Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukealaisten runokirjat 2011

[22:34 12.1.2011] H.R.
Uusi vuosi, uusi ketju! Huomasin alempana vanhan aukealaisten runokirjat ketjun, jota ei oltu päivitetty puoleen vuoteen, mutta mitäs jos kerätään tähän ketjuun tämän vuoden uutuudet?

Mainostan heti omaa esikoisrunokokoelmaani nimeltä Syntymä. Siinä muutama täältä ja blogistani tuttu runo sekä ihan uusia runoja.

Se tavallaan "ilmestyi" jo 14.12.2010 BoD:n kautta, mutta viralliset julkkarit pidän helmikuussa 2011 Oulussa. Kirjaa saa nettikirjakaupoista ja suoraan minulta.

Lisätiedot: Syntymän kotisivu

Tarinaa siitä miten kaikki syntyi on blogissani: Rakastuin runoon

ps. en ole käynyt Aukeassa julkaisemassa mitään pitkään aikaan, koska olen hionut kokoelmaani julkaisukuntoon. Olen kyllä piipahtanut täällä lukemassa silloin tällöin Harri Holtinkosken runoja. Harri on tuottelias! :)


[17:50 14.1.2011] A.N.
Katkerana pieruna mun on nyt pakko vähän teilata innostusta;
hyvin harva aukealainen on loppuenlopuksi julkaissut runokirjan. Tuskin vuosi 2011 räjäyttää tätäkään ketjua, sillä runokokoelman julkaiseminen esimerkiksi muuna kuin omakustanteena on erittäin hankalaa.
Runoutta kun valitettavasti ostavat vain satunnaiset lahjaostajat, tutut ja suomalainen alaan perehtynyt lukijakunta. Tämä on sääli.

Siksi myöskin haluaisin, että tuo vanha ketju pysyy, niin voi yhdestä paikasta tarkistaa nettitovereiden kuulumiset.


Onnea kuitenkin esikoisestasi! Menenkin heti tutustumaan blogiisi. :)


[09:34 15.1.2011] H.R.
Kiitos onnitteluista!

Tämäkin minun kirjani on omakustanne. Itse olen positiivisesti yllättynyt kirjan menekistä. Tähän mennessä olen myynyt jo yli 60 kpl. Mutta minulla onkin aika laaja verkosto, joka tuntee runojani. Yllätyin vain siitä kuinka moni haluaa ostaa runokirjani.

Runokokoelmia tosiaan ostaa lahjaostajat, tutut ja suomalainen runouteen perehtynyt lukijakunta. Jostain netistä kaivoin esille luvun, että keskivertoa runokokoelmaa myydään n. 500 kpl.

Ensimmäisessä lehtihaastattelussa olen käynyt, ja tuo juttu paikallislehtessä ilmestyy 19.1.

Omakustanteen julkaisu vaatii omaa aktiivisuutta. Kai pitää olla sosiaalinen luonne ja mennä rohkeasti tilaisuuksiin lausumaan runojaan.

Ei kai sitä vanhaa ketjua poisteta? Miksi poistettaisiin? Kerätään näitä uusi ketjua joka vuosi. Olen optimisti, ja sanon, että kyllä sentään joka vuosi joku aukealainen kirjan julkaisee!


[18:18 15.1.2011] K.K.
kun jaksaisi rakentaa, eheyttää ja lähettää kokoelma panijoille kilpailtavaksi. nerokasta materiaalia ainakin jälleen tänä vuonna luvassa.


[13:55 21.1.2011] H.H.
Hienua Heidi.

Kekelle ja Auralle tsemppiä, teidän teksti on jo nyt huimaa. Laittakaa ihmeessä kirjeenne kustantajille.


[20:13 21.1.2011] S.T.
Irvikissanpäivät julkaistaan maaliskuussa, Robustokselta.


[20:15 23.1.2011] P.P.
Jos mainostaa omaa runokirjaa niin kannattaisi kertoa mistä se kertoo.


[13:51 27.1.2011] A.N.
Ei runokirja ole mikään hemmetin romaani. Se on subjektiivinen kokoelma = kaikki kokevat runokirjan omalla tavallaan, vaikka kantava teema olisikin.

Kirjoitan kokoelmaa nimellä Isona minusta tulee hullu (harjoitusnimi). Mutta ei siinä oo perusteellista selvitystä hulluudesta. (harmi?)


Pitää muuten lisätä se, että jos tuo 500 kappaleen keskimyynti on tosiasia, niin se on kyllä ihan ällistyttävän paljon! Lähinnä olen kuullut tälläisistä 200 kirjan maksimimyynneistä (varsinkin jos kyseessä on omakustanne), 500 on jo paljon. Toisaalta, jos runokirjan odotetaan löytyvän hyllystä seuraavan kymmenen, + - vuoden ajan, niin eiköhän siihen summaan päästä. Täytyy olla aktiivinen ja ystävällinen. Ja toki myös kiinnostava ja hyvä.

Onnea kaikille, jotka valitsevat runoilijuuden tien. Lopulta kyse on vain rohkeudesta ja tavallaan myös nöyryydestä. Ei ole kovinkaan helppoa antaa itseään reviteltäväksi. Runoilija kirjoittaa paperille verellään.

Olipas mahtipontinen veisu. Rummutusta, maestro!


[22:23 28.1.2011] P.P.
Ehkäpä juuri aiheen vahvuus erottaa hyvät runokirjat huonoista. En itse pidä ajatuksesta, että runokirja olisi pelkkä kokoelma sekalaisia runoja ilman, että niiden välillä olisi mitään yhteyttä.


[11:29 1.2.2011] A.N.
Totta hitossa pitää olla linja. Mutta miten määrittelisit itse oman runokirjasi? Tämä kertoo kuolemasta ja itsepetoksesta ja tamperelaisuudesta. Äh.
[23:16 24.7.2011] M.A.H.O.
Sanasieppo runokirja 2011 omakustanne
Kertoo outolinnun tarinan. Eli siitä millaista on kasvaa kahden kulttuurin välillä.
Saan kiittää runoilijana kehittymistäni monintavoin aukealaisia viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Siispä kiitoksia

Tässä on arvostelu kirjastani nettilehdessä

http://www.monitori-lehti.fi/intermin/monitori/cms.nsf/pfbc/2630179F34D1C883C22578AF002BEEC9


[12:20 25.7.2011] J.P.
Olipa kiinnostava artikkeli Monitori-lehdessä. Vanha suomalainen kirjallisuus on täkäläisillekin todella vierasta, ainakin jo tällaiselle kolmekymppiselle. Siksi en osaa kuvitellakaan millaisena suomalaisen kirjallisuuden traditio näyttäytyy toisen kulttuurin lävitse. Ehkä kiinnostus kirjallisuuteen on tässä olennaisempaa kuin paljon puhuttu suomalaisten yhteinen kulttuuritausta, joka on käsittääkseni hyvin pitkälle hajonnut suomen historian nopeissa muutoksissa.

Harvoin aukeasta kirjoitetaan noin kauniisti kuin tuolla monitorissa. Ilahdutti.

Auran ja Paulin kanssa olen eri mieltä tuosta että runokokoelmassa pitäisi olla linja tai yhtenäisyys. Pitäisin tuota lähinnä muoti-ilmiönä.

Susannan Irvikissanpäivistä on Turun Sanomissa juuri ilmestynyt todella hieno kritiikki, jonka kirjoitti Miikka Laihinen.


[08:37 1.8.2011] A.N.
Olen Juhan kanssa osin samaa mieltä kokoelman linjan tarpeettomuudesta, mutta muoti-ilmiönä se ei ole selitettävissä, kun alkoi Suomessa jo 20-luvulla.

Pohdiskelin aihetta vähän lisää.
Henkilökohtaisesti pidän kokoelman yhtenäisyyttä kirjoittajan taituruutena. On myös huikeaa lukea esim. Pentti Saarikosken elämän kerroksia suht lyhyessä ajassa kirjoitetuista kirjoista (esim. Kirjeitä vaimolleni).
Yhtä korkealle ei valitettavasti arvostuksessani yllä kooste kaikista elämän runoista, sillä nimenomaan oikean yhtenäisen rykmentin löytäminen on ä ä r i m m ä i s e n hankalaa. En kuitenkaan väitä, ettenkö nauttisi ja viihtyisi kokoamisista, onhan omakin esikoiseni (puhun tästä kuin se olisi valmis, lähinnä revin hiuksiani) sekalainen kuin mikä.

Propseja vaikuttavalle yhtenäisteoksen kirjoittajalle kuitenkin ropisee. Kirjojen suhteen kuljetaan ristiin rastiin: yhtenäiset kokoelmat ihastuttavat, mutta koskettavuus ja aitous vievät osallani voiton - joka saattaakin sittenkin suosia niitä vuosien aikana kerättyjä rosoisia helmiä.


[18:57 2.8.2011] H.R.
Upea juttu, Sanasieppo! Ja hyvä on artikkeli.

Tulin kertomaan tänne väliaikatietoja siitä, miten runokokoelmallani on mennyt. Laskin äsken, että olen myynyt niitä 170 kpl. Suurimman osan olen myynyt itse. Nettikirjakauppojen kautta on mennyt alle 20 kirjaa. Oulun Stockmannille sain myyntiin pari kappaletta. Oulun Suomalaisessa pitäisi myös olla pari. Lisäksi Tähtitornin kahvilasta saa Syntymää.

Yhtään lehtiarvostelua en ole saanut, mutta monta nettiarvostelua olen kuitenkin. Olen ahkerasti lähetellyt arvostelukappaleita vähän joka paikkaan.

Olen kerännyt arvosteluista poimintoja ja linkkejä tänne: Arvostelut

Parhaiten runoja on mennyt kaupaksi samalla, kun olen käynyt jossain runojani lausumassa.


[16:49 11.8.2011] S.T.
Seuraavaksi kuulemma Lumoojassa arvostelu. Hui. :)

Kirjan sisällöstä: Irvikissanpäivät kertoo hurjasta ristiriidasta minän ja ympäröivän välillä, oli se milloin seurakunta, oma keho, perhe, kuolema tai elämä. Se on sitä Miikan mainitsemaa "minän romanttista ristiriitaa".

Syksyn aikana moni aukeassa aloittanut julkaisee, odotellaan Hesarin listaa esikoisista.

Onhan meiltä noussut aikamme suuria nimiä tosin ennenkin. Esim. Joona Kivirinta on loistava kyky.

Heidi, täällä Tampereella odotellaan kirjaasi esim. Suomalaisiin. Voisitko soitella niitä sinne?


[11:37 13.8.2011] H.R.
Minä odotan milloin Hesarissa on enemmän esikoiskirjojen arvosteluja. Tuntuu, ettei niitä oikein ole ollut tänä vuonna. Vai onko mennyt ohi silmieni? Eikö sitä kuitenkin parin kuukauden päästä taas jaeta se HS:n esikoiskirjalijapalkinto?

Susanna. Taitaa olla parhain keino saada kirja jonnekin myyntiin, kun asiakas itse käy sitä kysymässä sinne. Kirjakaupassa huomataan, että kirjalla on kysyntään. ;) Jos kirjailija itse tarjoaa sitä sinne, ei ole vielä ollenkaan varmaa, että kirjat menisivät koskaan kaupaksi. Oulun seudulla taisivat ottaa sen hyllyyn ihan kotiseutun kirjoittajien kannustamiseksi.

Kirjastoihinkin voi pyytää kirjoja hankittavaksi. Ainakin meidän kirjastossa on lappuja, jonne voi kirjoittaa toivekirjansa. Pitääpä katsoa onko siellä Irvikissanpäiviä. Jos ei ole, toivon sitä.

Syntymä on myynnissä Suomalaisen verkkokirjakaupassa, joten se löytynee suoraan heidän omistakin järjestelmistä.


[21:04 19.9.2011] H.H.
Ei tuo asia Oulussa aina noin valoisa ole ollut, mitä Heidi tuossa kertoo. Omakohtaiset kokemukset ovat Oulusta aika nihkeät, jos ei Nisperoa lasketa. Sitä vastoin täällä Kouvolassa on sangen surkeaa.


[20:07 2.10.2011] H.H.
Entisen aukealaisen, J.H. Erkko -kilpailussakin aiemmin menestyneen Miki Liukkosen uusin kirja on hiljattain ilmestynyt. Teos Valkoisia runoja ilmestyi WSOY:ltä, tänään oli Kouvolan sanomissa kirjasta Ulla Oran tekemä arvostelu.

http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kirjat/2011/10/02/Rohkeasti++kokeilevaa+runoa/2011212156222/54

Kirjasta tietoa kustantajan sivuilla:
http://wsoy.fi/yk/products/show/184561


[07:47 18.10.2011] E.S.
Ei ihan vielä omaa kokoelmaa, mutta yksi pääsi mukaan kirjastolehden ja BoD:n järjestämän "Sanoja rakkaudesta"-kilpailun tuotoksista koottuun teokseen.

Teos BoD:n sivuilla:
http://www.bod.fi/index.php?id=1257&objk_id=562702

Ja lisää minulta http://runosuo.blogspot.com


[07:43 6.11.2011] V.A.
Olen hyvillä mielin, kun aukea on melkoisesti piristynyt. Myös minä mönkiäinen olen jotenkin kunnostautunut. Julkaisin nääs kuvitetun lasten runokirjan Satumetsän salaisuuksia.

http://areena.yle.fi/audio/1314690315518

Se kun on satua tämä elämä mokoma.

Riemullista talven odotusta


[02:37 17.11.2011] V.A.
Runokirjan tekeminen/julkaiseminen on nykyisin todella helppoa kiitos netin - Suomi on ylipäänsä todella pieni maa runouden suhteen suhteessa kustantajiin ja onneksi on niin - harva seulan läpäisee.

työ on tehtävä
jotta
syödä saisi

Valde: elämä on satua :)
Runous kontra minä: mainio harrastus :DKaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty