Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Näytön kirkkaus

[18:26 1.1.2011] T.L.
Näyttöjen kalibroinnin tärkeydestä on täälläkin jonkin verran keskusteltu, mutta siitä ei nyt sen enempää.

Näytön kirkkaus on kalibroinnin jälkeenkin ollut pieni kysymysmerkki meikäläisellä. Kalibrointilaite tietenkin mittaa luminanssin, mutta käyttäjänhän on päätettävä, miten kirkkaksi näytön haluaa.

Netistä löytyy pilvin pimein suosituksia näytön kirkkaudeksi eri tarkoituksissa, mutta suositukset vaihtelevat rankasti eri lähteissä.

Olisi kiva tietää, mille luminanssiarvoille "ammattilaiset" täällä Aukeassa ovat näyttönsä säätäneet. Mikä on mielestänne oikea kirkkaus kuvien käsittelemiseen nettiä varten, ja samalla tietysti kuvien katseluun esim. Aukeassa?

Usein tuppaa olemaan ongelmana, että tulostetut kuvat ovat liian pimeitä. Säädättekö näyttöjen kirkkauden uudelleen esim. käsitellessänne kuvia paperitulostusta varten, vai teettekö kuvista "ylikirkkaita", jotta ne näyttäisivät hyviltä paperillakin?


[21:49 1.1.2011] Pekka
Luminanssi 120, säädöt tehty xRite i1:llä Eizon ColorEdge CG243W näytölle. Ja printit Canonin Pro9500mkII:llä just kuin ruudulla. Toki tulostuksessa photari säätää värit paperikohtaisella profiililla. Jotkut nettikuvat näyttävät liian tummlta, mutta en ole siitä tekijälle nurissut.


[12:01 9.1.2011] Tarkkamies
Esimerkiksi minä käytän koneessani "elokuva-asetuksia" koska tykkään katsella tästä elokuvia. Näytön valoisuus täten on mikä on enkä ryhdy sitä muuttamaan. Sen sijaan kun katselen täältä noita valokuvia niin ne "huonon näköiset" valokuvat (joita on tosi harvoin) käytän kuvankäsittelyohjelmassa jos ne ovat kiinnostavia. Sillä tavalla saan valokuvasta kaikki yksityiskohdatkin näkyville jos ne on näkyäkseen.
Muun muassa kuvataidepuolella käytän joskus tuollaista menetelmää kun joskus tuntuu että taiteilija tahallaan 'pihtaa' niitä virheitään joita työhön on tullut. Niin saan jopa pensselin jäljen näkymään jos työssä sellaisia on.
Minulle nuo asetukset ovat riittäneet vallan hyvin.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty