Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Elokuvaa

Edellinen sivu  [11:36 24.7.2007] L.K.
Mykkäleffojen aatelia omasta mielestäni edustavat Charlie Chaplin, Buster Keaton ja Harold Lloyd. Siitä vaan hakemaan.
Se on muuten ihme, etten vakavaa mykkää ole löytänyt... Pitäisi ettiä.

Star Wreck ois muuten paljo parempi, jos pääosan esittäjä ois joku muu. Ohjaaja-käsikirjottaja vois pysyä kameran toispuol.. Niinnii, en itekkää pysy, mut näyttelijät loppu! Seliseli. Ehkä Wreckin kohalla on käyny samoin.


[01:30 25.7.2007] K.A.
Käytin keskustelua hyväkseni ja poimin listan jonka kanssa menin Someron kirjastoon. Löysin vain viitisen elokuvaa, mutta huomenna käyn Salossa.

Big fish oli tökerö (elokuva ei saa perustua kertojaäänelle), sen jätin kesken, mutta Yanesin 'Kukaan ei puhu meistä kun olemme kuolleet' pani ihmettelemään miksi amerikkalaiset hallitsevat elokuvatarjontaa. Tämä on tehoava, se hengitti.

Näitkö Liisa Kaurismäen Juhan?


[16:05 25.7.2007] M.A.
Juha on huippu!


[00:20 26.7.2007] V.T.
Cronenbergistä: "Videodrome" on kyllä mainio, omanlaisensa oivaltava visio. Suosikkini Cronenbergiltä on kuitenkin "Crash" joka on sopivan perverssi ja vääntyvä.
Tuolla aiemmin, kommenttini jälkeen, mainittu "American history X" on kyllä myös mainittava elokuva. Kipeää. Sitten oli yks leffa mikä kerto juutalaisesta uusnatsista... En muista nyt nimeä, mutta jos joku muistaa lisätkää listaan.


[00:39 26.7.2007] S.S.
pidän paljon draamasta, mutta myös brittihuumori iskee esim. monty python ja lunta tupaan (ei tule englantinimi mieleen).

Eternal sunshine of the spotless mind
Pianisti
Band of Brothers (minisarja)
Good Will Hunting
Green Mile
Monty Python & The Holy Grail + muut monty leffat


[00:42 26.7.2007] S.S.
mizyakin leffat on kans makoisia ! ja yhdyn keijoon että menisin kans markon kanssa leffoihin jos pitäisi valita :) !


[11:35 27.7.2007] S.M.
Santeri hej, se on Alas Smith & Jones


[13:15 27.7.2007] S.S.
kiitos sari !


[13:56 27.7.2007] K.P.
300, Sin city, Fight Club ja The illusionist tulee tässä nyt ensimmäisinä mieleen. Pidän yllätyksellisistä lopuista ja jotenkin vain tuo elokuvaksi väännetty sarjakuvamaisuus iskee:)


[14:25 27.7.2007] M.A.
Höh, katohan Keijo tuo Dogville, niin ymmärrät että elokuva voi perustua kertojaäänelle ja olla hyvä.
Juu Sin City on erinomainen. Yks parhaita leffoja siitä, mitä mies tekee rakkaansa eteen. "An old man dies, young woman lives. A fair trade. I love you, Nancy." :'(
Samalta ohjaajalta, Robert Rodriguez, on muuten hyvä myös El Mariachi.


[19:40 27.7.2007] K.A.
Mie katoin Dogvillen ja se oli hyvä mutta toista kertaa en kato, en ole masokisti.

Lars tietää mitä tekee mutta yleensä kertojanääni otetaan käyttöön kun ei osata kuvakerrontaa. Ja amerikkalaisen neuroottisuuden apologetia vaatii usein kertojan ääntä ja viuluja.

Yöllä katoin Pasolinin version tuhannen ja yhden yön saduista. Aika vaikuttava muistutus siitä mitä elokuva voi olla kun kova jätkä tekee menemään.

Nyt sujautan koneeseen Station agentin jota suositteli kaunis ja älykäs nainen.


[04:12 28.7.2007] M.K.
Jos elokuvia vuokraa, sanoisin että kannattaa aloittaa katsomalla rakkautta ja anarkiaa sarjan julkaisuja..
Ja jos meinaa että elokuvat sivistäisivät, niitä pitää katsoa mahdollisimman paljon.
Kun on katsonut tarpeeksi, erottaa jo päältäpäin sellaiset jotka toistavat samoja kaavoja ja joista on turha mitään maksaa.
On tehty melko paljon historiallisia tapahtumia kuvaavia elokuvia, esim. Napoleonista.. en muista nimeä koska minulla on paska nimimuisti noin yleensä, mutta tämä elokuva oli 6 tunnin mittainen ja löytyy kysymällä jne. Sitten on tietysti elokuvia kuuluisista romaaneista, ja vähemmän kuuluisista, ja ne sivistävät jos ei jaksa lukea. Yleensäkin esim. monet kauhuelokuvat voi ottaa tutkielmina ihmisen psykologiaan ja taipumukseen pelätä asioita, mutta suurin osa huumorina..Komediat sitten siltä kannalta mikä nolottaa ja vastaavaa, että miksi yleensä vaivautuu nauramaan.
Henkilökohtaisesti olen katsonut elokuvia niin paljon, että on todella vaikea eritellä mitään, mitä olisi ehdottomasti katsottava..
Esimerkiksi uusista elokuvista sanoisin että kannattaa katsoa blood diamond, koska siinä otetaan kantaa ja tuodaan esiin historiallisia tapahtumia, samaa voisi sanoa last king of scotlandista.Eri asia sitten jos haluaa katsoa elokuvateknisesti sivistäviä elokuvia. Missä on hienoimmat tehosteet ja blaa.. Viimeksi katsomistani pidin elokuvasta Pure - Koukussa. Se kertoo huumeongelmista yhteiskunnassa ja siitä kuinka lapsi yrittää selvitä niiden keskellä. Voisihan näitä luetella ja ehkä luettelenkin.. mutta nyt on tällä kertaa lopetettava. Pahoittelen jos olen epäselkeä jossain kohdin tekstiäni pienen humaltumisen takia. Jos haluaa tutkia tunnelämäänsä suosittelen battle royal, braveheart, ichi the killer tai mitä noita nyt on vähän repivämpiä.. se siitä.


[03:25 29.7.2007] T.M.E.
Leffaviikonloppu:

Requiem for a dream, Fight club, Naked lunch, Fear and loathing in las vegas, the jacket, blood diamond (!!), bulletproof monk, a home at the end of the world, waking the dead, mysterious skin, redemption, jarhead, snatch, danny the dog, crash, barber shop, kill bill 1 & 2, who's wedding is it anyway, erin brockowich, notting hill( julia roberts on jumalatar)--

Lista voisi jatkua ihan loputtomiin, varsinkin kaltaisellani leffahullulla.. :) Todella yllättäviä tapauksia oli esim. 300, mikä oli todella hyvin toteutettu ja Blood Diamond, missä jopa jaksoi katsella DiCaprion naamaa koko leffan ajan. Bulletproof monkissa siistejä fight scenejä ja Crash kannattaa katsoa ihan vaan sen takia, että sen soundtrack on aikalailla täydellinen. Mwah![03:47 29.7.2007] V.T.
Tuli mieleen yksi aika mainio:

September Tapes.

Jos markkinointi olisi onnistunut yhtä hyvin kuin Blair Witch Projectilla, tämä olisi ollut kuumaa.

btw. TBWP oli hyvä, varsinkin kun ajattelee koko tuotanto projektia.


[11:25 30.7.2007] L.K.
Olen varmaan Juhan katsonut, mutta siitä on kauan...

Vaikka yleisesti ottaen inhoan väkivaltaa niin leffoissa kuin muuallakin, enkä ole zombi-fani enkä pidä sisäelinten lentelystä, täytyy mainita Braindead - ainoo hyvä zombileffa jonka tiedän. Mutta sehän onkin parodiaa. :) 5 tähteä ja Cannesin palkinto.. ohjaajana se tyyppi jonka nimeä en muista, se joka ohjas myös LOTR:in.


[03:40 31.7.2007] N.N.
Laitanpa minäkin tänne muutaman mieleeni tulevan lempielokuvani, sattumanvaraisessa järjestyksessä: Chinatown, Ilmestyskirja. NYT, Suuri illuusio, The Last Picture Show, Satimessa, Annie Hall, Manhattan, 2046, Seitsemäs sinetti, Solaris, Nykyaika, Taksikuski, Midnight Cowboy, Citizen Kane, 1+2, Barton Fink, Casablanca, Eyes wide shut, Mulholland drive, Five easy pieces, Vertigo, Lyhyt onni, Kummisetä, Rakkautta ennen aamua, Kuuhullut, Tunnit, Orfeus, Viimeiseen hengenvetoon. Bergman kuoli. Hänen elokuvansa kannattaa kaikki katsoa nyt kun ne kenties kohta televisiosta tulevat.


[04:00 31.7.2007] N.N.
ja Pierrot le fou ja Blow up


[17:34 31.7.2007] L.K.
Bergman kuoli, niin, ja se toinen myös. Mikä sen nimi nyt oli. Antonio? Taisi olla.


[19:29 31.7.2007] O.K.
Kumma kun kukaan ei ole maininnut Coenin veljesten Big Lebowskia. Todella omalaatuinen pätkä. Jeff Bridges ja Danny Goodman ovat mahtavia päärooleissa, valokuvaus on upeaa. Yhtä sympaattista työtöntä laiskuriblosauttelijaa kuin Dude en ole nähnyt.

"Nihilists! Fuck me. I mean, say what you like about the tenets of National Socialism, Dude, at least it's an ethos."


[16:51 12.8.2007] Minna Tuukkanen
Suosikeista tulisi ekana mieleen off-Broadway-musikaalista tehty leffa Hedwig And The Angry Inch, ohjaajana John Cameron Mitchell. Tarina, joka perustuu löysästi ohjaajan omaan elämään, on mielenkiintoinen, kuvaus näyttävä ja laulut toimivia. Elokuva on älykäs kokonaisuus, jota suosittelisin ajatteleville ihmisille.

Toinen on sitten the Rocky Horror Picture Show, joka ei varmaan isommin esittelyjä kaipaa. Loistava. Jakaa tietenkin musikaalista tehtyjen leffojen sarjaa. Suosittelen hyvästä parodiasta nauttiville.

Kolmas suosikki toki Requiem For A Dream (Unelmien sielunmessu). Suosittelen ylipäätään, ellei ole vaikeuksia seurata hiukan pätkivää tarinaa.

Muita: The Butterfly Effect (Perhosvaikutus), The Number 23 (Numero 23), Star Wars 1-6, Saksikäsi-Edward, Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, Naapurini Totoro, Liikkuva Linna, Ringut, LOTR-trilogia, Monty Pythonit, Rose Red, Carrie, Misery, Tohtori Caligarin kabinetti, The Fearless Vampire Killers + muutama Vincent Pricen tähdittämä Poe-leffa.

Haluaisin nähdä Tanz der Vampiren elokuvana.

Inhoan aivottomia toimintapätkiä, amerikkalaisia teinikomedioita, Suomi-filmien falskiutta, suurinta osaa komedioista muutenkin (poikkeukset mainittu varmaan suurimmaksi osaksi yllä)...


[22:36 13.8.2007] K.A.
Kim ki dukin rautakolmonen oli virkistävästi omanlaisensa.


[09:41 14.8.2007] K.K.
Hienoihin elokuviin kannattaa lähteä tutustumaan hienojen ohjaajien kautta. Suluissa joitakin tutusmisen arvoisia nimiä hemmojen tuotannosta.

Roman Polanski (Chinatown, Repulsion, Cul-de-sac, Bitter Moon)
Stanley Kubrick (A Clockwork Orange, 2001: A Space Odyssey, Full Metal Jacket, The Shining)
Wes Anderson (The Life Aquatic with Steve Zissou, The Royal Tenenbaums, Rushmore, Bottle Rocket)
David Lynch (Mulholland Dr., The Elephant Man, Lost Highway, The Straight Story)
Francis Ford Coppola (Apocalypse Now, The Godfather I & II)
Woody Allen (Annie Hall, Manhattan, Crimes and Misdemeanors, Match Point)
Coen Brothers (The Man Who Wasn't There, The Big Lebowski, Fargo, Miller's Crossing)
Tim Burton (Edward Scissorhands, Ed Wood, Big Fish)
Alexander Payne (Sideways, About Schmidt, Election)
Sergio Leone (The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West, Once Upon a Time in America)
Martin Scorsese (Taxi Driver, Goodfellas, Casino, Raging Bull)
Jim Jarmusch (Broken Flowers, Down by Law, Dead Man, Mystery Train)
Quentin Tarantino (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill: Vol. 2)

Ja yksittäisiä huikeita nimikkeitä: Lost in Translation, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Sling Blade, The Shawshank Redemption, Ghost World, A Love Song for Bobby Long, Citizen Kane, Leaving Las Vegas, The Usual Suspects, Adaptation., Se7en, Trees Lounge, Factotum, Good Will Hunting, Monster`s Ball, American Beauty, Garden State, Stand by Me, Donnie Darko ja Wonder Boys.


[19:23 14.8.2007] J.M.
oi voi...niitä elokuvia niin paljon

Mutta haluan mainita yhden hytvän mielen elokuvan, Amelie, kun sen katsoo, maailma tuntuu ainakin vähän paremmalta hetkea aikaa.


[20:08 14.8.2007] H.H.
Suosittelen Richard Linklaterin ohjaamaa ja käsikirjoittamaa Waking Lifea. Kuva on jännä sekoitus filmin päälle piirrettyä animaatiota ja perinteisempää piirrosjälkeä.
Elokuvan pointti on kuitenkin dialogissa, joka ainakin itsellä vaikutti ajattelumaailmaan suuresti. Piti katsoa muutama kerta viikon sisään, että ehti käsitellä kaiken filosofisen pohdinnan.
Soundtrack on hienoa tangon ja klassisen sekoitusta.


[13:58 15.8.2007] Jarno Tulkki
Heitänpä omankin korteni kekoon sen suuremmin miettimättä, eli tässä päälimmäisinä ajatuksissa olevat:
"Taide-elokuvista" suurimpia suosikkejani ovat ranskalaisen Jean-Pierre Jeunetin (+Marc Caro) tuotokset, mm.
- Delicatessen,
- Kadonneitten lasten kaupunki, ja
- Amelie
Myös toinen ranskalainen ohjaaja Luc Besson on tehnyt varsin hienoja elokuvia, mm. Fifth Element.
Tunnustaudun myös suureksi seikkailuelokuvien ystäväksi; näistä erityismaininnan ansaitsevat
- Indiana Jonesit,
- Paluu tulevaisuuteen trilogia, ja
- Pirates of the Caribbean.
Kotimaisista varmaankin suurimman vaikutuksen on tehnyt Jari Halosen hervoton komedia Joulubileet.
Parhaita animaatioelokuvia ovat Wallace & Gromit -pätkät, sekä Burtonin Nightmare before christmas.

Ja onhan noita muitakin - tuosta kun katselee yläpuolelta teidän muiden vastauksia, niin hienoja elokuvia löytyy roppakaupalla.

Mainittakoon loppuun vielä pakollinen Monty Python :)


[14:00 15.8.2007] T.L.
Luc Bessonilta pitää mainita Syvä sininen, joka on mielestäni varsin hieno teos.


[13:18 17.8.2007] L.K.
Vielä lisätään, koska muistini on mainio ja koska kokemuksia kertyy.

Yksi lensi yli käenpesän - hyvä sekä kirjana että leffana.

Wallace & Gromit - ah ah, vaha-animaatiota.

Kubrickilta oon nähny 2001:Avaruusseikkailun ja Full Metal Jacketin. Olettavasti eka pitäs kattoo vielä pari kertaa, että sais enemmän irti.

Hyvät, pahat ja rumat on myös nähty.

Viimesin hyvä leffa jonka katoin oli Aki Kaurismäen Tulitikkutehtaan tyttö. Kaunis elokuva, väreiltään ja kuvaukseltaan etenkin.


[20:55 27.11.2007] R.L.
Viime aikoina olen pitänyt Andrei Tarkovskin elokuvista. Pidän myös vastapainona suurta rakkauttani roska elokuvia kohtaan esim. Troma tuotannot ovat hienoja kuten muunmuassa elokuva Tromeo ja Julia osoittaa. Katson siis lähes kaikkiea laidasta laitaan.[12:55 29.11.2007] K.S.
Esimerkiksi tänään Yle Teemalta tullee Jim Jarmuschin Mystery Train ja sitten ens torstaina samalta ohjaajalta Night on Earth.


[15:09 29.11.2007] R.L.
Inland empire oli mahtava se oli kuin painajainen


[15:11 29.11.2007] I.S.
Jos etsitään nimenomaan eloKuvaa, tuskin on Tarkovskia voittanutta. Vai onko? Tarkovskia on pakko katsoa aina henkeä pidätellen, visuaalinen lumous on vahva!


[09:29 13.12.2007] G.S.
Tarkovskin Stalker on ehdottomasti katottava. Jorodowskin El topo ja Holy Mountain toimii jos pää kestää kahtoa ;)

Omina suhteellisen tuoreina suosikkeinani voisin mainita nämä: The Fountain ja Children Of Men


[01:05 14.12.2007] Tom Pesch
Hyviä ohjaajia ja heidän parhaita leffojaan:

Wim Wenders - Berliinin taivaan alla.
Andrei Tarkovski - Stalker.
David Lynch - Villi Sydän.
Ridley Scott - Blade Runner
David Cronenberg - Alaston Lounas. Uskomaton filmatisointi kirjasta jota ei voi filmatisoida.
Terry Gilliam - 12 apinaa.
Peter Greenaway - Baby of Macôn.
Gaspar Noé - Irréversible, ainoa hyvä elokuva jota ei halua nähdä toista kertaa.
Alejandro Jodorowsky - The Holy Mountain.
Lars von Trier - Riget TV-sarja
Stanley Kubrick - Kellopeli appelsiini
Charlie Chaplin - Nykyaika. Se on niin tätä päivää.
Roy Andersson - Kahden kerroksen väkeä.
Martin Scorsese - Kundun.
Chris Blum - Big Time. Ainoa musikaali jonka olen kestänyt alusta loppuun. Tom Waitsin musiikkia ja on kai siinä joku juonikin.
Jim Jarmusch - Broken Flowers. Monitulkintainen.
Robert Wise - The Andromeda Strain. Parasta scifiä.
M. Night Shyamalan - Kuudes aisti.
Paul Greengrass - The Bourne Supremacy. Bourne-leffoissa on keksitty toiminta uudelleen.
John Singleton - Boyz in the hood.
Caro & Jeunet - Kadonneitten lasten kaupunki.
Neil Marshall - The Descent. Parasta kauhua.
Aki Kaurismäki - Mies vailla menneisyyttä
Marc Levin - Slam
Jacques Tâti - Enoni on toista maata
Keith Gordon - Äiti Yö.
Oliver Hirschbiegel - Perikato. Sääliksi käy Hitler-parkaa.


[16:15 16.12.2007] T.L.
Elokuvista, kuten kaikista taiteenlajeista, löytyy todella paljon hyvää. Tässä muutama, jotka ovat kerrassan paljon kolisseet mieleni pelteihin, ja jotka nyt sattuvat mieleeni tupsahtamaan:

Kaikki Monty Pythonit
Neitoperho (ohjuria en muista)
Tuntematon sotilas (Mollbergin on parempi)
Kubrick: Kellopeliappelsiini ja Hohto
Coppola: Ilmestyskirja, nyt
Hirschbiegel: Perikato(kylläpä ahdisti)
Stalingrad (kylläpä ahdisti ja vitutti. Yksi ehdottomasti parhaista sotaelokuvista)
Lynch: Lost highway ja Mulholland drive
Ring (oikeasti hyviä, pelottavan psyykkaavia, kauhuelokuvia on tehty maailmassa ehkä kaksi)
Jackson: Taru sormusten herrasta
Yksi lensi yli käen pesän
Unelmien sielunmessu

En halua mainita elokuvia, joista en pidä, koska ne ovat merkityksettömiä. Toivon vain, ettei television historiassa sorruttaisi enää esittämään ainuttakaan Pekka ja Pätkä- elokuvaa.
[10:15 17.12.2007] i.a.
katon elokuvia ehkä vähän liikaakin joten täydellistä listaa suosikeista ois kovin vaikee kirjoittaa. hyviä leffoja ovat olleet nyt lähikuukausien aikana ihan leffateatterissa näkemäni control sekä aivan mahtavan hellyyttävä this is england.

boondock saints, fight club, lock, stock and two smoking barrels, snatch, hooligans. jarhead, brotherhood of war. kill billit ja pulp fiction. american history x. friday night lights. pianisti.

ylipäätään vois sanoa että mua viihdyttävät eniten näppärät wäkiwaltawideot, sotaleffat sekä vaikeuksien kautta voittoon -urheilupätkät.


[17:56 18.12.2007] A.L.
Westernit on aina westernejä, Taratino, Kaurismäki (A.), ja tommosta.
Romanttiset komediat on aivan... ....stä.
Jos Funny Bonesin jostain löydät niin sen on ihan mukiin menevä.


[07:37 21.12.2007] K.H.
Voisin suositella ainakin seuraavia elokuvia:

SIDOTTU,
PIANO,
LEON,
TITUS,
SAW,
SAKSIKÄSI EDWARD,
PERHOSEFEKTI,
PANS LABYRINTH,
21 GRAMMAA,
YKSI LENSI YLI KÄENPESÄN,
VIHREÄ MAILI,
ELÄMÄ ON IHANAA,
FOREST GUMP,
BIG FISH,
HENKIEN KÄTKEMÄ,
NAAPURINI TOTORO,
LIIKKUVA LINNA,
PRINCESS MONONOCE,
TULIKÄRPÄSTEN HAUTA,
RAUTAJÄTTI,
NEMOA ETSIMÄSSÄ,
IHMEPERHE,
PÄÄTTYMÄTÖN TARINA,
IHMEMAA OZ,
RANKKA PÄIVÄ,
MIES VAILLA MENNEISYYTTÄ,
THE RING,
THE OTHERS,
BIRTH,
THE CROW: CITY OF ANGELS,
CITY OF ANGELS,
BRINGING OUT THE DEAD,
GILPERT GRAPE, (What's Eating Gilbert Grape)
HOHTO,
FIGHT CLUB,
VALTIKKA,
AMERICAN HISTORY X,
MY LEFT FOOT,
AMELIE,
DANCER IN THE DARK...

lista jatkuisi varmasti pidemmällekin, mutta tässä joitain omia suosikkejani.


Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty