Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Näyttelytiedote VB-valokuvakeskus 21.1. - 6-3.2011

[02:13 13.1.2011] M.K.
21.1.R11; 6.3.2011 kaksi näyttelyä VB-valokuvakeskuksessa
MARIA KÄRKKÄINEN: PEKINRINNE - PAIKKA KASVULLE
ja
ANDRÉA VANNUCCHI: MISTÄ ARVAISIN, MIKÄ SINULLE ON MIELEEN?

sekä
21.1.R11;27.2.2011
VIERIVÄT KUVAT Suokadun palvelutalossa (Suokatu 6, Kuopio)Maria Kärkkäinen: Pekinrinne - paikka kasvulle

Pekinrinne sijaitsee Pohjois-Savossa, Leppävirran kunnassa, Puponmäen kylässä, 926,4 km päässä Kilpisjärveltä ja 364,9 km Helsingistä. Tilan vanhin rakennus on vuonna 1760 rakennettu savupirtti, josta tila kasvoi pikkuhiljaa seudun suurimmaksi tilaksi. Perheemme muutti Pekinrinteelle vuonna 1992 alkutalvella ollessani 11-vuotias. Miltei 18 vuotta myöhemmin vanhempani luovuttivat avaimet uusille omistajille.

Pekinrinne jää elämään muistoihin ja kuviin. Näyttely on kunnianosoitus lapsuuden maisemille ja rakkaalle perheelleni, joka on tukenut minua elämäni onnellisimpina hetkinä ja myös raskaina sekä vaikeina aikoina. Näyttely on myös kertomus perheeni kasvusta yhdessä sekä kuvaus onnen hetkistä. Näyttelyn kautta haluan hyvästellä menneen ja samalla toivottaa tervetulleeksi uuden alun.

Tämä on näyttelykokonaisuuden ensiesittely. Osa näyttelyn kuvista on ollut esillä pienemmissä näyttelyissä. Kuvat on kuvattu vuosien 2005-2010 aikana.

Lasten Pakkaspäivillä maanantaina 24.1. klo 12-15 Maria Kärkkäinen ohjaa esikouluikäisten Tarinapajan kuviensa äärellä. Ilmoittautuminen 19.1. mennessä puh. 017-2615599 tai info@vb.kuopio.fi.


Andréa Vannucchi: Mistä arvaisin, mikä sinulle on mieleen?

São Paulosta Brasiliasta Särkisaloon yhdeksän vuotta sitten asettunut valokuvaaja Andréa Vannucchi (s.1971) katsoo näyttelyssään suomalaista vanhuutta. Andréa Vannucchi on työskennellyt Turun ja Salon seuduilla valokuvaajana lasten ja vanhusten monialaisissa yhteistyöprojekteissa.

Otsikolla Mistä arvaisin mikä sinulle on mieleen? Andréa Vannucchi on etsinyt vuoden kiertokulkuun kytkeytyviä ilon ja voiman lähteitä vanhenevan ihmisen arjessa. Yhteistyössä elokuvaohjaaja Tarja Lapilan kanssa hän on kuvannut kymmentä Perniössä ja Särkisalossa asuvaa vanhaa ihmistä vuoden kierron ajan. Elettyä elämää läheltä seuratessaan hän pohtii suomalaisen arjen mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Kysymyksiinsä ja hämmästelyynsä hän on saanut vastaukseksi mietteliäisyyttä, puheliaisuutta paikallisilla puhetavoilla, hitauden estetiikkaa, leikkisyyttä, ristiriitoja, houkutuksia lähteä mukaan itse rakennetuille selviämisen poluille.

Lisäksi esillä on kaksi Andréa Vannucchin valokuviin pohjautuvaa DVD-dokumenttia ja neljä valokuvaa VB-valokuvakeskuksen Kuninkaankadun puoleisessa aisassa. Ulkotaulut talvi, kevät, kesä ja syksy käyvät ohikulkijoiden kanssa keskustelua vanhuudesta.

Perjantaina 21.1.2011 klo 9R11;15 Andréa Vannucchi ohjaa Majapuron päiväkodin eskariryhmän ja Suokadun palvelutalon vanhusten päiväryhmän yhteisen työpajan Suokadun palvelutalossa.


21.1.R11;27.2.2011
Vierivät kuvat
Suokadun palvelutalon ruokasali ja toisen kerroksen käytävä. Näyttely tutustuttavissa arkisin klo 8R11;15.

Vierivät kuvat R11;näyttely on syntynyt ikäihmisille suunnatun valokuvapajan tuloksista. Kuvaajina ovat toimineet Eija-Riitta Mara, Marjaana Keskiaho, Aino Eskelinen, Riitta Myöhänen, Tuula Törrönen, Mirja Itkonen, Liisa Niskanen, Manda Konttinen ja Asta Ruotsalainen. Moninaisten kuvien yhdistävänä teemana on itsen ja elämän hahmottaminen valokuvien kautta ja avulla.

Valokuvapajassa syksystä 2009 kevääseen 2010 tutkittiin vanhoja kuvia ja tehtiin niistä elämänkartastoja sekä kuvattiin uusia kuvia. Perinteisiä käsityksiä valokuvasta ja kuvaamisesta ravisteltiin tuomalla mukaan rohkeutta ja uusia näkökulmia. Työpajassa tutustuttiin myös voimauttavan valokuvan käsitteeseen ja menetelmään. Ohjaajina olivat valokuvaaja Pekka Mäkinen ja psykologian opettaja Tiina Hiltunen.

Jokainen osallistuja sai itse määritellä tapansa osallistua: osa kuvasi paljonkin ja osa halusi keskittyä toisten kuvien katselemiseen. Valokuvien mieli sekä oman menneen elämän ymmärtämisessä että nykyhetken kuvaamisessa näkyy näyttelyn kuvissa. Kuvissa on työpajalaisten elämän tärkeitä asioita: rakkaita ihmisiä ja paikkoja, hulluttelua, taidetta ja arkea, mennyttä, tätä hetkeä ja tulevaisuutta.

Näyttely on syntynyt Itäisen tanssin aluekeskuksen Liikettä kuvaan R11; projektin valokuvapajassa yhteistyössä VB-valokuvakeskuksen kanssa. Näyttelyn on koonnut Pekka Mäkinen. Mukana toteutuksessa ovat Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut ja Kuopion kaupungin kulttuuripalvelut. Näyttely kiertää jatkossa myös muissa palvelukeskuksissa.


VB-valokuvakeskus on avoinna
ti, to, pe 11-17, ke 11-19, la-su 11-15.
Pääsymaksu 3/2 ¤, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.


VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16
70100 KUOPIO
017-261 5599, fax 017-261 5844
info@vb.kuopio.fi
www.vb.kuopio.fi

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty