Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Väsynyt Aukea vai henkitoreissaan?

[08:30 15.5.2011] M.Y.
Kommentointi on todella kovasti vähentynyt Aukeassa tässä ihan viime kuukausina. Vielä vuosi sitten sitä odotti malttamattomana, että sai poimia etusivulle uuden kuvan ja niitä kommentteja, niitä nyt ainakin odotti kieli pitkällä. Yleisesti ottaen kommentointi on todella nihkeää, vain harva kuva kirvoittaa kielet.

Ovatko kuvat siis huonontuneet, porukka väsynyt vai mikä?


[11:28 15.5.2011] P.T.
Mä taas katson että aika paljonhan täällä kommentoidaan...ehkä kritiikkiä kuitenkin on vähemmän kuin ennen ja kuvien laatu sekä aiheet ovat kovasti muuttuneet aukean hamasta alkuajasta.

Kun mä tulin aukeaan täällä oli aika paljon taidekuvia ja hyvin erilaisia kuvia kuin nyt. Nyt nämä kuvaajat ovat varmaan lähteneet paremmille vesille, mutta näinhän se on että ei sitä samalla palstalla jaksa ikäänsä olla jos itse menee eteenpäin kuvauksessa.

Nykyään täällä on varmaan enemmistönä tavalliset sunnuntaikuvaajat - mitä asiaa en missään tapauksessa moiti.

Sellainen sekalainen palsta on hyvä missä on sekä osaajia että vasta jonkinverran kuvanneita.
Se mikä kuitenkin pitäis olla on itsekritiikki.
Ihan mitä tahansa ei ole järtkevää laittaa esiin ja ihmettelenkin muutamien kuvien pisteitä jotka nousevat yllättävän korkeaksi vaikka itse kuva on ihan tavallinen räpsy.

Onko sitten niin että tavalliset sunnutaikuvaajat haluavat antaa enemmän pisteitä huonommallekin kuvalle?
Muistan kuinka joskus jo 2,5 pistetä oli ihan hurjan hyvä pistemäärä täällä, nyt mikä tahansa kännykkäkamrakuva jolla ei ole mitään mielenkiintoista sisältöä saa nuo pisteet ja enemmänkin.

Siinä ehkä syy miksi ei tule enää itsekään niin paljoa kommentoitua.
Onneksi täällä on edelleen myös erilaisia ja mielenkiintoisia kuvia.

Pidän itse luontokuvista mutta myönnän että auringonlaskut tai vastaavat alkavat puuduttamaan pitkän päälle.

Palsta piristyisi kun jokainen kuvaaja miettisi tarkkaan mitä laittaa esiin, joskus tuntuu että pitää laittaa kuva heti kun vain voi eikä väliä millainen se kuva on.

Itse laitan pari kolme kuvaa vuodessa ja sen enempään ei mun rahkeeni riitäkään.
Nyt en laita enää mitään kun tää mun uusi rakas macini ei suostu aukean kanssa yhteispeliin:(((
Odottelen tässä että joku viisaampi tulee opettamaan mulle miten helvetissä (anteeksi) siirrän tietyn aukean koodirivin omaan sähköpostiini kun tässä koneessa on kyllä "kopio" mutta ei ollenkaan "liitä" mahdollisuutta....

Ehkä sen jälkeen joskus ongelma selviää ja voin taas laittaa kuvia esiin...silleen kuva pari vuodessa tyyliin.....


[10:26 17.5.2011] J.S.
Minulla on yleensä noissa kommentoinneissa kriteereinä, että kuvan pitää kertoa tarina tai sen pitää olla tunnelmaltaan sellainen, että siihen voisi kuvitella menevänsä "sisään". Eli kommentointikynnyksen pitää ylittyä. Valitettavasti täällä on paljon sellaista materiaalia, joka on ehkä teknisesti ok, mutta sisältöä ei sitten ole nimeksikään ja mieleen ei oikein tule mitään kommentoitavaa.


[17:43 20.5.2011] Totta
Minun mielestäni valokuvauspuolella kommentointi toimii hienosti. Tosin "osaamiskynnys" tuntuu olevan todella korkealla jos noi kaikki kommentit pitäisi ottaa vakavasti. Juuri tuota kynnystä olen kummastellut aukeassa ollessani ihan todella.

Jos sitten mennään tuonne "muu kuvataidepuolelle" niin siellä taas tuntuu siltä että muutamat kuvataiteilijat ovat vain kehuja kaipailemassa. Heille tuntuu rakentava kritiikki olevan vain ilkeilyä!!! Kaiken lisäksi he kyseenalaistavat kritiikkiä antavan koko elämänkatsomuksen ja kyvyn katsoa taidetta "oikealla tavalla"!!!??? Mikä on se oikea tapa?

Noh, en kyllä ohmettele lainkaan että ainakin tuo "muu kuvataide" täällä aukeassa kuihtuu, kun niissä taiteilijoissa on tuollaisiakin kusipäitä jotka eivät kestä minkäänlaista rakentavaa kritiikkiä.


[21:17 20.5.2011] S.S.
Taalla nyt vaan enimmakseen tulee tylsaa kuvaa. Kuvia jotka ei herata mitaan sisalla


[00:24 21.5.2011] T.L.
P-M T: "ehkä kritiikkiä kuitenkin on vähemmän kuin ennen ja kuvien laatu sekä aiheet ovat kovasti muuttuneet aukean hamasta alkuajasta", "Nykyään täällä on varmaan enemmistönä tavalliset sunnuntaikuvaajat", "Muistan kuinka joskus jo 2,5 pistetä oli ihan hurjan hyvä pistemäärä".

Ihan samoja ajatuksia on ollut täälläkin!

Olen itsekin ollut huomaavinani, että kuvien taso on heikentynyt, kommentoinnin määrä on romahtanut ja korkeita pisteitä annetaan huonoillekin kuville. Mutta... Kertoisiko tämä kaikki kuitenkin vain siitä, että olet kehittynyt valokuvauksessa?

Olen selannut 3-4 vuotta vanhoja Aukean kuvia ja huomannut, ettei meininki sittenkään ole muuttunut juuri mihinkään! Muutama vuosi takaperinkin kommentointi oli välillä olematonta ja 2,5 pistettä saaneet kuvat, joita aikoinaan katseli ihaillen, eivät nyt näytä juuri miltään.

No joo, pidetään jalat maassa. Tulee täällä edelleen vastaan WOW-kuvia, joista ei voi kuin ottaa opikseen.


[08:09 22.5.2011] P.T.
Tero: Onko noita vanhan aukean kuvia enää missään näkyvillä?

Ennenkuin systeemi romahti niin muistelisin että kuvat olivat paljon erityylisiä ja varsinkin auringonlaskukuvat saivat aivan karmeita murskatuomioita..

Mä itse aina ihmetelin miten hirvittävän hyvä mielikuvitus kuvaajilla on kun kuvat olivat tosi mielenkiintoisia..voihan olla että aika kultaa muistot - tai sitten varhainen dementia tekee sen saman mun kohdallani:))

Nykyään tunnen olevani paljon huonompi kuvaaja, silloin luulin jopa olevani jotain tai että ainakin musta vois tulla jotain...mutta sitten jäin junnaamaan noihin koirakuviin oikeastaan vähän pakon sanelemana.

Tottahan oma makukin muuttuu ja mä etsin nykyään kuvista juuri sitä omaperäisyyttä ja uusia ideoita...oma pää on tyhjä kun ontto tynnyri...


[12:56 22.5.2011] J.P.
Mulla on ristiriitaiset fiilikset siitä että kuvaajat haluaisivat usein kuulla perusteluita numeroille. Toiset kuvaajat eivät selvästikään niitä kaipaa. Jälkikäteen harmittaa että aina ei tilannetaju ole riittänyt, ja on tullut sanottua paljon sellaistakin mitä kuvaaja ei ole kaivannut.

Pitkään ajattelin että siinä tekisi koko yhteisöllekin palveluksen kun kirjoittaisi ajatuksiaan näkyviin kiertelemättä. En odota positiivista palautetta siitä, jos kerron ettei kuvamakuni oikein sattunut esillä olevan kuvan kanssa yksiin. Pahimmat turhautumiset saattuu siitä kun työn tekijä on pahoittanut mielensä kun kommentoinnissa on tarkoittanut laajempaa ilmiötä (ymmärrän kyllä että luovia ratkaisuja joutuu tekemään koko persoonalla ja siksi arvostelu voi sattua).

Mulle ei edelleenkään ole siis selvillä että pitäisikö kommentointi rakentaa siitä lähtökohdasta että mitä ajattelee kuvaajan toivovan, vai voinko suorastaan itsekkäästi kirjoittaa omista lähtökohdistani, miettiä mikä mua motivoi kommentoijana.

Sanomalehtien taidekritiikissähän kysymys sananvapaudesta on ollut alusta lähtien mukana. Viime aikoina tuota kysymystä ei ole paljoa pidetty esillä ja kritiikistä on tullut puffausta, markkinointia. Kritiikki on kytkeytynyt palkintojen hehkuttamiseen ja jopa apurahalautakuntien ratkaisujen oikeuttamiseen. Henkilökohtaisesti en toivo että virtuaaligalleriassa mentäisiin siihen suuntaan että luotettaisiin pelkästään töiden esillä olemisen voimaan vaan haluaisin että myös keskustelulle jäisi tilaa. Erityisen kiinnostavaa olisi jos myös valtavirtaestetiikasta poikkeaville näkemyksille löytyisi tulkkeja.


[20:38 22.5.2011] T.L.
Aukean vanhoja kuvia voi katsella valokuvausosion alaosasta löytyvän "Kaikki etusivun poiminnat"-linkin takaa.


[17:07 23.5.2011] P.T.
Ei löydy tuolta listalta vanhoja kuvia vaikka niitä sieltä hain, mun eka kuva on "Lomaräpsyjä Mallorcalta" vuodelta 2010....

Tuossa listassa näkyy että aukea olis aloittanut vuonna 2007 ?????
Eikös se ole nimenomaan tämä uusi aukea.

Vanha aukea katosi kuvineen kaikkineen kun kaatui muutama vuosi sitten ja siinä mukana meni myös kaikki aikaisemmin laitetut kuvat:(
Aukea oli pimeänä muistaakseni muutaman kuukauden ja tänne täytyi rekata senjälkeen itsensä uudelleen sisään......Ja niin syntyi uusi uljas aukea:)))

Koska tuolla lukee "Kaikki etusivun pominnat" niin eikö se tarkoita noita kuvia joita ylläpito poimii kuvien joukosta etusivulle näkyviin aika ajoin ja ne vaihtuvat jonkin ajan kuluttua uuteen kuvaan ?
Mun yksi Mallorcan-kuvani oli etusivun poimintana ja sen takia se näkyi listalla.

Joten alkuperäisen, vanhan aukean kuvia ei ole esillä missään, eiköhän ne seilaa jossain bitti -avaruuden ikuisuudessa ikuisuuden.......

En löydä myöskään uuden aukean kaikkia kuvia, vain etusivujen poiminnot ja kaikkien aikojan parhaat listan.
Joten ilmeisesti kuvat näkyvät enää kuvaajan omilla sivuilla sen jälkeen kun ne katoavat tästä etusivulta.

Vain jos kruksaa "Kritiikkiä kaivataan" niin kuvat löytyvät siltä listalta...muut katoavat kuvaajan omille sivuille.[22:56 23.5.2011] T.L.
Etusivun poiminnoilla tarkoitetaan kuvia, joita käyttäjät ovat asettaneet etusivulle näkyviin. Ylläpidon muutaman kerran kuussa valitsemat kuvat ovat asia erikseen.

Mutta eipä niitä vanhan Aukean kuvia taida mistään enää löytää. Minun kultaiset muistot ovat vain noin kolmen vuoden takaa, jolloin aloin tutustua Aukean tarjontaan alkamalla käydä läpi tuota nimenomaista Kaikki etusivun poiminnat -listaa. Vanhaan Aukeaan en ehtinyt eksyä ollenkaan.

Yhtä keinoa vois kokeilla: http://wayback.archive.org/web/

Eipä taida saada sieltäkään kaivettua vanhoja kuvia esiin.


[23:04 23.5.2011] P.H.
Pääjärveltä hyvää ja aatoksia herättävää pohdiskelua kuvien kommentoinnista!

Kai se on niin, että jos sanon jotain kuvasta, sanon mitä ajattelen. Kun en ole mikään Seppo Seponsepon-Seppo Heikinheimo, jolla oli valta, sekä tieto hyvästä ja huonosta hallussa. Samalla tavoin luen myös muiden kritiikkiä.

Sen pohtimisen, mitä kuvaajaa _toivoo_ kuulevansa kuvastaan, koetan aktiivisesti unohtaa silloin harvoin kun kommentteja naputtelen. Jos negatiiviset kommentit loukkaavat, on kuva väärässä paikassa. Kaikki kritiikki ei ole - tietenkään - kehittävää, eikä kaikki rakentavakaan kritiikki kehitä kaikkia kritiikkiä saavia.

Meitä on moneksi. Ja se on hyvä. Toivottavasti meitä on jatkossakin moneksi. Myös Aukeassa.


[08:40 24.5.2011] P.T.
Myönnän että Teijo on oikeassa ja mä väärässä:))))

Etsin kuvia mutta en huomannut että joka kuukaudelle onkin omat sivut.....
Kyllä uuden aukean kaikki kuvat löytyvät todellakin noista etusivun poiminnoista:)

Vanha aukea kaatui totaalisesti 2006 tai alkuvuodesta 2007 ja muistelen että silloin ilmoitettiin että siihen asti aukeaan laitetut kuvat ovat mennyttä kalua....

Siihen asti aukea oli ollut mielestäni enemmän ammattikuvaajien käytössä mutta kun me sunnuntaikuvaajat rymisteltiin sankoin joukoin paikalle niin kuvia tuli liikaa eikä senaikainen systeemi kestänyt sitä kuvanpaljoutta.

Niitä vanhoja kuvia olis ollut silleen hauska verrata näihin nykyisiin, että miten paljon aukea todellisuudessa on muuttunut....Onko Merja oikeassa tuon kommentoinnin kanssa.

Ainakin vanhassa aukeassa riideltiin enemmän..senverran muistan:))))
Tuli paljon niitä "Täysin paska kuva" kommenteja joita nyt ei enää näytä tulevan juuri ollenkaan - onko porukka fiksuuntunut vai poistaako kuvaaja tai ylläpito pahimmat kommentit?
[12:28 24.5.2011] T.R.
"Tuli paljon niitä "Täysin paska kuva" kommenteja joita nyt ei enää näytä tulevan juuri ollenkaan - onko porukka fiksuuntunut vai poistaako kuvaaja tai ylläpito pahimmat kommentit?"

Veikkaan, että mahdollisuus estää nimettömät kommentit, on vähentänyt noita "paska kuva" kommentteja. Samoin, kun pitää sähköpostin pois näkyvistä, niin ei tule omaan mailiin törkyviestejä, kuten vanhan Aukean aikana pari kertaa tuli. (Sarja piirustuksiani puista, niin kommentti tuli mailiin, että "painu siitä puskiisi runk**ilemaan", ja samoin sain arvostelua omasta naamastani mailiin samassa viestissä).


[15:41 24.5.2011] P.T.
Jouduin olemaan jonkin aikaa salanimellä vanhassa aukeassa, sain siihen kyllä ylläpidolta luvan kun selitin tilanteeni.

Sain riesakseni jonkinmoisen häntäkärpäsen joka alkoi lähettelemään harva se päivä "senkin v***n paska huora" viestejä ja haukkumaan "v***n narsistiksi" ym. ym. mukavaa.....ja tais mun profiilikuvanikin saada muutaman hauskan arvostelun.
Mutta olen aina tykännyt lehmistä ja sioista että ei se nyt niin paha juttu ollut...

Kaipa jokin hänen kuvaansa kohdistunut kommenttini oli suututtanut kyseisen henkilön perinpohjaisesti:))

Nimen vaihto auttoi ja mietin pitkään viitsinkö enää laittaa omaa nimeäni näkyviin ollenkaan, mutta rekisteröidyin tänne uuteen aukeaan kuitenkin ihan omalla nimelläni.

Joten kyllä se oma sähköposti tietenkin kannattais pitää salassa...
[21:29 25.5.2011] P.H.
Hei vain, oma kommentointi on vähentynyt, kun en ole saanut sitä aikaa mistään, no se tulee muuttumaan tohtorin määräys.
Olin juuri viikko sitten sairaalassa sisällä pieni aivoverenkiertohäiriö, kuule vaan Päivi-Marita me tunnetaan ja tiedän, että sinulla on myös noita vapaaehtoishommia kuten minullakin ja nyt pitää tehdä jotain, näin sanottiin, älä sinä paahda itseäsi piippuun/loppuun.
Nyt tuli lääkkeitä 4 eri sortttia kerralla ja ehkä tässä tulee aikaa kommentoida kuviakin taas.
Kirjoitin kirjallisuuspuolelle runon ennen sairaalaa ja kun luin sen uudelleen sen keikan jälkeen niin tuntui kuin olisin ns. etiäisien kokenut huh sanon vaan.
Mutta kyllä palataan kommentoimaan odottakaa vaan, eikä sitten tarvitse vetää siitä kuuluisaa hernettä nenään jos tulee sanottua niin kuin itse tykkää:=))
Hyvää kesää kaikille, sillä tänään oli voinnin kanalta erittäin hyvä päivä:=)))


[21:38 25.5.2011] M.H.
Hyvää kesää sinulle Pirkitta ja vielä parempaa ruska-aikaa ja sen jälkeistä lumen sun muun luontia, ja sitten taas on kevät...
p.s. ei Aukea hiivu, jos sinun ja Päivi-Maritan kaltaiset jaksavat jatkaa.


[22:37 25.5.2011] P.H.
Voi kiitos, mutta jos kehtaatte niin käykääs lukemassa - Uninen aamutähti:=)
tota näkyi olevan siin suosittujen listassa, olen otettu:=)))))))))


[09:05 26.5.2011] P.T.
Hyvää toipumista sinulle Pirkitta!
Uskon ja toivon että kaikki menee hyvin.
Olenkin ihmetellyt kun sinusta ei ole kuulunut mitään vähään aikaan....

Sulla on ollut niin monta rautaa tulessa yhtä aikaa joten kyllä pitäisi osata höllätä - mutta kun ei vaan osaa meidän luonteella :(((

Kiirettä on pitänyt täälläkin, niin työn kun vapaaehtoistyöni kanssa ja siihen päälle vielä oma keittiöremppa, kahden asunnon myynti ja kahden osto...tuntuu että elämä on pelkkää tavaroiden raahaamista ja talojen remontointia ja pihojen laittoa vaikka en ole itse edes muuttanut mihinkään:))
Tänään pitäisi taas lähteä lääketieteelliseen yhdistetylle pika-kurssi/kevätkahvittelutapahtumaan - juuri olin kriisikoulutuksessa joka oli oikein mielenkiintoinen ja toivottavasti opin myös jotain...
Kuvat on sikinsokin koneella kun yritän saada jonkinmoista koirajuttua kokoon..mutta aivot ei tahdo enää pysyä perässä ja järki seisoo:((

Joten tiedän että pitäis hellittää pikkasen...mutta kun vaan ei osaa eikä ehdi...

Tämä aukea antaa sitä erilaista näkemystä, tänä keväänä en ole ehtinyt niin paljon kommentoimaan. Mutta aina työn lomassa olen yrittänyt vilkaista aukean kuvia.
Kun katselis ja kommentois välillä niin työ katkeais kivasti...

Ja jos vielä joskus ehtis kuvaamaankin niin sittenhän olis ihan ruhtinaallisesti aikaa...

Pirkitta -Toivon että pian taas nähdään myös kuviasi aukeassa ..jään odottelemaan:)))
Käynpä heti lukemassa tuon sinun runosi:))


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty