Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kameran videotiedostojen siirto + hyvä muttei priimus elokuvausohjelma?

[10:46 3.5.2011] Vanhempi sotkija
En kehtaa kirjoittaa tätä nimelläni, koska... noh, en kehtaa. En saa Olympus-mallisesta kamerastani videotiedostoja käsiteltäväksi. Olympuksen omasta ladattavasta ohjelmasta ei ollut juurikaan hyötyä, kun pitäisi saada niiden tiedostot esimerkiksi muutettua johonkin muuhun tiedostoon kuin .MOV. Vlc-mediaplayerissä videot toki näkyvät, mutta ei niille voi tehdä mitään, esimerkiksi luoda lyhyttä elokuvaa windowsin omassa valokuva/elokuvavalikossa.

Oisko mitään ilmaisia, amatööreille kelpaavia elokuvausohjelmia? Tyyliin leikkaa ja liimaa ja liitä ääni?
[14:44 3.5.2011] M.R.
En tunne asiaa mutta luulen, että juuri tuo .mov on ongelma. Kokeiles kääntää clipit toiseen muotoon esim. http://www.squared5.com/ softalla jos editointi sitten onnistuisi.[12:01 8.5.2011] T.P.
Final Cut Expres on hyvä ja helppokäyttöinen, suosittelen jos enemmän aikoo ruveta videota harrastamaan. Se ei kylläkään ole ilmainen mutta jonkin näköinen kuukauden trial siinä taisi kuitenkin olla. VirtualDub on sitten ilmainen ja kevyt videomuokkausohjelma. VideoSpin taas on myös ilmainen mutta vähän raskaampi ohjelma.
Eiköhän noilla pääse alkuun.


[02:11 22.6.2011] H.V.
Oletan, ettet tarkoittanut Windowsin "omalla valokuva/elokuvavalikolla" Windows Movie Makeria, joten suosittelen sitä. En ole sitä kyseistä ohjelmaa käyttänyt moneen vuoteen, mutta ainakin joskus se oli ihan ok, minkä lisäksi se on ilmainen ja varmasti hoitaa kaipaamasi asian.

http://explore.live.com/windows-live-movie-maker

Mikäli olet kyseistä ohjelmaa jo kokeillut, eikä se suostunut .mov -tiedostoja käsittelemään, niin silloin kannattaa Markon ohjeiden mukaan kokeilla vaan muuttaa tiedostot toiseen muotoon.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty