiantila pysyykin muuttumattomana, suosikiksi nousee ehken Nausicaa of the Valley of the Wind.
Martin Scorsesen Raging Bull ja Bringing Out the Dead.
Tarantino tietysti, Pulp Fiction, Reservoir Dogs ja erityisesti Kill Billit.
Fincher: Fight Club ja Se7en.
Terry Gilliamilta Twelve Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas, Life of Brian, Monty Python and the Quest for the Holy Grail ja The Meaning of Life. Kaikki aivan loistavia, odotan pian nakevani vihdoin myos Tidelandin.
Alejandro Amenábar: The Others, Open Your Eyes ja The Sea Within.
Lars von Trier: Dancer in the Dark ja Dogville, joista jalkimmainen yksi parhaita.
Roman Polanski, The Repulsion, Cul-de-sac, Rosemary's Bay ja The Pianist.
Kubrickilta The Shining, Full Metal Jacket ja A Clockwork Orange.
Darren Aronofsky: Pi, Requem for a Dream, The Fountainin nakemista viela odottelen.
Luc Besson: Leon, Nikita, The Fift Element (taman viimeisen voi ehka laskea puvustajan ja Millan ansioksi;).
Tama vain jatkuu ja jatkuu... Viela kuitenkin muutama yksittainen: Snatch, Nobody Will Speak of Us When We're Dead, Amores Perros, City of Lost Children, Pan's Labyrinth, Lilja 4ever, The Lives of Others, Sideways, From Hell, Heavenly Creatures, What's Eating Gilpert Grape, Moulin Rouge, Bad Cop (tuossakin Harvey Keitel on aivan oiva)...

Ja nyt tahan luettelemiseen on pistettava loppu, vaikka hyvia elokuvia olisi viela vaikka kuinka paljon. Yleissivistavasta vaikutuksesta en sitten tieda (kannattaisi varmaan tiirailla dokkareita:).


[19:57 13.7.2007] I.H.
tuossa kun edellinen sattui mainitsemaan Snatchin, joka on myöskin aivan bueno, niin tulipahan mieleeni herran aikaisempi työ josta jopa ehkä tykkään itse enemmän: Lock stock and two smoking barrels.

villen listassa oli paljon myös muita loisto rainoja, jotka menevät omalle listalleni.

vanhemmista pätkistä vielä mainittakoon herra Chaplinin: kaupungin valot, nykyaika ja kultakuume.. on meikäpoika itkeä tirauttanut kyyneleen jos toisenkin kulkuriraukan puolesta..

olisikin mielenkiintoista tietää, kun aukea on täynnä raavaita, miesten miehiä, onko jonkun elokuvan katsominen tuottanut erityisiä vaikeuksia tunteidenhallinan puolella? itse ainakin muistan yläasteella äidinkielentunnilla katsotun Dead poets society:n tuottaneen pienoisia vaikeuksia; coolia kun piti esittää, mutta teki mieli pillittää niin perkellesti :)


[20:54 13.7.2007] A.N.
Raavaudesta en niin tiedä ja mieluummin kokisin itseäni pidettävän naisten kuin miesten miehenä mutta olen kyllä kahdesti kyynelehtinyt elokuvan takia. Se ei ole usein, sillä esim. musiikki on herkistänyt mieleni huomattavasti tiheämpään tahtiin. Varsinaisesti elokuvateatterissa en ole itkenyt koskaan, mutta kaksi kertaa vuodatin silmistäni suolaista nestettä kotisohvalla tv-elokuvaa katsoessa. Kyseessä oli vieläpä sama elokuva, nimittäin uudehko kotimainen Aleksis Kiven elämä, mestarillisen Jari Halosen ohjaus. Sen loppukohtaus, metsät ja jyrkät kalliorinteet, veti mielen herkäksi. Toisaalta itkin sitä, miten Kiveä kohdeltiin kaltoin, ehkäpä jollain tapaa omaakin koettua "kurjuuttani", joka nyt ei kuitenkaan ollut todellisuudessa yhtään mitään siihen nähden, miten Kiveä lyötiin ja poljettiin.

Ulkomainen elokuva ei ole minua koskaan itkettänyt, vaikka en nationalisti olekaan. Myönnetään, Milos Formanin Hair oli kerran aika lähellä onnistua tässä, niin ikään lopussa kun "väärä mies" joutui sotaan:

http://www.youtube.com/watch?v=Sj1GIj5fpWw

Asiasta toiseen, videon kohdassa 3:37 on Ari Koivusen kaksoisolento.


[01:46 14.7.2007] S.M.
Juu, Formanin Hair itketti aikanaan muakin. Mut nyt nauratti, oli meinaan todellakin A.Koivusen näkönen tyyppi.


[11:00 14.7.2007] H.N.
Eräs elokuva, jonka muistan koskettaneen melko väkevästi, oli huippusellisti Jacqueline Du Prén ja hänen sisarensa Hilaryn tarina Hilary & Jackie. Suosittelen.


[23:23 15.7.2007] A.R.
Eternal sunshine of the spotless mind, ihana!

Kellopeliappelsiini!
Diggaan kans Kevin Spaceyta, ihkuu.

Nam, nam.[01:09 16.7.2007] M.A.
Yks hyvä pätkä tuli mieleen, About Schmidt. Pieni tarina vanhenemisesta.


[13:29 16.7.2007] H.N.
True West vuodelta 1984, pääosissa John Malkovich ja Gary Sinise. Huikeaa ilotulitusta, maanista meininkiä.


[19:26 16.7.2007] J.M.
The Usual Suspects, American History X, The Illusionist, Donnie Darko, K-Pax, Good Will Hunting, Se7en, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Shining, Green Mile, Twelve Monkeys, Big Fish ja The Fountain.


[21:00 16.7.2007] H.N.
Suvi M.: Ainakin www.amazon.co.uk :sta löytyy. Finskitekstiä ei varmaankaan, men i alla fall.


[00:52 17.7.2007] M.V.
Donnie Darkon lopussa soiva "Mad world" teki loistavasta elokuvasta täydellisen.

Koti-ikävä on viime aikojen paras kotimainen.

Ihailen Amelien oveluutta... =)


[11:51 17.7.2007] O.O.
Taalla mainittiin jokunen minuakin lammittava elokuva. Kuten Dark City, Brazil, Clockwork Orange, Donnie Darko ja Fight Club. Niin ja tietysti upea La Cite des Enfants Perdus (tunnettu Suomessa useammin nimella The City of Lost Children). Pidan toki Aronovskyn Unelmieni sielunmessusta, mutta vielakin enemman aikaisemmasta Pi:sta. En muista mainitsiko joku viela Being John Malkovich:n. Siina hyva esimerkki elokuvasta jossa on oikeasti ollut mahtava kasikirjoitus. Eika toteutus ole jaanyt tyypillisen Hollywood-komedian tasolle, mukana on aika mustaakin huumoria ihmisten surullisen kuuluisista taipumuksista.

Monet Paul Verhoevenin ja David Cronenbergin teokset loistavat tassa keskustelussa poissaolollaan. Mainion sarkastinen Starship Troopers, Robocop ja Total Recal kolahtavat minulle ainakin kerta toisensa jalkeen. Toimintaelokuvienkaan ei tarvitse olla aina juoneltaan typeria ja Arskakin on siedettava jalkimmaisessa.

David Cronenbergilta suurin suosikkini on Videodrome. Sita on sanottu 80-luvun Kellopeliappelsiiniksi, mutta kovin harva tuntuu sen tietavan. Pidan myos kovasti ihastuttavan postmodernista Alaston lounas -filmatisoinnista seka Existenzista.

Ongelma vaan on, ettei etenkaan Cronenbergin teokset aina Suomessa edes mene teatterilevitykseen, kuin ehka korkeintaan paakaupunkiseudulle. Sama ongelma koskenee Lynchinkin tuotantoa. Se on raha mika ratkaisee, halusimmepa me sita tai emme.
[12:44 17.7.2007] M.A.
Kyllähän Arnolti Kvartsinikkari klassikkomies on monien syvästi tulkittujen luonnerooliensa ansiosta. Taitanee silti olla paras rehtinä muskelimiehenä Terminaattoreissa ja Predatorissa. Jälkimmäinen on mun suosikki toimintatyräys. Äijät matsoilee muskelit ja tykit öljyttyinä viidakossa...JA, siinä on vaan yks nainen! Äijäelokuva parhaimmillaan siis. ;) Sitä paitsi gatling on hieno ja kätevä käsiase.

Lähinnä läksin taas kirjoittelemaan, kun olin vielä kaksi loistavaa elokuvaa unohtanut (ties kuinka monta näitä vielä tulee..): Giuseppe Tornatoren Malèna ja Roy Andersonin Sånger från andra våningen. Sångeria voi olla hankalaa saada vuokrattua mistään, mutta jos kokee Kaurismäkeläisen loivaliikkeisyyden ja minimalismin omakseen, niin riskihän se on ja rahaa palaa, mutta kaupoista niitä saa – ainakin nettikaupoista.

Niin juu, tämmönen: Noises Off! (Maailman kipein komedia) on hauska teatterisekoilu. http://www.leffatykki.com/pages/index.php?submit=review&elokuva_id=218


[14:47 17.7.2007] T.L.
Hyviä elokuvia on tullut katseltua. Listaan henkilökohtaiset omasta mielstäni persoonalliset ja mielenkiintoiset leffat jotka yhtäkkiä muistan.

Rushmore,
Royal Tenenbaums,
Steve Zissoun vedenalainen maailma,
Thumbsucker,
Anarkistin keittokirja,
City of God,
Bagdad Cafe,
Aamiainen Plutolla,
Color me Kubrick,
Art school confidental,
Lost in translation,
Broken Flowers,
About Schmidt,
Aidosti outoa,
Little miss sunshine,
Babel,
Departed,
Viattomat äänet,
A scanner darkly,
Trans America,
Devils backbone,
Pans labyrinth,
Innocence,
Tulikärpästen hauta,
Bellevillen kolmoset,
Huono kasvatus,
Sideways,
Torremolinos,
Goodbye Lenin,
Donnie Darko,
Dogville,
Ugly, dirty and bad, jne...

Ohjaajia:
M. Night Shyamalan´s
Lars von trier
Almodovar,
Lynch
Burton
Kubrick jne...


[03:27 19.7.2007] I.T.
Huh. Ku on melkoisia listoja. Ajatteli pitää listan mahd. lyhyenä, joten pyrin niihin muutamaan harvaan, mitkä todellakin on muuttanut ajattelun suuntaan tai toiseen (perustelujen kera):

Amelie - Yksinkertaisesti saa hyvälle mielelle joka kerta.
tule ja katso - Oksettavin elokuva minkä olen katsonut. Pienellä viiveellä alan tajuta oman elämäni arvon. (En halua nähdä enää, koska olen vain poissa tolaltani monta päivää.)
The fountain - En osaa perustella. Painuu todella syvälle alitajuntaan. (Aion katsoa toistamiseen.)
Pjotr Dumalan animaatiot - Mykistävää taituruutta.
Pi - Näen kaiken numeroina pari päivää.
Spiraalit kiehtovat yhä. (Viimeksi katsoin elokuvan pari vuotta sitten.)
kirjoittajista kertovat elokuvat (Barfly,capote,Barton Fink, factotum, kuolleiden runoilijoiden seura jne.) - luonnollisesti se kirjoittaminen
unelmien sielunmessu - haluan päästä jokaisesta riippuvuudesta tämän jälkeen. (Jopa kahvista, teestä ja tietokonepeleistä.)
bellevillen kolmoset - lahjakkuus. En jaksa edelleenkään (kymmenen kertaa nähneenä) olla ihmettelemättä yksityiskohtien määrää sekä tarinassa että kuvissa ja äänissä.
American history x - Veti hiljaiseksi. Natsismia en ole koskaan ymmärtänyt. En ymmärrä vieläkään, mutta tämä avasi näkökulmia pelon ja vihan ihmeelliseen maailmaan.

Suomalaisista:
Varis - Omasta kaupungista on sisäistetty variksen elämän kautta.
A. Kaurismäen Suomi-trilogia sekä veljesten yhteinen arvottomat - Yksikertainen tarina riitää.

Sitten on ohjaajia, joiden elokuvat katson melkein poikkeuksetta, kun sellaisia vain tielleni sattuu: F.Fellini, Kaurismäet, T.Burton, D.Aronovfsky, E.Kusturica, P.Jackson, S.Eisenstein, S.Kubrick, J.Jarmushi, A.Payne, D.Vertov, M.Ronkainen, T.Gilliam, Coenin veljekset.

Lisäksi fanitan Arskaa. Sen elokuvat on suurimmalta osin hauskoja, mutta huumorintajuni loppuu Isäni on turbomieheen.. Inhoan kaikkea huonosti tehtyä epiikkaa siitä luovana esimerkkinä Alexander.

Nopeasti tuo lista kasvaa.. Joten nyt lopetan.


[11:33 20.7.2007] L.K.
Unohdin tyystin mainita Blues Brothersin (jonka sondtrack on muuten mahtavaa kuultavaa).
Full Metal Jacket on myös loistava, ja niitä dokkareita, joista joku taisi mainita: Fahrenheit 9/11, Bowling In Columbine (vai mikä sen nimi nyt oli) - M. Moore on asia-ukko. Supersize Me on valitettavasti näkemäti.

Raavaat miehet ei itke? No en ole mies enkä raavas, mut itken silti peräti harvoin. Tulikärpästen hauta - koskettavin animaatio ikinä. Tunnustan, että kyynelöin.

Amelieta en tainnut myöskään ylistää, sehän on mainio leffa sekin. Muuan musiikeista soi päässä päiväkausia leffan kattomisen jälkeen.

Brianin elämä on ehkä paras Python... Always look at the bright sides of life! (ja sitten se vihellys)

Ehdottomasti parasta kotimaista komediaa, jota oon nähny: Huba 4. Tekijöinä opiskelijoita Jyväskylästä, mahtavaa mättöä ilmatteeks netistä (huba.fi). Turha puhua mistään FC Venuksista (olikohan se muuten olevinaan enemmän draama vai komedia? No, paskaa yhtäkaikki).

Kuinka moni ylipäätään kattoo mykkäleffoja nykyään?


[12:46 20.7.2007] I.T.
Kun kohdalle sattuu katson. Viimesin taisi olla Metropolis ja sitä ennen tohtori Galigarin kabinetti.


[00:48 21.7.2007] V.T.
Liisan mainitsemista mykkäleffoista:
Ei tule juurikaan katsottua, koska niitä ei paljon alaatuntemattoman käsiin eksy. Pitäis osata etsiä, ja osatakseen etsiä pitäisi olla perillä ja seurata.

Yksi tuurinkantamoinen kuitenkin kävi, kun Lovecraftin tuotantoon perustuva leffa saatin ulos...

The Call Of Cthulhu
ja tässä traileri.

Viimeinkin elokuva joka vastaa jossain määrin Lovecraftin kirjalliseen haasteeseen. Suosittelen siis elokuvaa, vähintäänkin lämpimästi kaikille Lovecraftin tuotantoa diggaileville, ja lopuille suosittelen tutumista k.o. tuotantoon ja sitten itse elokuvaan. Leffa on toteutettu mielestäni hyvin, ja se myötäilee kirjojen, sekä >aikakauden henkeä.

Suomessa elokuvaa välittää ainakin Roolipelit.net.
[09:49 21.7.2007] J.H.
En väitä että olisin jonkinlainen asiantuntija, mutta kyllä leijonakuningas on huippupätkä jatko-osineen.


[23:17 21.7.2007] J.M.
Villelle kiitos tuon Cthulhu -pätkän mainitsemisesta. Vaikka se onki puolikkaan normielokuvan mittainen ja maksaa aika lailla, taidan pistää sen tilaukseen...

Ehkä Star Wreckin pojjaat sai hyvän kilpailijan?

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty