Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Teos ennen teoksen nimeä

[01:02 30.4.2011] V.T.Aki Monosen kommentista eräälle työlle heräsi ajatus:

Olisiko parempi jos työn nimi näkyisi vasta kun hiiren asettaa työn päälle, samaan tapaan kuin valokuvapuolella näkyy kameran tiedot?

Ajatuksena lähinnä se että kuvat puhukoot puolestaan ja taiteilijan ajatuksesta saa vihjeen kun katsoo nimen. Jos menet IRL galleriaan, tai näyttelyyn niin eihän sielläkään teoksen nimi hyppää ensin silmille, vaan ensin katsot taulua hieman kauempaa ja vasta sitten otat askeleen lähemmäs jotta näet teoksen nimen.

Tällä tavalla kukin voisi tehdä ensin omat päätelmänsä teoksesta ilman tekijän ohjaavaa kättä, joka yleensä avaa toki taiteilijan itsensä näkökulmaa teoksesta, mutta rajaa katsojan näkökulmaa.

Teoksen nimen sijasta voisi etusivulla näkyä tekijän nimi.

Mitä mieltä olette, kannattaako ehdottaa ylläpidolla vai ei?

[12:57 30.4.2011] P.H.
Joo, nuo uusimmat poiminnat voisi näkyä suoraan 'thumbnail'-kuvina, eli pieninä näytekuvina ja ehkä, kun kursorin laittaisi ylle, tulisi työnnimi esille tai sitten, että työnnimi näkyisi samanaikaisesti kuin 'thumbie'-kuva.

Nämä ehdotukst tosin vaatisi silloin ulkoasun uudelleen asettelmista. Oikeastaan, -- kaipaisi muutenkin modernisointia tämä sivusto.


[12:42 9.8.2011] H.T.
Olen sitä mieltä, että teoksen nimi on olennainen osa työtä. Teoksen nimi voi osaltaan tuoda teokseen uuden näkökulman tai lisätä palan informaatiota, joka on tarkoituksellisesti jätetty pois kuvasta/tekstistä ja aukeaa vasta kuin sekä nimi, että teos yhdistyvät. Näin ollen on perusteltua näyttää teoksen nimi heti teoksen yhteydessä. Esimerkkinä aiheesta voisi ajatella vaikka tilannetta, jossa musiikkikappaleen teksti ja nimi yhdistyy musiikkiin luoden kokonaisuuden ja tunnelman.

Toki kannatan sitä, että tekijä saa muodostaa myös pelkästä kuvasta näkemyksensä ilman ohjausta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty